kayınvaldem....

İlgilenme umursama ne derse ne yaparsa yapsın.Kendi bildiğini oku.Baktın çok ileri gidiyor tavır koy az git.

Haklısınız bir de o mevzu var ama daha gelin algısını aşamadık toplum olarak... Gelin hizmet eder, gelin kendi ailesine düşkün olamaz, gelin tatillerde kayınvalidesinde kalır, bayramlarda önce erkek ailesine gidilir vs. vs. vs.

eşim sesini çıkarmıyor bu yüzden herşey benim üstüme kaldı eğer ben ezdirmeye devam edersem kendimi çıldıracam.

mısafır varken oturmak olmamıs tabı bırlıkte yıkamak lazım en azından aman hep fazlasını beklerler

Canım benim,herkes böyle senin gibi düşünerek çıkıyor bu yola.Erkek arkadaşaın annesi farklı birşey,evlenip gelin olmak farklı birşey.Hee benim böyle sorunlarım olmadı ama senin dediğin gibi de iki tabak 3 tabak meselesi değil bu olay.

kendi kızına iç güveysi damat istiyormuş vermezmiş kıyamazmış..benim ailemle görüşmem bile gözlerine batmıştı ah ah...

butun yorumları okudum herkes yanlış anlamış ya burda mesele yardım etmek değil agır hitaplar ve gelinin yapmak zoruında gorulmesi. insan kendi ailesine gidemez mi ya. sen bunu yazınca aklıma şu hıkaye geldı.

ANNE VE KAYNANA FARKI

Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar.

Sıra çocuklarına gelmiş.
“Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri,
“Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma,
öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..

“Sabahtan akşama çalışıyor,
evde doğru dürüst yemek pişmiyor,
yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.

Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.
Ne dikiş var, ne ütü.
Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor.
Evde prensesler gibi oturuyor,
oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”…

“O da evlendi” demiş arkadaşı,
“ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki,
kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor.
Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam,
yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor.
İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.

Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor,
kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor,
kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, Çooookkkk“

İyi en azından eşinizin bunu fark etmesi de bir hayat belirtisi

Kayınvalideniz her durumda işine geldiği gibi konuşuyor. Siz de biraz ondan örnek alsanıza Öncelikle mantık kavramını bir kenara bırakın. Şu kadarcık konuşmada bile en az iki adet mantıksızlık yakaladık. 1.si az önce de bahsettiğim konu, kocanı ailenden çok seveceksin durumu. Tam tersini kabul eder mi sizce? Eşinizin sizi onlardan daha çok sevmesini? Tabii ki de koca bir haayıııırr
E bu durum da aynısı, eşiniz sizin sözünü dinlediğinde kılıbık oluyor ama onun eşi de kendisinin sözünü dinlesin istiyor.

Siz de onun gibi yapın. Mantıksız da olsa işinize o an ne geliyorsa öyle konuşun, nasıl olsa kimse buna bakmıyor değil mi

net yanı asla kv anne olmaz . Gittiğinde yardım edersin asla iltifat beklemeden ev işi falan yapma hiç gerek yok ay uy derse bır yardımcı bul ver temizlik parasını bitti,Yaşlı benim kv iyidir hasdır güzel insandır severim ben onu 13 yıldır evliyim ne kadar samimi olsakda hatırlatır arada kv olduğunu bende hiç unutmam zaten sen kv sin ben gelin mesafe şart yoruluyorum artık dediği günden beri aylık 100 tl temizlikçi parası bırakırım benden iyisi yok abla tavsiyesi:)

kendi kızına iç güveysi damat istiyormuş vermezmiş kıyamazmış..benim ailemle görüşmem bile gözlerine batmıştı ah ah...

Bir mantık hatası daha
Sizin bu kadından öğrenecek çok şeyiniz var demedi demeyin, bir şeyler kapmaya bakııııınnnnn

kayınvalidenizin bütün işi size bırakması yardım etmemesi ve bunu herzaman yapması çok kötü
ama sizde 12 yaşında çoçuktan ne bekliyorsunuz bide çoçuğa genç kız diyorsunuz
hatta onun laflarını dikkate alıyorsunuz
şimdiden eşinizin ailesi ile yüzgöz olmuşsunuz
sonunuz ne olurr bilmem
tavrınız yanlış gösteriyorsunuz
ben yapmayın onlar yapsın yanlış düşünce
beraber yapalım düşüncesini onlara yansıtmalısınızzz

Son düzenleme:
Işte ben cahillik konusunda onla yarışamıyorum malesef mantıklı bişey söylediğimde hayır gelinler böyle yapma zorunda diyor..süreklide kaynanasının ona eziyetlerinden bahseder.

Bence dediğim olaya odaklanırsak belki de gelin kaynana savaşı kaybolur Ne de güzel hayallerim var değil mi

Keşke herkes bir işin ucundan tutsa da kimse birbirini yemese

Diğer konuda görümce 12 yaşındaydı birden lise1 öğrencisi oldu anlayamadım.
Lise 1 de olsa kendinizi onunla kıyaslamanız komik olmamış mı ?
Benim yengem biz yapmak istesekte yaptırmazdı gidin oturun siz daha çocuksunuz derdi he büyüdük şimdide biz ona yaptırmıyoruz orası ayrı.

Kayınvalidenize gelince haklısınız insan yaptıktan sonra teşekkür bir kaç güzel sözler bekleyebilir ama bunu konuşarak halletmelisiniz ben yapmıyorum oturacağım gibi değil.
"Ben şu zamana kadar hep yaptım sen bi Allah razı olsun kızım demedin sen öyle demeyincede benim bir daha yapasım gelmiyor görüyorum ki yaptıklarımın pek bir anlamı olmuyor" şeklinde söylerseniz en azından karşınızdaki sizin tavrınızın neden kaynaklandığını bilsin hatasını bilsin.
Sizin derdiniz kayınvalidenizle görümcenizi olaya dahil etmeyin bence daha çocuk:)

Işte ben cahillik konusunda onla yarışamıyorum malesef mantıklı bişey söylediğimde hayır gelinler böyle yapma zorunda diyor..süreklide kaynanasının ona eziyetlerinden bahseder.

Siz de madem o bu eziyetlerden bahsettiğinde kaynanasına hak verin ne bileyim :) Mantıksız olacak ya bir şeyler. O kayınvalidesinden bahsederken siz de kayınvalidesini tutun ama sizinle ilgili bir durum olduğunda da gelinlerin tarafına geçiverin birden

Ben saf değilim tabi ki biliyorum gelin olunduğunda her şeyin daha farklı olduğunu öyle kv ye yaranmaya çalışan bir tip olarak da algılanmak istemem, ama benim ailemde cevremde böyle hic olmadı, ablam evlendi , gerektiğinde gerektiği kadar iş yapar kimse ona fazladan iş yaptırtmaz, ki yapmaz zaten. O da tatlılıkla yardım eder, annem keza aynı şekil, babanem asla annemden kendine yardım etmesi için talepte bulunmaz, annem gider zorla yardım eder babaneme, sevgilimin annesi de bu sekilde bulasıklara yardım etmek istedim olmaz kızım misafirsin hic olur mu diye yerine oturtur. Ben bana bu sekilde davranan insanlara tabi ki icimden gelerek seve seve yardım ederim elimden geldiği ölcüde ve düşüncem de bu şekildedir,
dikkat ederseniz konu sahibinin ilk mesajını okuduysanız en büyük problem yemek servisinde veya tatlı servisinde yardım etmemesi olarak algılanıyor, ondan sonra baska mesajlarını da okudum konu sahibinin, kayınvalidesi 4 e kadar ona kendi evinin işini yaptırtmak istiyormuş, e tabi bu durumda işler değişir.Ben ilk mesaja istinaden söyledim 2 tabak kaldırmak kimsenin eline yapışmaz, hala da aynı fikirdeyim. Ama daha fazlası değil. Kimse kimsenin hizmetcisi değil tekrar söylüyorum
Dikkat ettiyseniz ben zaten yazdım oraya, gelinini hizmetci gibi gören kvler tabiki yanlış yapıyor buna değildi sözüm
Ben de evlensem kayınvalidemin gidip her işini görmem, göremem,mümkün değil. O da beni hizmetci olarak görmez bu kafa yapısına sahip biri degil cünkü.
Siz kayınvalidenizin evine gittiğinizde 2 işin ucundan tutup yardım etmez misiniz, yoksa gelen misafirin iş yapmasına seyirci mi kalırdınız ? Benim lafım bunaydı hala da arkasındayım.

bu gelinler nasıl bir kısım oluyo acaba ninja kaplumbağalar gibi bişeymi biz ne dersek he desin gelsin evimi temizlesin oğluma( tövbe haşa) tapsın bu gelin denilen kişiler insan vasıfları taşımıyomu konu sahibi arkadaş yaptığı yardımdan gocunmadığını kayın validenin iğneli sözlerinden tiksindiğini daha fazlasını beklediğini ve bir teşekkür etmekten aciz olduğunu çok çok iyi anladım seni kimi insana ne yapsan yaranamazsın ya kayınvalidelerinde bir kısmı bu cinsten sanırım gamsız olmaya çalışmaktan başka çaren yok gibi he he deyip geçiceksin bu çok bilmişlere

yapmıyor canım bana kimse yardım etmiyor aynen dediğim gibi hizmetçi gibi sadece ben yapıyorum . yaşamadan bilemezsiniz işte..

Merhaba marpu ,

Bu bir derdim var bölümündeki 9. konun. Diğer konularına göz atınca sorunun daha büyük olduğu anlaşılıyor. Konularından henüz ancak 8 aylık evli olduğun anlaşılıyor.

İlk günden bu yana eşinin ailesinin tavırları , eşinin sana karşı tutumu düzelecek gibi durmuyor. Annen daha önce orta yol bulmak için kayınvalidenin kapısına gitmesine rağmen kayınvaliden gelmemiş.

Henüz yeni evli olmanıza rağmen defalarca baba evine gitmişsin , yeri gelmiş artık babamın evine de gitmeyeceğim , alıp başımı gideceğim noktasına gelmişsin.

Eşin sanırım henüz askere gitmedi. 5 ay gideceğini yazmışsın bir başka konunda. Eşin askerde iken ailende kalman veya ailenden birinin seninle kalmasını da kabul etmiyorlardı.

Kayınpederinin önce gelip kayınvalidenin işini yapacak sonra dönüp kendi evinin işini yapacaksın dediğini de yazmışsın.

Tüm bunları göz önünde bulundurunca evliliğin hakkında sen ne düşünüyorsun ? Eşinle tüm bu sorunları çözme ihtimaliniz var mı ?

düzeltmeye çalışıyoruz ama eşimin kafasındaki aile yapısı değişmiyor ve bu benim için büyük bir mutsuzluk sebebi oluyor zaten . çıkmazdayım aşşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ayrılmayı istiyorum ama eşim bunca şeye rağmen iyi bir insan .sadece ailesine çok düşkünlüğü beni ondan soğutuyor. Ve kayınvalidem beni çok rahatsız ediyor artık kıskançlığını belli etmeyede başladı heralde ayrılınca biz oda sevinecek.

benimkine söylesem annem ne diyebilirim ben bişi diyemem der..

vaala diyemez hersey der sanma benım sozumden cıkmayan biri işine gelince öter ama görüyor ....m oturma yeri görmüyor eve geliyrm pert artık sadece cnım ıstedgı kadar ve ben yapmayınca onlarda yapabılıyrmus bnu ogrendm onceden hıc oralı degıllerdı

Marpu ,

Özünde eşin iyi bir insan olabilir. Özür dileyerek eski konundan alıntı yapacağım.

Alıntıladığım mesajın 23 hazirana ait. Üstünden henüz 1 ay bile geçmemiş. Eşin , senin haklı bir isteğinde şiddet eğilimi göstermiş ve bu durum seni de korkutmuş. Bu konuyu yeniden konuştunuz mu ?

Kayınvalidem kıskanç vs gibi açıklamaların insanların kendini rahatlatmak için kurduğu cümleler olduğunu düşünüyorum. Kayınvaliden kıskanç veya değil. Senin evliliğindeki sorun kayınvalidenin kıskançlığı değil bence.

Eşini seviyorsun her şeye rağmen ve bu yüzden de eşini kendince aklamaya çalışıyorsun. Kayınvalidem kıskanç , kaynımın tavrı , görümcemin beni saymaması , kayınpederim lafları diyerek eşini bu olayın dışında tutamazsın. Eşinde aynı bakış açısına sahip olmasa idi bugün bu konuyu açmazdın diye düşünüyorum.

Dünyaya bir defa geliyoruz. Bu hayat senin. Bir kez yaşayacaksın. Nasıl yaşayacağında senin tercihlerine bağlı.

Eğitim düzeyin , yaşın nedir bilmiyorum. İmkanın varsa bir işe girip kendin için küçük bir birikim yapmaya başlayabilirsin. Belki bu sayede olaylara biraz daha dışarıdan bakabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…