kayinvalesiyle yaşiyanlar buraya

Hakllisin

6 yıldır kayınvalidem ve kayınpederimle birlikte yaşıyorum. Önceki 2 yıl ayrı oturuyorduk ama sonra ev aldık falan derken birlikte oturduk. Çok şükür daha bir çıtımız bile çıkmadı. Gerçi biz eşimle de birbirine saygısız düşüncesiz insanlar değiliz. Onunla kavga gürültü olmayınca evde de çok rahat oluyorum. Evin erkeği gibiyim kimse bana karışmaz ne aldın ne yaptın yada nereye gidiyorsun diyen olmaz. Bende üzerime vazife olmayan işlere biliyormuşum edasıyla atılıp insanları germem. 3 yaşında bir oğlum var ona da kayınvalidem bakıyor. Allah razı olsun dünya iyisi bir kadındır. Yani demem o ki herşey karşılıklı iyi niyete anlayışa saygıya bağlı. Bunlar olmazsa annenizle bile otursanız batar.

benim kv'min eşi yok.. belki diyorum eşi olsaydı eger bize bu kadar yapışmaz ve hayatımızı karartmazdı... asla kötü demiyorum ben..diyorum ki hayatımızın merkezine oturmuş ordan kendı evı kendı hayatı, kendı hesapları kendı dolabı, hattaaa kendı cocugu (kızım) gıbı davranmaya basladı...saygımızı asla yıtırmedık oda bende... fakat cok zor ben daha fazla dayanamayacagımı anladım ...

evi kimin üstüne yapacak?

Beni bayaga sikistiriyorlar bu konuda tek erkek eşim yok kayinbabama birsey olursa ne olurmus benim.kayinvaldem merakli insanda özel hayat birakmaz kafasina göre idare etmege calisir hep.hic beraber yaşiyan yok mu
valla altlı üstlü oturmama rağmen huzur vermiyor dan girer çıkar hiç kurulur köşeye oğluyl akonusur bende hizmetçiyim ya n ehakkım var n ehukukum hep kendilerini düşünürler uzak ol derim isterse bal olsun illa huzursuzluk oluyor muhalefet oluyolr herşeye

Benim kayınvalidemde kayınpederim de çok şükür hayattalar. Hatta babannemiz de vardı ama o vefat etti 5 yıl önce. Siz belkide gerekli zamanlarla gerekli cevapları vermediğiniz için karışmış olabilir mi?
Ben bu tarz işlerde karşılıklı iyi niyetin önemli olduğunu düşünüyorum. Kendini ezdiren sessiz biri değilim.
Herkes derki ne kadar şanslısın kayınvaliden çocuğuna bakıyor istediğini yapıyorusn vs.
Ama bende onalra karışmıyorum. Maddi manevi tüm ihtiyaçlarında eşimle birlikte yanlarındayız.
Ya da eşim çıkartıp para verse yada ne bileyim ona benzer birşey yapsa büyütmüyorum.
Benimde annem babam kardeşim var. Ben eşime yapma dersem yarın öbür gün ihtiyacım olursa nasıl yardım istemeye yüzüm olabilir ki. Sağolsun onlar huyumu bilirler bende onları. Bir sıkıntımız olmadı inşallah da olmaz.

bu anlattıklarınız benım ıcınde gecerlı.. maddı manevı asla bırıbırmıze saygı kaybımız asla olmadı.. ezdırmek konusuna gelınce evet cok alıngan kendısı.. direk küsebilir mesela.. ogluna bıle oyle ...sıze bır ornek vereyım dızlerı protezlı kv'mşn ve ayakkabılarını o demeden ben gıydırıyorum... isteyerekkk ... uzulerekk.. benım annemde olabılırdı cunku bu...

fakat gel gelelım kııııı hayata mudahale noktası cok kotu bısey.. onca ıyılıgının hatrına ben ses etmedım.. ama her an her sanıye heryerdee ( benım arkadaslarımda bıle) beraber olmak dahıl olmak benı cıdden cok yordu...

eşi olsa belkı onunla takılır benı cokk sıkmazdı ama oda yok.. her anı benımle ve esımle... bızımde bır evlılıgımız var ve o nasıl kı zamanında esıyle basbasa yasadıysa bende sadece bunu ıstıyorum..annesını atsın falan fılannn yok ole bısey...eşim annesının benım ıyı nıyetımı kullandıgını dusunuyor.....

bu bambaska bı ozlem.. esımle evımle basbasa kalabılme ozlemı...

dubleks bır ev olsa? sonucta o evler daha ucuz oluyor
onlar yukarıda oturup kalksa mutfagı ayrıolsa

İnanın sizi anlıyorum ve umarım bu özleminizi en kısa sürede giderebilirsiniz. Bizde kimsenin kimseye müdahalesi olmadı.
Tekrar söylüyorum bizde karşılıklı anlayış olmasa belki de bende şuan negatif yorumlar yapabilirdim.
Ama çok şükür iyi çıktılar bende ona göre davrandım ve olayımız çözüldü. Bazen ayrılacağım diyorum evimizin borcu bitince falan kayınvalidem ağlıyor ben ne yapacağım siz olmadan diye sonra ona da çok üzülüyorum.
Ben en başındna beri annemde ayırt etmedim diyebilirim. Bazen kendime bende inanamıyorum ama böyle :)

Bende kaynanasıyla yaşayan ve çok mutlu olan birisiyim. Kaynanam dul ve tek oğlu var kışları bizimle kalıyor yazları bağına bahçesine evine gidiyor. bn 1+1 evde amerikan mutfaklı bir lojmanda oturuyorum yani yaşam alanım daha kısıtlı ama çok şükür çıtımız dahi yok kendi annemden fazla severim. Pazar günleri erken kalkınca kızr kızım yatsana tek pazarın var, bana 1 gram iş yaptırmaz evde sen yeterki oğlumla iyi anlaş der oğluyla bir tartışma yaşasak hemen bnm tarafımı tutar aynı zamanda o oğluyla atışsa bnde annem haklı sus bakayım derim eşime sürekli evde olduğu için eşyasları falan kendine göre düzenler bn bişi demem ama eşim der aradığını bulamayınca anne eşyaları değiştirme bizim evde diye. Ben hasi kız anne çıkalım çarşıya derim hemen süslenir sorar bana sen ne renk giyceksşn bn bunları giyim mi senin yanına yakışırmıyım diye. Sinemaya gideriz gülmekten kırılır el ele gezeriz. Ama eşimi çok seviyorum. eşimdeki ahlak ta annesinden gelir o güzel yetiştirdiği için eşim annesine kıyamaz ama bana 2 katı daha kıyamaz çünkü annesi hep o senin ömür boyu karın bnm kızım bi ters yaparsan sen kendini sokakta bulursun der. bin tl bile olmayan bir emekli maaşı b-var her ay sorar nolur size para göndereyim bu bana fazla der. Asla banyoma karışmaz hatta bn yıkanırım gel saçlarını öreyimde sabah açtığında kıvır kıvır olsun işe öle git der. BEnde maşa yaparım saçımı gel kız anne sanada yapayım derim. 5 vakit namazında kapalı biridir bnm kaynanam ve bi kere makyaj bile yapmıştım oyun olsun die bi yakıştıki zilli ye ama bnde ona karışmam gece kaç olursa olsun bunu yapalım mı kızım dediğinde oflamam sırtı ağrısa ovarım yakı yapıştırırım. Kendi annemle hayatta anlaşamazdım çünkü bnm annem bıt bıt bıt her şeya karışan onu niye öle yaptın bunu niye böle yaptın der sanane be kadın bnm canım böle istiyor. ama kaynanam saolsun yemekten sonra derki 50 milyon borcunda olsa bi sırt üstü yat kızım der iş zamanı iş dinlenme zamanı dinlenme der şükürler olsun. Ama kaynanayla otur die demedim bunları eşin sana sahip çıkcakmı anasını yeri gelince susturcak mı bunların hepsi önmli kaynanan çat kapı odaya girince eşin anne napıosun çat kapı girilmez bu odanın önünden bile geçme diyecekmi ? yattığına kalktığna karışınca anne sende yat kalkıp napcaz eskidenmiş o gelinlik diyince seni kocana fitlicekmi hepsi önmli inşallah doğru karar verirsin. Not: Kaynanamı çok seviyorum annem nolu çabuk gel

ben sok ben iptal suan vay beeee ne kayinvalideler ne gelinler varmis

Bence kv ile aynı evde yaşamak kadar saçma bişey yok.
Eğer eşim olacak adam bana bir yuva kuracak durumda değilse kira da olsa bir evde oturtamayacaksa evlenmesin daha iyi.
İki kişi evlenince yeni bir yuva kurmuş oluyor, kaynanasına evlatlık gitmiyor yani.
Evinde oturma odanda kocanla sarılıp uzanamayacaksan o evliliğin anlamı nedir?
Dünya iyisi bile olsa ben rahat olamam açıkcası. Hele de aynı evdeyken afedersiniz kocamla birlikte olamam.

ev üstüne ev olmayacağı gibi bir evin iki hanımı da olmaz. SAKIN SAKIN SAKINNNN...

Biz ilk 2 yıl ayrı oturduk sonrasında ben eşime dahi sormadan kayınvalideme size taşınacağız dedim.
Yani bu konuda eşimin bir söz hakkı yada diretmesi olması. Ev aldığımız için birlikte oturduk ve anlaştık çok şükür.
Hayatta keskin çizgileri olmayan biri olarak banada ilk başta söylendiğinde kabul etmedim sonrasında kendim gittim
Dediğim gibi bizim aramızda asla bu evin hanımı benim yada acaip davranışlar olmadı.
Bunları yazmaktaki niyetim de illa konuyu açan arkadaş otursun diye değil. Neticede soru soruldu bizde cevap verdik
Kimine göre saçmalıktır kimine göre değildir. bunlar yaşayarak edinilecek tecrübelerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…