• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide adayım

Vazgectim hemen ayril diyorum :ıslık:
Sürekli iç içe olmak istiyor evimi kendi evi gibi yönetmek istiyor o kadar hazırlık yapıldı istediklerim olmasa bile masraf yapıldı ayrılmaya kalksam ne gerekçe sunacağım nişanlım annesine bayıldığımı düşünüyor hiç saygısızlık yapmadığım için

Anne hakkindan saygıdan vs bahsetmişsin. Anladığım kadarıyla islami boyutunu düşündüğün için ses çıkarmıyorsun. Sana şunu söyleyeyim biz toplum olarak kendi ataerkilligimizi dini kılıf olarak kullanıp dayatıyoruz. Evlenen bir genç kıza yerine getirilmesi gereken hak ve yükümlülükler vardır bunları istemek de çirkeflik değildir. Anne hakki konusu da tamamen yanlış anlaşılan bir mesele. Uzatmıycam dini yoruma girecek. Kısacası hakkını al

Anne hakkindan saygıdan vs bahsetmişsin. Anladığım kadarıyla islami boyutunu düşündüğün için ses çıkarmıyorsun. Sana şunu söyleyeyim biz toplum olarak kendi ataerkilligimizi dini kılıf olarak kullanıp dayatıyoruz. Evlenen bir genç kıza yerine getirilmesi gereken hak ve yükümlülükler vardır bunları istemek de çirkeflik değildir. Anne hakki konusu da tamamen yanlış anlaşılan bir mesele. Uzatmıycam dini yoruma girecek. Kısacası hakkını al
Evet beni çok iyi anlamışsınız teşekkür ediyorum

canım Allah sabır versin iki arada kalmışsın benim düğünümde 2 ay sonra kayınvalidem aynı senin kaynanan gibi birisiydi fakat burada senin nişanlının dengeyi sağlaması lazım bir ömür senin hayatına karışma izni vermiş gibi oluyorsun ya nişanlınla konuş bu durumu ya da sen kararını ver senin ilk eşyan ilk yuvan ne münasebet ya

Çoğu zaman nişanlımın maaşıyla alıyorlar eşinin maaşıyla da aldığı oluyor

Eger ki bunlar adet adi altinda bir baskiysa kayinvalidenin uzerinde, yani isteksiz yapiyorsa, o yuzden yapiyor olabilir. Bu bir yildirma politikasi da olabilir size karsi, bir tur intikam, sitem gibi bir sey de olabilir. Ben kimsenin durduk yere oglunun evi icin "salonu istedigim gibi doseyebilecegim" diyebilecegini sanmiyorum. Kayinvalide bence size bir mesaj vermek istiyor. Bence esyalarinizi nisanlinizla kendiniz odeyin sadece.

Eger ki bunlar adet adi altinda bir baskiysa kayinvalidenin uzerinde, yani isteksiz yapiyorsa, o yuzden yapiyor olabilir. Bu bir yildirma politikasi da olabilir size karsi, bir tur intikam, sitem gibi bir sey de olabilir. Ben kimsenin durduk yere oglunun evi icin "salonu istedigim gibi doseyebilecegim" diyebilecegini sanmiyorum. Kayinvalide bence size bir mesaj vermek istiyor. Bence esyalarinizi nisanlinizla kendiniz odeyin sadece.
Sülalenin en büyük gelini ve 26 kişiyi evlendirmiş açıkcası sen kimisinde sana soracağım ben kaç kişiyi evlendirdim demeye çalışıyor

Ne diyeceğim ki senin annen şöyle böyle

Bana diyor ki gelin gezmeleri varmış 3 ay eve gelemeyiz diyor ben kocama mı bakacağım onun eltisine kayınçosuna mı yetişeceğim ben nereye gidersem sen oraya geleceksin diyor
tatlım resmen seni baskılamaya çalışıyor bir ömür böyle geçmez tepkini göster ya hangi devirde yaşıyoruz sen oturacaksın o evde sen

Sürekli iç içe olmak istiyor evimi kendi evi gibi yönetmek istiyor o kadar hazırlık yapıldı istediklerim olmasa bile masraf yapıldı ayrılmaya kalksam ne gerekçe sunacağım nişanlım annesine bayıldığımı düşünüyor hiç saygısızlık yapmadığım için

Saygi yada saygisizlik degil aslinda burada
Mevzu.
Sen saygi gosterdim diyorsun
Ben pısmış ve sinmiş oldugunu dusunuyorum.
Cunku ne olursa olsun
Yinede saygisizlasmadan
Istedigin gibi yon verebilirdin
Yada dur diyebilirdin bu olanlara.

Suanda neden mutsuzsun
Cunku kontrol artik sende degil.
Bunun farkindasin ve
Ilerde de dur diyememe potansiyeli
Tasidigin icin olabileceklerden
Korkuyorsun.

Korkunun ecele faydasi yok
Biraz cesur ol diyorum sana.
Olamazsan
Masrafti oydu buydu derken
Evlenmek icin yine ikna edeceksin kendini.

Mesela kv de sana orada kusura bakma
Siz iki kisi degilsiniz
Diyebilecek kadar dumduz kosuyor
Izin veren kim
Sen.

tatlım resmen seni baskılamaya çalışıyor bir ömür böyle geçmez tepkini göster ya hangi devirde yaşıyoruz sen oturacaksın o evde sen
Çok cömert biri aslında iyi yönlerine çok var herşeye ama herşeye karışıyor sanki biz hayata onsuz devam edemezmişiz gibi ayaklarımızın üzerinde duramazmışız gibi ben size bunları yapıyorum sizde bana bakın diye diyor mesela

Saygi yada saygisizlik degil aslinda burada
Mevzu.
Sen saygi gosterdim diyorsun
Ben pısmış ve sinmiş oldugunu dusunuyorum.
Cunku ne olursa olsun
Yinede saygisizlasmadan
Istedigin gibi yon verebilirdin
Yada dur diyebilirdin bu olanlara.

Suanda neden mutsuzsun
Cunku kontrol artik sende degil.
Bunun farkindasin ve
Ilerde de dur diyememe potansiyeli
Tasidigin icin olabileceklerden
Korkuyorsun.

Korkunun ecele faydasi yok
Biraz cesur ol diyorum sana.
Olamazsan
Masrafti oydu buydu derken
Evlenmek icin yine ikna edeceksin kendini.

Mesela kv de sana orada kusura bakma
Siz iki kisi degilsiniz
Diyebilecek kadar dumduz kosuyor
Izin veren kim
Sen.
Şimdi ne yapmalıyım peki

Çok cömert biri aslında iyi yönlerine çok var herşeye ama herşeye karışıyor sanki biz hayata onsuz devam edemezmişiz gibi ayaklarımızın üzerinde duramazmışız gibi ben size bunları yapıyorum sizde bana bakın diye diyor mesela
Canım benim bence nişanlınla bir konuş evlendikten sonrada böyle devam eder mi diye eğer devam ederse katlanabilir misin?

Saydiklarinizdan sadece birisine mudehale etse, onun vakti ile icinde kalmis veya o sectigi sey ne ise cok begenmissin dersiniz.Fakat sizI yok sayarak herseyde boyle ise durum zor gorunuyor.Hakkinizda hayirlisi olsun.

Canım benim bence nişanlınla bir konuş evlendikten sonrada böyle devam eder mi diye eğer devam ederse katlanabilir misin?
Katlanamıyorum ki zaten hayallerim vardı evimi şu renk yapardım diye ya sadece küçücük bi hayal istediğim renk bile olmuyor neden biliyor musunuz çünkü eltimin koltukları o renkmiş asla olmazmış

Katlanamıyorum ki zaten hayallerim vardı evimi şu renk yapardım diye ya sadece küçücük bi hayal istediğim renk bile olmuyor neden biliyor musunuz çünkü eltimin koltukları o renkmiş asla olmazmış
ya pardon kusura bakmada senin nişanlın ne diyor ne yapıyor ya bu kadar zor değildir heralde annesine bi dur demek bende dün eşya almaya gittim ve benim nişanlım annesine önceden demiş sakın karışma diye bende kaynanam ne kadar anlayışlı diyorum meğer oğlu tembihlemiş yani oğlu birşey demiyor mu anasına yarın seni nasıl koruyup kollayacak bu adam ailesine karşı

Back
X