Kayinvalide den bayram harcligi

Burda bi tereliye bide sen varsin bu kadar es ailesine takintili olan.ne kadar kucuk seyleri takiyosunuz anlayamiyorum gercekten.yok 10 lira vermis al gec iste ya.dunyada daha buyuk dertler var emin ol..

Ne alakasi benim òyle bir beklentim asla olmadi hic bir sekilde paralarina minnet etmek gelinim vermek zorunda diye ama destekleri olmadigi gibi bizim uzerimizden gecinmeleri zoruma gider. Nisanliykende evliykende hic bir sekilde ekstra isteklerim ne ailesinden ne nisanlimdan oldu. Bizim orda adetten geline harcklik verirler sacma ama maksat adet yerini bulsun. Adet yerini bulsun diye 10 tl verilmez allaha sukur durumlari iyi benimde ihtiyacim yok ama cok komik bir rakam.

Burda bi tereliye bide sen varsin bu kadar es ailesine takintili olan.ne kadar kucuk seyleri takiyosunuz anlayamiyorum gercekten.yok 10 lira vermis al gec iste ya.dunyada daha buyuk dertler var emin ol..
Yapi meselesi heralde ben biraz takintiliyim. Dert degil tabi eskilerden yasadigim buyuk olaylar olunca bi sure sonra sende herseyin altindan bi kötülk ariyorsun. Benimde oyle sanirim acaba niye acaba neden ? :)

Oo bayramdan sonra yemeğe mi çıksak
Yoksa dolar mı alsam yatırım mı yapsam
Ne yapsam bilemedim de

Deme tabii

Gözünün önünde bi akraba çocuğuna veriver.
Neneden bana benden size diyerek

İçinde para geçen her eylemin kazanc getirmesi gerekmez. Bayram harçlığı denen şey maneviyatla alakalı bir eylemdir. Bu adetleri görmemiş olabilirsiniz eskiden daha çok yapılırdı. 5 kuruş veriyorlardı mesela çocuklara peçete içinde şekerle beraber. O çocuk o 5 kuruşa en fazla şeker alabilir mesela. Ama el öpme bir hürmet olduğu için temsili paralar veriliyor. Size 200 TL falan verse ben daha gurur kırıcı bulurdum. Paranızı kazanan bireysiniz sonuçta kocaman insanlarsiniz.

ben hiç görmedim simdiye kadar
şimdiye kadar nişanlılıkta 3 evlilikte 1 bayram geçirdik
kv aslında bizde geline takı yapılır bu bayram yapamadık bi daha ki bayram dedi kaldı öyle

ilk defa geçen hediye aldı onda da eşim demiş kızın dogum günü geçti ne kutladınız ne bişey o size öyle mi yapıyo diye

Cidden ayıp etmiş yahu bu kadar da olmaz
YANİ SIRF PARA VERDİM DEMEK İÇİN para verilmez..

Siz 10 tane sakız alın bundan sonra. Kayınvalideniz parayı verdiğinde o sakızları da çıkarıp ona verin.
Resmen gerizekalı!

eşinize bir sorsanıza. belki adettir filan diye mi düşünüyor

Bir dahaki bayramda kv nıze 5 lira harçlık vermeye ne dersınız bence güzel bi intikam olur. O davranmadan siz verın hatta kp varsa onun yanında verın, verdıkten sonra kv 10 verıyordu bende de para yoktu ancak bu kadar denklestırebıldım dıyebılırsınız

Az olabilir belki ama adet yerini bulsun diye vermiştir. Çok takılmayın.

Ayrıca yorumlarda kv için gerizekalı yazanlar da var. Ayıp ayıp. Hiç tanımadığınız bir insan için bu şekilde hakaret etme hakkınız yok .

Sağol anne bozdurur bozdurur harcarım deseydiniz

Benim evli olarak ilk bayramımdı, arifeden gittik, gelen bebeklere çeyrek altın taktı. Bana hiç bir şey..Ha 10 lira verseydi, sağol sokak köpeklerine 10 paket mama alırım derdim, eşimin de burnundan getirirdim. Dalga mı geçiyor ya, yuh.

Ha bir de konu, komşu, akrabanın içinde söylerdim, sağol anne 10 lirayı bozdurup bozdurup harcadım diye. Büyükse büyüklüğünü bilsin ki ilerde gelinim bana saygısız demesin!

Ben olsam o parayı asla almam.

Ya gerçekten niye bu kadar kafanıza taktınız ki? Anlayamadım, sorun bende mi acaba?

Eşine söylemişsin, o da seni haklı bulmuş. Dediğini dinle ve kafanıza takmayın geçin. Yarın bir gün lafını yaparsa 'verdiğin harçlık 10 liraydı anne, iki kilo soğan alamazdım onunla' der geçersin. Şimdiden 10 liraya anlam yüklemeye gerek var mı?

Cidden kafaya takılacak birşey göremedim belki adet yerini bulsun diye yapıyordur
Art niyet aramanızı gerektirecek bir durum var mı ? Mesela eltinize bayram hediyesi alınsa sizin elinize 10 lira sıkıştırılsa gibi gibi
Benim babamda bana hep 10 lira verir, bankadan Yen'i çekilmiş bereket parası diye
Ben de eşimde çalışıyoruz ortalamamın üstünde bir gelirimiz var ,babamda keza öyle, maddiyatla da bir alakası Yok yani onu söylemek istiyorum
Hatta çok para verilse bana Show gibi gelir ihtiyacım mı var diye gücüme gider
Böyle baksanız belki ,zaten üzerinde durmaya değmez bayram işte dargınlıklar unutulacakken Yen'i küskünlüklere gerek var mı ?

Harçlık vermesi komedi zaten miktar yüksek bile olsa komik olurdu kaldı ki bu miktarla hepten komedi .. hele ki zengin biri için. İnsan acaba bana değer vermediğini mi söylemeye çalışıyor diye bile kıllanır yani. Sanki altında pis bir mesaj var gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…