bana evimin işini yapacaksın 4 e kadar sonra dönüp kendi evinin işini yapacaksın diyen bi kayınvalideyse yapmıyorum evet. Yaşamayan bilemez işte..12 yaşındaki kız dolma sarıyor yemek yapıyor.
sofrayı kaldırmasına yardım ettim canım onalrın istediği şey hizmeti sadece ben yapmalıyım 1 senedir o mutfaktan hiç çıkmadım vallahi hizmetçiden farkım yoktu.
bu kayınvalideler gelinleri hizmetçi gibi kullanmaya çalışıyor, benim arkadaşım hemşire elini sıcak sudan soguk suya sokmayan bir insan yemek yapmayı çokta iyi bilmez ama gel görki kayınvalidesi börek açtırmış zorladevamlı kendisine çagırıyor çalışan kız otursun demiyor da iş buyuruyor sizinki de öyle belli,, hiç yüz vermemişsinz oh ne iyi olmuş hizmetçi almadı sizi onun işini yapmak mecburiyetiz yok içinizden gelirse yaparsınız ancak.
Benim yetistirilme tarzim boyle. Gezmeye gittigimde her turlu ise yardim ederim. Yemek servisinde, cay tatli servisinde, bulasikta vs vs.. Yani "ben hizmetci degilim" diyip oturamam. Tamam gorumcenizin de yapmasi lazim ama sizde artik o evin kizi sayilirsiniz.. İllaki beklenir bulasik yikamaniz , yardim etmeniz.. Evlenmeseydiniz, baba evindede ben hizmetci degilim diyip isleri annenize mi yaptiracaktiniz? :sly:
artık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.
normalde misafir gelirdi mutfaktan asla çıkmazdım bana otur kızım dinlen demezdi. kızının önüne ben hizmet ederdim. üstüne üstük kayınvaldem genç bir kadın . ve bana ilk kavgamızda gelip benim evimin işini yapacaksın sonra dönüp kendi işini yapacaksın demişlerdi...
çünkü onlarda gelin hizmetçidir.
Bence cok abartiyorsunuz.Gittiginizde tabiki yardim etmelisiniz ora da sizin bir eviniz sayilir artik uzak bir misafirlige gitmiyorsunuz ki.Biri tabaklari toplar biri makinaya koyar vs bu boyledir.Senin evine geldim ben oturayim olmaz ki.Bu sekilde yaparsaniz esinizle huzursuzluk cikar.Ben sirf esimin gonlu hos olsun diye bile kalkar is yapardim.Bence suyuna gitmek her zaman ise yarar ha gel evimin normal isini yap diyorsa da esiniz devreye girebilir anne bizim eve zor yetisiyor falan der.
artık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.
normalde misafir gelirdi mutfaktan asla çıkmazdım bana otur kızım dinlen demezdi. kızının önüne ben hizmet ederdim. üstüne üstük kayınvaldem genç bir kadın . ve bana ilk kavgamızda gelip benim evimin işini yapacaksın sonra dönüp kendi işini yapacaksın demişlerdi...
eşim sesini çıkarmıyor bu yüzden herşey benim üstüme kaldı eğer ben ezdirmeye devam edersem kendimi çıldıracam.
eşim sesini çıkarmıyor bu yüzden herşey benim üstüme kaldı eğer ben ezdirmeye devam edersem kendimi çıldıracam.
görümce 12 yaşında mı liseye mi gidiyor orasını anlamadım ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?