kayınvalide ile beraber yaşamak

_g_h_b91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
422
205
103
33
Mrb arkadaşlar. 23 yaşındayım 6 aylık evliyim 6 aydır k.v ile ve kirada oturuyorum. Aynı eve taşınmamızın sebebi k.v nin yalnız olması eşimin babası eşim 2 yaşındayken vefat etmiş ve k.v eşime tek başına bakmış. K.v çalışıyor sabah gidip akşam geliyor ben çalışmıyorum şuan ve kiramızı k.v ödüyor biz ise faturaları ödüyoruz. K.v ile en çok temizlik konusunda tartışıyoruz o çok titiz bir insan ben onun kadar değilim ve o izinli olduğu günlerde dip bucak temizlik yapmak istiyor ama ben istemiyorum ve bu konuyu annemlerin yanında bana ima ediyor. Yemek filan yaparken ona sormamı danışmamı istiyor ama ben bildiğim şeyleri niye ona sorayımki? Bilmesem bile annem 5 dk mesafede ona soruyorum buda onun biraz zoruna gidiyo sanırım. Anneme gösterdiğim sevgiyi onada göstermemi istiyor. Bugüne kadar 2 defa büyük denecek tarzda kavga ettik ben annemin evine gitmeye kalktım ama onları atlattık sayılır. Eşim annesine karşı hep beni savunur ama buda bana yetmiyor bazen çok sinir oluyorum. Eşime sinir olduğum şeyleri şikayet ettikçe oda annesine kızıyor ama bazı şeyler ona bu kadar büyütülcek kadar gelmiyor bazende tamam sen haklısın ama bişey yapamıyorum konuşsamda değişmiyor işte diyor. Ben evde özel bişeyler yapmak istiyorum eşimle baş başa vakit geçirmek istiyorum ama daha hiç yaşayamadım ve hiç yaşayamamaktanda korkuyorum. Yakında işe giricem ve 1 yıl kadar para biriktirip sonra birazda kredi çekip ev almak istiyoruz ben eşime ev alırsak annenle oturmak istemiyorum diyorum eşim tmm diyor ama bana annesinide tamamen bırakmak istemiyor gibi geliyor çünkü dubleks alırız olmazmı diyor. Ama ben kesin konuşursam eşimi ikna edebilirim. Size sorum ev alırken büyük bir ev alıp yine berabermi yaşamalıyız dubleks bir evmi almalıyız yoksa tamamen uzaklaşmalımıyız? Maddi açıdanda pek iyi olduğumuz söylenemez yani ev alırken baya bir zorlanıcaz eğer dubleks filan alırsak k.v de yardım eder yani hep düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum zamanla alışabilirmiyim acaba k.v me bana yardım ederseniz sevinirim

bencede dubleks alın herkes kendi evinde sefasını sürsün. yemekten yemeğe beraber olursunuz

kv ne uzuldum,tek ba$ina kimbilir ne zorluklarla buyuttu bugune kadar getirdi senisevdigin bu adami ..
aynisi senin ba$ina gelse oglun seni istemese ne du$unurdun?
kadin ke$ke evlenip hayatina baksaymi$ boyle gelinin eline kalmaktansa ..

dubleks alin madem , herksin kapisi ayri olur, kocanla da isetdigin gibi vakit geçirirsin
ayrica ba$tan bilerek evlenmi$in bunlari

insanin cani yeterki geçinmek istesin,yemegi sorsan nolurki arada bir
ne kaybedersin
geçimli olmak istersen geçinirsin konu sahibesi
gerçekten uzuldum kocayin annesine :(

Şu dubleks evde altlı üstü oturmayı anlamıyorum. Ev işte aynı ev. Ayrıca büyük olması demek temizlik düzen vs. daha çok sorun demek. Ayrı bir eve geçin ama anneside size yakın yerde otursun. sürekli yoklarsınız. hem anneside kendini yanlız hissedip üzülmez, hem eşiniz vicdan azabı çekmez, hemde ayrı bir hayatınız olur ve rahat edersiniz.

Sen çok gençsin, eğer kayınvalide de genç ise 40-55 vs. elbetteki tecrübesizliğini kullanıp seni ezer bu 2+2.

Ama sonuçta sen kabul etmişsin birlikte yaşamayı, etmeseydin şimdi bu sorun dediğin şeylerin hiçbiri sorun olmayacaktı.

Eşin bana anasını bırakmaz gibi geliyor ama şansın varsa tabi ki ayrı bir ev.

kv ne uzuldum,tek ba$ina kimbilir ne zorluklarla buyuttu bugune kadar getirdi senisevdigin bu adami ..
aynisi senin ba$ina gelse oglun seni istemese ne du$unurdun?
kadin ke$ke evlenip hayatina baksaymi$ boyle gelinin eline kalmaktansa ..

dubleks alin madem , herksin kapisi ayri olur, kocanla da isetdigin gibi vakit geçirirsin
ayrica ba$tan bilerek evlenmi$in bunlari

insanin cani yeterki geçinmek istesin,yemegi sorsan nolurki arada bir
ne kaybedersin
geçimli olmak istersen geçinirsin konu sahibesi
gerçekten uzuldum kocayin annesine :(

Yazdıklarınızın hepsini katılıyorum. Konu sahibesi 5 dk. mesafede oturan annesine 2 soruyorsa bir kerede kayınvalidesini arayıp sorsa hiçbir şey kaybetmez bencede.

mesajını okuyunca aklıma gelen ilk cümle şu oldu ne Yazık kiii ANNESİ BABASI HAYATTAİKEN CENNETİ KAZANAMAYANLARIN VAYY HALLERİNE demiş peygamber efendimiz s.a.v. o anne ne şekilde yetiştirdi belki yemedi yedirdi giymedi giydirdi sana bi eş yetiştirdi sen 6ayda 2 kez büyük kavgaetmişsin kayınvalideden uzaklaşınca sen kendi annenden uzaklaşabilecek misin peki sen annene soryorsunda dirlik düzen zulmasın diye k.v.de sor arkadaş şimdi bana kızıyorsundur belki ama kendini o kadının yerine koy senin evladın karısına uyuyp sana karşı çıksa kocanada pes dogrusu CENNET O ANANIN AYAKLARI ALTINDA bunu unutmayın neolursa olsun ANNEYE BABAYA ÖFF BİLE DEMEYİN deniliyor eşinin annesinide annen gibi gör bak ozaman değişmiyor mu sabır bu dünyada değilse öbür dünyada mukafatlandırır seni emin ol

Son düzenleme:
Kayın valideniz anlattığınız gibi biri ise sizden çok daha iyi bir gelini hak ediyormuş..
Yazık, kadıncağızın bu dünyada çok çekeceği varmış..
2 yaşında babasız bir çocukla kal, bak büyüt..
Üstüne evlendir, evine maddi, manevi yardımda bulun..
Ama biraz titiz oldun ve az biraz saygı ve sevgi bekledin diye kötü ol..
Üstüne bir de hayırsızlığın ucunda olan,
Eşinin laflarına bakıp ortayı bulmaya çalışacağına, kendini hangi şartlarda yetiştirdiğini bildiği halde böyle anneyi üzecek evlada sahip ol..
Kadıncağız çalışıyor, evin maddi giderlerini karşılıyor, üstelik evde gelini var, buna rağmen ben titizim deyip sizden ağır bir temizlik beklemiyor da titizliğine has temizliğini ÇALIŞTIĞI HALDE kendi yapmak istiyor..

Evet herkes ister kendi evinde oturmayı ama şartlar ve insanlık neticesinde böyle bir anneyi dışarı da tek bırakmayı da yürek kaldırmaz..

Kaldırmamalı!!!

Yarın bir gün siz de anne ve kayın valide olacaksınız..

Hadi onu geçtim bu gün kendi anneniz tek başına olsa başka hiç bir evladı ve evi barkı olmasa onu tek başına, kirada başka bir evde mi bırakacaksınız?

ALLAH beni böyle bencillik ve vicdansızlıktan korusun, gözümü böylesine kör etmesin..

senin yaptığı yemeği annen değil yanında yaşayan kayınvalden yiyo yapıyosan tabi haliyle annene değil kayınvaldene sorcaksın ben olsam bende bende pis olduğunu düşündüğüm birinin yemeğini yemem kadın çok titiz diyosun kendi ağzınla bu çok normal. demekki büyümemişsin olgunlaşmadan evlenmişsin daha 23 yaşındasın oyüzdende bukadarcık bişeyi idare edemiyosun :50:

tşkr ederim yorum yapanlara dediklerinizin hepsini düşünücem. olumsuz yorum yapılma ihtimalini göze alarak yazdım zaten benden tecrübeli insanların fikirlerine ihtiyacım var

senin yaptığı yemeği annen değil yanında yaşayan kayınvalden yiyo yapıyosan tabi haliyle annene değil kayınvaldene sorcaksın ben olsam bende bende pis olduğunu düşündüğüm birinin yemeğini yemem kadın çok titiz diyosun kendi ağzınla bu çok normal. demekki büyümemişsin olgunlaşmadan evlenmişsin daha 23 yaşındasın oyüzdende bukadarcık bişeyi idare edemiyosun :50:

arkadaşım yalnız çok titiz olmamak pis olmak anlamına gelmiyo bunu biliyosun dimi ben bu güne kadarda kimseden sen pissin lafını duymadım sadece ÇOK TİTİZ DEĞİLİM diyorum ben

arkadaşım yalnız çok titiz olmamak pis olmak anlamına gelmiyo bunu biliyosun dimi ben bu güne kadarda kimseden sen pissin lafını duymadım sadece ÇOK TİTİZ DEĞİLİM diyorum ben[/QUOçok

çok titiz biri kendi kadar titiz olmayan birinin pis olduğunu düşünür bende öyle insanlarla yaşıyorum biliyorum onların dşüncelerini

arkadaşım yalnız çok titiz olmamak pis olmak anlamına gelmiyo bunu biliyosun dimi ben bu güne kadarda kimseden sen pissin lafını duymadım sadece ÇOK TİTİZ DEĞİLİM diyorum ben[/QUOçok

çok titiz biri kendi kadar titiz olmayan birinin pis olduğunu düşünür bende öyle insanlarla yaşıyorum biliyorum onların dşüncelerini

tmm peki öyleyse sende haklı olabilirsin

merhaba seninle aynı hayatımız varmış bende kayınvalidemle oturuyorum eşim iki üç yaşlarındayken kayınvalidem eşini kaybetmiş ve eşimi çok zorluklarla büyütmüş bende böyle vefakar bir anneyi dışlamayı istemedim eşim için birlikte oturmayı kabul ettim.bizde ilk evlendiğimizde kiradaydık ama şimdi yeni bir ev aldık birlikte.bence sizde birlikte bir ev alın fakat evin içinin huzurunu bilemediğimden ne yorum yapsamda bilemedim.kayınvalidenizi anneniz gibi görmezseniz aynı evde yaşamak işkence gibi gelir bence annenize değilde ona danışmalısınız eksik olduğunuz konularda.

Mrb arkadaşlar. 23 yaşındayım 6 aylık evliyim 6 aydır k.v ile ve kirada oturuyorum. Aynı eve taşınmamızın sebebi k.v nin yalnız olması eşimin babası eşim 2 yaşındayken vefat etmiş ve k.v eşime tek başına bakmış. K.v çalışıyor sabah gidip akşam geliyor ben çalışmıyorum şuan ve kiramızı k.v ödüyor biz ise faturaları ödüyoruz. K.v ile en çok temizlik konusunda tartışıyoruz o çok titiz bir insan ben onun kadar değilim ve o izinli olduğu günlerde dip bucak temizlik yapmak istiyor ama ben istemiyorum ve bu konuyu annemlerin yanında bana ima ediyor. Yemek filan yaparken ona sormamı danışmamı istiyor ama ben bildiğim şeyleri niye ona sorayımki? Bilmesem bile annem 5 dk mesafede ona soruyorum buda onun biraz zoruna gidiyo sanırım. Anneme gösterdiğim sevgiyi onada göstermemi istiyor. Bugüne kadar 2 defa büyük denecek tarzda kavga ettik ben annemin evine gitmeye kalktım ama onları atlattık sayılır. Eşim annesine karşı hep beni savunur ama buda bana yetmiyor bazen çok sinir oluyorum. Eşime sinir olduğum şeyleri şikayet ettikçe oda annesine kızıyor ama bazı şeyler ona bu kadar büyütülcek kadar gelmiyor bazende tamam sen haklısın ama bişey yapamıyorum konuşsamda değişmiyor işte diyor. Ben evde özel bişeyler yapmak istiyorum eşimle baş başa vakit geçirmek istiyorum ama daha hiç yaşayamadım ve hiç yaşayamamaktanda korkuyorum. Yakında işe giricem ve 1 yıl kadar para biriktirip sonra birazda kredi çekip ev almak istiyoruz ben eşime ev alırsak annenle oturmak istemiyorum diyorum eşim tmm diyor ama bana annesinide tamamen bırakmak istemiyor gibi geliyor çünkü dubleks alırız olmazmı diyor. Ama ben kesin konuşursam eşimi ikna edebilirim. Size sorum ev alırken büyük bir ev alıp yine berabermi yaşamalıyız dubleks bir evmi almalıyız yoksa tamamen uzaklaşmalımıyız? Maddi açıdanda pek iyi olduğumuz söylenemez yani ev alırken baya bir zorlanıcaz eğer dubleks filan alırsak k.v de yardım eder yani hep düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum zamanla alışabilirmiyim acaba k.v me bana yardım ederseniz sevinirim

konuşarak atlatılabilir şeyler bunlar.

merhaba seninle aynı hayatımız varmış bende kayınvalidemle oturuyorum eşim iki üç yaşlarındayken kayınvalidem eşini kaybetmiş ve eşimi çok zorluklarla büyütmüş bende böyle vefakar bir anneyi dışlamayı istemedim eşim için birlikte oturmayı kabul ettim.bizde ilk evlendiğimizde kiradaydık ama şimdi yeni bir ev aldık birlikte.bence sizde birlikte bir ev alın fakat evin içinin huzurunu bilemediğimden ne yorum yapsamda bilemedim.kayınvalidenizi anneniz gibi görmezseniz aynı evde yaşamak işkence gibi gelir bence annenize değilde ona danışmalısınız eksik olduğunuz konularda.

aynen arkadaşım bende eşim için kabul ettim ama sanki şuan biraz zorlanıyorum belkide rahat bi hayat yaşamaya alıştığım içindir. sizde nasıl oluyo şikayetçi değilmisiniz siz anlaşıyosanızda nasıl başardınız bunu??

Valla kayınvalideni yalnız bırakmak doğru olmaz diye düşünüyorum canım. Evlenirken ya da eşinle tanıştığında biliyordun birlikte oturacağınızı. Anladığım kadarıyla kayınvaliden genç ne güzel çalışıyor. Daha ne olsun ki. Bütün gün evde yalnızsın. Sen çalışmıyorken kaç yaşında kadının çalışması bile fedakarlık.

Dip temizlik yapmak neden rahatsız ediyor seni, sen titiz olsaydın kayınvalidenin pisliğinden rahatsız olsan bu sefer ona söylenicektin. Düşün bu kadın pasaklı falan değil aksine titiz ve senden titizlik bekliyor. Bence şanslısın. Hem de izin gününde senle beraber temizlik yapmak istiyor. İzin günümde yan gelip yatayım demiyor. Sen bütün gün evdesin kadının izin gününde yardım edeceğin temizliğe üşeniyosun ki bu kısmı bana inanılmaz tuhaf geldi.

Ev alamasanız bile birlikte dubleks bir eve kiraya çıkmanız çok mantıklı olur. Sen de işe girdiğinde tabi. Ayrıca işe girersen haftasonları eşinle kaçamaklar yaparsınız otelde kalmak gibi :1:

aynen arkadaşım bende eşim için kabul ettim ama sanki şuan biraz zorlanıyorum belkide rahat bi hayat yaşamaya alıştığım içindir. sizde nasıl oluyo şikayetçi değilmisiniz siz anlaşıyosanızda nasıl başardınız bunu??

benim kayınvalidem allaha şükür anlayışlı bir bayan ama herşey karşılıklı bende elimden geldiğince ne olursa olsun saygımı bozmuyorum iki yıllık evliyim henüz bir problemimiz olmadı tabiki arada canımı sıkan şeyler olmuştur ama onu bile eşimle konuşarak atlatıyorum ve bir sorunum olduğunda kayınvalidemle açık açık konuşuyorum en önemlisi kayınvalide gibi değilde annem gibi görmeye çalışıyorum aslında çok geniş bir insan değilim ama işte eşim için bişeyleride bazen görmezden geliyorum.büyüktür diyip geçmek lazım arada..

Dip temizlik yapmak neden rahatsız ediyor seni, sen titiz olsaydın kayınvalidenin pisliğinden rahatsız olsan bu sefer ona söylenicektin. Düşün bu kadın pasaklı falan değil aksine titiz ve senden titizlik bekliyor. Bence şanslısın. Hem de izin gününde senle beraber temizlik yapmak istiyor. İzin günümde yan gelip yatayım demiyor. Sen bütün gün evdesin kadının izin gününde yardım edeceğin temizliğe üşeniyosun ki bu kısmı bana inanılmaz tuhaf geldi.

Ben zaten hafta içi yapıyorum dip temizliği ama sanırım o ben temizlik yaparken beni görmediği için iyi yapmadığımı düşünüyo onun izin günü pazar ve eşimde sadece pazar günü izinli ben zaten tüm hafta evde oturuyorum ve sıkılıyorum doğal olarak bir pazar günüde temizlik yapmadan eşimle tüm gün gezmek istiyorum bu kadarda hakkım yokmu sizce???

Back
X