düzeltmeye çalışıyoruz ama eşimin kafasındaki aile yapısı değişmiyor ve bu benim için büyük bir mutsuzluk sebebi oluyor zaten . çıkmazdayım aşşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ayrılmayı istiyorum ama eşim bunca şeye rağmen iyi bir insan .sadece ailesine çok düşkünlüğü beni ondan soğutuyor. Ve kayınvalidem beni çok rahatsız ediyor artık kıskançlığını belli etmeyede başladı heralde ayrılınca biz oda sevinecek.
sofrayı kaldırmasına yardım ettim canım onalrın istediği şey hizmeti sadece ben yapmalıyım 1 senedir o mutfaktan hiç çıkmadım vallahi hizmetçiden farkım yoktu.
Sana safsın demedim.Senin dediğin yanlış veya doğru da demedim.Sadece olay burda iki tabak olayı değil dedim.Bu kadar açıklayıcı ve GERGİN yazmanı gerektiren bir cümle sarfetmedim.Sen erkek arkadaşın ailesi örneği verdiğin ve iki tabak kaldırılsa ne olur dediğin için söyledim.Çünkü eşimle sevgiliyken olan düşünce yapımı getirdi yorumun aklıma.Herkes bizim etrafımızdaki annemiz ablalarımız onların kayınvalideleri gibi olmayabilir.Kayınvalidem değil sözkonusu,herhangi birine de gitsem kalkar yardım ederim.Zaten konu sahibesi de bugüne kadar yaptığını söylüyor.Mevzu o değil.İnsanları hizmetçi ve gelin olarak göreviymiş gibi görülmesi.Ve malesef günümüze kadar kalıtsanmış bir olay bu gelin kaynanaya iş yapmak mecburiyetindedir tavrı.Ben saf değilim tabi ki biliyorum gelin olunduğunda her şeyin daha farklı olduğunu öyle kv ye yaranmaya çalışan bir tip olarak da algılanmak istemem, ama benim ailemde cevremde böyle hic olmadı, ablam evlendi , gerektiğinde gerektiği kadar iş yapar kimse ona fazladan iş yaptırtmaz, ki yapmaz zaten. O da tatlılıkla yardım eder, annem keza aynı şekil, babanem asla annemden kendine yardım etmesi için talepte bulunmaz, annem gider zorla yardım eder babaneme, sevgilimin annesi de bu sekilde bulasıklara yardım etmek istedim olmaz kızım misafirsin hic olur mu diye yerine oturtur. Ben bana bu sekilde davranan insanlara tabi ki icimden gelerek seve seve yardım ederim elimden geldiği ölcüde ve düşüncem de bu şekildedir,
dikkat ederseniz konu sahibinin ilk mesajını okuduysanız en büyük problem yemek servisinde veya tatlı servisinde yardım etmemesi olarak algılanıyor, ondan sonra baska mesajlarını da okudum konu sahibinin, kayınvalidesi 4 e kadar ona kendi evinin işini yaptırtmak istiyormuş, e tabi bu durumda işler değişir.Ben ilk mesaja istinaden söyledim 2 tabak kaldırmak kimsenin eline yapışmaz, hala da aynı fikirdeyim. Ama daha fazlası değil. Kimse kimsenin hizmetcisi değil tekrar söylüyorum
Dikkat ettiyseniz ben zaten yazdım oraya, gelinini hizmetci gibi gören kvler tabiki yanlış yapıyor buna değildi sözüm
Ben de evlensem kayınvalidemin gidip her işini görmem, göremem,mümkün değil. O da beni hizmetci olarak görmez bu kafa yapısına sahip biri degil cünkü.
Siz kayınvalidenizin evine gittiğinizde 2 işin ucundan tutup yardım etmez misiniz, yoksa gelen misafirin iş yapmasına seyirci mi kalırdınız ? Benim lafım bunaydı hala da arkasındayım.
Sana safsın demedim.Senin dediğin yanlış veya doğru da demedim.Sadece olay burda iki tabak olayı değil dedim.Bu kadar açıklayıcı ve GERGİN yazmanı gerektiren bir cümle sarfetmedim.Sen erkek arkadaşın ailesi örneği verdiğin ve iki tabak kaldırılsa ne olur dediğin için söyledim.Çünkü eşimle sevgiliyken olan düşünce yapımı getirdi yorumun aklıma.Herkes bizim etrafımızdaki annemiz ablalarımız onların kayınvalideleri gibi olmayabilir.Kayınvalidem değil sözkonusu,herhangi birine de gitsem kalkar yardım ederim.Zaten konu sahibesi de bugüne kadar yaptığını söylüyor.Mevzu o değil.İnsanları hizmetçi ve gelin olarak göreviymiş gibi görülmesi.Ve malesef günümüze kadar kalıtsanmış bir olay bu gelin kaynanaya iş yapmak mecburiyetindedir tavrı.
onlar bana geliyor ve kızı bir tabak kaldırmıyor . kayınvalidem genç bir kaıdn ve kızıda genç . bana yapmıyolar ama benden bekliyolar nasıl iş ? ayrıca sofrayı kaldırdım.
onlar bana geliyor ve kızı bir tabak kaldırmıyor . kayınvalidem genç bir kaıdn ve kızıda genç . bana yapmıyolar ama benden bekliyolar nasıl iş ? ayrıca sofrayı kaldırdım.
Sorunun kendisi farklı aslında..
"İş yapmak" değil de, çok yüz göz olunmuş. Bu haddi nasıl bulabiliyor ki anlayamadım.
Bakın, iş yapmakla inanın beden çürümez. Hatta iş yapmanın bazı şekil ve şartları vardır. Mesela "Yönetilerek iş yapmak", "Mecbur hissederek iş yapmak" ve en sevdiğim "İşi yöneterek yapmak". Birinci iş yapış şekliden ne yazık ki "Ezilirsiniz", ikinci iş yapış şeklinde sadece ezilmez bir de dünyayı kendinize dar edersiniz, kendinizi yıpratırsınız. Ama var olan bir işi "Yöneterek" yaparsanız, uzun vadede size çok yararı olur.
"Masa hemen toplanmalı, bulaşıkları geciktirmek kötü oluyor" Kalkıp masayı toplamaya başlayın mesela. Gayet usturuplu bir biçimde görümcenize de "X, hadi tatlım sen de masada ki tepsiyi getir bardakları taşıyalım" de, bir taraftan da eline hız ver, sanki atlı koşturuyor gibi.. Bulaşıklar biriktiğinde makineye mi konulacak, hemen öne atla "Siz beceremezsiniz şimdi, ben iyi dolduruyorum makineyi" de, o akşam sen doldur. Bir taraftan çay koy "Valla biz ailemizde böyle gördük aslında, elin her işe gelecek, burada biraz köreldim sanırım" de... Bunları söylerken aynı ortamda ol ve ortamı hemen terket veya biri sana laf atıyorsa gülümse "Neyse hadi iş var, sonra konuşuruz" de... Bütün işler bittikten sonra ve kimse henüz gitmek için kalkmadan yerine otur ve "Off valla çok yoruldum ama ev işi bilirsiniz, hiç bitmez.. ah yok ki bir kahve yapanım..." görümcene dön "biz bekarken yarışırdık kahve yapmak için, hem elimiz alışsın hem istemeye geldiklerinde en iyisini yapalım diye" de iki de bir ayaklarını ov. Bunu yaparken "Yarın da evi şöyle bir temizlesem iyi olacak" de... =)
Çok basit kodlar bunlar.. Üslup da aynen böyle olmalı ama.. İşi sen yönet.. İyi yönetebilirsen, insanları da yönetirsin... İnan bana iş yapmakla beden çürümez hatta yaptığın iş nispetinde biraz daha diri kalırsın..
Seni ezmeye çalıştıkları durumları yöneten sen olursan, faydasını görürsün.. Bir yerden sonra insanlar çok iyi bir şey yaptığını ve o işte iyi olduğunu görüp, mecburen bir şeyler yapmaya çalışacaklar.. Üslup ve tavır da umarım kayınvalidenle aranda ki mesafede yardımcı olacaktır. Bu kadar yüz göz olmak iyi değil.. Hiç kimse ile..
artık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.
normalde misafir gelirdi mutfaktan asla çıkmazdım bana otur kızım dinlen demezdi. kızının önüne ben hizmet ederdim. üstüne üstük kayınvaldem genç bir kadın . ve bana ilk kavgamızda gelip benim evimin işini yapacaksın sonra dönüp kendi işini yapacaksın demişlerdi...
keşke gitmisken bir isin ucundan da siz tutsaysiniz diycem ama kayinvalidenize çok gıcık oldum bastan gelip bnm evinin isini yapicaksin sonra kendi evininkini yapicaksin diye. Söylenir mi insana yapası bile gelmez insaninartık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.
normalde misafir gelirdi mutfaktan asla çıkmazdım bana otur kızım dinlen demezdi. kızının önüne ben hizmet ederdim. üstüne üstük kayınvaldem genç bir kadın . ve bana ilk kavgamızda gelip benim evimin işini yapacaksın sonra dönüp kendi işini yapacaksın demişlerdi...
artık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?