Kayınvalide arabanızda öne oturmak isterse?

arabanın her tarafı aynı yere gittiği için benim için sorun olmaz..zaten oğlanlar küçük olduğu için arka koltuk 6 senedir bana ait ama isteyen arabanın üstünde bile gidebilir, havalı havalı :27:

Ahaha :1: üstte gitmek de iyi :1:
Kışın donar ama :9: neyse yolculuk bitince çözülür buzları :9:

Konuya gelirsem sürekli ısrarla öne oturmak istemesine anlam veremem sanırım.
Ama yazın tatile eşimin memleketine gitmiştik.
Eniştesi sürekli öne oturmak istiyordu mesela.
Çünkü adamın bacakları ağrıyordu.Bastonla yürüyordu.
Ben de o oturmadan diyordum buyrun siz diye...
Durumdan duruma değişir.
Yaşlıdır bacakları ameliyatlıdır bacağı ağrır öne geçer.Ben de seve seve müsade ederim zaten.
Ama maksadı senn yerin arka imasıysa (ki zaten bu kayınvalidenin davranışlarından muhakkak anlaşılır) o zaman art niyet vardır ve ben o durumda ön koltuğu vermem.

arabanın ön koltuğu mersine arka koltuğu tersine gitmiyor ki
yada ön koltuğa oturan bir saat erken gitmiyor sonuçta aynı saat aynı dakika gidiliyor :52:

ne farkeder ki :)
henüz kendi arabamız olmadığından 4ümüz yolculuk yaptığımızda kayınpederim kullanır arabayı, kayınvalidem de yanına oturur... nişanlım kullanıyor olsa nasıl olurdu bilemem ama şahsen hiç problem değil zaten...

ben istemem ön koltuk eşin yeridir arkada 2. planda gibi o ne öyle

gerçi bnm sevgilimin annesi de çok inatçı birisi hem seviyorum hemde inadından herkesle itişiyor tartışıyor ilerde inşallah sorun yaşamam

Ahaha :1: üstte gitmek de iyi :1:
Kışın donar ama :9: neyse yolculuk bitince çözülür buzları :9:

Konuya gelirsem sürekli ısrarla öne oturmak istemesine anlam veremem sanırım.
Ama yazın tatile eşimin memleketine gitmiştik.
Eniştesi sürekli öne oturmak istiyordu mesela.
Çünkü adamın bacakları ağrıyordu.Bastonla yürüyordu.
Ben de o oturmadan diyordum buyrun siz diye...
Durumdan duruma değişir.
Yaşlıdır bacakları ameliyatlıdır bacağı ağrır öne geçer.Ben de seve seve müsade ederim zaten.
Ama maksadı senn yerin arka imasıysa (ki zaten bu kayınvalidenin davranışlarından muhakkak anlaşılır) o zaman art niyet vardır ve ben o durumda ön koltuğu vermem.

İlk önce yorumlarınız çok hoşuma gidiyor belirtmek isterim, genel olarak her okuduğumda hemen hemen tebessüm eder halde buluyorum kendimi :) Konuda ise evet sağlık problemleri, yada bir kayınbaba, amca,dayı vs büyüklerde tabiki öne oturacaklar onda sıkıntı yok, benimde demek istediğim yazınızın sonundaki gibi sende kim oluyorsun tavrıysa.. İşte orası düşündürüyor beni, o yüzden bir danışayım dedim böyle birşeyle karşılaşan varmıdır diye..

Yoncam yaşamadığı ama yaşamasına ramak kalan bir ilişkinin içine girmeden önce eş adayının sayesinde içine düşürüldüğü kuruntular nedeniyle böyle bir sorgulamaya gitmiş ve bu hususta kk de yaşananları okuyarak kendine bir ufuk açmak istemiş bence...

zaman zaman yaşa da gör denilse de, ben şahsım adına yaşayıp görmek yerine, ben kimim, ne isterim, neye nasıl katlanırım v.s. leri dikkate alarak ve saygı, sevgi, hoşgörü, iyiniyet gösterdiğim kadar beklediğimi de karşı tarafa hissettirerek hayatta emin adımlarla ilerlenmesinden yanayım ...yazboz değil ki bu, olmadı sil baştan yapasın...:kkk:

Son düzenleme:
kesinlikle ön koltukta sen otur, nişanlandığın andan itibaren... kayınvalidenin bunu en baştan söylemesi hiç iyi niyet belirtisi değil, ayrıca iki eş veya eş olacak insanın yan yana oturması yakışık alır, ozaman çekyatta otururken de oğlunun yanına otursun, yemek yerken de, düğüne gittiğinizde de, olurmu böyle şey,sen kimsin o zaman sen gelinsin 2. plan...yok öyle şey.. ya da senin annen damadın yanına otursun, ne için ne gerek var..., haa sana arabaya bineceği zaman rica etseydi arkada sıkışıyorum vs. diye tabiki olur derdin, çok sabırsızlanmasın, oraya oturacağı günlerde gelecek yaşlanınca ben olsam şahsen utanırım yeni nişanlı çift varken öne kurulmaya, görgüsüzlüktür.

var canım öyle insanlar eğer eşin olacak insanda çok anneciyse sen arkada kayınpederinle mutlu mutlu gidersin ben yaşamadım ama biliyorum öyle olanları ama o kadar baskınsa kayınvaliden Allah kolaylık versin.

Bu dertten bir zamanlar bende muzdariptim ama araba artık yok koltuk kavgası yok.
Allah rahmet etsin kayınvalidemide kaybettim.
Ama kayınvaliden öne oturacaksa kocası arabayı kullanıyorsa otursun.
Biz eşşek başı değiliz değilmi ama arabayı senin eşin kullanıyorsa onun oğluda olsa siz evlisiniz ve senin oturman daha doğru.

eğer kv yerini biliyorsa geçsn arkaya otrsun. çok saçma oğlunun yanına otrması. oğlu evlenmeden önce hiç böyle şeylern derdine düşmüyolar akıllarına bile gelmiyor. ama evlenince BENNNNNNNNN die kendilerinin farkına varıyorlar...

Arkadaşlar bu konu hakkında fikirlerinizi istiyorum ve çokta merak ediyorum, acaba size göre normali nedir? Eşinizin annesi ile eşiniz ve siz arabayla biryere gideceksiniz, kendi arabanız ama annesi öne oturmak istiyor,(öne oturmak istermiş yani herzaman) eşinizin yanına, baba değil yalnız annesi, sizin tepkiniz ne olurdu, yada siz buna müsade edermisiniz başına gelen varmı acaba. Küçük bir konu ama böyle bir muhabbet geçti, sizlere de danışmak istedim bilhassa evli olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum..

ben kendim teklif ettim kayınvalideme geç öne otur diye kırk yılda bir beraber gideceğimiz yere neden öne oturdum oturmadım gerginliği yaşayalım ki önemli olan kimin öne oturduğu değil kimin sözünün geçtiği bazen arkada olursun ama herşeyi sen yönetirsin

her zaman ben teklif ederim çoğu zaman kabul etmez oturmaz...otursaydı da seve seve otursun derim bu kadar küçük mevzular sorun yapılmamalı ..kötü niyetle yapan kayınvalideler varsa bırakın kötü niyet sahibine döner..takmayın böyle seylerle yıpranmaya yıpratmaya değmez..kar topunu çığa çevirmenin anlamı yok bende..

Ben arkada oturmak istedim ilk zamanlar kayınvalidem varken, o önde otursun dedim..
O da tam tersi benim önde oturmam için ısrar etti. Hala oturmaz öne.
Nezaket karşılıklıdır diye düşünüyorum..

Arkadaşlar bu konu hakkında fikirlerinizi istiyorum ve çokta merak ediyorum, acaba size göre normali nedir? Eşinizin annesi ile eşiniz ve siz arabayla biryere gideceksiniz, kendi arabanız ama annesi öne oturmak istiyor,(öne oturmak istermiş yani herzaman) eşinizin yanına, baba değil yalnız annesi, sizin tepkiniz ne olurdu, yada siz buna müsade edermisiniz başına gelen varmı acaba. Küçük bir konu ama böyle bir muhabbet geçti, sizlere de danışmak istedim bilhassa evli olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum..

bebeğim tabiki can sıkıcı olsa gerek ama yapcak bişey yok orda oturmak istiyorsa
kaldıramayızki değil mi ama
bazı insanlarda bu takıntı olabilio ama koca senin nasılsa varsın annesi otursun öne :1:

Kayınpederim yoksa yanımızda ben derdim eskiden annecim öne geç istersen diye oda hiç kabul etmezdi, sen otur kocanın yanında deyip arkaya geçerdi bende artık teklif etmiyorum zaten direkt ben oturuyorum

Ben arkada oturmak istedim ilk zamanlar kayınvalidem varken, o önde otursun dedim..
O da tam tersi benim önde oturmam için ısrar etti. Hala oturmaz öne.
Nezaket karşılıklıdır diye düşünüyorum..

bende böyleyimdir..
çokta dert değil aslında ön arka benim için
zaten 7 24 kaynana ben eşim arabayla gezmiyoruz ki

Kayinvalidenizle baska problemleriniz varsa inatlasiyor derim ama yoksa ozeniyordur de gec cok takilma bence...sen cok bisey kaybetmezsin arkada oturursan..bunlar o kadar ufak sorunlarki amaaaan de gec icini karartmaya degmez...

ßence asLında en normali çiftler önde oturmalı araya girilmemeli.. ama böyle birşey varsada tuhaf karsılamam otursun napıyım yani :) hergün mü oturuyor sanki:) fakat eşi varken oturması tuhaf ben kp arkada oturcam:)) ne saçma

Back
X