kayinvalide ile ayni şehirde yaşamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Puxhu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

edemem neden edeyim eşimle evlendim işim gücüm yok durmadan annesine babasına zorunlu ziyaretler düzenleyip onun bitmek bilmeyen akrabalarına hizmet etmekle mi uğraşcam ülkenin öbür ucunda insanın huzurunu kaçırabilirlerken aynı şehiri düşünmek bile istemiyorum

erken değil adam konuşur yerini yapar sen şimdiden daha çok var der ses etmezsin kafasına iyice yerleşirse söküp atmak da zor olur sesin çıkmamıştı der, başından tavrını bilsin de ona göre gardını alsın madem

Bugünün yarını da var, haddim olmayarak hatırlatmak isterim. Gün gelecek siz de kayınvalide olacaksınız. Belki sizin gelininiz damadınız da size olan ziyaretlerini "zorunlu" olarak düşünüp yanınıza bile uğramazlar.

Şuan gayet sakinim sadece kendi plan proje yapıyor bende bakarız diyip gecistiriyorum. Ama içimi kurt kemiriyor. Dün kendi annemle konuştum planindan bahsettim kesinlikle olmaz sen orda yapamazsin yuvaniz yıkılır ben seni tanıyorum dedi. Gerçekten de öyle ama

Ugramasinlar. Kayinvalidem gibi bir kayinvalide olursam ugramasinlar hakkıdır

Sorun gelmeleri değil ki, insan az anlayışlı olur bu insanlar çalışıyo der 12 1 e kadar oturmanın anlamı var her gün gelin diye diretmenin anlamı var, herkesin bir aile düzeni var, çoğu erkek tarafı hep bize diyo, kız ailesini unutsun biz gidelim biz çağıralım

evet ben de olcam sevimsizsem, her halta karışırsam ya da huzurlarını bozarsam gelinim,damadım da gelmesin ziyaretime sıkıntı değil :) ben birini hem sevmeyip hem de aramıyo diye tribe giren insanlardan değilim. insanlara sırf yaşlarından dolayı hürmet etmeyi de doğru bulmuyorum. evladı için canını veren iyi anne babalara haksızlık bi kere.

Tatlı gelmek diye birşey var, b.kunu çıkarmamalı 7 saat oturmak nedir, yemek tatlı meyve...usandirana kadar uğraşmanın anlamı var mı anlayış çok önemli, bebeğim yeni doğduğunda ankaradayken ben çok zorlandım eşim görev yerimizdeydi ben bebekle annemde kaldım, kalmak durumundaydım babamın vefatı nedeniyle veraset işlerimiz de vardı, kayinvalidemler her gün geldiler her gün, öğlen 1de gelip 11 12 ye kadar oturmak nedir, öğle yemeği akşam yemeği meyvesi çayı, bebek yüzünden zaten uyumuyoruz yorgunuz, bebek uyumuşken yatalim diyoruz ama ne mümkün misafir kalkıp gitmiyo ki, artık uyukluyoduk yani,hoş şeyler mi bunlar

ki aynı yerde olduklarından her işlerine karışma hakkını da kendilerinde bulacaklar, benim kv kp eşimin abisiyle eltime kaç saat dışarı çıktıklarından nereye gittiklerine kadar karışıyolar ki eşimin abisi 31 yaşında . aman siz de çok geziyosunuz, bilmem kaç saat gittiniz zaten geçenlerde filan eltim annesine gidiyo sen de annene ne çok gidiyosun diyolar mesela bunları hayatta çekemem

Kayinvalidenizde yuva yikacak potansiyel varsa dusunmek gerekir tabi.
Ama akraba ziyareti,gunler bilmem neler ayri olay. Onu esiniz cozmeli. Bastan pazarlik yaparak gidersiniz. Mesela haftada bir kayinvalide ziyareti. 15 gunde bir de 1 akraba/aile buyugu ziyareti gibi.
Ben o sekilde konustum esimle.
Hatta benim de benzer konum vardi. Esimin memlektine yillik izinlerse gidiyoduk ve cildirip geliyoduk. Guzelce cinnet getirip cozdum olayi. Son gittigimizde bahcede bol bol hamak keyfi yaptik kizimla. Aaa bele oli iste

Ah canım işte babam hayatta olsa bende ege çok isterdim ama hayat...babam vefat ettiğinde 9 aydır görmemiştim babamı, hasret kalmak istemiyorum anneme de, bizse iki ailede ankarada ama konu sahibi haybeye eşinin memleketine gidiyor haksızlık binkere

Yani 30 yaşında insanlarız bu yaştan sonra birde hesap mi vericez ki eminim hesap soracaklar o fıtrat var

iyi fikir,
ayrı galaksi fikri ni uygulmak lazım

Inanin o kadar zorki size nasıl anlatsam bilemiyorum aile yapılarını. Kayinvalidemin eşi olmadığı için kendini hanım ağa ilan etmiş zaten bir bana sökmuyor agaligi. Ama aynı yer korkutuyor ve eşim de fazlasiyla düşkün aradaki dengeyi kurar çoğu zaman ama işte amalar var

yılda iki kez eşimin memleketine gidiyoruz durum aynen böyle sabah bi uyanıyorum evde misafir var sen kahvaltı yapıyosun tepende bir sürü misafir onlar gidiyo bu sefer de başka misafirler geliyo ortadan sofra hiç kalkmıyo
seninki apayrı bi durum canım, insan nereye sürüklendiğini bilemiyo ki işte doğru düşünüyosun keşke dememek gerekli.

Sen baştan tavrını koy,küçücük şehir bu genç yaşında napacaksın orda,gezecek yer olmaz ki hesap vermek geri dursun, ben 4 sene zor dayandım batmana, bir de kendi ailemde ankarada, ankarada doğdum büyüdüm o yüzden daha avantajlıyım senin orda esin dostun akraban yok ne yapacaksın, bakarız deme gitmiyorum de

Esinizin tayin durumu nedeniyle siz daha cok fitratiniza ters yerlerde yasayacaksiniz malesef.
Kucuk yerlerde para biriktirin yazlik bi yerden ev alin sıkıldıkca oraya gidersiniz aklima baska cozum gelmedi.
Tayin isi hicbir zaman planladiginiz gibi olmuyor cunku.

biz de görev sebebiyle ailelerden uzağız.
ben de eşim de ilerde tayin durumu olduğunda ailelerden birinin yanında olmak istiyoruz,
kesinlikle ikisinden uzakta olmak çok zor bizim için
tanıdık yok, akraba yok, güvenebileceğin biri yok. öyle ikisinden de uzakta olayım kafam rahat olsun bize göre değil
tabi ailelerle ilişkinizi bilemem bi sorun varsa vs.

Boşanmaya kadar götürürüm bu işi benim kararım kesin kesinlikle olmaz aksi bir durum olmadığı takdirde. Cinnet geçiririm ben orda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…