kayınvaldem....

önceki konularını okumasam ne var eline mi yapışır keşke yardım etseydin derdim.
Allah yardımcın olsun.İnşallah eşin ailesinin lafını dinlemekten vazgeçer,sizi rahat bırakırlar.

Evet yapmak zorunda değilsiniz ama bu hesaplasmayi misafir varken yapmamak gerek... Ayrıca bastan yapip alistirip sonra yapmıyorum iste derseniz mutlaka tepki olur bu çok normal...

Ve liseye giden bir kiz evin gelini abisi bilmem kim gelince dört dönmek zorunda değil ayni sizin gibi o da evin hizmetçisi degil evin küçük kizi...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

marpu sen daha bikaç konu önce bu adamın seni hırpaladığını
ailene gittiğini anlatmıyor muydun
nasıl döndün geri?

bi de bi huyun var k.bakma da vur denince öldürüyosun resmen
bi yere gidicem gelin olacak evde kalkıp benle kv iş yapacak
çok ters gelir bana k.bakma da
misafir varken idare etmeliydin...

sofrayı kaldırmasına yardım ettim canım onalrın istediği şey hizmeti sadece ben yapmalıyım 1 senedir o mutfaktan hiç çıkmadım vallahi hizmetçiden farkım yoktu.

oldu canım herşeyi sen yap bir takdir görme, kendi kızları ay belim ağrıdı dese kıyamam kuzum yavrum balım...
yok öyle bi dünya....
bence de iyi yapmışsın.... gelinsiniz, hizmetçi değil..elinden geleni yaparsın ama hizmetçi konumuna koyuyorsa da geçer oturursun öyle değil böyle diye...
benimde görümcem var ama sağolsun hiç üstüme yıkmaz işi gücü...birlikte yaparız ederiz herşeyi...
ama kayınvalidem sizinki gibi hizmetçi muamelesi yapsa asla elimi bir işe sürmem
lafa bak, evinin işini yapacaksın sonra benim evin işini yapacaksın, oldu canım başka bi arzun???

Sana safsın demedim.Senin dediğin yanlış veya doğru da demedim.Sadece olay burda iki tabak olayı değil dedim.Bu kadar açıklayıcı ve GERGİN yazmanı gerektiren bir cümle sarfetmedim.Sen erkek arkadaşın ailesi örneği verdiğin ve iki tabak kaldırılsa ne olur dediğin için söyledim.Çünkü eşimle sevgiliyken olan düşünce yapımı getirdi yorumun aklıma.Herkes bizim etrafımızdaki annemiz ablalarımız onların kayınvalideleri gibi olmayabilir.Kayınvalidem değil sözkonusu,herhangi birine de gitsem kalkar yardım ederim.Zaten konu sahibesi de bugüne kadar yaptığını söylüyor.Mevzu o değil.İnsanları hizmetçi ve gelin olarak göreviymiş gibi görülmesi.Ve malesef günümüze kadar kalıtsanmış bir olay bu gelin kaynanaya iş yapmak mecburiyetindedir tavrı.

Kusura bakmayın gergin değilim, açıklayıcı bir yorum yaptım uzun uzun yazdıgım için öyle algılanmış olabilir, yoksa gergin bir yorum yapmadım :)
Aslında tam olarak aynı şeyden bahsediyoruz, aynı düşüncedeyiz, ben de gelinini hizmetçi olarak gören kaynanalara karşıyım kesinlikle. Konu sahibesinin ilk mesajındaki açıklamasına nazaran öyle bir yorum yaptım beni yoksa aile ilişkilerini bilemem tabi ki, o yazdıklarına göreydi yorumum. Yanlış anlaşıldıysam tekrardan kusura bakmayın. İyi günler..

Oh olsun o kaynanaya. sen en iyisini yapmissin canim.

onlar bana geliyor ve kızı bir tabak kaldırmıyor . kayınvalidem genç bir kaıdn ve kızıda genç . bana yapmıyolar ama benden bekliyolar nasıl iş ? ayrıca sofrayı kaldırdım.

Gelin demek hizmetçi demek desene. Biz de bizim ailenin gelinlerine hizmetçi oluyoruz. Hey allahım ya.

onlar bana geliyor ve kızı bir tabak kaldırmıyor . kayınvalidem genç bir kaıdn ve kızıda genç . bana yapmıyolar ama benden bekliyolar nasıl iş ? ayrıca sofrayı kaldırdım.

Gelin demek hizmetçi demek desene. Biz de bizim ailenin gelinlerine hizmetçi oluyoruz. Hey allahım ya.

Ne garip insanlar var ya.. herkes kendi işini bilmeli. Ben k.validemin 14 yıldır silmediği vitrinini sildim bu nasıl bir duygu bilseniz. Kendi oturup ayaklarını uzattı bu da ona yaptığım son hizmet oldu. İsterse evini pislik götürsün yinede yapmıcam. En iyisini yapmışsın sonuna kadar destekliyorum seni.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sorunun kendisi farklı aslında..
"İş yapmak" değil de, çok yüz göz olunmuş. Bu haddi nasıl bulabiliyor ki anlayamadım.

Bakın, iş yapmakla inanın beden çürümez. Hatta iş yapmanın bazı şekil ve şartları vardır. Mesela "Yönetilerek iş yapmak", "Mecbur hissederek iş yapmak" ve en sevdiğim "İşi yöneterek yapmak". Birinci iş yapış şekliden ne yazık ki "Ezilirsiniz", ikinci iş yapış şeklinde sadece ezilmez bir de dünyayı kendinize dar edersiniz, kendinizi yıpratırsınız. Ama var olan bir işi "Yöneterek" yaparsanız, uzun vadede size çok yararı olur.

"Masa hemen toplanmalı, bulaşıkları geciktirmek kötü oluyor" Kalkıp masayı toplamaya başlayın mesela. Gayet usturuplu bir biçimde görümcenize de "X, hadi tatlım sen de masada ki tepsiyi getir bardakları taşıyalım" de, bir taraftan da eline hız ver, sanki atlı koşturuyor gibi.. Bulaşıklar biriktiğinde makineye mi konulacak, hemen öne atla "Siz beceremezsiniz şimdi, ben iyi dolduruyorum makineyi" de, o akşam sen doldur. Bir taraftan çay koy "Valla biz ailemizde böyle gördük aslında, elin her işe gelecek, burada biraz köreldim sanırım" de... Bunları söylerken aynı ortamda ol ve ortamı hemen terket veya biri sana laf atıyorsa gülümse "Neyse hadi iş var, sonra konuşuruz" de... Bütün işler bittikten sonra ve kimse henüz gitmek için kalkmadan yerine otur ve "Off valla çok yoruldum ama ev işi bilirsiniz, hiç bitmez.. ah yok ki bir kahve yapanım..." görümcene dön "biz bekarken yarışırdık kahve yapmak için, hem elimiz alışsın hem istemeye geldiklerinde en iyisini yapalım diye" de iki de bir ayaklarını ov. Bunu yaparken "Yarın da evi şöyle bir temizlesem iyi olacak" de... =)

Çok basit kodlar bunlar.. Üslup da aynen böyle olmalı ama.. İşi sen yönet.. İyi yönetebilirsen, insanları da yönetirsin... İnan bana iş yapmakla beden çürümez hatta yaptığın iş nispetinde biraz daha diri kalırsın..
Seni ezmeye çalıştıkları durumları yöneten sen olursan, faydasını görürsün.. Bir yerden sonra insanlar çok iyi bir şey yaptığını ve o işte iyi olduğunu görüp, mecburen bir şeyler yapmaya çalışacaklar.. Üslup ve tavır da umarım kayınvalidenle aranda ki mesafede yardımcı olacaktır. Bu kadar yüz göz olmak iyi değil.. Hiç kimse ile..

çok güzel yöntemler fakat bende bunu yapacak yürek yok onu nasıl halledicez =( o kadarını bile söyliyemiyorum ne kayınvaldeme ne görümceme..çünkü kayınvalidem sert tepkiler veriyor..

birak yapma kendi kizi oturucak kiyamayacak kendi kizina siz hizmetleniceksiniz..oldu be..herkes baksin isine yok oyle bir dunya..1sene yapmissiniz kiymet bilmemis..gencmiste kv yapsin kendisi..

keşke gitmisken bir isin ucundan da siz tutsaysiniz diycem ama kayinvalidenize çok gıcık oldum bastan gelip bnm evinin isini yapicaksin sonra kendi evininkini yapicaksin diye. Söylenir mi insana yapası bile gelmez insanin

Bana göre abartmışsınız...Kv bulaşık yıkarken sizin oturmanız tuhaf olmaz mı....12 yAşındaki lise cagındaki birinden ne bekleyebilirsin ki onla kendinizi kıyaslamayın... Ben düşünüyorum lisedeyken bende öleydim.... İki tabak taşımak, bulaşık yıkamakla hizmetci olmazsınız.... Orada yaptınız işler size hizmetçilik gibi geliyorsa gitmeyin işde yapmayın o zaman... Siz de o evin bir kızısınız ne kadar genç olursa olsun kv bir yemege gitmişseniz sizin oturmanınz olmaz... Bu gittiniz herhangi bir yer içinde gecerli....

Benimki de bi keresinde cay servisi yapiyo herkedr koydu bana koymadi? Bende esime benim caayim nerde demistim anneside gulmustu. Ki ben zaten kendi evimde nasilsam oradada oyleyimdir. Kv hincini senden cikariyo demekki ( benim ki gibi) yapacak tek sey sinirlerini saglam tutmak hatta laflarini duymamak iki tabak kaldirmadin diye kaprislenmeye luzum yok kaynana oldu diye tepelere cikmasin canim.

Misafir geldiginde sizin kalkip yapmaniz gerekli bide misafir yapmis ben olsam utanir kalkardim.. Ama kizina da sen hizmet etmemelisin kucuk de degilmis ki

Benim sorunumda esimin kaynanami hic takmamasi..
Kaynanam bize gelir esim gider iki bardak getirir askim kola iccenmi der mesela annesine sormamasi beni uzuyor.ben diorum askim anneni unuttun galiba diye sakayla karisik kalkip ben getirior barda mesela..
Bu arada esim turk degil, onlarin kulturunde belki normal ama ben sevmiyor øyle.istiyorum ki anne kiz gibi olalaim esimde yakin olsun annesine ama cok mesafeli.
Uzun lafin kisasi bence siz kendinize bukadar dert edeceginize yardim edin bisey olmaz ha ama kendinizi kullandirtmayin gorumcenizi cagirip gel yardim et diyebilirsiniz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bütün syf okumadım ama gerçektwn insanın siniri bozuluyor...
benim k.validem iiidir diğerlerrine göre ama ne kadar?
evde iş yapılacak olsun özel olarak çağırır...hiç unutmuyorum görümcem boşnıyor yani k.validemgilde kalıyor...
biz geçen sene yüzmeye gittik dönüşte eşimle uğradık(onlarıda çağırdık gelmediler bu boşlukta ev temizlemişler nispet yapar gibi ben kırkyılınbaşı gezmeye gittim ya)
k.validem mutfakdolaplarını siliyormuş eşimde yardım et dedi üstüm sırılsıklam yorgunum yardım ettim gocunmadan görümcemi sordum üzüldüm k.valideme neymiş hanımefendi gezmeye gitmiş ablasına...ben o günün akşamı hasta oldum
dün bulgur kaynattık sabahın 5inde onların evine gittik eşim işe gitti görümcem evde uyuyormuş diğerine hiç haber vermemişler biz k.validemle bulguru kaynattık serdik hanımefedi sadece uyandığında evi şöylebi toplayıverdi..
sona akşam topladık bi de demezmi bulgur kaynattık diye ablasına o da hiç kalan işe yardım edeyim de yok gezmek için aramış..k.validemde bulguru 8 teneke kaynattık 2si bizim 2si evli olan görümcemin 4ü k.validemgilin..bütün işin çoğunu ben yaptım kollarım ağrıyor diğerler uyusun evinde gelin yapar ohhhh
akşama iftar yapılacak olur biz kapı önünde komşulara otururuz hemen daamlar lafa söze karışır biri bana bişey sorar o atlar cvba..birde onlar eve girerler bana da hadi der hani bir iş yok ama onlar sıkılınca bende koşup onlarla girecekmişim gibi davranır yoldan çocuk çağırır gibi eve çağırır..
biz düğüne gitceksek ara güzel giyinder sanki ne giyeceğimi ona soracam da..ama daha neler neler yakında patlarım da ne zaman bilinmez ii yönleri var ama çıkarı olduğu için yapar biliyorum
veee sizi çok iyi anlıyorum

Çek kapini git otur evinde ben öyle yapiyorum...3 görümcede bende var...gelin otururken ben niye iş yapiyorum dedi görümcem birdahada gidersem iki olsun dedim ve evimdeyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…