• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide adayım

Bu tarz şeyleri yaşamış 3yillik evli hamile eşini seven biri olarak şimdiki aklım olsaydı bunca kotu yaşadığım için pismanim keşke daha önce bu kafada olsaydım da Nisani atsaydim diyorum.emin ol her geçen gün nişanlı n tepki göstermediler katlanarak artick seni kuklası gibi kullanmaya çalışacak sonuç biraz öz güvenin varsa küslük olucak tabi maddi bi bağın yoksa onlara

Şimdi ne yapmalıyım peki

Oncelikle ailenle konus.
Burada amlattigin gibi tane tane.
Sana soyledikleri
Bu zamana kadar olanlar.. hepsini.
Kv ile bas edemedigini
Mutsuz oldugunu bilsinler.
Sonra nisanlina yemek daveti yap :)
Disarida bir mekanda yemege cikin.
Sonra ayni seyleri onunla
Konus.
Yine tum sureci bastan al
Tek tek kalem kalem ustunden gec.
Annesinin tavrindan ve yapisindan
Dolayi bu evlilik surecinde
O herseyi istedigi gibi yaparken
Senin yapamadiklarinin sende
Yarattigi mutsuzlugu tabiri caizse gozune sok.
Annesinin zor bir kadin oldugunu
Bugune kadar saygindan dolayi
Tepki gostermedigini fakat bunun seni
Yordugunu ve artik kendinden emin
Olmadigini ayrica belirt.
Bir nevi gozdagi olsun.
Yani catismalarin baslayacagini dusunsun nisanlin.
Konusmanin en sonunda da
Evleniyoruz evet ama ben emin degilim artik
Seklinde vurucu seyler soyle.
Sonrada sen ne dusunuyorsun seklinde
Onu konustur.
Verdigi cevaplara gore zaten
Ya orada bitirir yada devam edersin.

Devam edersen kv ne
Karsida tum bakis acini degistirip
Bambaska bir
Bide bele cek olman gerekecek.
Onu da o zaman konusuruz.

Bence yol haritanin giris kismi
Bu sekilde ilerlemeli.

bik
Selam herkese
Gerçekten çok saçma bi durumun içine düştüm. Nişanlımı çok seviyorum ama bu nişanı bozacağım sanırım, çünkü kayınvalidem herşeye karışır durumda. Küçük bi örnek vereyim, nişanlığımın kumaşını herşeyini önceden almış bana sadece terziye gidip prova olmak kaldı. modelini herşeyini o seçti tamam diyorum kendime bunlar dünyalık şeyler o büyük boşver takma diyorum, her seferinde dozunu aşıyor.
Dün salonumun koltuklarını gitmiş mağazaya beğenmiş, bana diyor ki salonu kendi zevkime göre döşeyeceğim nişanlımda hersey senin istediğin gibi olacak diyor ama hiçbirşey olmuyor. hiç saygısızlık yapmadım onu isterim bunu isterim de demedim. Nişanlımı da çok seviyorum tam istediğim gibi bi insan hiç beni kırmamıştır ama annesine de çok düşkün tabiki olacak orasına lafım yok ama rahat yaşantım var kimse karışmıyor zorla birşeyler dayatmıyor bunu niye bozayım diyorum kendime. Kayınvalidem ile bir ömür geçiremem gibi geliyor düğüne 1 ay kaldı herşey tamam neredeyse çok büyük bi çıkmazdayım akıl verin lütfen
bikere sen sus sus bir gün zaten öyle bir patlayacaksınki oyuzden simdi uaturupluca konusma zamanı. kendini telkin etme dünyalık seyler için diye diye bunu tecrube ile söylüyorum sonra atmadıgın adımlar insanda rahatsızlık yapıyor .adam gibi al nisanlını konus ama artık annesinede gitsin konu huzursuzluk cıkarsa cıksın . olmasssa ayrıl . sen seslenmedikçe dahada girecek burnu herseye.

ya pardon kusura bakmada senin nişanlın ne diyor ne yapıyor ya bu kadar zor değildir heralde annesine bi dur demek bende dün eşya almaya gittim ve benim nişanlım annesine önceden demiş sakın karışma diye bende kaynanam ne kadar anlayışlı diyorum meğer oğlu tembihlemiş yani oğlu birşey demiyor mu anasına yarın seni nasıl koruyup kollayacak bu adam ailesine karşı
Anneme söyledim diyor ama dinleyen kim kayınvalidem de oğlundan çekiniyor biraz ama yaptığından da geri kalmıyor bide görseniz mobilyalar avangart kahverengi benim evim küçücük

Kayınvalideniz zaten 1 ayağını size atmış, diğer ayakta evlendikten sonra girecek, hatta bir bakmışsınız kendi evini kapatıp, sizinle yaşamaya başlamış bile. İşte o gün geldiğin de siz ben ne yaptım diyeceksiniz.

Mesele sadece eşya, şu bu değil, olayın bütünü zaten sorun, problem. Evlilik mutlu yuva kurmak ümidi ile yapılır, şimdiden azap çekip, ne yapacağım acaba diye düşünerek değil.

Kuzum kıyamam ben sana ya bu nedir böyle. Yanmışsın sen farkında mısın? Bu kadar sessiz kalmayı nasıl başarıyosun. Valla göster dişlerini bırak araya mesafe girsin. Nişanlında zaten bu kadar şeye senden yana olmuyorsa seni nasıl bi evliliğin beklediğinin farkındasın dimi.

Oncelikle ailenle konus.
Burada amlattigin gibi tane tane.
Sana soyledikleri
Bu zamana kadar olanlar.. hepsini.
Kv ile bas edemedigini
Mutsuz oldugunu bilsinler.
Sonra nisanlina yemek daveti yap :)
Disarida bir mekanda yemege cikin.
Sonra ayni seyleri onunla
Konus.
Yine tum sureci bastan al
Tek tek kalem kalem ustunden gec.
Annesinin tavrindan ve yapisindan
Dolayi bu evlilik surecinde
O herseyi istedigi gibi yaparken
Senin yapamadiklarinin sende
Yarattigi mutsuzlugu tabiri caizse gozune sok.
Annesinin zor bir kadin oldugunu
Bugune kadar saygindan dolayi
Tepki gostermedigini fakat bunun seni
Yordugunu ve artik kendinden emin
Olmadigini ayrica belirt.
Bir nevi gozdagi olsun.
Yani catismalarin baslayacagini dusunsun nisanlin.
Konusmanin en sonunda da
Evleniyoruz evet ama ben emin degilim artik
Seklinde vurucu seyler soyle.
Sonrada sen ne dusunuyorsun seklinde
Onu konustur.
Verdigi cevaplara gore zaten
Ya orada bitirir yada devam edersin.

Devam edersen kv ne
Karsida tum bakis acini degistirip
Bambaska bir
Bide bele cek olman gerekecek.
Onu da o zaman konusuruz.

Bence yol haritanin giris kismi
Bu sekilde ilerlemeli.
Bunların hepsini ailem biliyor babam bu kadar derin düşünmene gerek yok bi insanı değiştiremezsin kendini bir ömür boyu kahredeceğine bütün suçu üstüme alır ben istemiyorum evlenmeliyiz der nişanı bozarım sen yeter ki mutlu ol diyor

Onlar benim mutluluğumu istiyormuş en güzeli olsun istiyorlarmış sesim çok yükselirse bu sefer cazgır geline çıkacak adım ve sürekli laf sokmalar vs olacak eminim
ciksin . cikarsa ciksin . hakkini korumak cazgirliksa ben de cazgirim .

Dün dedim ki balkona iki kişilik masa koyalım yer kaplaması dedim kayınvalidem lapin gibi atlayıp siz iki kişi değilsiniz kusura bakma valla dedi

bunu diyen biri sizi asla kendi halinize bırakmaz
nişanlı da biraz ailesine ses çıkarmıyor belli
ben olsam ayrilirdim

Ann
Selam herkese
Gerçekten çok saçma bi durumun içine düştüm. Nişanlımı çok seviyorum ama bu nişanı bozacağım sanırım, çünkü kayınvalidem herşeye karışır durumda. Küçük bi örnek vereyim, nişanlığımın kumaşını herşeyini önceden almış bana sadece terziye gidip prova olmak kaldı. modelini herşeyini o seçti tamam diyorum kendime bunlar dünyalık şeyler o büyük boşver takma diyorum, her seferinde dozunu aşıyor.
Dün salonumun koltuklarını gitmiş mağazaya beğenmiş, bana diyor ki salonu kendi zevkime göre döşeyeceğim nişanlımda hersey senin istediğin gibi olacak diyor ama hiçbirşey olmuyor. hiç saygısızlık yapmadım onu isterim bunu isterim de demedim. Nişanlımı da çok seviyorum tam istediğim gibi bi insan hiç beni kırmamıştır ama annesine de çok düşkün tabiki olacak orasına lafım yok ama rahat yaşantım var kimse karışmıyor zorla birşeyler dayatmıyor bunu niye bozayım diyorum kendime. Kayınvalidem ile bir ömür geçiremem gibi geliyor düğüne 1 ay kaldı herşey tamam neredeyse çok büyük bi çıkmazdayım akıl verin lütfen
annesine düşkün olmayan erkek yok

Bunların hepsini ailem biliyor babam bu kadar derin düşünmene gerek yok bi insanı değiştiremezsin kendini bir ömür boyu kahredeceğine bütün suçu üstüme alır ben istemiyorum evlenmeliyiz der nişanı bozarım sen yeter ki mutlu ol diyor

O zaman ayril canim ya
Nisanlini seviyorsun tamam da
Adam olan anne sen napiyosun
Dur bakalim soyle biraz
Esyalari biz secicez diyebilirdi en azindan.
Yada nisan kiyafetinde
Annesine sen niye seciyorsun ne alaka derdi.
Hic is yok seninkin de.
Evlendikten sonra da boyle decam edecegi
Cok acik.

hakkına sahip cikarken illa bagirmana cagirmana gerek yokki . istediginiz sakin sakin soyle diklenmeden dik dur. bakalim ne olacak . tabii kolay olmayacak ama zamanla alisirlar.

Böyle yapacağını bildiğim için nişanlıma söylemiştim mobilyaların ben seçeyim demiştim ama kayınvalidem kendi kafasına göre hareket ediyor oğlunu bile dinlemiyor

E olsun o gitsin zevkine göre alsın
Sizde kendi zevkinize göre nişanlınıza bile söylemeden alın
Eve o koltukları koyun
Kayınvalide de ödediğiyle kalsın

Adım cazgıra çıkacak diye korkma
Cazgır ama mutlu ol
Edepli ve mutsuz olacağına

aılenle herseyı konus aynen bunların hepsını anlat
onlara devret bu meseleyı buyukler kendı aralarında halletsınler

evlendıgınızde sonunuzun ne olacagı bellı balık bastan kokar :)
hakkınıza hayırlısı olsun

hakkına sahip cikarken illa bagirmana cagirmana gerek yokki . istediginiz sakin sakin soyle diklenmeden dik dur. bakalim ne olacak . tabii kolay olmayacak ama zamanla alisirlar.
Haklısınız işte diğer gelini hiç sesini çıkarmamış bişey alınırken bunlarda adetmiş gelin seçmezmiş ki hayatım boyunca adet gelenek vs nefret etmiş bi insanım mesela ben onların yanında yemek yiyemiyorum neden çünkü gelin sonradan yermiş sürekli ayakta hizmet ediyorum sülalesi çok kalabalık

Haklısınız işte diğer gelini hiç sesini çıkarmamış bişey alınırken bunlarda adetmiş gelin seçmezmiş ki hayatım boyunca adet gelenek vs nefret etmiş bi insanım mesela ben onların yanında yemek yiyemiyorum neden çünkü gelin sonradan yermiş sürekli ayakta hizmet ediyorum sülalesi çok kalabalık
kendı kayınvalıdesı yasıyormu
kendısıde bı gelın sonucta kayınvalıde olunca aynı zamanda baskasının gelını olması gercegı degıstırmıyor :)
kendısıne en son yıyormu

Bence kayinvaliden senin onlarla yaşamak istememeni yedirememis ve bu yüzden hayatınızın ortasında olacağını sana göstermeye çalışıyor.
Kvnin amacı iyi de olsa senin tavrın her zaman kendi isteklerini korumak kollamak olmalı. Bunu yaşadığım tecrübeye dayanarak söylüyorum. Kimse kırılmasın diye kabullendigin şeyler onlarin senin hayatına daha fazla müdahale etmesine sebep olacak. Duracakları yeri bilmeyecekler.
Bence daha fazla gecikmeden düşüncelerini yukarıdaki arkadaşın yazdığı adımlara uyarak anlatmak olmalı. Baktın istediğin gibi olmuyor ayrilirsin. Çünkü böyle devam ederse eşinden de soguyacaksin.

Back
X