Kayınvalide ile aynı evde yaşamak

Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Ev ev üstüne olmaz.Bilmiyorum bence en iyisi kv yakınlara taşımak ve bakıcı tutmak.

Güncelleme yapayım kardesım eve geldi akşam yemeği sonrası konuştuk. Eve annesini getirirse açıkca boşanırım dedim diyor o da ciddi sağlık durumu dışında istemiyosan kabul demiş. Artık yorum yapmayacağım kendi hayatları. Hayırlısı
Ciddi sağlık durumu olursa bakabilecek yani? Hiç yetişkin altına yapan birinin yanında bulunmuş mu? Hiç yetişkin ağzının ayarı kalmamış hiçbir kan bağı olmayan birini yatak odasının, mutfağının, banyosunun, tuvaletinin yanındayken idare etmeye kalkmış mı? Hiç ailesinden olmayan birinin kirli donunu pis çorabını yıkayıp asmışlığı var mı?
Evlilik tatlı geliyor, safi tatlı diller şekerlikler müşterek yapılacağını sandığı iş güç, aynı yatağı paylaşacak olmanın heyecanı basıyordur. İşin içinde boklu tuvalet, pis mutfak, masraflar falan girince biraz tadı kaçar ama kocasını doğuran kadın keyfe keder tepelerinde gezince aynı yatağı paylaşmanın tadı kaçar.
Banyosunda başkasının kılını kakasını gördüğünü düşünsün gelsin buraya yazsın

Konuşmuşlar ayda 20 k destek ile annesiyle aynı evde yaşamamaya tamam demiş. Annem ister ama oluru yoksa tamam. Kardeşimde bu olursa evlenince evi terk eder boşanırım demiş. Çocuk Seni seviyorum en sorunsuz şekilde halledelim diyerek anlaştılar. Ben üzerine ayrıl et vs demedim kendi bileceği iş.
şu anda annesi dayının evinde oturmuyor muydu?
yani kira vermiyor
+ 20 bin de emekli maaşı var

daha üstüne 20 bin oğlu yardım mı yapacakmış?
neden?
sebebi ne bu 20 binin?

bu çocuk daha şimdiye kadar doğru düzgün para kazanmamış
40 bin filan almış, işsiz kalmış vs
yani zaten kenarda parası yok...

bunlar ev kuracaksa borçla olacak
taksitle olacak

zaten gelirleri 120-130 filanmış
o da kimse işsiz kalmazsa.. kız kardeşiniz memur mu?

şimdi bunlar en kötü ihtimalle gidip çekmecede tutsalar 30-35 kira ödeyecekler... heves edip iyi düzgün yer tutalım demezlerse yani.
nikahla filan evlenip hiç düğün masrafı yapmasalar ya da işte minik törenler yapıp evleninceye kadar ellerinde olanı bu evlenme balayı gibi şeylerde harcasalar bile
ev dizecekler, depozito vs. verecekler, belki ev kötü olacak bakım isteyecek ucuz olsun diye tamam diyecekler
sadece beyaz eşya basit mobilya vs. alsalar, herşeyi birden almayıp sırayla alsalar diyelim, ayda 15-20den aşağı olmaz taksitleri (ya da kredi çektiler onu ödediler artık ne tercih ederlerse.)
faturası mutfağı marketi var (evden kahvaltısız çıkıp, dışarda öğlen yiyip vs vs bile olsa) 20-25 en açlıktan ölmeme sınırı artık

bakın burası keyfince yemeden içmeden gezmeden 75 filan yapıyor - bu da normal zaten işte tek memur maaşı ancak hayatta kalmaya yetiyor.

daha bunlar 20 bin de anneye verecekler. yol mol hiç yok bu hesapta, herkesin her yere servisi var gibi oldu. ne akşam çıktılar, anca çekirdek-çay-dizi, ne de tatil yaptılar. böyleyken neredeyse 100 binlik olduk.

daha bu şekilde 2-3 senede ancak evi kurdular ve hayatta kaldılar.
ellerinde ayda 20-30 bin lira bir para kalıyor hiç keyfi bişey olmadan bu parayı sürekli kenara koysalar ancak ondan sonra bebek yapabilirler, çünkü kadın çalışmadan hayatta bile kalamıyorlar. ya da biri işsiz kalsa direkt nakavt oluyorlar...

hal böyleyken 1) kirası olmayan emeklisi de olan anneye 20 bin niye veriyorlar? kendilerine çok daha lazım o para
2) dayı derse ki e şimdiye kadar işin yoktu maaşın azdı dedim dedim ses etmedim ama yeter, ya kirayı verin ya anneni yanına al, ne olacak?

3) karşı taraf düğün yapmayacak, altın takmayacak eşya almayacak..çünkü yok. e kız tarafı tüm bunlarda kız tarafına düşen şeyleri yapacak mı? kız tarafının alnında enayi mi yazıyor? yoksa onlar yapmıyor diye bu taraf da yapmayacak, tam sefillik.

burada bakıcı tutun ayrı ev tutun diyenler de ne kafa yaşıyor anlamış değilim

dayı kadına ev vermeyi bıraksa zaten kadın sokakta kalır. istanbulda 2 tane kirayı kim nasıl ödeyecekmiş..bir de bakıcı. hey yavrum hey....öyle bir para yok arkadaşlar.

konudaki erkek kişisi de zaten %100 farkında ki öyle bir para yok
konudaki kadın adamın babasının olmadığını annesinin 20 binle kirasız ancak geçindiğini filan 3 sene anlamamış, adam bulmuş böyle safı kaçırmak istemiyor elbette. çok normal.

Ciddi sağlık durumu olursa bakabilecek yani? Hiç yetişkin altına yapan birinin yanında bulunmuş mu? Hiç yetişkin ağzının ayarı kalmamış hiçbir kan bağı olmayan birini yatak odasının, mutfağının, banyosunun, tuvaletinin yanındayken idare etmeye kalkmış mı? Hiç ailesinden olmayan birinin kirli donunu pis çorabını yıkayıp asmışlığı var mı?
Evlilik tatlı geliyor, safi tatlı diller şekerlikler müşterek yapılacağını sandığı iş güç, aynı yatağı paylaşacak olmanın heyecanı basıyordur. İşin içinde boklu tuvalet, pis mutfak, masraflar falan girince biraz tadı kaçar ama kocasını doğuran kadın keyfe keder tepelerinde gezince aynı yatağı paylaşmanın tadı kaçar.
Banyosunda başkasının kılını kakasını gördüğünü düşünsün gelsin buraya yazsın
Ciddi sağlık sorunu olmasına gerek bile kalmadan kadın geliniyle yaşamaya başlar, kayınvalide adayı erkek kardeşinin evinde yaşıyormuş, yeğeni evlenince dayı anneni yanına al diyecektir o demese bu dayı çöpsüz üzüm değildir eşi vardır çocukları vardır adama ablan artık oğluyla yaşasın biz o evi kiraya verelim diyecektir, herkesin alacağı nefes bellidir kim önce ölür kim sonra ölür belli olmaz ama dayı bugün ölse kayınvalide adayı yine evsiz kalır.

Bu kızlar neden meselelerin önünü ardını düşünmeden hareket ediyor anlamak güç.
Boşanırım demiş ama 6 ay ayrı kaldılar diye psikolojisi bozulan birisi boşanma fikrini de kaldıramaz, tabii o arada sürpriz bir bebek gelirse mümkün değil boşanması.

Güncelleme yapayım kardesım eve geldi akşam yemeği sonrası konuştuk. Eve annesini getirirse açıkca boşanırım dedim diyor o da ciddi sağlık durumu dışında istemiyosan kabul demiş. Artık yorum yapmayacağım kendi hayatları. Hayırlısı
Kardeşimiz bu çakala inanmayı seçti,ilk düştüğünde sizin kapıyı aşındıracak,o kv ilk günden evine yerleşecek ve kardeşiniz hep bir bahane bulup asla boşanmayacak,hemen hamile kalacak tüm acısını öfkesini size anlatıp sizi dert hastası yapacak sonra da gidip kocişin koynunda gidip uyuyacak.....

buram buram chatgpt kokuyor
cocuk da ona cevabi chatgptden yazdirsin - sonra gptler kendi arlarinda kodla konusup sorunu cozup tatliya baglasinlar

Kendini daha doğru ifade edebilecekse chatgpt olsun ne olacak. Şimdiye kadar kendi dillerinde anlaşamamışlar bu daha iyi 😂😂

Çocukla bugun telefonlaştılar. Birden ben dedıklerını dusunucem demiş. Kız kardesımde cıldırmıs tabı demekkı ıstemıyorsun demıs o da ıstemıyorum demış. Şu an ağlama krızınde ben dedim daha dün kabul etti bugun düşünücem diyor güven olur mu diye. Yataktan cıkaramıyorum

Allah resmen engel oluyor bu aptal anlamıyor ılk sene esyalı eve cıkıp para bırıktırıp seneye esyaları alacaklar. Aılesıne 20 k paraya tamam demış. Bırde hıc takı takılmayacagı ıcın ıkı bılezık ıstemıs aılem hos karsılamaz butcenden ayarla demış cocuk dort ayda bır cıft maas alıyormus ben bılmıyodum. Cocuk bunları tekrar degerlendırecegım dıyomus. Bu da ağlıyor seven erkek bu kadar zorlar mı ya. Ne fedakarlıgı yapıyorsun demıs bır de aptal bu kız aptal

Cıldıracagım ya aglaması zırlamasından gına geldı bana
Ailenizi işin içine katma vakti gelmiş,kardeşiniz göz göre göre kendi başını yakacak.Söyleyin ailenize gelsinler kardeşiniz birde onlara savunsun bu iğrenç çakal adamı.....

Ailenizi işin içine katma vakti gelmiş,kardeşiniz göz göre göre kendi başını yakacak.Söyleyin ailenize gelsinler kardeşiniz birde onlara savunsun bu iğrenç çakal adamı.....
Anneme desem artık agzına s... bunun asla barısmasını istemedi. Zaten su an cocuk dun tamam dedıgıne dusunucem demıs ıstemıyor yani. Aşk acısı iletişim kurmazsın 6 ay unutulur gider. İmkansız bir aşk yok. Öyle olsa çocuk olmak için her seyi yapardı. Annesini de ikna ederdi. Ama anlamıyor sanıyor ki çocuk buna çok aşık ama aile yuzunden bitecek. Korkuyorum ıntıhar falan etmeye kalkmasından

Anneme desem artık agzına s... bunun asla barısmasını istemedi. Zaten su an cocuk dun tamam dedıgıne dusunucem demıs ıstemıyor yani. Aşk acısı iletişim kurmazsın 6 ay unutulur gider. İmkansız bir aşk yok. Öyle olsa çocuk olmak için her seyi yapardı. Annesini de ikna ederdi. Ama anlamıyor sanıyor ki çocuk buna çok aşık ama aile yuzunden bitecek. Korkuyorum ıntıhar falan etmeye kalkmasından
Bırakın ağzına etsin anneniz .Kardeşiniz sizi takmıyor uyarılarınıza ikna olmuyor.İntihar eder diye korkacağınıza bu akılsız şimarık kardeşinizi tedavi ettirin kendini sevmeyi,kendine değer vermeyi öğrenmek için geç değil.Aileniz duruma el atsın yoksa ilerde başınızı taşlara vurursunuz.Gizlediğiniz için aileniz sizi suçlar ,vebali üstünüze kalır .

Öyle yapacağım. Hala neden Arda beni aramıyor gerçekten bitti mi. Mesaj atsam mı diyor. Annem konuşsa da anlayacak gibi değil kendisi yaşayıp görecek ama ben çocuğun artık onu sevdiğini de düşünmüyorum

Çocukla bugun telefonlaştılar. Birden ben dedıklerını dusunucem demiş. Kız kardesımde cıldırmıs tabı demekkı ıstemıyorsun demıs o da ıstemıyorum demış. Şu an ağlama krızınde ben dedim daha dün kabul etti bugun düşünücem diyor güven olur mu diye. Yataktan cıkaramıyorum
Kalsın yatakta. Adam istemiyor işte anasını daha çok önemsiyor. Avel kardeşin ağlasın biraz geçer. Sakın destek verme evlenmesine. Evlenecek olgunlukta değil zaten.

Annene anlat her şeyi etsin ağzına. Yoksa gidip evlenecek bu. Gözetim altında tutun intihar edecek bir tipse doktora götürün

Yok evlenmesının nesıne destek olacağım dün ki dediklerinde samimi olsa tamamdır maddi sorun olur ama sonra zamanla maaşları artar halledilie diye düşündüm. Ama dün tamam dediğinine bugun değerlendireceğim diyen adama güven olmaz. İnsan sevdiği için çabalar kız esyalı eve çıkalım seneye para bırıkrırır yenı esyalar alırız demiş. Annesıne para vermeye tamam hala ne fedakarlıgı yapıyosun dıyor. Belkı baskası olsa onun için annesini de es geçer her şeyi ona harcardı bence burda ciddi bir sevgi eksikliği de var.

Doğruyu söylemek gerekirse evlendikten sonra kv birden kanser olur.Bu yalana da kizkardesin inanır.sizin damat adayında bu potansiyel var şimdiden yerini yapmış.

Bence mesele sadece kv değil para da değil. Çocuğun sözünün eri olmaması. Üç senedir saklaması. Dün tamam dediğine bugün düşüneceğim demesi. Ona tek şunu dedim seven adam o kadını kaybetmemek için her şeyi yapar. Hele ki sen bu kadar fedakarlık yapmak isterken baş tacı yapması lazım.

Bence mesele sadece kv değil para da değil. Çocuğun sözünün eri olmaması. Üç senedir saklaması. Dün tamam dediğine bugün düşüneceğim demesi. Ona tek şunu dedim seven adam o kadını kaybetmemek için her şeyi yapar. Hele ki sen bu kadar fedakarlık yapmak isterken baş tacı yapması lazım.
Yani o kadar yıllık sevgililikte "evlendikten sonra annemle beraber yaşamak istiyorum" diye bir kere bile dememiş, bunu işler ciddiye binince söylüyor. Böyle sinsi biriyle yuva mı kurulur. Onun dışında sanırım öyle çok iyi bir sevgili de değilmiş. Gerçi istediği kadar iyi davranıyor olsa bile bu sinsi davranışı affedilemez. Siz kardeşinize gerekli uyarıları yapın. Her şeye rağmen evlenirse de kendi başını yakmış olur

Back
X