• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile aynı evde yaşama tecrubesi olanlar ?

ben....
sadece 8 ay dayanabildim ve arkama bakmadan kacip gittim o evden....simdi ayri evdeyim ama o evde yasadiklarim tramva olarak kaldi bende malesef...oyle.bir dunya ki sen sigintisin sadece ve hizmetcisin..kabus gibi...kendi evini dUzmek varken asla o evin bir odasini hucreye cevirme..yatak odasi olmayacak orasi hucre olucak..agirlastirilmis muebbet duygusu gibj bir his....

Kayınvalide ile aynı evde yaşamak genelde kayınvalidenin evde yaşayıp sizin de Lamiya'dan hallice evi paylaşmanız anlamına gelir buralarda.

Kayınvalide ile yaşamış olmaya gerek yok ki cevabı bulmak için? Çocukluktan çıktıktan sonra, arada cinsellik ve aşk içeren herhangi bir mutlu ev arkadaşlığı mümkün değildir, ne anne babayla, ne kayınvalideyle, ne ev arkadaşıyla. Daha 15 yaşından itibaren anneyle tartışmaya başlayıp evde kendi düzenini oluşturmaya çalışmaz mı insan evinde?
Haklısınız, aynı soruları sordum kendime ama vazgeçemiyorum, şu dünyada bir babam birde o var, onun içinde annesi ve abisi, o zaten beni buna zorlamıyor, bu zamana kadar evlilik düşünmeme nedenim bunlardı diyor ama seni annemle beraber yaşamak için zorlayamam ama onuda bırakamam diyor, sorudaki gibi sadece görmediğim unuttuğum noktalar varsa onları sormak istedim

Kayınvalideye göre yorum değişir
Sabit olansa şudur ki en iyi kayınvalideyle dahi zaman zaman problemler çıkabilir.

Benim kayınvalidem düzensiz ve hijneye çok önem vermez zaman zaman bencillikleri tutar bu yüzden onunla yaşamak zor olabilir benim için ama dünyanın binbir türlü hali var her şey olabilir bu yüzden asla onunla yaşamam demem, yaşamayı tercih etmek istemem diyebilirim.
Bir de şey geldi aklıma mesela, komik olacak belki ama hiç evde saten gecelik giyip gezemem kocama süslenip kapı açamam. Belki de en son düşünelecek şeydir bu ama bence bu bile bir kayıp olurdu eksiler hanesine yazardım
Bunu zaten eksiler hanesine yazdım ki böyle hayalleri olan bir insanım... Ama bazı düşündüğüm çözüm yolları var buna ( aynı evde yaşarken) tabi bunları erkek arkadaşım ilede konuşacağım, umarım orta yolu buluruz

5 seneye yakın aynı evde oturdum, ev ev üstüne olmuyor. Ne kadar iyi geçinsen sorun çıkıyor. Rahat edemiyorsun.. kesinlikle ayrı otur derim. Ben yeni kurtuldum aman aman bidaha tövbe :)))

Bunu zaten eksiler hanesine yazdım ki böyle hayalleri olan bir insanım... Ama bazı düşündüğüm çözüm yolları var buna ( aynı evde yaşarken) tabi bunları erkek arkadaşım ilede konuşacağım, umarım orta yolu buluruz

İlk zamanlar sağa sola giderler rahat edin diye ama sonra aynı şeyi bekleme bir yerden sonra gidecek yerde bulamazlar zaten hem bunun karı var kışı var :)

Ekonomik durum mu sizi bir arada yaşamaya mecbur kılan ?

Yapma, etme. Sakın...
Rahatça giyinip gezemiceksin kendi evinde. İstediğin gibi uzanamıcaksın. İstediğin zaman istediğin kişiyi misafir olarak ağırlayamıcaksın. Bunun hamileliği var hastalığı var. Allah korusun. Kendine bu kötülüğü yapma sakın. Ne kadar iyide olsa kayınvaliden ki benden örnek vereyim. Şuan normal zamanda bile gündüzden gitmek istemiyorum. Hamileyim istediğim gibi yatıp kalkamıyosun edemiyosun. Bide bunun aynı evi paylaşması var. Kendini seviyosan bu kötülüğü yapma
Merhaba, çalışan bir bayan olacağım zaten, yorulunca odama çekilebilirim diye düşünüyorum, hamile kaldığımda bana bakabilecek bir annem yok, ya bende akraba diye birşey yok, o yüzden özellikle hamilelik konusunda onun varlığı daha iyi gelecek bana... Böyle düşünüyorum açıkçası

Haklısınız, aynı soruları sordum kendime ama vazgeçemiyorum, şu dünyada bir babam birde o var, onun içinde annesi ve abisi, o zaten beni buna zorlamıyor, bu zamana kadar evlilik düşünmeme nedenim bunlardı diyor ama seni annemle beraber yaşamak için zorlayamam ama onuda bırakamam diyor, sorudaki gibi sadece görmediğim unuttuğum noktalar varsa onları sormak istedim
Burada her gün "anneye aşırı düşkünlük" konulu onlarca başlık açılır. Bir de geçici falan değil, baya ömür boyu talep etmiş arkadaş sanırım. Bile bile bu topa girmeyin.
Annesi sakat mı, felçli mi? Neden bırakamıyormuş? Milyonlarca evlat kendi hayatını kurmak için aynı şeyi yapıyor, eğer kendi başına yaşayamayacak bir rahatsızlığı yoksa, saçmalıyor. Evlenmemesi daha hayırlı.

Merhaba, çalışan bir bayan olacağım zaten, yorulunca odama çekilebilirim diye düşünüyorum, hamile kaldığımda bana bakabilecek bir annem yok, ya bende akraba diye birşey yok, o yüzden özellikle hamilelik konusunda onun varlığı daha iyi gelecek bana... Böyle düşünüyorum açıkçası

Peki aynı ev için sebep ne ?

Misler gibi de bakarsınız sırf bunun için o eziyet katlanılmaz .. Ben de de kimse yok ama hiç de korkmuyorum. .Keşke benimde olsa .. ınsallah amin diyeyim

Kesinlikle yasamayin.Zorunluluk yada mecburiyet diye bir sey yoktur ayri eve alamayan adam evlenmesin bir zahmet .
Kv yasamanin hic bir artisi yok eksilerle baslar ozel hayat ,rahatlik,her konuda kisitlama ,evini duzenine ayak uydurma sonucta sen kv gidiyorsun onu duzeni belli uymak zorundasin.Kisacasi ev ustune ev olmaz tecrubeyle sabit.
Ayrı ev alamamak değil mesele, şükür ayrı ev alabilecek duruma sahip biri ve birşeylere başlamadan önce bunu bana söyleyen birisi, sen bu konuda zorlayamam ama ben buyum hayatım bu diyen birisi... Dediğim gibi düşünme aşaasındayım

ben....
sadece 8 ay dayanabildim ve arkama bakmadan kacip gittim o evden....simdi ayri evdeyim ama o evde yasadiklarim tramva olarak kaldi bende malesef...oyle.bir dunya ki sen sigintisin sadece ve hizmetcisin..kabus gibi...kendi evini dUzmek varken asla o evin bir odasini hucreye cevirme..yatak odasi olmayacak orasi hucre olucak..agirlastirilmis muebbet duygusu gibj bir his....
Yine kendi evimi düzmek istiyorum, bir odada değil bir evde yaşamak istiyorum, kvdemin bir odası olsun evimde ama kendi evide olsun, isterse hep bizde kalsın ama sevdiğimle benim kurduğum evde olsun bu diye düşünüyorum

Ben varim.. ilk evliligimde ki evlilik bile denmez adinada neyse.. sakin boyle bi hata yapma.. hizmetcimi olmak istiyorsun ?? Sakin kabul etme.. huzursuzmu olmak istiyorsun ?? Kotulukmu gormek istiyorsun ?? Ben neler yasadim neler.. en son ayrildimda hayatimi kurtardim..

İlk zamanlar sağa sola giderler rahat edin diye ama sonra aynı şeyi bekleme bir yerden sonra gidecek yerde bulamazlar zaten hem bunun karı var kışı var :)

Ekonomik durum mu sizi bir arada yaşamaya mecbur kılan ?
Bencede ilk zamanlar illa gidecek bir yerler bulur bunu biz istemsek bile ;) Ekonomik durum değil, yaklaşık bir sene önce benim annem onunda babası öldü, ya bizim hikayemiz biraz farklı, okulum bitti benim (yani tek dersim kaldı ) :) aramızdaki ilişkinin adını koyacağız o bundan önce benimle böyle bir konuşma yaptı işte, bunun için beni zorlamadı ama hayatının bu olduğunu anlatıı

Back
X