Kayınvalide anne olur mu?

Ben annemden uzağım.Annemden hekm şehir olarak hem de görüşme olarak uzağım. Çok ama çok özledim. Ama büyük kırgınlıklar var.arasam açmazlar.

Kayın valideme gelince bu konuda gerçekten şanslıyım. Kayınvalideme sarılıp annem babam için ağlıyorum.Zaten tek kızı var o da gelin gittiği yerde çok rahat değil.Kendisi de kaynanasından çok çekmiş.16 yaşında evlenmiş ev içine gelin gitmiş.kendi çekmiş bana çektirmek istemiyor. Gerçekten iyi biri.tabi ki ileride değişebilir. tartışmalar huzursuzluklar olur belki ileride bu yazdıklarım için ben öyle sanmışım derim ama şimdilik kayınvalidemin iyi biri olduğunu düşünüyorum. benim insanların saf ve temiz olduğunu hissederim. pek hislerim yanılmaz.
Anne diyormuyum diye sorarsanız bazen diyorum ama genelde sen,siz vb bir şekilde hitap ediyorum. anne dediğimde anneme ihanet ediyorum gibi geliyor çünkü. zaten eşim de annesi de benim bu konuda hassas olduğumu biliyorlar.kimse bunu ima eden bir şey yapmıyor.
canım inşallah hep böyle gider ve aranız bozulmaz evlilik ve insan ilişkilerinde karşılıklı anlayış olmazsa olmazlardandır.malesef benim o şansım olmadı,benimki şuan kötü değil ama bana çok yanlışalr yaptı hepsi de cehaletinden biliyorum. Yinede artık taviz vermek istemiyorum.

anneler gününden kayınvalidemi tanıdıktan sonra nefret eder hale geldim.

ne zaman hediye alsak hep yarım ağızla teşekkür eder. hayattan hep memnuniyetsiz bir kadındır zaten.

bu yıl anneler gününde ayrı şehirlerdeyiz. gitmek gibi bir zorunluluğumuz yok. ama benim eşim çok ince ruhlu bir insandır böyle özel günleri hiç atlamaz. gece ben uyurken hem kendi annesine hemde benim anneme çiçek göndermiş sağolsun. annesine bu ara kırgınlıkları benim kırgınlıklarıma yakındır. ama yinede görevini yapmış. şu da var ki benim anneme seçip gönderdiği çiçek anensine gönderdiğinden daha şık. sebebi malum verilen değer. sabahda aradık sözlede kutladık.

bu benim için biraz görev biraz da aman gönlü kırılmasın diye yapılacak birşey

gönlümden gelerek yaptığım bir olay değil bundan sonra asla da olamaz.

Dinimizde bile kayınvalideye anne deme zorunluluğu, anne gibi davranma mecburiyeti yokmuş, yalnızca saygınızı gösterin diyor Nihat Hatipoğlu..

kızlarrrrrr......yapmayın etmeyin, dile kolay otuz yılı aşkındır gelinim ve şimdilerde de kayınvalide adayıyım.....:1:
ilk günden beri çokta istenilen bir gelin olmadığımın farkında olmama rağmen, eşimin annesini her zaman saymış ve özel günlerini kutlamış, anne demekten de hiç gocunmamışımdır..:20:
şimdi de, oğlumun kız arkadaşını çok sever ve ilişkilerine çok saygı duyarım.... nerede güzel bir şeyler görsem gelin adayıma alıp hediye etmek isterim ....kişiler arası ilişkilerde sevgi ve saygı esastır demişler çokta doğru söylemişler....elbette ki günü geldiğinde gelinimin olarak aileye katıldığında ben gerçek annesi olamam ama sevgiye saygıya dayalı bir ilişki içersinde dilde değil, gönülde olmayı arzu ederim....hediye almış veya almamış hiç önemi olmaz, sesini duyursun o yeter.....:66:
bir anne, oğluyla, geliniyle mutlu mesut bir hayat yaşayamadıktan sonra ne anlamı kalır ki yaşamanın.....ben bunu bilir, bunu derim... evladını seviyorsan, sevdiğinide seveceksin.....:50:

Son düzenleme:
k.validem dışındaki tüm kayınvalidelere saygılar öncelikle ama benimkine gelince evet kaynanadan anne olur ama kendi oğluna kendi kızına olur eğer onlara gerçek bir anne olabilmeyi başarırsa gelinede damada da çok iyi bir anne olur
benimkisi kızlarına aynı oğluna aynı damatlara aynı bana malum eşine aynı annesine babasına aynı kardeşlerine aynı k.validesine k.pederine aynı yeğenlerine aynı komşularına aynı torunlarına aynı...
şimdi bu kadın ne evlat olabilmiş ne kardeş ne gelin ne eş ne anne ne babaanne anaanne ne hala ne teyze ne komşu ne akraba hiçbir şey olamamış ama bana o kadar güzel kaynana olmuş ki sanki bugüne kadar boşuna yaşamış geçirmiş bu evreleri direk doğar doğmaz kaynana olosaymış belkide ömrü boyunca daha mutlu bir kadın olacakmış

Henüz evli değilim ama şu dünyada öğrendiğim en büyük şey kayın valideden geline anne olmaz...
Beni sevmesi için değil de kıskanması için sebepler varken hem de... Oğlunun ilgisini benle paylaşmak gibi...
Sevmesini bekleyemem ama saysa yeterli...
Herkesin olduğu gibi benim de annem bir tane.
Onun gibi bir tane daha asla olamaz.
Kayın valideme anne diye hitap etsem bile annemin tırnağı kadar sevemem kayın validemi bıraktım annem kadar sevmeyi...
O derece derin anneme olan sevgim... :69:
Kayınvalide saygıdan ötürü sevilir, eşe olan bağlılıktan ötürü sevilir ama anne şevkatiyle sevileceğini hiç düşünmedim kendimizi kandırmanın alemi yok :19:

Bende kaynanamı tanıdıkdan sonra "ANNE" kelimesinin şahsıma hitap şeklini değiştirmek istiyorum..

Bu kadına anne deniyosa annelik buysa ben o kelimeyi annemede sölemek istemiyorum banada sölensin istemiyorum..

Anneme meleğim demek istiyorum..

Anne ismi böyle insanlara hiç yakışmıyor..
Bu kadar basit değil anne olmak... yuva yıkana ANNE denmez...
Denirde bişilerrr sabırrr çekip yutuyorum..
:36:

kızlarrrrrr......yapmayın etmeyin, dile kolay otuz yılı aşkındır gelinim ve şimdilerde de kayınvalide adayıyım.....:1:
ilk günden beri çokta istenilen bir gelin olmadığımın farkında olmama rağmen, eşimin annesini her zaman saymış ve özel günlerini kutlamış, anne demekten de hiç gocunmamışımdır..:20:
şimdi de, oğlumun kız arkadaşını çok sever ve ilişkilerine çok saygı duyarım.... nerede güzel bir şeyler görsem gelin adayıma alıp hediye etmek isterim ....kişiler arası ilişkilerde sevgi ve saygı esastır demişler çokta doğru söylemişler....elbette ki günü geldiğinde gelinimin olarak aileye katıldığında ben gerçek annesi olamam ama sevgiye saygıya dayalı bir ilişki içersinde dilde değil, gönülde olmayı arzu ederim....hediye almış veya almamış hiç önemi olmaz, sesini duyursun o yeter.....:66:
bir anne, oğluyla, geliniyle mutlu mesut bir hayat yaşayamadıktan sonra ne anlamı kalır ki yaşamanın.....ben bunu bilir, bunu derim... evladını seviyorsan, sevdiğinide seveceksin.....:50:

ahh ablacım ahh keşke karşındaki çocuğuna yani senin sevdiğine kendi çocuğuna değer verse valla gam yemem düğünü borcu harcı oğullarına yıkıyolarsa ben napayım sen söyle kendi çocuklarını düşünmüyolar o benim sevdiğim insan nasıl ağır şartlarda çalıştığını ben biliyorum:59::59::59: çocuğuna acımıyosa nasıl seveyim o kaynanayı?? ben bile kıyamazken sevdiğime o parçasına nasıl kıyar?

kayınvalidemin anneler gününü kutlamak istemiyorum ya!! bu kutlamadığım 3. sene olacak ama her sene aynı baskı altında hissediyorum kendimi ben mi bencilim o mu annelik etmedi 1 parça bilmiyorum. annem uzakta içim sızlıyor her anneler gününde, hem o kadar kolay mı bir insanı anne yerine koymak;hemde bütün yaptıklarına rağmen.Bazen iyliği de olur yalan yok ama arkamdan kuyumu kazdığı zamanları unutmalı mı sizce?

sende kayınvalide oldugunda gelinin böyle düşünse ne yapardın?anne yerine koymak demişsin ya ...bence dil ucuylada olsa kutlamalısın sonucta esının annesi biraz empati yapmak gerek diye düşünüyorum eşin senın annen içinde aynı duyguları dusunuyo olsa tavrın ne olurdu

hicbir kayinvalidenin kisinin kendi annesi gibi olucagina inanmiyorum...

ne kadar iyi bir kayinvalide olsa bile mutlaka icinde kaynanalik vardir...

her can kendi kanindan olana yanar.

bir annenin ici kendi evladina,canina,kanina yanar,..

ne biz kayinvalidemizin kizi yerine gecebilirz nede onlar bizim annemiz yerine gecebilir.

Son düzenleme:
kayınvalide olursam bir gün, gelinim damadım benim anneler günümü kutlamış kutlamamış hiç takmazdım, ben çocuğuma bakardım. kimsenin huzurunu kaçırmak istemezdim. :31:

Back
X