Kayınvalide ile aynı apartmanda oturmak

Nur_ece

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
621
181
103
Kızlar kayınvalidem Gilde aynı apartmanda oturma ihtimalim var kayınvalidem kötü biri değil fakat aynı apartmanda oturmak istemiyorum eşime bunu söyleyeceğim zaman tepki alacağımı biliyorum ters tepki bu yüzden nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ve şu anda onun vermiş olduğu bir sıkıntı var içimde kayınvalidem çocuklarıma çok düşkün bu yüzden çok işte dışlı olacağız diye düşünüyorum ve ben de içli dışlı olmayı çok seven bir insan değilim mesafeyi seviyorum nasıl davranmalıyım sizce bu süreçte ? bir de geçen gün Kayınvalidem bize gelmişti kızım arkasından çok ağladı gitmek istedi ben de anne hayır o ağladığı zaman göndermiyoruz dedim kimsenin arkasından ağlamasınve bunu akşam oldu eşimle sohbet arasında söyledim eşim de öyle bir durum olduğu zaman beni öne sür hani oğlun izin vermiyor söyle dedi sen kötü olma .eşim böyle söyleyerek acaba ne demek istedi

Eşiniz doğru olanı yapmış ve açıkçası takdir ettim. Çoğu erkek beni karıştırma der ama eşiniz sizin kötü olmamanız için kendisini hedef göstermenizi istemiş kayınvalide eşinize küs kalamaz nihayetinde ve bugün kötü iken yarın bir şey yok gibi devam edebilirler aynı durum sizin icin geçerli olmaz. Ben de kayinvalideme bir şey diyeceğim zaman eşim üzerinden söylerim hani o istemiyor gibi, politik davranmakta fayda var:D
Aynı apartmana çıkma konusunu da tatlı bir dille eşinize anlatın, başa baş olmak istediğinizi müdahale edilmeden aile olarak yaşamak istediğiniz anlatın. Kayınvalidenizi kötülemeden orta yollu bir konuşma yapın

Eşiniz doğru olanı yapmış ve açıkçası takdir ettim. Çoğu erkek beni karıştırma der ama eşiniz sizin kötü olmamanız için kendisini hedef göstermenizi istemiş kayınvalide eşinize küs kalamaz nihayetinde ve bugün kötü iken yarın bir şey yok gibi devam edebilirler aynı durum sizin icin geçerli olmaz. Ben de kayinvalideme bir şey diyeceğim zaman eşim üzerinden söylerim hani o istemiyor gibi, politik davranmakta fayda var:KK70:
Aynı apartmana çıkma konusunu da tatlı bir dille eşinize anlatın, başa baş olmak istediğinizi müdahale edilmeden aile olarak yaşamak istediğiniz anlatın. Kayınvalidenizi kötülemeden orta yollu bir konuşma yapın
Zamanı geldiği zaman yaparım ama pek etkili olacağını düşünmüyorum

Eşimde ailesine çok düşkündür bende. Ama ben her iki ailenin yakınımda oturmasını istemem. Sırf anlattığınız sebepten. Eşinizin kızmasını gerektiren bir şey yok bence. Çok iyi aralar bile bu yakın mesafede bozuluyor. Evliliği riske atmayın.

Eşimde ailesine çok düşkündür bende. Ama ben her iki ailenin yakınımda oturmasını istemem. Sırf anlattığınız sebepten. Eşinizin kızmasını gerektiren bir şey yok bence. Çok iyi aralar bile bu yakın mesafede bozuluyor. Evliliği riske atmayın.
O kadar hassa

O kadar hassas bir nokta ki eşimin babası kalkıpta hani biz de ayni binada oturun derse de şimdi yok diyemeyecek bilmiyorum kafam o kadar karışık ki ya sinirlerim bozuldu

Ben açıkçası istemem böyle birşey. Eşim düşkün olsun veya olmasın ayrı bir yaşantısı var dip dibe oturmak hiç mantıklı değil.
Diğer konuda ise doğru olanı yapmış işte ne güzel siz kötü olmayın diye onu öne sürmenizi istemiş..

Ben açıkçası istemem böyle birşey. Eşim düşkün olsun veya olmasın ayrı bir yaşantısı var dip dibe oturmak hiç mantıklı değil.
Diğer konuda ise doğru olanı yapmış işte ne güzel siz kötü olmayın diye onu öne sürmenizi istemiş..
Oturmak istemediğim zaman bir kere başta tepki gösterecek kadar içiçe olduğumuzda dediğiniz gibi her şeyin iyi olacağını düşünmüyorum ama o daha iyi olacağını düşünecek büyük ihtimalle şaştım kaldım

Oturmak istemediğim zaman bir kere başta tepki gösterecek kadar içiçe olduğumuzda dediğiniz gibi her şeyin iyi olacağını düşünmüyorum ama o daha iyi olacağını düşünecek büyük ihtimalle şaştım kaldım

Sırf tepki vermesin diye sessiz kalmanız da yanlış ama. Siz birlikte bir hayatı paylaşıyorsunuz. O kızmasın diye kendi isteklerinizi görmezden gelmemelisiniz. Sakin bir anda konuşun eğer konu tartışmaya dönerse de sakinleşince konuşalım diyin. Bu konuda tek kişi karar veremez.

Sırf tepki vermesin diye sessiz kalmanız da yanlış ama. Siz birlikte bir hayatı paylaşıyorsunuz. O kızmasın diye kendi isteklerinizi görmezden gelmemelisiniz. Sakin bir anda konuşun eğer konu tartışmaya dönerse de sakinleşince konuşalım diyin. Bu konuda tek kişi karar veremez.
Öyle yapayım en iyisi ama b u yüzden aramız çok bozulacak gibi

Öyle yapayım en iyisi ama b u yüzden aramız çok bozulacak gibi

Öyle düşünmeyin aşılmayacak birşey değil bu.
Bence sessiz kaldığınız için de kabul ettiğinizi düşünüyor. O yüzden böyle surumlarda sessiz kalmayın kesinlikle sizin de fikriniz önemli.

Yapacağın en büyük hata olur aman aman .. başta edilen ufak bi kavga sonra yaşayacağın sonsuz sorundan iyidir

Seni üzmesinler diye kendini öne atan adam,aynı yerde oturmak istememene de sert tepki vermez bence.Güzellikle sırala sebeplerini.Bir yol bulunur elbet.

Asla tavsiye etmiyorum .Benide ayni binada oturtmak istediler ben kabul etmedim.Simdi diyorumki kendim icin aldigim en iyi kararlardan biriymis.

Artık evli olduğunuza göre, eşiniz tek başına karar vermemeli ona da bu kararınızı hoşnutsuzluğunuzu belirtmeniz lazım tatlı dille.

Kendi evin varken kirada oturmakta bana çok saçma geliyor. Hayat şartları ortada. Eşiniz bu nedenle aile apartmanında oturmak isteyebilir.
Bu apartmanda başka kimler var?
Bende kaynanama çok yakın oturuyorum ama hiçbir zaman beni rahatsız etmez.

Kendi evin varken kirada oturmakta bana çok saçma geliyor. Hayat şartları ortada. Eşiniz bu nedenle aile apartmanında oturmak isteyebilir.
Bu apartmanda başka kimler var?
Bende kaynanama çok yakın oturuyorum ama hiçbir zaman beni rahatsız etmez.
Şuan çok yakın oturuyoruz balkonlar karşı karşıya .. yeni bina yapılacak kayınbabamlarla aynı binada ev almayı düşünüyor sanırım

Biz oturma konusunda evlenmeden önce karar almştık sehir esimin görevi dolayısıyla değişiyor ama ikimizden birinin ailesinin bulunduğu sehirde oturursak aileye yakın oturmicaktık ve aynı sehirde oturduğumuzda bunu uyguladık

Benim esim kesinlijle baska bir secenek sunmadi bana.2Eltimle ayni apartmandayim kaynanam yok ama yine aile apartmani.Iyi taraflari da var ama bana kalsa asla tercih etmezdim.

Back
X