• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide adayım

Ya çıkma kiraya. . Çıkarsanda gitmeden odanım kapısını kitle. . Nolur nişanlınla konuş. . Canım düşündümde onlar mı kiraya çıksa.. yani biz tam düzenimizi kurcaz 3 ay sonra gelecekler. . Hem biz sıkışığız kirada zorlanırız en iyisi tadilat bitene kadar ailenin kiraya çıkması maksat iki iş olmasın.. sen eve kabul etme 3 ay sonra kiraya çıkın de.. inş azcık gururları vardır küser gelmezler yüzsüzler..
Gitmezler canım bize kiraya çıkın dediler oda birikım yapında öyle gidin diyorlar yani bi koltuk takimimla beyaz eşyami bile alacaklarini düşünmüyorum artık o kadar ev aldık kiraya mi gitcez derler aman iki Göz evim olsunda ayri olsun ...onlar diğer evi yaptırip gidene dek kirada durcam biraz ogullarini düşünürlerse ellerini hızlı tutar giderler dediğin doğru odami da kitler giderim vala

yaa varya gerçekten keske sosyal proje vs yapsak su adetleri gorenekleri degistirsek . :) sacma sapan sirf insanlara gösteris icin yapilan seyleri i yapmasak . cok zor tabi su buyuklerimiz bazen cok dar bakiyor :(

bizim zamanimizda ceyiz asilirdi . 3-4gun asili kalir en son gelin almadan once toplanirdi . ben ceyiz asmadim . sandikta durdu ugrasamam dedim ne oldu hic bi sey . boyle boyle bu adet yavastan kalkiyor pek kimse asmiyor eskisi gibi .

su bohca olayi amaann hepsi zirva . bos isler .

yaa varya gerçekten keske sosyal proje vs yapsak su adetleri gorenekleri degistirsek . :) sacma sapan sirf insanlara gösteris icin yapilan seyleri i yapmasak . cok zor tabi su buyuklerimiz bazen cok dar bakiyor :KK43:

bizim zamanimizda ceyiz asilirdi . 3-4gun asili kalir en son gelin almadan once toplanirdi . ben ceyiz asmadim . sandikta durdu ugrasamam dedim ne oldu hic bi sey . boyle boyle bu adet yavastan kalkiyor pek kimse asmiyor eskisi gibi .

su bohca olayi amaann hepsi zirva . bos isler .
çok haklısınız gelin olacak kızın havlusu vs eşyalarına bin çeşit hangi nazarlı bakışlarla bakıyor bilmiyoruz ne gerek var illaki elaleme gösteriliş yapılıyor hem alabilen yapabilen. var alamayan da var iç geçirende vardır , benimde böyle olsaydı diye, belkide her gelen pis elini o güzelim eşyalarına dokunuyorsa ..

Gitmezler canım bize kiraya çıkın dediler oda birikım yapında öyle gidin diyorlar yani bi koltuk takimimla beyaz eşyami bile alacaklarini düşünmüyorum artık o kadar ev aldık kiraya mi gitcez derler aman iki Göz evim olsunda ayri olsun ...onlar diğer evi yaptırip gidene dek kirada durcam biraz ogullarini düşünürlerse ellerini hızlı tutar giderler dediğin doğru odami da kitler giderim vala
oğulları evlenmese ne yapacaklardı acaba? senin evliliğini kendi planları için kullanıyorlar. madem eşya almaya, ayrı ev açmaya para yok, eski evin tadilatına nasıl bulacaklar? tadilat da az uz para değil. ona eşin yardım edecekse siz bir 3-5 sene aynı evdesiniz demektir.

Vala cikartmam için sebeb yok çünkü o evin musluk düzeni bile yok bulaşıgi bahçede yıkıyor karli havada durulacak yer değil o evi tamamen yıkıp yeniden yapılsin diye konuşmalar bile var yani allak bullak bi durum aman gelsinler 3 ay da bn onlarla otururum sonra çıkarız napıyım vala uf hiç istemeye istemeye oturcam malesef
bu plan için galiba düğünde gelecek paralar ve senin takılar kullanılacak. para yok deyip de böyle planların konuşulması ilginç.

rahat yaşantım var kimse karışmıyor zorla birşeyler dayatmıyor
O yuzden iyi dusun. Evlilik en 'iyi' aileyle bile zor.en 'iyi' kv ile bile ters dusebiliyor insan. Bu mudahalelerin onune biraz zor gecersin. Bence siz kendinize oyuncak bebek gelin bulun, ben size ozgurlugumu irademi teslim etmeye gonullu degilim de geç...

Bazisi bastan belli eder kendini bazisi ise sonradan, seninki onceden rengini belli etmiş sanki sana kacmak veya direnmek kalıyor. Sonucta hepsi kaynana hepsinin oglu evlenince kiymetleniyor normalde ilgilenmezlerken evlenince hayattaki en kiymetli hazineleri düşman askerin eline geciyor sanki, evi kendi duzecekmis düzsün madem sen sonra kafana göre degistirirsin 5-10 sene sonra... evi düzsün yatak odanizi suslesin nasil birlikte olacaginizi anlatsin hatta ona sorarsiniz nasil yapalim diye böyle kaynanalar da var neler duyduk gördük...
Belki seninki fazla heveslenmistir olabilir hak verebilirsin kötü niyetli olmayabilir bilemiyorum tanimak lazim kendi evini duzememistir sizin eve ozenmistir birak yapsin kirma bana kalirsa.
İyi o zaman bide bele cek de şimdi kendi evini düzemiyor ileride gelininin evini düzer öyle saçma şey olurmu.İleri de on kerede eşya değiştirsen de hiç içinden çıkmıycak tıpkı benim gibi şimdi sesin çıkmıyorya ileride konuşmaya başlayınca o çok iyi nişanlın sen çook değiştin diyecek gör bak

neden 6 ay? neden 3 ay 8 ay değil de 6 ay?
bir de kiraya mı çıkacaksınız yeni eve mi eski eve mi? hepsi konuşuldu mu?
6 ay sonra eşinin eline yüklü para mı geçecek ki, her şeyi alacak, yeni ev kuracak?
yani planlarını net olarak anlattı mı nişanlın?
Düğün de takılacak takılar ne güne duruyor onlara güveniyorlardır:KK53::KK53:

Konu sahibi nisanlisinin tatli sözlerine kandi bu konu da kapandi sanirim
Bildirim geliyor bakıyorum yeni gelisme mi var diye ama konu sahibi ortalarda yok

oğulları evlenmese ne yapacaklardı acaba? senin evliliğini kendi planları için kullanıyorlar. madem eşya almaya, ayrı ev açmaya para yok, eski evin tadilatına nasıl bulacaklar? tadilat da az uz para değil. ona eşin yardım edecekse siz bir 3-5 sene aynı evdesiniz demektir.
Sanki kız tarafı onlar ya ne 3 _5 senesi bn 1 sene dahi durmak istemiyorum nişanlım hiç bir şekilde yardım edemez herkes işine baksın ne zor varya allahım iyilerle karsilastirsin.. bakcam geriden evi tadilata gecirecekler mi yoksa hepsi lafta mi bn o evde kalırsam rahata alışırlar ama kiraya cikarsam ellerini çabuk tutarlar diye düşünüyorum

bu plan için galiba düğünde gelecek paralar ve senin takılar kullanılacak. para yok deyip de böyle planların konuşulması ilginç.
Ayyy allahım korusun bi takilarım var onada kimseye vermem yok daha neler işte o zaman olay olur :)

Düğün de takılacak takılar ne güne duruyor onlara güveniyorlardır:KK53::KK53:
Ne kötü düşünce bu böyle ikinizde aynı anda demissiniz #grill ve sen ağzınizdan yel alsın o kadar da bencil olmazlar herhalde olay çıkarırım büyük kavga çıkar :KK45:

Sanki kız tarafı onlar ya ne 3 _5 senesi bn 1 sene dahi durmak istemiyorum nişanlım hiç bir şekilde yardım edemez herkes işine baksın ne zor varya allahım iyilerle karsilastirsin.. bakcam geriden evi tadilata gecirecekler mi yoksa hepsi lafta mi bn o evde kalırsam rahata alışırlar ama kiraya cikarsam ellerini çabuk tutarlar diye düşünüyorum
işte ben senin kadar ümitli değilim. eşyayı yeniden yapamayız diyen insanlar 6 ayda tadilatı, eşyayı hangi parayla nasıl halledecek?
eşinin maaşı, senin altınlar olmadan nasıl yapacaklar cidden merak ediyorum. eşin seni seviyor sen de onu ama aranızda geçecek konuşmalar şundan ibaret olabilir: "biraz daha idare edelim, elimiz genişlesin" vs

Ne kötü düşünce bu böyle ikinizde aynı anda demissiniz #grill ve sen ağzınizdan yel alsın o kadar da bencil olmazlar herhalde olay çıkarırım büyük kavga çıkar :KK45:
O kadar da bencil? Gelinin evine daha gelin ortada yokken yerleşmiş insanlardan bahsediyoruz..:işsiz:

Hala ayrılmak için ne bekliyorsunuz? Nişanlınızı tüm hayatınızı mahvedecek kadar mı seviyorsunuz.

Lütfen biraz dik durun hayata karşı.

Misk-i Amber merak ediyorum canım, 6 ayda ne kadar para biriktirebilir ki?
Nisanlınızın sallıyorum maaşı 3000 TL olsa aylık 2000 TL'sini biriktirse 6 ayda 12000 yapar.
12000 Tl ile bir ev dizilmesi mümkün değil.
Ayrıca ev tadilati için de para harcanacak, belli ki ev ciddi tadilat istiyor, o da bayağı bir meblağ tutar.

Anana sahip cik de kayinvalidenede zevksiz zevksiz şeyler secmissin seçme de bakalım anaciysa o nisanlindan bi durum olmaz kadın zaten cadi belli sen daha cadi ol

konuşmaya başla. ortamı ger gerebildiğin kadar. nişanlının tavrına göre nişanı atarsın
Katiliyorum. Bakalim nisanlin napicak yumurta kapiya dayaninca. Senimi koruycak anasinimi?

O degilde cok merak ediyorum ya. Turk kulturunde erkekler neden boyle anacci?
Gecen gun hollandali arkdasim bana "okulum bitince kv min yaninda calisicam ayni meslekteniz " dedi.
Kiza " off kizim bittin senn bee"dedim.
Kiz saskin. Nedenki? Cok iyi anlasiyoruz dedi bana. O an ogrendimki bu anaccilik Turklere ozgu bisey.

Misk-i Amber merak ediyorum canım, 6 ayda ne kadar para biriktirebilir ki?
Nisanlınızın sallıyorum maaşı 3000 TL olsa aylık 2000 TL'sini biriktirse 6 ayda 12000 yapar.
12000 Tl ile bir ev dizilmesi mümkün değil.
Ayrıca ev tadilati için de para harcanacak, belli ki ev ciddi tadilat istiyor, o da bayağı bir meblağ tutar.
Haklısın çok para birikmeZ olduğu kadar onlar hiç evimin esyasina yardım etmezse gerekirse taksitle gerekli olanları alcaz .. az esyam olsun ama yeterki ayrı olsun .. onlarda diğer evin tadilatını kendileri yapsinlar paşa gönüllerı bilir bizden tek bir destek çıkmaz of ne zor bu işler ya daha evlenmeden bunaldim ne vardı ayrı alsalardi hiç bilmiyorum

Back
X