- 7 Şubat 2018
- 943
- 368
- 23
- 29
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
4 tane daireleri var arabalari evde 2 tane calisan insan var durumlari olmasa neyse. Gözümün önünde kizlarina her turlu destegi yaparken 10 tl zoruma gitti acikcqsi. Hic vermeseymis daha iyiymisbenim ki bana 100-150 veriyor 200 verdiği bile oldu
çok garip
10 tl nedir
durumlarının olduğuna emin misin
evet tabii ki adet gelenek görenek olarak yapıldığı zaman bayram kültürünün bir parçası olur. ben de bazen bayramda harçlık diye annemden sembolik 1 lira alırım elini öperim gülüşürüz. bu konuda konu sahibinin ciddi ciddi para beklentisi var bir de kızına 200 tl lik elbise aldı diye kıyaslama yapıyor. ben buna takıldım.Bu biraz gelenek ve kültürle alakalı.
Anadolu'da bir çok yerde bu adet var.
Bizde bayram harçlığı mutlaka verilir.
Eşimin dedesi hayattayken rahmetli bankadan gıcır tabir edilen paraları getirtirdi.
4 evladı, onların eşleri, 11 torun ve eşleri, torunların çocukları bayram kahvaltısı sonrasında sırayla elini öperdi. O da bayram harçlığı verirdi. Şakalaşmalar, gülmeler birbirine karışır eğlenceli bir an olurdu. Nur içinde yatsın.
Iyi fikir aslinda. Ayip olmasin diye Aldigima okadar pisman oldum ki . Birkac gun sonra gorumcemin kucuk ogluna yaninda versemmi al kendine abur cubur alirsin diyeGörümcenin çocuğu varsa ilk yanına gelene ver. Tutmuştur eline.
Orda haklısınız. Kızına istediğini alır , verir.evet tabii ki adet gelenek görenek olarak yapıldığı zaman bayram kültürünün bir parçası olur. ben de bazen bayramda harçlık diye annemden sembolik 1 lira alırım elini öperim gülüşürüz. bu konuda konu sahibinin ciddi ciddi para beklentisi var bir de kızına 200 tl lik elbise aldı diye kıyaslama yapıyor. ben buna takıldım.
Kesinlikle canimIyi fikir aslinda. Ayip olmasin diye Aldigima okadar pisman oldum ki . Birkac gun sonra gorumcemin kucuk ogluna yaninda versemmi al kendine abur cubur alirsin diye
Neden verilmesin bizim ailelerimizde veriyor çünkü diger kardeşlerin çocukları var onlara torunlara veriyorlar eksiklik hissetmeyelim diye bize de veriyorlar almasak ki gönül koyarlarGeniş düşünmek lazım..
Konu sahibi de beklenti içinde değil ayrımcılıktan dert yanıyor haklı da madem ayrımcılık yapacak kayınvalide göstere göstere yapmasın..
4 tane daireleri var arabalari evde 2 tane calisan insan var durumlari olmasa neyse. Gözümün önünde kizlarina her turlu destegi yaparken 10 tl zoruma gitti acikcqsi. Hic vermeseymis daha iyiymis
yuh ya.4 tane daireleri var arabalari evde 2 tane calisan insan var durumlari olmasa neyse. Gözümün önünde kizlarina her turlu destegi yaparken 10 tl zoruma gitti acikcqsi. Hic vermeseymis daha iyiymis
kendi anası babası versin tamam.
ama kv .
ona mı düştü evli barklı kadına harçlık vermek kendi oğluna versin.
Neden düşmesin kayınvalideye , düşüyor ki hiç vermemektense 10 tl çıkarıp veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?