- 22 Şubat 2014
- 368
- 600
- 103
- 35
[/Qbalımdır o benim kaymağım
ben sok ben iptal suanvay beeee ne kayinvalideler ne gelinler varmis
evin olur da huzurun ne olacak.Eşim tuturmuş iyi bir firsat ev sahibi oluruz diye ben olumlu bakmiyorum. Sif banyoda degil mesele mutfakta önemli arldaslarim ailem gelmez eskisi gibi. Iyi gecinen varmi burda?
Biz ilk 2 yıl ayrı oturduk sonrasında ben eşime dahi sormadan kayınvalideme size taşınacağız dedim.
Yani bu konuda eşimin bir söz hakkı yada diretmesi olması. Ev aldığımız için birlikte oturduk ve anlaştık çok şükür.
Hayatta keskin çizgileri olmayan biri olarak banada ilk başta söylendiğinde kabul etmedim sonrasında kendim gittim
Dediğim gibi bizim aramızda asla bu evin hanımı benim yada acaip davranışlar olmadı.
Bunları yazmaktaki niyetim de illa konuyu açan arkadaş otursun diye değil. Neticede soru soruldu bizde cevap verdik
Kimine göre saçmalıktır kimine göre değildir. bunlar yaşayarak edinilecek tecrübelerdir.
Ya maşallah size gerçekten.
Benim kayınvalidemde iyidir aslında. Mesela biz annemlerle aynı apartmanda ev tuttuk onlara da 7dklık yürüyüş mesafesindeyim. Evine gittiğimde otururuz kalkarken ne olur gitmeyin diye gözleri dolar yalvarır. Sürekli görüşelim ister. Ama hiçbi zaman çatkapı gelmez. Sürekli gelip rahatsız etmezler. Ya da sürekli arayıp bugün bana gelsene demez. Hatta gün yapar mesela istersen gel der ben oradaki bir kaç kişiyi sevmediğimi istemediğimi söylerim gitmem bişey demez. Ben iyi de olsa mesela hergün görüşmek istemem. Önceden başka şehirdeydik buraya gelince kayınvalidemde ve annemde kalırdık. Ben rahatsız olurdum geceleri yatağımı arardım evimi özlerdim. Bir kere iki hafta kaldık bir hafta annemle bir hafta kavınvalidemle kaldık ve kafayı yiyecektim eşimle kavga ettik sonra evimize gittik. Ama bana lafı sözü yoktur. Ben yine de rahat edemem. Demekki benim kişiliğim böyle malesef. Mesela eşim eve geç geliyor kayınvalideme öğlen günü oluyor gidiyorum akşam oğlum gelsin birlikte gidin otur der ben saat 9-10a kadar orada kocamı bekleyemem bahane bulur evime gelirim. Ayyy ben ne kötü gelinim yahu.
Bak evim annemle aynı apartmanda ama ben bayramda kayınvalideme gidince kal kal derse akşama kadar orada durursak yada her bayram günü görüşmek isterse diye düşünüyorum. Taşınalı ilk bayramı yaşıcaz. Önceden ilk annemlere gidilecek diye eşimle tartışırdım şimdi evim burada yine düşünüyorum paronoyak oldum kurtarın beni...
Bir de aileniz size yakın mı? Ben mesela ailemle daha çok tartışırım babam herşeyi inceler kadın olsa gelini yanmıştır. Babama çok cevap veremem kaynanama kayınpedere rahat cevap veririm. Ama yine de anneci babacıyımdır.
Annemde bana yarım saat uzaklıkta. Ben bu kararı aldığımda herkes çok şaşırdı bilhassa eşim :)
Bende sizin gibi anneme diyorum anne kayınvalidemle hiç bir sözümüz karşı karşıya gelmez ama maşallah senlede yanyana geldiği yok diye. Ben genel olarak etrafımdaki herkese özellikle de yanlışı doğru göstermeye çalışıyorlarsa direkt olarak cevap veririm yapım bu. Adalet anlamında ailemde olsa eşimin ailesi de olsa tavrım aynıdır. Ama bu demek değil ki birilerini atıyorum yada birini çok sevip ötekini bırakıyorum. Ben bir denge sağladım çok şükür 8 yıldırda ( 8 yıllık evliyim ) bir sıkıntısını görmedim. He daha öncede söyledim eğer karşılıklı iyi niyet olmasaydı emin olun bende yapamazdım.
cidden şanslısınız ki iyi niyetiniz suistimal edilmemiş .. benim ki edildi malesef...
Sizin adınıza üzüldüm. Umarım herşey daha güzel olur. Kayınvalidemin eltisi birgün bana benim senin gibi gelinim olsa camdan atarım demişti ( ben geziyorum tozuyorum kayınvalidemle birlikte bile yani sorma etme yok eşimden başkasına ne bileyim lafım ağzımda falan diye )
Bende kendisine, benimde senin gibi kayınvalidem olsa bende onu camdan atardım dedim ve o oldu. Bidaha birşey demedi.
Bunlar ilk evlendiğim zaman olan tipik gelin nasıl ezilir gövde gösterisi zamanları. Kendisi gelinine onu uygulamış tutunca bende denemeye kalktı ama olmadı. Şimdi sorsanız ben ilknuru çok seviyorum çok doğru kız der :) Ama kayınvalidem asla ne böyle birşey der diyecek olanada beni savunur sağolsun.
Yani zamanında müdahale ile biz birbirimizi tanıdık ve sevdik. inşallah sizde düzelirsiniz ve özlemini duyduğunuz o günleri yakalarsınız.
hani şu iyi iletişim kısmı benim içinde geçerli, beni inanılmaz sever ve heryerde bahseder bundan.. fakat belkide eşi olmadıgından bu kadar hayatımıza oturmuş olması, bilemiyorum.. üzülmüyormuyum üzülüyorum ama en azından arkadaslarıma yalnız gıtmek yada esımle bınde bır de olsa bır fılm ızlemek yada arada esımle kızımı alıp cekırdek aılemle cıkabılmek ıstıyorum..istedıgım seyler kucucuk seyler...evın seklını semalını degıstıtrıyo olmasına laf etmıyorum bıle...
özle seylerı ozledım ben..cok ozledım.. esım ve kızımla yalnız bıseyler yapmak... yanlış anlaşılmadan, kalp kırılmadan, sevgiyle, saygıyla, inşallah hallederim.. çokk teşekkür ederim
Bence evine özel ev acamayin kira da olsa evlenmesin mahremyet onemli annesiye kalsin mutlu olsunİnanın şu yazdıklarınızı okuyunca üzüldüm. Yani bizde herkes hem ortak hem ayrı yaşadığı için size göre daha rahat olabildik. Ama kalbinizi ferah tutun birgün mutlaka isteğiniz olacaktır.
Bence evine özel ev acamayin kira da olsa evlenmesin mahremyet onemli annesiye kalsin mutlu olsun
Siz erkeksiniz galibailk defa oturupta memnun olan birini gördümBakın tamamını okumadan sanırım yorum yazdınız. Bana cevap hakkı doğduğu için yazıyorum.
Ben 2 yıl ayrı oturduktan sonra kendi isteğimle birlikte yaşamaya başladım. Öteki türlü zaten ev açamayacak biri olsa evlenmezdim.
Aynen öLe ben kiradada memnunum yurt disinda yani bizim oturdugumuz yerde evöer 500.000 euro o yüzden yoksa türkiyede evimde var arsamda.burdada olmasin artikKiradasın huzurlusun gerçekten. Mülk huzur getirmez.
Maddi sıkıntı çekmiyor, kirayı rahatlıkla ödeyebiliyorsanız hiç kıpırdamayın derim.
Siz kendi evinizi, K.v. kendi evini alırsa İnşallah herkes tam huzura ermiş olur.
canım şimdi birlikte derken nasıl anlamadım aynı dayrede desen kalinmaz galiba kaynana iyi yada kötüsuyle alakası yok rahat olmasın özel hayatin kalmaz iki katlı olur kapıları ayrı olur altli ustlu olur mesela ben kaynanamla altli ustlu oturuyorum yemeyini falan ben yapıyorum bi işi oldumu ben yapıyorum bizde allah nasip ederse kaynana olcaz hiç bi anne çocuğu uzak olsun istemez sonuçta bizimde annemiz var kısacası kaynanalar herşeyden önce anneler bilmiyorum belki benim kaynanam iyi olduğu için böyle rahat konuşuyorum..Eşim tuturmuş iyi bir firsat ev sahibi oluruz diye ben olumlu bakmiyorum. Sif banyoda degil mesele mutfakta önemli arldaslarim ailem gelmez eskisi gibi. Iyi gecinen varmi burda?
gerçekten nazi kampı! nasıl sabrettin yahu ? eşin nasıl davranıyor su an ?Ben 3 yıl yaşadım ömrümden ömür gitti evlenip gittim çok zor ben bile biri anlatsa inanmazdım kpderim fazla gelen su faturası için gördüğüne söylemiş görmediğine haber yollamış gelin geldi su faturası elektrik faturası çoğaldı hergece banyo yapıyor annasının evinde yapıyormuydu acaba diye millet bana dediğinde şok oldum utandım rabbim sorsun ona onun hesabını nasıl utandığımı ikincisi daha 1 haftalık gelinim soba bacaları dolmuş bütün millete yaymışlar gelin evimizi yakacakdı baca tıkalı sobayı yakmış diye ben ne bileyim bacanın tıkandıgını hem temizlemek için benimi beklediniz ikincisi 2 odalı küçük salonlu eve görümceler çoçukları kocası gelip aylarca kalıyorlardı odun kömür parası vermemek için kim uğraşcakmış kazan doldurmayla görümcemler öyle diyordu onlar salonda yatıyor biri mutfakda yemin ediyorum yalan değil çoçuklarıda benim odamda yatıyordu 5 sokak öteki evlerine gitmiyordu mikroplar kızıncada çoçukları dahil babamın dedemin evi sen defol git diyorlardı gündüz temizlikçi hizmetçi çoçuk bakıcısıydım altlarına kadar temizlerdim çoçukların bide dedelerine şikayet ederlerdi oda azarlardı ağlardım eşimde hiç yorum yapmaz azıcıkdaha sabret derdi borçlar bir bitsin gidecez derdi ama borç bitmeden tak etti artık birgün eşime ben gidiyorum dedim herşeyimi hazırladım oda gitme diye yalvarınca o gün çıkdık kiraya çok şükür kurtuldum nazi kampından yediğim içtiğim gezdiğim herşey haramdı o evde batıyordu adamlara kpder getirir kvalidem saklardı ben yemeyim diye torunları yiyecekmiş daha neler neler canm aklın varsa sakın öyle bir hata yapma aynı benim kvalidemde çok meraklı herşeye ama herşeye şimdi kırdım o herşeye sokan burnunu ben o artık 18 yaşındaki kız çoçuğu değilim ayakları yere sağlam basan kaç yıllık üni bitirmiş kaç mesleği olan 3 çoçuk annesiyim bundan sonra böyle herkes yerini bilecek
Valla ben cocugumuzakta olsa hic takmam kendi hayati saygi duyarim kinse kinsenin esiri degil gelinlerden durmadan iş bekleniliyor.ha alti üstlü ha ayni ev bir gecedeb gece ayro kaliyorsun okadarcanım şimdi birlikte derken nasıl anlamadım aynı dayrede desen kalinmaz galiba kaynana iyi yada kötüsuyle alakası yok rahat olmasın özel hayatin kalmaz iki katlı olur kapıları ayrı olur altli ustlu olur mesela ben kaynanamla altli ustlu oturuyorum yemeyini falan ben yapıyorum bi işi oldumu ben yapıyorum bizde allah nasip ederse kaynana olcaz hiç bi anne çocuğu uzak olsun istemez sonuçta bizimde annemiz var kısacası kaynanalar herşeyden önce anneler bilmiyorum belki benim kaynanam iyi olduğu için böyle rahat konuşuyorum..
Bence banyo olayi.cookkkkk igrenc igrenc ötesi bunu laf etmesi ayip denen şey var terbiyesizlik ne zaman beraber oldugunuzu resmen gözetlemişlergerçekten nazi kampı! nasıl sabrettin yahu ? eşin nasıl davranıyor su an ?
hem de nasıl iğrennçççç... yaptıklarının her biri çok çokçok kötü... dayanamam, çeker giderdim herhalde büyük söz olmasın..Bence banyo olayi.cookkkkk igrenc igrenc ötesi bunu laf etmesi ayip denen şey var terbiyesizlik ne zaman beraber oldugunuzu resmen gözetlemişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?