çok güzel yöntemler fakat bende bunu yapacak yürek yok onu nasıl halledicez =( o kadarını bile söyliyemiyorum ne kayınvaldeme ne görümceme..çünkü kayınvalidem sert tepkiler veriyor..
Çok basit..
Pasif tepkiler verebilecek gücü kendinizde bulabiliyorsanız fakat ancak bu kadarını yapabiliyorsanız, o vakit sorun eşinizde. Gereken kuvvet her zaman karşı tarafla ortak paydanız olan eşinizdedir çünkü. Bunu duruma gelirken ilk önce tam olarak korku duyduğunuz şey Kayınvalideniz değildi. Kayınvalideniz zaman içinde görünen korkunuz oldu. Siz eşinizi kaybetmekten falan mı korktunuz da bunca şeye tamam dediniz, bunu bir bilmek gerekiyor. Olmadığınız gibi davranmak bir yerden sonra olduğunuz gibi olmaya çalışma, çabalama sıkıntısına dönüşüyor. Sizin olmadığınız gibi davranmanıza yol açan ilk sıkıntı neydi?
- Eşi kaybetme korkusu yüzünden mi herşeye tamam denildi?
- Kendi aile hikayenizde sizin bu baskıya "Tamam" demenizi sağlayacak çeşitli zayıflıklar mı vardı?
vs. vs. bunu bir bilmek gerekiyor... Tabi bu konuları bilmek derken, buradan hiçbir şey yapılamaz, bir uzmanla karşılıklı görüşmek lazım. Ama bizim kadınlarımızın buna ayıracak mesaisi yok.. Bazen şartlar elvermiyor..
Sonra ki aşamada "Nasıl güçlü olunur" kısmı konuşulur.. Ben çok detaylı okuyamadım. Çalışıyor musunuz? sorusu da bu soruların cevapları akabinde elimizde ki en önemli koz olacak güç için.. Çünkü önce eşinizin kıymet vermesi gerekiyor.. Eşinizde ki kaybetme korkusu akabinde herkes hizaya gelir, merak etmeyin... Başka bir hikaye var burada.. Onu konuşmak lazım çözüm istiyorsanız. Bunun için de yukarıda ki soruların yanıtlarını bilmek şart...
Sorun kayınvalide değil.. Bu hayatta kime taviz verirseniz verin, sonuna kadar kullanır.. Kime zayıflık gösterirseniz, onun üstüne basar... Sizin değişmeniz lazım..