kayınvaldem....

Keşke bu lafından sonra evet aslında haklısın annecim çünkü X (eşiniz) beni sizden daha çok seviyor , diyecektiniz ki kalacaktı öyle

çıldırıdı heralde çünkü oğlunu öyle yetiştirmişki ağzının içine bakıyor iki oğluda ne derse desin sultan o .
 
Keşke bu lafından sonra evet aslında haklısın annecim çünkü X (eşiniz) beni sizden daha çok seviyor , diyecektiniz ki kalacaktı öyle

Kesinlikleeee..
Ben bu tür beklenmedik şeyleri çok yapıyorum ve pat kalıyor benim kpeder.
En son geldiğinde uzun yoldan geliyor zaten gidecek de ben de yalakalık uğruna kal demek istemedim, boşuna oynamaya değmez diye.
Dedi ki” ben yarın sabah gideyim”
Ben: tabi baba yolun uzun yolcu yolunda gerek sonra akşama kalıp yorulma.
 

ben cevap veremiyorum işte öyle mal gibi kalıyorum susuyorum içime ata ata kafayı yedim en sonunda.
 

Kültürden kültüre fark var tabii ama bizde de hep gelinler ayakta gezinir. Ne iş yapılcaksa gelinler yapar. Geçen akşam 2 ailemi de iftara aldım. Kayınvalidem tepsi sıcak diye kendisi taşıdı masaya. Anneannem görünce bana çok sert bi şekilde kaş göz yaptı. Sen alsana onun elinden der gibi... Görümcelerim sağ olsunlar çok hamaratlar, bana hep yardım ederler ama etmeselerdi de ben kayınvalideme hizmet ettirecek değilim... Dün akşam da eşimin dayısının evindeydik 20 kişi falan iftar yaptık. Bulaşık makineleri de yok, bütün bulaşıkları görümcemle ben yıkadık güle oynaya. Evin sahibi olan yengem de 42 yaşında. Ona bile iş bırakmadık. Görümcen daha küçük bence. Biraz daha büyüsün yardım eder... Galiba sen işi yapmaktan çok kayınvalidenin sana teşekkür etmemesine ya da bi iş söylerken rica etmeyip emir verir gibi söylemesine falan takılıyosun. Ama herkesin kendi karakteri işte. Kimileri de böyle höt höt oluyo. Ama alışmak lazım. Karakteri böyle diyip geçeceksin. Sen yapman gerekeni yap da, ayrıntılara takılma boşver. Bazı şeyleri duymamak, duymamazlıktan gelmek daha hayırlıdır... Bu arada çalışıyo musun?
 
ben cevap veremiyorum işte öyle mal gibi kalıyorum susuyorum içime ata ata kafayı yedim en sonunda.

siz hasta oluncada kayinvalideniz oylece bakar.

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.
 
ben cevap veremiyorum işte öyle mal gibi kalıyorum susuyorum içime ata ata kafayı yedim en sonunda.

Aslında sen renginle belli ediyorsun ve kadın zevkten 4 köşe oluyor. Kaldığın falan yok bozulduğunu ele veriyorsun.
bunu nasıl değiştirirsin?
önce kendin istediğin için kvalidene yardım ederek, o emrettiği için ya da korktuğun için değil.
velhasıl benim kpeder bana senin kvalidenin dediğini diyemez de hasbel kader demiş olsa anında silerim.
 
ben cevap veremiyorum işte öyle mal gibi kalıyorum susuyorum içime ata ata kafayı yedim en sonunda.

siz hasta olncada kv oylece bakar sizde hastalkla ugrasirsiniz

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.
 
çıldırıdı heralde çünkü oğlunu öyle yetiştirmişki ağzının içine bakıyor iki oğluda ne derse desin sultan o .

ben cevap veremiyorum işte öyle mal gibi kalıyorum susuyorum içime ata ata kafayı yedim en sonunda.

Atma anacım atma içine. Bırak o çıldırsın sen çıldıracağına. Sen de insansın değil mi? Oooh işine nasıl geliyorsa öyle konuşuyor sultanımız. Saygı hürmet çok çok önemli ama bunlar kesinlikle hak edene gösterilir.


Dediğiniz gibi, dürüst olmak kesinlikle insanların beklemediği bir şey, böyle konuşunca kalıyorlar Ama en güzeli bu, ne içinizde kalıyor sonradan kendi kendinizi yiyorsunuz ne de sahte bir insan oluyorsunuz.
 
Siz kaynananıza yemeğe gittiğinizde yardım etmeyi hizmetçilik olarak görürseniz daha çok sorun yaşarsınız kusura bakmayın ama o sizin büyüğünüz yaşlı da olmasa biri mutfakta yemek hazırlarken sofra kurarken şahsen ben oturamam kendi kızı da olsa evde ben de bir işin ucundan tutarım rahatsız olurum bir kere görmezden gelemem yani sofra hazırlanırken siz ne yaptınız oturup tv mi izlediniz. Bir de hep yardım ederdim de mutfaktan çıkmazdım da diyorsunuz öyle biri olsanız şimdi de bir işin ucundan tutardınız. Tatlı koymamış neden koymasın yani yedirecek içirecek de bir tatlı mı koymayacak kendinizi haklı çıkarmak için diyorsunuz onu da herkese tatlı servis edip size etmese eşiniz de fark eder laf der herhalde ayrıca tatlı servislerini de siz yapıverseydiniz. Soruyorum annenize yemeğe gitseniz yardım etmez öyle oturur musunuz o olsa hizmetçilik olarak görmezsiniz ama değil mi. Ben olsam bende kızardım karşımda rahat oturan bir insana. Kızı da yapar sizde el birliğiyle yaparsınız hazırlar kaldırırsınız iş daha çabuk görülür ne var bunda?
 

yapmıyor canım bana kimse yardım etmiyor aynen dediğim gibi hizmetçi gibi sadece ben yapıyorum . yaşamadan bilemezsiniz işte..
 

siz arkadasinin ne yasadigini biliyormusunuz ki bu kadr elestirdiniz ? kv ne sorunlar oldugunu biliyormusunuz ? neden ben yapicam butun iside o oturucak hizmetcimi aliyorlar kendine o zaman az yesnler kendilerine hizmetci tutsnlar ama bu kizdan herseyi onun ypmasini bekliyorlarmis ne kadr nrmal bu ?

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.
 
Yahu nedir bu görümcelerden istediğiniz... kendinizi ergen bir genç kızla kıyaslamanız ve ondan sizin yaptığınız gibi iş beklemeniz çok saçma... tamam kalkıp yengesine yardım edebilir ama yardım işte o kadar
 

Gelinler mi yoksa gençler mi? Gençler derseniz anlarım ama sadece gelinler derseniz orada sıkıntı var bence.
 

gelini hizmetci görenlere diycek laf bulamıyorum kendi kızlarına yapılsa aynısı kıyametı koparırlar. Bencede iyi yapmıssın ama senin burda destekçin eşin olmalı onunla güzel güzel konuş.
 

sakın yapma taviz verme yapma derken fazlasını degıl oldugu kadar bnde oyle ıdım akıllandm smdı birazını bşver yapınca sagol mu dıyyorlar hıc takma yapma ben eşimedde dedım ınan yoruluyrm bn orada dıye oda haklısın dedı cnku gryr
 
Ya ben anlamadım kadının kadına bu kadar sert çıkmasındaki amacını? Tabii ki yapacaksın sen gelinsin laflarını bizim çoktan aşıp neden her daim kadınlar ayakta da erkekler bu işin keyfini sürüyoru tartışmamız gerekirdi. Ne yemek yapma ne masayı kurma ne sonrasında masayı toplama ne bulaşık yıkama ne tatlı servisi hiçbirine ellerini sürmüyorlar Biz kalkıp bu konuları konuşmuyoruz da hala yok gelinsin yok küçüksün yapacaksın diye konuşuyoruz
 
Mecbursun gbi görüyorlar hep malesef hep hizmet etsin gelinler hem kendi evinde hem kv evinde hep böyle malesefff bi de yaranamazsın o da varrr..
 

en komiğide kocam lafın arasında benden bahsederek izin vermez dedi. kayınvalidem kılıbık yapmış sizi bu kadınlar dedi .kocamda sessizce anne ne yapmaya calışıyosun beni gazamı getiriyosun dedi.

sanki kayınvaldem hiç kocasının lafını dinlemesini istemiyor sanki hiç kadın olmamış..
 
gelini hizmetci görenlere diycek laf bulamıyorum kendi kızlarına yapılsa aynısı kıyametı koparırlar. Bencede iyi yapmıssın ama senin burda destekçin eşin olmalı onunla güzel güzel konuş.

kendi kızına iç güveysi damat istiyormuş vermezmiş kıyamazmış..benim ailemle görüşmem bile gözlerine batmıştı ah ah...
 

benimkine söylesem annem ne diyebilirim ben bişi diyemem der..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…