kayınvaldemin son dakika kazığı :(

Kv benden birsey yapmami isterken senin gibi tenezzul etmezdi esime soyletirdi.Hem yapmazsam garanti haberi oluyordu esimin.Sizin olayda buna benzemis cocugunu birakacagin insanlar muhatap olmamak ne demek Allah askina ? Belkide kvniz siz onunla konuşmaya tenezzul etmediginiz için kabul etmedi.Kucuk de olsa bir rica bekledi.Karsinizda kv de olsa bir insan var ve siz ona muhtacsiniz ona göre davransaydiniz keske..boyle ortada kalmazdiniz.

Hata sizde kusura bakmayın,böyle şeyler son dakikaya bırakılmaz.Ağızdan ağıza bakarım lafıyla olmaz,siz kendiniz birebir alacaktınız karşınıza kayınvalidenizi anne sen bakabilecek misin,nasıl yapalım diye konuşacaktınız.Kadın size bakacağım diye söz verip,sonradan vazgeçseydi haklıydınız.Ama ben bu durumda kazık falan göremedim.Kadın zaten bakacağına söz vermemiş,doğru düzgün konuşulmamış bile.Ayrıca ben yaşlı insaların çocuk bakmak istememelerini anlayışla karşılıyorum,çünkü kafa kaldırmıyor belli bir yaştan sonra.O yüzden herkese önerim,işini gücü yoluna koyup,bakıcısını ayarlayıp öyle çocuk doğurması.Çünkü en yakınınız bile olsa kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.Sevgi ayrı bir şey,sorumluluk almak ayrı bir şey.

Sende çok kibarmışsın çocuğun gerekli eşyalarını bir çantaya koy kapıda yan çizici kv ye ver bişey söylemesine izin vermeden doğru işe koş . Kendi torunları sonuçta sokağa atacak değiller . Ertesi gün kayınbabana ver kaç.bir 15 gün dayanırsın o zamana kadar bakıcı da bulursun herhalde.

ben en başından bakıcı istiyodum ama eşim çok ısrar etti onlar bakar ele mi baktırıcaz diye aslında eşim yüzünden oldu o bana ısrar edince bende tama demiştim
aynı sıkıntıları yaşadım fazlasıyla.
ki kv de bazı değişik durumlar da vardı eşim annem de annem dedi durdu. iznim bitene kadar ben bakacağım ben bakacağım dedi işe başlamama 2-3 gün kala bakamam bakıcı bulun dedi. bakıcı bulduk ben torunumu bırakamam bakıcıya dedi cümbür cemaat çocuk baktılar
kötü mü oldu kötü olmadı çünkü aklım evde ve bebeğimde kalmadı, başında 3 kişi vardı babanne, dede, bakıcı ...
her gün bana bakıcıyı şikayet ederdi, yemek yapmıyor ,ortalığı temizlemiyor çocuğu sürekli uyutuyor (4 aylık tı kızım).onlara kalsa sabahtan akşama kadar uyumaması gerekiyor (5-6 saat uyutmazdı kırkında sevecekmiş )
mamasını bakıcıya verdirmezdi bakıcının elinden mama içmiyor derdi , bakıcının beslemesine müsade etmezdi..(süt bırakırdım sütü dökerdi mama verme hevesi vardı süt olunca mama içmiyor diyordu)
kızım şua bir buçuk yaşında çoğu şeyi atlattık ama etkileri kaldı..
bu yüzden eşimle sürekli kavgalıyız, evde huzur yok.
bırakın bakmasın da kontrol de etmesin. eve kamera sistemi kurun gelen bakıcıya da söyleyin evre kamera sistemi var diye bakıcı çok güzel bakacaktır emin olun. (eğer habersiz bi şekilde evde bırakırsanız sizi şikayet ederse yasal suç ceza alırsınız )
bir tanıdığım eve temizliğe gidiyordu evde kamera var gözetliyorlar diye çok iyi çalışıyormuş hatta yemek bile yemezmiş görür ve bişey derseler diye

ben onun yanına gidip konuyu açtım çocuguma bak demedim yanınıza yardımcı tutayım dedim o olmazsa evime bakıcı gelsin dedim ben ne dediysem hayır dedi ve bana kreşe verelim dedi ben şok oldum neden konuşmak istemediğimi anladınız mı yoksa normalde konuşmadığım insanlar değiller ama ben büyük şehirden sırf onlar yalnız oldugu için onların yanına taşındım keşke bakmasa bile bana manevi bi desteği olsaydı

Bence 3 yasina kadar bir anne kendisi bakmasi lazim cocuguna maddiyst da yetmiyorsa dogurmayin. O ne ya oyld 3 kisi hangi birnk dinlesin o cocuk ben yavrumu kendim yetistirmek isterim niye dogruyorum baskalri buyutsun diye mi

yaşlı olmaları en büyük mazeretleri zaten,5. aydan sonra bebekler hareketleniyo,ele avuca sığmıyorlar 8 aylık yeğenimi ben severken yoruluyorum bıarakın bakmayı,çalışmaya başlamadan çok önce arayacaktınız bakıcıyı.

kreşe verelim diye bugün mü söyledi.
siz bu konuşmayı bugün mü yaptınız, inanın ben anlamadım.
yani bugünkü konuşma ise hata sizde geç kalmışsınız konuşmak için.
yok eski konuşma ise, e zaten söylemiş bakmayacağını, son dakika kazığı değil ki.

benim anladığım siz bu konuşmayı yaptınız, bakmayacak diye eşinizle konuştunuz. Eşiniz yok bakacaklar dedi, siz de tamam madem dediniz. Bu durumda da kazık atan eşiniz. Eşiniz o zaman izin alsın işinden, bakıcı bulana kadar o baksın çocuğa.

Benimle muhatap olmayan gelinle bende muhatap olup torunuma bakmam

bana kazık atmasının sebebi evime gelecek insana bile hımm eve yabancı mı alıcaz baban istemez kreşe gönderelim demesi oldu yoksa kimse çocuguma bakmak zorunda değil ben onlar için memleketimi bıraktım geldim biraz anlayış istedim sadece ama oda olmadı

bunu hangi aşamada dediniz ama; bana bunu dediği gün bakıcı aramaya başlar; işe başlayana kadar da bakıcıyı bulur; çocuğu alıştırırdım

benimki ben bakacağım dedi ama ben kabul etmedim; bakıcıyı da şirket aracılığı ile buldum

beklentiye girmeyin; onun paşa keyfi istemiyorsa bakmasın; bakıcıyı bulunca da muhatap olmazsınız zaten onlarla

ALLAH yardımcın olsun . çalışan anne olmak zor. kara kara düşünüyorum ne yapacagımı şimdiden...

yaşlıların öyle düşünceleri var

benim kv de bakıcıya hizmetçi gibi davranmaya onu küçük görmeye kalktı; misafir geldiği evden paldır küldür gönderildi

ki kv ilkokul bile okumamış; bakıcı lise mezunu; bir çok yerde iş tecrübesi olan görmüş geçirmiş vs bir kadındı

Benimle muhatap olmayan gelinle bende muhatap olup torunuma bakmam
düzgün olsaydıda muhattap olsaydım hanfendi insan yıllarca muhattap olup karşılık göremeyince ve kalbi kırılınca bi süre sonra konuşmak istemiyo biz konuşuyoruz görüşüyoruz ama onlardan birşey istendiğinde gelin istiyo oluyo bende böyle konularda eşimin muhattap olmasını tercih ediyorum herkesin kendi fikri tabi

işi bırak. görsünler günlerini. sizin durumları yaşadım. keşke diyorum işe dönmeseydim.

bende ondan korkuyorum ve küçük bi yerde oturdugumuz için herkes tanıyo kvdemi gelmek istemiyolar senin kayınvalden karışır eder diyolar napıcamı şaşırdım

işi bırak. görsünler günlerini. sizin durumları yaşadım. keşke diyorum işe dönmeseydim.
cnm olan bana olucak biz küçük bi yerde yaşıyoruz ve iş sıkıntısı çok şuan çok iyi bi yerde çalışıyorum burayı bırakırsam böyle bi yer birdaha bulamam maalesef

bende ondan korkuyorum ve küçük bi yerde oturdugumuz için herkes tanıyo kvdemi gelmek istemiyolar senin kayınvalden karışır eder diyolar napıcamı şaşırdım

yani size birden fazla öneri sunulabilirdi bu probleminiz için, eğer 2 ay önce bu soruyu burada sorsaydınız.
şimdi işe başlamışsınız bile.

yine de kısa sürede bakıcı bulamazsanız taşınacaksınız yapacak bir şey yok.

ki küçük yerde yaşıyoruz diyorsunuz, 5 aylık çocuğu alan kreşler çok azdır, kameralı falan olanları daha da azdır. Genelde 1 yaş üstü kabul eder birçok kreş. Küçük yerde bulamazsınız sanırım size uygun bir kreş.
e çalışmaya devam edecekseniz tek çareniz bakıcı. onu da o evde bulamıyorsanız tez elden taşınacaksınız.
bakıcı gelene kadar da kendi akrabalarınızdan birinden ricacı olmalısınız gibi, ya da eşiniz izinlerini kullanrak o bakacak.

arkadaşım ben bunu anlıyorum ama burada konu 5 aylık bebek

sen onlarla muhatap olmayınca nasıl bırakacaktın ki

kv yi aradım bebek ne yapıyor diye sordum da kavga çıktı diye konular var buralarda

kv ye şöyle yap böyle yap diyemeyeceksen nasıl bebek baktıracaktın

bak; yukarıda da yazdım benim kv bakarım dedi olmaz demim; ondan sonra da bebek ile ilgili konularda muhatap olmadım eşim oldu; bir şey yediriyorsa yedirme dedi; uygunsuz şekilde kucağına alıyorsa alma dedi

çocuk onların evine gidince babasının kucağına yapışır inmezdi; bende olsa olay çıkardı ama babasında sen bunu kendine alıştırmışsın diye eşime bile söylenirdi; bende olsa gelin alıştırmış; çocuğu bize vermiyor olurdu

bu tarz insanları biliyorum; hemen bakıcını bul; bu arada idare ederler zaten; bakıcıyı bulunca da onlarla ilişkiyi asgaride tut

lotus bak hala hatana devam ediyorsun.düzgün olmayan insanalara en az 3 yıl çocuğunu emanet etmeyi düşünüp bakmadılar diye sitem ediyorsun sonra da onlar şöyle böyle diye eleştiriyorsun.tamam kocan baksınlar istemiş ama sen de bebeğin annesi olarak hayır bakıcı buluruz demedin değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…