- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
artık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.
normalde misafir gelirdi mutfaktan asla çıkmazdım bana otur kızım dinlen demezdi. kızının önüne ben hizmet ederdim. üstüne üstük kayınvaldem genç bir kadın . ve bana ilk kavgamızda gelip benim evimin işini yapacaksın sonra dönüp kendi işini yapacaksın demişlerdi...
Ya ben anlamadım kadının kadına bu kadar sert çıkmasındaki amacını? Tabii ki yapacaksın sen gelinsin laflarını bizim çoktan aşıp neden her daim kadınlar ayakta da erkekler bu işin keyfini sürüyoru tartışmamız gerekirdi. Ne yemek yapma ne masayı kurma ne sonrasında masayı toplama ne bulaşık yıkama ne tatlı servisi hiçbirine ellerini sürmüyorlarBiz kalkıp bu konuları konuşmuyoruz da hala yok gelinsin yok küçüksün yapacaksın diye konuşuyoruz
eşim sesini çıkarmıyor bu yüzden herşey benim üstüme kaldı eğer ben ezdirmeye devam edersem kendimi çıldıracam.
Neden herkes kv leri ile bu kadar sorunlu? Bazen hayretler içerisinde kalıyorum
Ben de erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım mesela yemek yedik yemekten sonra tabakları mutfağa götürmeye yardım ettim, ablaları da etti.
2 tabağı mutfaga götürmek, 3 tane tatlı tabağı çıkarmak bu kadar zor olmamalı. Elbirliğiyle yapılmalı, o bahsettiğiniz liseye giden kız da yardım etmeli , o yeni evli bayan da, siz de.
Ne biliyim ben böyle düşünüyorum ama bir insanın ' gelin' sıfatından dolayı değil, içinden gelerek, gerek olduğu için yardım etmesi taraftarıyım.
Yoksa kimse kimsenin hizmetcisi değil, ha mesela kv size cam sildirmek, halı yıkatmak vs ister bunlara ben de karşıyım, parasını verip yardımcı bayan tutabilir, kimse kimsenin ağır işlerini yapmak zorunda değil, eğer icinizden gelmiyorsa.
ama 2 tabak taşımak, çay servisi yapmak vs. bu kadar zor olmamalı.
kendi kızına iç güveysi damat istiyormuş vermezmiş kıyamazmış..benim ailemle görüşmem bile gözlerine batmıştı ah ah...
en komiğide kocam lafın arasında benden bahsederek izin vermez dedi. kayınvalidem kılıbık yapmış sizi bu kadınlar dedi .kocamda sessizce anne ne yapmaya calışıyosun beni gazamı getiriyosun dedi.
sanki kayınvaldem hiç kocasının lafını dinlemesini istemiyor sanki hiç kadın olmamış..
kendi kızına iç güveysi damat istiyormuş vermezmiş kıyamazmış..benim ailemle görüşmem bile gözlerine batmıştı ah ah...
Haklısınız bir de o mevzu var ama daha gelin algısını aşamadık toplum olarak... Gelin hizmet eder, gelin kendi ailesine düşkün olamaz, gelin tatillerde kayınvalidesinde kalır, bayramlarda önce erkek ailesine gidilir vs. vs. vs.
Işte ben cahillik konusunda onla yarışamıyorum malesef mantıklı bişey söylediğimde hayır gelinler böyle yapma zorunda diyor..süreklide kaynanasının ona eziyetlerinden bahseder.
Canım benim,herkes böyle senin gibi düşünerek çıkıyor bu yola.Erkek arkadaşaın annesi farklı birşey,evlenip gelin olmak farklı birşey.Hee benim böyle sorunlarım olmadı ama senin dediğin gibi de iki tabak 3 tabak meselesi değil bu olay.
yapmıyor canım bana kimse yardım etmiyor aynen dediğim gibi hizmetçi gibi sadece ben yapıyorum . yaşamadan bilemezsiniz işte..
merhaba marpu ,
bu bir derdim var bölümündeki 9. Konun. Diğer konularına göz atınca sorunun daha büyük olduğu anlaşılıyor. Konularından henüz ancak 8 aylık evli olduğun anlaşılıyor.
Ilk günden bu yana eşinin ailesinin tavırları , eşinin sana karşı tutumu düzelecek gibi durmuyor. Annen daha önce orta yol bulmak için kayınvalidenin kapısına gitmesine rağmen kayınvaliden gelmemiş.
Henüz yeni evli olmanıza rağmen defalarca baba evine gitmişsin , yeri gelmiş artık babamın evine de gitmeyeceğim , alıp başımı gideceğim noktasına gelmişsin.
Eşin sanırım henüz askere gitmedi. 5 ay gideceğini yazmışsın bir başka konunda. Eşin askerde iken ailende kalman veya ailenden birinin seninle kalmasını da kabul etmiyorlardı.
Kayınpederinin önce gelip kayınvalidenin işini yapacak sonra dönüp kendi evinin işini yapacaksın dediğini de yazmışsın.
Tüm bunları göz önünde bulundurunca evliliğin hakkında sen ne düşünüyorsun ? Eşinle tüm bu sorunları çözme ihtimaliniz var mı ?
Gelinler mi yoksa gençler mi? Gençler derseniz anlarım ama sadece gelinler derseniz orada sıkıntı var bence.
benimkine söylesem annem ne diyebilirim ben bişi diyemem der..
düzeltmeye çalışıyoruz ama eşimin kafasındaki aile yapısı değişmiyor ve bu benim için büyük bir mutsuzluk sebebi oluyor zaten . çıkmazdayım aşşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ayrılmayı istiyorum ama eşim bunca şeye rağmen iyi bir insan .sadece ailesine çok düşkünlüğü beni ondan soğutuyor. Ve kayınvalidem beni çok rahatsız ediyor artık kıskançlığını belli etmeyede başladı heralde ayrılınca biz oda sevinecek.
belki beni hatırlayan vardır eşimin ailesi ile çok sorunlarım var. bunun yanında bide eşim var. askere gidecek 5 aylık. ve ben ailemle kalmayı istedim yani evimde bile kalıcak olsam bizden biri yanımda kalsın istedim. bunu aylar evelde konuştuk ve bugünde mevzusu açıldı tekrar konuştum ve çıldırdı elimi tuttu vuracaktı ben ne dersem o olacak ben kocayım benim ailemden biriyle kalıcaksın dedi bende kaçtım elini kaldırınca şimdi ailemin evindeyim. nolcak bilmiyorum ama bu anlayışsızlığı beni bitirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?