Eşimin olduğu yerde kadınlar hem eşinin hemde kv kölesi olur benim elti orda yaşıyor çalışan bir kadın ama malesefki öyle. Bu senin ömrünün sonuna kadar etkileyecek birşey uğraş ve gitme bi şekilde eşinin aklına girIki aileyede uzak olmak gerçekten çok iyi diyorum ya 6 yıldır uzagim yılda 1 yada 2 kez gideriz hep mesafeliyim ama biraz ışık görse kv hemen yakın olacak. Mesela onlar o ilçede yanlarında bir erkek olmadan dışarı cikmiyorlar yani eşimin tarafı öyle ben nasıl yapabilirim bunu cildirirm kafayı yerim bana da karisirlar benden yüz bulmasalar esimden kesinlikle bulurlar.
Eşimin olduğu yerde kadınlar hem eşinin hemde kv kölesi olur benim elti orda yaşıyor çalışan bir kadın ama malesefki öyle. Bu senin ömrünün sonuna kadar etkileyecek birşey uğraş ve gitme bi şekilde eşinin aklına gir
Merhabalar
Bizim bu sene kısmet olursa Doğu görevimiz var. Eşim bir kaç gündür plan yapıyor doğudan sonra Kırşehir yazariz ama evi Ortaköy den tutariz ben gidiş geliş yaparım zaten arası 20 dk diyor. . Kayinvalidem orda yaşıyor. Tabiki ben olmaz asla kesinlikle orda oturmam dedim. O da bana sebeplerini açıkladı ama yok ikna olmadım. Ben ikna olmayınca da morali bozuldu. Bende Antalya istiyorum benim ailemde orda.
Ben kendimi biliyorum küçücük bir ilçe kayinvalideye yakın kendi örf adetleri bana ters, uzakta olduğumuz için çok yüzgöz olamadık yani en azından ben müsade etmedim. Şimdi aynı şehirde istediğim kadar mesafeli olayım kesinlikle puruzluk çıkacaktır. Bir de orda yaşayamam ki ben kendi fıtratımı biliyorum.
Bu konuda nasıl uzlaşmak gerekir ki.
Canım ben de ortaköyde yaşıyorum. Eşim de ben de Ankaralıyız ama eşimin görevi burda tayinde sıkıntılı olduğu için ben buraya geldim. Başta alışamadım ufak bi yer hiç bir sosyal faaliyet yok,imkanlar kısıtlı, arkadaşlarınla bi kafeye lokantaya gidip başbaşa oturamıyosun çünkü içerisi kız kesmeye gelen hödüklerle dolu oluyor. Bazen çıldırma noktasına geliyorum ama alıştım buraya çalışıyorum bide kızım var birikim yapmak için güzel bir yer çünkü para harcayacak hiçbir yer yok :)
Benim avantajım ailelerden uzağız rahatız. Benim kayınvalidem burda olsaydı ben de zorlanırdım emin ol ufak yer herşeyi birlikte yapmak için zorluycaktır sizi. Başbaşa hiç bir faaliyetiniz olmuycak buranın kültürünü biliyorum çünkü.. Daha vaktiniz varmış hakkınızda hayırlısı olsun.
Diret derim. Bende senin gibiyim. Sen yapamam diyorsan zorla derim. Ikiniz ortak yön bulmalisiniz
Hele bir doğuya gidin gelin
Küçük yerde oturmaktan bunalın o zaman eşiniz de farklı olanaklar olan yer ister
Çoluk çocuk eğitim vs öncelikler değişir
Ayrıca 3-4 yılda insanın bakış açısı bile değişir
Şimdi bu konuyu senin ailen benim aileme getirmeden kapatın
O zaman bakarız deyin doğuya gidin duruma bakın o zaman yeniden karar vberirsiniz
Kv ile mesafeli olunca da bir şey olmaz yıllar da geçecek zaten yeni gelin olmayacaksınız artık
Aynı ilde 3-4 ayda bir görüşürüz biz mesela kendinizi şimdiden germeyin eşinizi de inatlaştırmayın hayırlısı deyip
Biraz günü yaşayın
Yani bence dogu görevinden sonra nereye gidersek gidelim moduna gireceksiniz.
33 yildir Diyarbakir'da oturan Diyarbakirli kardesinizden sevgilerle
Biz Kayseri yazdik esimin memleketine gidiyoruz bu sene. Ama evler pek yakin olmayacak. Kayinvalide zengin semtte oturuyor. Biz orta halli bi yerde ev alacagiz. Fakirlik ise yariyor
kendi ailenin de olduğu yeri istemeyerek, orta noktada bir yer bulursunuz eşit mesafede olur orada yaşarsınız.Merhabalar
Bizim bu sene kısmet olursa Doğu görevimiz var. Eşim bir kaç gündür plan yapıyor doğudan sonra Kırşehir yazariz ama evi Ortaköy den tutariz ben gidiş geliş yaparım zaten arası 20 dk diyor. . Kayinvalidem orda yaşıyor. Tabiki ben olmaz asla kesinlikle orda oturmam dedim. O da bana sebeplerini açıkladı ama yok ikna olmadım. Ben ikna olmayınca da morali bozuldu. Bende Antalya istiyorum benim ailemde orda.
Ben kendimi biliyorum küçücük bir ilçe kayinvalideye yakın kendi örf adetleri bana ters, uzakta olduğumuz için çok yüzgöz olamadık yani en azından ben müsade etmedim. Şimdi aynı şehirde istediğim kadar mesafeli olayım kesinlikle puruzluk çıkacaktır. Bir de orda yaşayamam ki ben kendi fıtratımı biliyorum.
Bu konuda nasıl uzlaşmak gerekir ki.
"Ben Antalya istiyorum benim ailem orada" diyorsunuz ama eşinizin ailesi Kırşehir'de yaşıyor diye feryat figan ediyorsunuz. Ne oluyor size kızlar. Aynı şehirde yaşamaya bile tahammül edemez olmuşsunuz. Yok artık yaa, hatta aynı ülkede yaşamayın, aynı galaksi de olmaz.
Bu konuyu benim açmam gerekirdi çünkü Doğu görevi biteyazdı :)
Bizim niyetimiz Şark sonrası egeye gitmekti ama ben 2 sene babamı kaybettim ve ankaraya gitmeye karar verdik, ikimizin ailesi de orda bakalım neler olacak
benim eşimin ailesi de kalabalıktır ve misaifrliğe gitmeyi acayip severler habersizce gittikleri yerde asgari 7 saat oturup yemeklerini meyvelerini tatlılarını yemeden gitmezler, onlar gelmese illa ki eşimin ailesi çağırır. sana da durum böyle olacak oturun konuşun güzelce ve asla gitmeyin kafa götürmez.Biliyorum işte ben o ilçeyi yasantisini geleceklerini bir de köyleri çok yakın 10 dakika köyden gelmiyorlar bazen mutlaka siz de gelin diyecekler. Yani büyük konuşmak istemiyorum ama asla ama asla ne Ortaköy de yaşarım ne kayinvalideye yakın
sana bişey olmaz nemiş her daim işini bilirsinBu konuyu benim açmam gerekirdi çünkü Doğu görevi biteyazdı :)
Bizim niyetimiz Şark sonrası egeye gitmekti ama ben 2 sene babamı kaybettim ve ankaraya gitmeye karar verdik, ikimizin ailesi de orda bakalım neler olacak
benim eşimin ailesi de kalabalıktır ve misaifrliğe gitmeyi acayip severler habersizce gittikleri yerde asgari 7 saat oturup yemeklerini meyvelerini tatlılarını yemeden gitmezler, onlar gelmese illa ki eşimin ailesi çağırır. sana da durum böyle olacak oturun konuşun güzelce ve asla gitmeyin kafa götürmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?