Kayınvalide anne olur mu?

BerilinAnnesi

bi beştaşım bile yok
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
610
4
46
İstanbul
kayınvalidemin anneler gününü kutlamak istemiyorum ya!! bu kutlamadığım 3. sene olacak ama her sene aynı baskı altında hissediyorum kendimi ben mi bencilim o mu annelik etmedi 1 parça bilmiyorum. annem uzakta içim sızlıyor her anneler gününde, hem o kadar kolay mı bir insanı anne yerine koymak;hemde bütün yaptıklarına rağmen.Bazen iyliği de olur yalan yok ama arkamdan kuyumu kazdığı zamanları unutmalı mı sizce?

kayınvalidemin anneler gününü kutlamak istemiyorum ya!! bu kutlamadığım 3. sene olacak ama her sene aynı baskı altında hissediyorum kendimi ben mi bencilim o mu annelik etmedi 1 parça bilmiyorum. annem uzakta içim sızlıyor her anneler gününde, hem o kadar kolay mı bir insanı anne yerine koymak;hemde bütün yaptıklarına rağmen.Bazen iyliği de olur yalan yok ama arkamdan kuyumu kazdığı zamanları unutmalı mı sizce?

kaynana var kayınvalide var cnm.kayınvalideninki kutlanır içten gelerek seve seve.ama bide kaynana var bnm başımda olduğu gibi her yıl zorla hediyesini veriyorum.almasında parasında değilim ama o hediyeyi vermek masucuktan yüzüne gülmek beni sinir ediyor.yaptığı şeler aklıma geldikçe yüzüne gülmek inan beni benden alıyorrr.ve yarn gidicez kaynanama hediyesini vermeye stres basıyor zatennnnn

kaynana var kayınvalide var cnm.kayınvalideninki kutlanır içten gelerek seve seve.ama bide kaynana var bnm başımda olduğu gibi her yıl zorla hediyesini veriyorum.almasında parasında değilim ama o hediyeyi vermek masucuktan yüzüne gülmek beni sinir ediyor.yaptığı şeler aklıma geldikçe yüzüne gülmek inan beni benden alıyorrr.ve yarn gidicez kaynanama hediyesini vermeye stres basıyor zatennnnn

azıcık stres oluyorum ama eşimi üzdüğüm için ve yarından sonra şuan aramızda hiç birşey yokken onu kutlamadığımdan bana biraz tavır yapacağı için .ama olsun diyorum içimden gelmedikten sonra hiçbişey yapmam.sende stres olma eşin zaten biliyordur duygularını git kutla ver hediyeyi başka da bişey deme görev olsun orda bitsin bence.

Canım..tabiiki annen değil...ama eşinin annesi...eşine saygın varsa annesine de olmalı...kendi annenin sevgisiyle kıyaslamak yanlış..annemize ne kadar kızsak kırılsak da gelip geçer...asla kin tutamayız...bir de böyle düşün.

Canım..tabiiki annen değil...ama eşinin annesi...eşine saygın varsa annesine de olmalı...kendi annenin sevgisiyle kıyaslamak yanlış..annemize ne kadar kızsak kırılsak da gelip geçer...asla kin tutamayız...bir de böyle düşün.

eşimin annesi olmasa zaten yapıp ettiklerine tepkilerim daha fazla olurdu ama neyse dedim geçip gitti bu güne kadar. anlatsam uzun olur... zaten gereken saygıyı gösteriyorum fazlasıyla. hemde diğer gelinlerinden çok. annem uzakta memlekette ,babam vefat etti anneler babalar günü ağır geliyor bana..

annler günü için yeğenleri hediye almışlar kayınvalideme gözüme soktu bugün. baktım güle güle giyin güzelmiş dedim. geçen sene de aynı şeyi yaptı hediyelerini arayanları sıraladı durdu. hiç düşünmüyor ben bu geline ne annelik yaptım ,en zor zamanında (doğumda) yanında olmadım umursamadım, evliliğinin ilk 6 ayını mahvettim belkide 1 yılını.hepsi unutuldu gitti tabi...

kim ne derse desin bi tek annem olsun bana bişey olmaz
kayınvalimide çok severim gerçekten ama anne diyemiyorum birtürlü çok zorladım kendimi ama yok olmuyor zaten kayınvaldemde kayınvaldesine anne demiyor :))) banada gün doğuyor :)

kim ne derse desin bi tek annem olsun bana bişey olmaz
kayınvalimide çok severim gerçekten ama anne diyemiyorum birtürlü çok zorladım kendimi ama yok olmuyor zaten kayınvaldemde kayınvaldesine anne demiyor :))) banada gün doğuyor :)

yok canım o şansım olmadı istemesemde anne demeye alıştım. hatta kayınvalidem kendininkine ANNEM diyor ondan bahsederken. Ben kayınvalidem diyorum bozuluyordu ilk zamanlar ama ona bu yeter.

Yani arkadaşım;

Kayınvalidenize hediye almak için,onu öz anneniz gibi görüp bağrınıza basmanız gerekmez.

Sonuçta siz eşinizi temsilen hediyesini alıp vereceksiniz..Siz nezaketen vermiş olacaksınız.

Kendinizi bu kadar zorunlu hissediyosanız vermeyin hediye falan..Sonuçta eliniz titreyerek verecekseniz hiç vermeyin.

Yani arkadaşım;

Kayınvalidenize hediye almak için,onu öz anneniz gibi görüp bağrınıza basmanız gerekmez.

Sonuçta siz eşinizi temsilen hediyesini alıp vereceksiniz..Siz nezaketen vermiş olacaksınız.

Kendinizi bu kadar zorunlu hissediyosanız vermeyin hediye falan..Sonuçta eliniz titreyerek verecekseniz hiç vermeyin.
mesele maddiyat değil ki elimiz titresin. mesele her sene içten gelmeyen birşeyin dayatmalar uğruna yapılıp yapılamayacağı.

mesele maddiyat değil ki elimiz titresin. mesele her sene içten gelmeyen birşeyin dayatmalar uğruna yapılıp yapılamayacağı.

İyide ben maddi demedim ki..

İlla el titremesi maddiyatla mı olur?Maneviyatlada bunu yakalayabiliriz.

İstemediğiniz birine,hemde her sene hediye almak el titremesine sebep olmaz mı?

yok canım o şansım olmadı istemesemde anne demeye alıştım. hatta kayınvalidem kendininkine ANNEM diyor ondan bahsederken. Ben kayınvalidem diyorum bozuluyordu ilk zamanlar ama ona bu yeter.

benim annemde kayınvalidemden bahsederken annen diyor ay bir kızıyorum
bende bahsederken kayınvalidem derim.
hediye mevzusuna gelince ben zaten ona çok hediye alırım çok sevinir o da benim aldığım herşeye çok kıymet verir bende onunkilere.ama hediyeyi verirken ne anne ne annecim derim ben tatlı dilli birisi değilimdir ben kendi anneme bile demem annecim diye.ne bilim yapmacıklık gibi geliyor ama bilirler dilimde olmasada çok içten davranırım hergün ararım sorarım saygıda kusur etmem.
bence arkadaşın dediği başka mesele yapmacık davranmak istemiyor bence çokta haklı bende içimden gelmeyen hiçbişeyi yapmam

Ay ben bir kere hediye almıştım,hatun ne gerek var dedi sağolsun aldığıma pişman etti.

Paranızı harcamayın falan deyince;alış o alış patladı gitti,bir daha almadım..

Bir gün alır mıyım Allah bilir..

Anneciğime aldım kuzucum benim ya..:38:

annler günü için yeğenleri hediye almışlar kayınvalideme gözüme soktu bugün. baktım güle güle giyin güzelmiş dedim. geçen sene de aynı şeyi yaptı hediyelerini arayanları sıraladı durdu. hiç düşünmüyor ben bu geline ne annelik yaptım ,en zor zamanında (doğumda) yanında olmadım umursamadım, evliliğinin ilk 6 ayını mahvettim belkide 1 yılını.hepsi unutuldu gitti tabi...

Canım...kutlamadığım 3. yıl diyorsun...yanlış anlamadıysam...
Üstelik te görüşüyorsun...görüşmüyor olsaydın,yeğenlerinin aldığını gözüne sokamazdı zaten! :))

Ben,sizden yaşça büyüğüm...kayınvalidemi yıllar önce kaybettim...çok kırgınlıklarım...üzüntülerim..hatta takışmalarım oldu.Kayınvalidem hep haksızdı..kötü olan hep o idi...

Yani..o zamanlar öyleydi...şimdi asla öyle düşünemiyorum...yıllar geçtikçe insanlar çok değişiyor...olaylara bakış açısı..değerlendirmeleri...düşünceleri...

Şimdi okadar saçma geliyor ki...zaman zaman üzülüyorum bile.

tabıkı annemız gıbı olamazlar ıstedıklerı kadar kızım desınler,kızlarımdan ayırt etmıyorum desınler ama edıyorlar....esının annesı sonucta senın sevdıgın adamı dunyaya getırmıs... bunun ıcın sevılmese bıle saygı duyulup hedyesını esının hatırna vermek senı daha cok yuceltır, sen gorevını yap da ısterse begenmesın......

valla ben ne kayınvalidemin nede annemin anneler gunu kutlarım benim annem böyle şeyleri sevmez beklemzde eee kendı anneme yapmadıgım bı seyı kayınvalıdeme nıye yapayımzaten pek aramız yok vardıda yok oldu eşimde benım annemın anneler gununu kutlamaz kaldıkı evımıze geldıgınde bı hosgeldın demez ben nıye onlar için kendını paralayım degmez bazı seyler karşılıklı hep ben yapayım o yapmasın olmaz bilimiyorum benmıyanlış düşünüyorum

kayınvalide anne olmaz hiçbi zaman. yani dil öyle dio ama gönlümde hiç hissedemiyorum önceden hissediyodum annem kadar olmasada yine annem gibi davranabiliceğimi zannediyodum bilmiorum. belkide ben soğudum herşeyden hepsinden bi anda... ff çok bunaldım. bi kaç sene sonrasına gitsek keşke. insanın hayatında bi belirsizlik olunca geçmiyo zaman...

iyiliği suistimal ettikleri için annelik sıfatları kalmıyor gözümüzde
bende ilk zamanlar kendi annem gibi yakın davrandım
saygıda kusur etmedim
ama o ne yaptı annem gbi bana sıcak davrandımı yooookk
ben onun göznde hep el kızı oldum
bu 2. anneler gnü evliliğimden bu yana
geçen sene evi aramıştık eşimle ama evde yoklardı
bu senede arar mıyız bilemem
benim için aranmayı haketmiyor ama eşim hadi arayalım
dersede onun hatrına ararım

ben 5 yıldır evliyim ilk zamanlar çok yakındık annemin yarısı kadar da olsa seviyordum ama haketmedi dediğiniz gibi hep elkızı konumunda oldum. anneme yapamadığım alamadığım hediyeyi v.s. yi neden ona alayım diye düşünüyorum. bu sabah eşim annemi arayıp kutladı.kararımı verdim : belki bende sözle kutlayıp geçerim artık.o da bugün görüşürsek :D

Back
X