• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide adayım

Selam herkese
Gerçekten çok saçma bi durumun içine düştüm. Nişanlımı çok seviyorum ama bu nişanı bozacağım sanırım, çünkü kayınvalidem herşeye karışır durumda. Küçük bi örnek vereyim, nişanlığımın kumaşını herşeyini önceden almış bana sadece terziye gidip prova olmak kaldı. modelini herşeyini o seçti tamam diyorum kendime bunlar dünyalık şeyler o büyük boşver takma diyorum, her seferinde dozunu aşıyor.
Dün salonumun koltuklarını gitmiş mağazaya beğenmiş, bana diyor ki salonu kendi zevkime göre döşeyeceğim nişanlımda hersey senin istediğin gibi olacak diyor ama hiçbirşey olmuyor. hiç saygısızlık yapmadım onu isterim bunu isterim de demedim. Nişanlımı da çok seviyorum tam istediğim gibi bi insan hiç beni kırmamıştır ama annesine de çok düşkün tabiki olacak orasına lafım yok ama rahat yaşantım var kimse karışmıyor zorla birşeyler dayatmıyor bunu niye bozayım diyorum kendime. Kayınvalidem ile bir ömür geçiremem gibi geliyor düğüne 1 ay kaldı herşey tamam neredeyse çok büyük bi çıkmazdayım akıl verin lütfen

kimse senin nişan elbiseni. senin evinin koltuğunu veya başka hiç bir şeyi seçemez. verdiğin bu tavizler büyüyerek sana dönecek. geç olmadan önlemini al. nişanlınla usulünce konuş.

canım, milleti boşver. 3 gün konuşur susar. inan benzeri başıma geldi.
kv yaşadığı evi bize bırakacaktı evlenirken, kendisi de köye taşınacaktı. eşya mevzusu başta konuşuldu.
düğün davetiyeleri dağıtıldı. düğüne 8-10 gün kala kv paramız yok eşya alamayız, benim evdekilerle idare edersin, elimiz bollaşınca alırız dedi. normalde eski eşyalar köydeki eve gidecekti. ama kv köye yeni eşya almak istemiş, bize yalan söylüyor.
annem; madem öyle, hiç acele etmeye gerek yok. ne zaman ki eşya alırsınız, düğünü de o zaman yaparız dedi.
baktılar durum ele güne rezil olmaya gidiyor, eşim hemen o gün kredi çekti, beni çağırdı, eşya işini hallettik düğüne kadar.
isteyen çaresini bulur yani. onların ki işi yokuşa sürmek, başka bir şey değil.
yemin ediyorum bu akıllı kv leri Allah bildiği gibi yapsın annen süper yapmış kadına bak ya kendi evine mi yenisini alacakmis Allahım sen sabır bu kadınlara iyilik yapmiycan kendileride çekmiş kv den ama işte gelinim rahat etsin demiyorlar kafam catliyo cekicem resti ertelenecek 6 ay daha işte nişanlım arada kalıyo bn ona kiyamiyorum :(

resmen KK'da okuduklarım sayesinde gözlerim açılıyor da evlilik öncesi sürecimi ona göre yönlendiriyorum.
nişandan 1 ay önce hiç kimseye bişey demeden gittim nişanlık abiyemi kendim aldım geldim. ne karşı taraftan teklif bekledim ne de para. gelenek görenek söz konusu kendi zevkim olunca hiç umurumda olmuyor olmayacak da. kayınvalide bozulmuş biraz biz alırdık elbisesini diye ama onu da duymazdan geldim.
sess çıkarmak lazım biraz gerçekten, susunca kıymetli olmuyorsun. al nişanlını git mobilyanı seç kim ne karışır? ya da balkonuna git iki kişilik masa al niye onay istiyorsun ki? kalan zamanınız çok az, ne kadar düzelir bu durum o sürede bilmiyorum, ama gerekirse bu işin bozulmasını göze alıp kendi istekleriniz konusunda diretmezseniz bugün iptal olan mobilyalar yarın bigün başka bi şekilde çıkar karşınıza.

yemin ediyorum bu akıllı kv leri Allah bildiği gibi yapsın annen süper yapmış kadına bak ya kendi evine mi yenisini alacakmis Allahım sen sabır bu kadınlara iyilik yapmiycan kendileride çekmiş kv den ama işte gelinim rahat etsin demiyorlar kafam catliyo cekicem resti ertelenecek 6 ay daha işte nişanlım arada kalıyo bn ona kiyamiyorum :KK43:
sana yazık değil mi?
eşine sıkıntı olmaz. kendi anası babası, akşama kadar işte olacak. sen 7/24 kv kp ile aynı evde olacaksın. kim arada kalıyor, kim daha fedakar sence?

Selam herkese
Gerçekten çok saçma bi durumun içine düştüm. Nişanlımı çok seviyorum ama bu nişanı bozacağım sanırım, çünkü kayınvalidem herşeye karışır durumda. Küçük bi örnek vereyim, nişanlığımın kumaşını herşeyini önceden almış bana sadece terziye gidip prova olmak kaldı. modelini herşeyini o seçti tamam diyorum kendime bunlar dünyalık şeyler o büyük boşver takma diyorum, her seferinde dozunu aşıyor.
Dün salonumun koltuklarını gitmiş mağazaya beğenmiş, bana diyor ki salonu kendi zevkime göre döşeyeceğim nişanlımda hersey senin istediğin gibi olacak diyor ama hiçbirşey olmuyor. hiç saygısızlık yapmadım onu isterim bunu isterim de demedim. Nişanlımı da çok seviyorum tam istediğim gibi bi insan hiç beni kırmamıştır ama annesine de çok düşkün tabiki olacak orasına lafım yok ama rahat yaşantım var kimse karışmıyor zorla birşeyler dayatmıyor bunu niye bozayım diyorum kendime. Kayınvalidem ile bir ömür geçiremem gibi geliyor düğüne 1 ay kaldı herşey tamam neredeyse çok büyük bi çıkmazdayım akıl verin lütfen
Bir insanın fikrini söylemesi,istediği şeyleri belirtmesi,kendi yuvasının hazırlığını kendi yapması kısacası bir birey olduğunu ve kendi kararları olduğunu belirtmesi saygısızlık değildir.
Bunlar dünyalık şeylerse hiç yaşamayalım yemeyelim içmeyelim okumayalım çalışmayalım evlenmeyelim.Sustukça artar,arttıkça üzülürsün.

sana yazık değil mi?
eşine sıkıntı olmaz. kendi anası babası, akşama kadar işte olacak. sen 7/24 kv kp ile aynı evde olacaksın. kim arada kalıyor, kim daha fedakar sence?
Bu yazdıklarını düşününce bile sinir oluyorum eski kafalar bu dünyada oldukça biz gelinler huzur bulamiycaz yaa

Bu yazdıklarını düşününce bile sinir oluyorum eski kafalar bu dünyada oldukça biz gelinler huzur bulamiycaz yaa
buna izin veren sensin ama. hani kv ile birbirinizi sevseniz, aynı evde idare edilir de sevmeden nasıl idare edeceksin? işin çok zor.

Bursa da mı oturuyosun.Burda var böyle saçma sapan adetler.Ben de evleniyorum canım 201 gün sonra ama allaha şükür herşey benim istediğim gibi oldu normal olan bu.Benim hiç bişeyime karışmadılar kaldı kanepeyi kendisi alıcak valla cıngar çıkartırdım ne olursa olsun yani.Ne kadar çok kendi isteklerini söylersen o kdar değer görürsün canım.Yok öyle herşeye evet demek.O zaman değersiz oluyorsun fikirsiz oluyorsun işte.
Bursadayım evet çok göçmen olduğu için hep bi adet kafası var

neden çıkamayasın ??şimdi üzülürsün ağlarsın unutrsun geçer..evlendikten sonra bir ömür üzülmek daha mı iyi??
ya bu sorunlu evliliklerde genelde herşey lök gibi ortada ama bizler görmek istemiyoruz..düzelir diye bakıyorum ama düzelmez beter olur..
insanlar saklamıyor ki kendilerini,açıklar...senin evinin herşeyine ben karar veririm. asla tamamen senin evin olamaz..orası aslında benim evim,benim oğlum diyor kv..senin görevin oğlumu da beni hoş tutmak..bunlardan sonra kabul edip evleniyorsan,gerisini şikayet hakkın yok..herşey ortada çünkü..bile bile ladess...
Evlendikten sonra da konu açınca tee sözden tanışmadan anlatmaya başlıyolar. E diyoruz adam belliymiş zaten. Ama yok illa yaşayıp denemesi lazımdı.

Şaşkınlık içerisindeyim boşuna konu açmışsın @bide bele cek
Bi duvar boyasına kanacaktın ne diye fikir istedin?
Evlenince kendi evinde kvye hizmet ederken duvar rengine bakıp da huzur ararsın artık ne güzel seçmişim canım kocişim de boyattı sağ olsun diye.
Pes...
Fikirlerim değişmedi ama ortaya bi sorun atsam hemen çözülüyor sinir oluyorum ufacık bi şeyden problemler çıkartıyorum ki bıksın benden diye ama bi bakıyorum ne kadar sinirlendirirsem sinirlendireyim 10 dakika sonra nasılsın aşkım mesajı geliyor dün bana kızmasının sebebi annesi bize geldi işte kavga etmeyin tartışmayın vs şeyler söyledi durduk yere bende nişanlıma sen aramızdaki herşeyi annene mi anlatıyorsun aramızda çözeceğiz ne olursa olsun bi üçüncü kişi bilmeyecek sorunlarımızı ben senden sadece saygı istiyorum biz uyumlu değiliz bana saygı duymayan birini istemiyorum hayatımda dedim o da yanlış anlamışsın aşkım annem dün benide uyardı o hergün uyarıyor beni senide uyarmış işte dedi bende tartışmamız üstüne öyle bi uyarı alınca öyle zannettim sonra o konuşmanın ardından konuyu değiştirmek için duvar boyasını sordu bende sen zaten herşeyi seçtiğin için bunuda seçersin bana ne gerek var ki dedim söyle işte tamam kızma dedi sen seç beni ilgilendirmez artık dedim sonra saçma sapan konuşma ya dedi bende yüzüne kapadım 10 dakika sonra işe gidiyorum bitanem yazmış

İzleyin kesinlikle buraya yazıyorum hiç bir kuvvet bni 6 ay sonra o ewde tutamiycak inşallah hersey güzellikle olur yoksa cirkinlesicem ne olacaksa olsun artık umurumda degil

Nişanlım annesinin aglamasina ragmen ew bulmuştu bn üzülmeyım diye herseyi yapmaya hazırdı ama kendi anneme ağlaya ağlaya bi hal oldu kendi annem az dur bakalım sabret dedi annemin hatrina sustum yoksa nişanlım ana kuzusu değil allahtan

kafam catliyo cekicem resti ertelenecek 6 ay daha işte nişanlım arada kalıyo bn ona kiyamiyorum :KK43:

:temizlik::temizlik::temizlik:

3 ay sonra BDV'de buluşalım canım.

kimse senin nişan elbiseni. senin evinin koltuğunu veya başka hiç bir şeyi seçemez. verdiğin bu tavizler büyüyerek sana dönecek. geç olmadan önlemini al. nişanlınla usulünce konuş.
İşte bende o üsulüyle konuşma kabiliyeti yok ya çok sessiz oluyorum ya çok sesli beceremiyorum dümdüz içimde ne varsa söylüyorum kayınvalideme söylemesem bile nişanlıma diyorum kaç defa seni istemiyorum dedim eğer bana o lafı demiş olsa arkama bakmadan kaçarım ama o mücadele ediyor

İşte bende o üstüyle konuşma kabiliyeti yok ya çok sessiz oluyorum ya çok sesli beceremiyorum dümdüz içimde ne varsa söylüyorum kayınvalideme söylemesem bile nişanlıma diyorum kaç defa seni istemiyorum dedim eğer bana o lafı demiş olsa arkama bakmadan kaçarım ama o mücadele ediyor

kaç yaşındasın acaba ?

Fikirlerim değişmedi ama ortaya bi sorun atsam hemen çözülüyor sinir oluyorum ufacık bi şeyden problemler çıkartıyorum ki bıksın benden diye ama bi bakıyorum ne kadar sinirlendirirsem sinirlendireyim 10 dakika sonra nasılsın aşkım mesajı geliyor dün bana kızmasının sebebi annesi bize geldi işte kavga etmeyin tartışmayın vs şeyler söyledi durduk yere bende nişanlıma sen aramızdaki herşeyi annene mi anlatıyorsun aramızda çözeceğiz ne olursa olsun bi üçüncü kişi bilmeyecek sorunlarımızı ben senden sadece saygı istiyorum biz uyumlu değiliz bana saygı duymayan birini istemiyorum hayatımda dedim o da yanlış anlamışsın aşkım annem dün benide uyardı o hergün uyarıyor beni senide uyarmış işte dedi bende tartışmamız üstüne öyle bi uyarı alınca öyle zannettim sonra o konuşmanın ardından konuyu değiştirmek için duvar boyasını sordu bende sen zaten herşeyi seçtiğin için bunuda seçersin bana ne gerek var ki dedim söyle işte tamam kızma dedi sen seç beni ilgilendirmez artık dedim sonra saçma sapan konuşma ya dedi bende yüzüne kapadım 10 dakika sonra işe gidiyorum bitanem yazmış
hahahaha. kusura bakma ama güldüm.
aramızdaki hiçbir şeye 3. kişileri karıştırma diyorsun da başından beri kv de aranızda, farkında mı değilsin, dalga mı geçiyorsun, saf mısın?
yahu her şey kv nin emrinde, sana düşen susup kabullenmek. hala kimse yok zannedip nişanlına kapris peşindesin.
nişanlın çok yalancı, sana diyeyim. anası hergün oğlunu niye uyarsın? sana sen sus, her şeyi ben bilirim diyen, oğluna söz hakkı tanımayan kv mi her gün iyiliğiniz için uyarıyormuş?
o kadar düşünceli ve iyi ki kv de, nişanlığından mobilyana, su vermenden, konuşmana kadar her konuda sana emrediyor, sen hala "nişanlım çok iyi" kafasındasın.
nişanlın bir gün önce "adam gibi sorduk" deyip kızarken, "canım, hayatım" deyince nasıl dünya iyisi oluveriyor, şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarınızı.
Allah akıl fikir versin.
acaba bu saflıktan mı, kadın milletinin saçı uzun aklı kısa diyorlar acaba diye düşünüyorum, böyle konuları okuyunca.

konu sahibi bağıra bağıra gelen mutsuzluğa aşkım balım böceğim diyorsun.
yapma ya gencecik kızsın evlendikten sorna çok dğişecek o aşkımlar.
baban arkandaymış daha neyin çaresizliği bu .
çok iyi nişanlın altınla kaplı olsa o anayla çekilmez kusura bakma.
eltin üstü kapalı çektiklerini yazmış zaten e kadının arkasından da konuşuluyormuş sen hiç bunlardan da mı ders almıyorsun?

hahahaha. kusura bakma ama güldüm.
aramızdaki hiçbir şeye 3. kişileri karıştırma diyorsun da başından beri kv de aranızda, farkında mı değilsin, dalga mı geçiyorsun, saf mısın?
yahu her şey kv nin emrinde, sana düşen susup kabullenmek. hala kimse yok zannedip nişanlına kapris peşindesin.
nişanlın çok yalancı, sana diyeyim. anası hergün oğlunu niye uyarsın? sana sen sus, her şeyi ben bilirim diyen, oğluna söz hakkı tanımayan kv mi her gün iyiliğiniz için uyarıyormuş?
o kadar düşünceli ve iyi ki kv de, nişanlığından mobilyana, su vermenden, konuşmana kadar her konuda sana emrediyor, sen hala "nişanlım çok iyi" kafasındasın.
nişanlın bir gün önce "adam gibi sorduk" deyip kızarken, "canım, hayatım" deyince nasıl dünya iyisi oluveriyor, şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarınızı.
Allah akıl fikir versin.
acaba bu saflıktan mı, kadın milletinin saçı uzun aklı kısa diyorlar acaba diye düşünüyorum, böyle konuları okuyunca.

açar 3 ay sonra konu" kaynanamın zindan etttiği hayatım "diye
ben burda okudum sinir oldum konu sahibi aşkım böceğime kapılmış.

Canım bizim burda arnavutlarin adetleri genelde hep böyle. İlk etapta kv.ne derse o oluyor da bir süre sonra gelin dişini gosterdimi roller değişiyor. Bırak gelin gelmelerine götürsün. Birazcık istediği gibi olursan hem onun gelin gezdirme hevesi içinde kalmaz. Hem sen her gezmede ayrı bir kıyafet aldırırsin. Sizde arnavutmuşsunuz adetleri bilirsin. Birkaç ay gelin gezdirmesi yaparlar ama her gün başka kıyafet giydirilir. Ve her kıyafet bir servet kadar pahalıdır. Sonra birde taki meselesi var. Gelinin takılarinin az olası kv.nin ayıbıdır. Gelin gezdirmek istiyorsa bunları göze almalı. Bizim bir yakinıizin gelini kv. Yanina gitti. Butün bunlari yaptirdı sonrada hadi adetler bitti .sepeti koluna herkes kendi yoluna dedi evini ayırdı.

Back
X