- 6 Mart 2008
- 1.447
- 184
- 698
doğum yapan kadınların bide altın merakı var, kv altın taksın bilezik taksın niye? bi görev mi başarılmış ya da kaynanaya hediye mi sunulmuş nedir yani, bu tarz şeylere gelince ataerkiliz ama kv aramasın sormasın sık gidip gelmeyelim oğullarını aramasınlar değil mi
Kayınvalideleri savunma timi iş başında. O kadar enteresan yazılar var ki kocasının bebeklik hırkası verilen arkadaşın konu sahibi ile aynı kişi olmadığını farketmeyen var. Körü körüne yazıyoruz. Konu sahibinin altın beklemesi ile ilgili bir kısım da göremedim. Konu böyle böyle bulanıyor. Sonra bir bakıyorsunuzu altın bekleyen gelinleri tartışmaya başlamışız. Şurda sevgi pıtırcığı olan arkadaşların bir tanesinin bile kendisine sorulmadan hediye diye, kullanılmış bebek giysisi yollayan kayınvalideye aynı sevgi pıtırcıklığı ile cevap vereceğini bilsem inanın ki bir şey demeyeceğim.
İkinci el bebek eşyası, giysisi kullanılabilir, ama bir anne olarak da bu kimden gelmiş ya da hangi marka bilmek hakkımız. Ve bu hediye diye yollanmaz. Hangi marka derken, marka budalası değilim ama çinden gelen neyle boyandığı belli olmayan kıyafetleri giydirmek istemiyorumdur belki.
6 sene once ben de yasadim aynisini.karnim burnumda kv cagirdi gittim bi baktim koca bir torba kiyafet.esimin teyzesinin torununun.gebermis eski pusku ne varsa doldurmuslar.neymis ooo cok yeni mis gibiymis.
Ben 7 sene beklemisim cocugum olsun diye hergun gozyasi dokmusum,ustelik ilk ve tek torun olacak bu mudur yani?
O kadar kizdim hiddetlendim...ama disimi sıkıp usulunce geri cevirdim. Az alirim ama yeni alirim dedim.
Dogumda tam altin takti vs ama o zaman cok kizmistim.
Bi de israr etmesi yok muydu iyyy delirmistim ya...durumumuz da kotu degildi....
doğum yapan kadınların bide altın merakı var, kv altın taksın bilezik taksın niye? bi görev mi başarılmış ya da kaynanaya hediye mi sunulmuş nedir yani, bu tarz şeylere gelince ataerkiliz ama kv aramasın sormasın sık gidip gelmeyelim oğullarını aramasınlar değil mi
öpcem, öpcem.
Birde şu var hediyesini yapsın, altını taksın. Doğuma gelmesin, mümkünse hiç gelmesin
Sonsuz katılıyorum..
Eşimin ailesi ile çok mesafeliyiz,olmuyor yapamıyoruz..
Bunu bildiğim için hiç birşey istemedim,ayrıca çocuk yaptımsa kendime yaptım kimseye değil..Neden altın takılsın?Çeyrek meyrek şimdi herkes herkese hediyelik takıyor,kastettiğim büyük altın bilezik..Eşime sormuş ne takayım diye..Eşim bana sordu,'inan ki demesi yeter,çok sevindim,gerçekten teklif etti ya,takmış kadar oldu ' dedim..ama eşim ısrar etti,bilezik taksın torunu heves ediyor vs dedi..
Ben lohusa halimle karşı çıktım,fakat heveslerini kırmayayım diye ' tamam o zaman künye taksın takacaksa' dedim..künye daha uygun diye..
Eşim gene bilezik takacak dedi ve söylemiş..
İnanın eşimle lohusa halimle savaş verseydimde,annesine hiç birşey tak demeseydi ..pişmanlığını hala yaşıyorum.
Keşke bildiğimi okusaydımda,tenezül etmeseydi bu konuda.
Eşimde heves etti işte..
Sonu gene pek hayırlı olmadı bu işin kısacası..(konu bu değil uzattım affola)
Yazdığımı tekrar okudumda beni bilmeyenler böyle düşündüğümü sanabilir. Bilenlerde ne oluyor diyebilir.
Minik bir açıklama, sadece yukarıda yazdığım gibi davranan adından ötürü kaynanaya mesafeli olup, iş altına gelince versin yapanlarla dalga geçtim.
canım zaten ben o yazdığımı özellikle bekleyenlere yazdım, bi altın takmadı bi bilezik takmadı diye özellikle belirtenlere yazdım, sen beklememişsin ki kv düşünmüş
Artık kötü konuşmamalıyım bu kadın hakkında fesat olmayayım diyorum ama kadın yapıyor yapacağını bebeğime hediye tutmuş kullanılmış bebek kıyafeti yollamış eşim arayıp niye yolladın ki sanırım kullanılmış dedi demesiyle azarı yemesi bir oldu neymiş tşk etmeliymişiz kusur aramamalıymışız şaka gibi pes gerçekten pes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?