Kayinvalide bebegin herseyini sülalesine benzetiyor

Kaynanan konuya gırmeden telefonu acar acmaz ıkısıde aynı anne huyları bile bana cekmiş yavrularımın de
Ayrıca kime şikayet ederse etsin müsait degilsen acma cocuklamı ugrasacaksın onun sınırını bozmasını mı bekleyeceksın

Siz de kayinvalide ile gorusmeyin o kadar sık
Esiniz de annesine sınır cizse tam olur
Benzetme işi hep olur ona yapacak bir sey yok mesela benim yegenimi de diger kardesimin bebekligine (yani bebegin amcasina) benzetiyorum ama goz yapısı annesi, hep oyle dedim :) annesi ise kendi abisine (bebegin dayısı) benzetiyor :) cocuk bu değişir kime benzerse benzesin yeter ki saglikla büyüsün bu benzetmeler ister istemez oluyor önemli olan uzatmamak büyütmemek

ben artık bazı şeylerin bu kadar ciddiye alınmasına şaşırıyorum açıkçası. biraz rahatlayın kız.
kayınvalidenizin bu çocuk bize benziyor demesiyle çocuğunuzun benzediği kişi değişmiyor ki. herkesi olduğu gibi kabul edin, zaten görüntülü konuşuyorsunuz 2 dk he he demek size hiçbir şey kaybettirmez ama bunun kinini yaşamak boşu boşuna size zarar verir

Cahille uğraşması zordur
Ya k.çınla dinleyeceksin ya da k.çını yırta yırta kavga edeceksinben birincisini tercih ediyorum
Lohusasın canının kıymetini bil duyma

Derde bak. Benzeyebilir de . Hani genlerinin yarısını babasından almış ya falan .

Oh, mis gibi olmus.

Bence zaten muhtemelen bebeğinizin fotoğrafını merak etmiyordur. Anne sevilmeyince çocuğa da pek kan kaynamıyor.

Benzetsinler ne olacak
Yıllardır her gördüklerinde benzetirlerse ve her doğan çocuğu fenalık geliyor artık. Şöyle anlatayım mesela çocuk doğar doğmaz her yerini inceleyip benzetmeye başlıyorlar. Bir sonraki görüşmede çocuğu soyup başlıyorlar tekrardan elleri şu kişi, ayakları şu kişi diye ve bu yıllardır sürekli yaşanıyor. Akraba ortamına giriyorsunuz başlıyor kv dem çocukları bana benzetin diye. Evdeyken mesaj atıyor çocuğun ellerinin resmini çekip gönderin, bacaklarının resmini çekip gönderin deyince artık bıkıyorsunuz.

Boşver takma diyecem de insan ister istemez sinir oluyordur yani. Benim teyzemde öyle torunlarını hep kendi tarafına benzetir. Halbuki 1 tanesi gelinin tıpa tıp aynısı 1 tanesi gelinin abisi ama yok illa kendi tarafına benzetir sanki neyse. Cahillikten başka bir şey değil

Eski salak kaynanam da sürekli aynı babası derdi herkesin içinde ben de herkesin içinde sutcuye benzeyecek değil ya dedim benim adıma utanmıştım

Ben buna engel olmak için doğduğundan beri kızlarım hep benzeme konusu açıldığında "onları ben doğurdum, ikiside bana benziyor bu kadar" dedim şimdi ağzını açıp bişi demiyorlar hele desinler kapatıveririm ağızlarını. Ki kızlarımın birisi sarışın diğeri kumral anasıyım ben onların anasııı benim için benzeme önemli değil aslında sadece ağız kapatıyorum

Doğumdan hemen sonra, bebek daha ödemli-şiş haliyle eşimin annesi; ay aynı babası, aynı biz diye başlamıştı. Ben de sallamam diyordum ama o şekilde söylenince insan bir sinir oluyormuş. Şimdi 1 yaşında, benim ve kardeşlerimin kopyası, baba tarafı ile alakası yok; içimden ‘oh olsun’ diyorum açıkçası. Annem eşim üzülmesin diye benzeme konusu açılınca gülüşü aynı babası filan der, eşimin annesinin tersine kimseyi kırmamaya çalışan birisidir çünkü. Belki de biz fazla ince düşünüyoruz. Sonuç olarak hiç takmayın; bebek bu büyüyene kadar çok değişir. Zaten kimseye de çok benzemesine gerek yok, kendine has güzelliği olsun; en önemlisi sağlık olsun, boşverin.

Benimkiler neler neler diyor hatta dün görümcem bebeklik fotoğrafları getirdi bana da benziyor diyor. Oğlum 2 buçuk yaşında. He diyorum burnu kesinlikle sen. Ordan annesi diyor yok babasına benziyor.
Sonra başka bir fotoğraf burda böyle şurada şöyle. Bakışları benziyor. Duruşu falan derken.... Hepsine he aaaa evettt deyip geçiyorum. Çocuk bu zaten büyüyene kadar değişiyor
Lohusa psikolojisi takıyor haklısınız. Ama bunların geçici olduğunu düşünün. Yavrunuza sarılın ve tadını çıkarın mis kokusunun.
Eşinize de gereksiz stres yansıtmayı bence. Müsait olmadığınızda da açmayın telefonlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…