Kayınvalide İLe BaŞ Etme Sanatı :)))

tacsizprenses

Bir DiLeK TutTuMmm (:
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2006
6.246
1.616
373
Selam arkadaşlar..2,5 yıllık evliyim 16 aylık oğlum var..

Kayınvalidem güle oynaya geldi istedi söz oldu..Severek evlendim..Sonra da her şey iyiydi..Taaa ki ilk 1,5 ayın sonunda kendi evimizde yemek yememiz ile her şey o güzel büyülü dünya bir anda puffff uçtu...

Sonra her şeye ama her şeye takıldılar..Markete kuaföre pazara gitmem sıkıntı oldu haber verip öyle gidecekmişim ki market 2 üst sokakta 5dk sürmez..Evde ki kıyafetime varana kadar herşeye karışmaya başladılar..

Ardından yalanlar iftiralar hepsi bir bir geldi..ve bugün hala devam ediyor ilk zamanlarda ki gibi değil ama..

Benim kayınvalidem her şey herkes onun dediği gibi olsun ister yani ipler her daim onun elinde olmalı etrafında pervane olmalısın her yaptığını beğenmelisin ev işlerini yapmalısın ve ne derse desin o yapılmalı..Ki bunları kendi de net bir şekil de söyledi zamanında..

Evli olduğumuzu kabullenemedi..Eşimin annesinin evinde tv izlerken oturması bile sıkıntı oldu eskisi gibi uzanacakmış gerisini siz düşünün artık..

Artık eskisi gibi her şeye karışmıyor ama surat yapıyor arkamdan kötü konuşuyor..Yakışmıyor bunlar ama yapıyor işte..Ne zaman ben değişmeye başladım işte o zaman az da olsa yüzüm gülmeye başladı..

Var mı benim gibi arkadaşlar..Kayınvalidesi ile sürekli bir mücadele içerisinde olanlar..Gelin birlikte yaşadıklarımızı paylaşalım..

Mücadeleye devam

Benmkisi ilk başlarda kendi annemden bana yakındı. şimdi söz nişan yaptık. annem olmak yerine, kayınvalidem olmayı tercih etti. boyut atladı, evrim geçirdi, başkalaştı

erkek çocuk doğurmaktan bile soğudum, ben de böle mi olurum die

güdüler bazen kişileri çok dürterler

bende dayanamam gibime geliyo tabi eşim arkamda olursa iş değişir ama bu kadar şeye katlanmak zor .evlenene kadar gayet rahat bir hayat yaşamış bir insan için özellikle ,başa gelmeden bilinmez tabi,aslında birazcık kafaları çalışsa böyle yaparak gelinlerini değil kendi oğullarını üzülüyor dolaylı yoldan ama nerdeeee o düşünce

Mücadele etmeyen varmı güzelim bi oku formları ne yuvalar dağılıyor, insanlar mutsuz, evlilikler problemli maaalesef. Şunu anlamıyorlar yalnız gelinlerini değil kendi evlatlarınıda huzusuz mutsuz ediyorlar. Bir evlilikte tek kişilik mutluluk yada mutsuzluk olmaz. Bunu atlıyorlar...

Neden dayanıyorsunuz böyle şeylere?

Gerçekten soruyorum.

Somut gerçekler yaşanmışlıklar. sizi ağlatırken, karşınızda zevkten kahkahalarla gülen kayınvalidelerden. yoksa siz de mi kayınvalidesiniz ya da anne mi? anne olabilmek, evlat gibi görebilmek çok önemli :)

aynısını ben yaşadım hatta ablam çok şanslısın demişti..sONRA sorunlarımızı anlattım inanmak da güçlük çekti o derece evrim geçirdi =)))

Kesinlikle eşim Allah razı olsun anlıyor biliyor..

Evet kesinlikle doğru..Bizim hayatımız ile oynadıklarını düşünüyorlar ama bilmiyorlar ki eşim benim hayatım..!

Evet Rabbim yardımcımız olsun inşallah..Herkesin imtahanı farklı benim ki de kayınvalide..

Hicte mücadele etmem güzel aklımı haketmeyen insanlar icin yoramam..Benden uzak olsunlar yeter..

Söz konusu kendi mutluluğun olursa zorunlu olarak mücadele ediyorsunuz..Rabbim kimseyi böyle bir durum ile karşı karşıya koymasın..Rabbim yardımcımız olsun inşallah..

canım çok özür dilerim ama esın napiyor bu arada???

Kadın seni oğluna odalik aldı sanki.

Konu başlığın "esime kocaligi öğretme sanatı" olmalı bence.

Koca kocaligini bilirse kimseyle basetmek zorunda kalmazdin.

Mücadele demesek şuna...

Herkes,dişini geçirebildiğine sözünü geçiriyor.
Kendi sınırlarınıza kadar uyumlu olun.Ötesine izin vermeyin.

Bir aileye mesela Alman gelin gelir.Farklı hareketleri olur.
Öğretilebilenler öğretilir.Uygulayabildiklerini uygular.Ötesine gelince,onlarda öyle,O öyledir denir,kabullenilir.
Alman gelin gibi olun...
Güleryüzlü,uymaya çalışan ama kendi sınırlarını çizen bir tutum sergileyin.

en güzel cevap şakayla söylenen derler ya. ben öyle yapıyorum. ohh her şeyi söylüyorum gülerek tabi şakayla karışık laf yerini buluyor. içimde tutmuyorum. tutmayın içinizde boşaltın.

yaa bu kadarmı olu takdir ediyorum sizi, evet budur işte nerde ,kimin yanında duracağını bilmeyen adamların karıları böyle k.v tarafından zulüm görüyor. aman anneleri üzülmesin diyerek sanki çok karakterli saygın oluyorlar, deselerki bu benim ailem ,aileme saygı ,anneleri kızsa bile sonra zamanla oğullarını daha karakterli ve saygın bulacaklar, ama böyle iki kadın arasında debelenip duruyor aptallar.

ben kayınvalidemle mücadele etmeyi onu tanıdıktan sonra bıraktım, onun kafasında 40 tilki hçbirinin kuyruğu birbirine değmiyor, ben hızına yetişemedim, ben bir önceki problemle uğraşırken o almış başını başka başka işlerde, nerden bulup şikayet ediyor, bu lafı bana niyye soktu diye diye ben sonunda anladım, o konuşursa konuşucaksın az ve öz, hiç soru sormayacaksın, gelirse hoşgeldin bile demiyeceksin bak yine geldin demek istiyor der, giderkende güle güle demiyeceksin kovdu der, öyle ben susuyorum sürekli, ideal gelin oldum. mücadele ettim ama o kazandı diyelimbu durumda

Söz konusu kendi mutluluğun olursa zorunlu olarak mücadele ediyorsunuz..Rabbim kimseyi böyle bir durum ile karşı karşıya koymasın..Rabbim yardımcımız olsun inşallah..

Amin..Bende zamanında etmeye calıstım ama söz konusu olacak bir mutlulugum kalmadı..Karakteri oturmamıs insanlarla mücadele etmenin anlamı yok cünkü ortada mücadele yok hep yenilen sensin..

offf bende ileride geçer yeniyim de ondan sanıyordum yıllar geçse de aynı kalıyor sanırım...dün bizim hanımda beni çağırdı ramazana mantı yapmaya kaç defa tekarladım mantı yapmayı sevmiyorum diye ama sallayan yok boyun düzleşmesi var dayanamıyorum..herneyse beş gün öncesinden söyledi kimler gelicek dedim saydı saydı sen ben zaten varız dedi bana sormak yok.Dünde aradı napıyorsun uyuyor musun dedi hayır dedim dünden beri midem bulanıyor bulantımın geçmesini bekliyorum dedim bende uyudun sandım da uyandırmak için aradım dedi miden bulanıyorsa rahatsızsan hiç kal gelme demiyor........Neyse gittim onu getir bunu götür zaten belim kopmuş aç kalmışım hamileyim baya etkileniyorum dağ gibi bulaşık yıka sonra tekrar eşimle kayınpedere sofra hazırla çay hazırla onları kaldır onların bulaşığıı tepsiler şunlar bunlar kendi evimde aygın baygın yatıyorum orda da kızım sen hamilesin otur biraz dinlen falan hiç bişey yok..Birde reflüsü var ramazanda babanı idare etseniz bi kaç gün ben kötü oluyorum diyo sanki ben çok iyiyim de bana diyor annem olsa hiç böyle yaparmıydı....çok mu düşüncesiz hamilelikten dolayı ben mi alınganım karar veremiyorum

bide hergün arayıp yemek yapamıyorsan bize gelin der ama 10 kişi 15 kişilik misafirlerine çağırır evde öyle yada böyle karnımızı doyuruyoruz orda birde bi ton iş yaptırıyor sanki iki kap yemeği hazırlamak orda akşama kadar dolanmaktan zor..

hergün onlarda olalım istiyolar haftada en az iki kere görüyoruz

en son kendini bıraktı arkadaşı var ona yardıma gider misin onun kızları burda yok yalnız misafiri gelecek gitte benim yerime yardım et diyo eşim kızdı da sustu

Sorum şu bunlar yüzde biri ben bu insanlarla nasıl başedebilirim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…