• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile ilk dert:)

Bademfindik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
568
391
103
35
Mrb kızlar :)
Cok fazla dert edilecek bi durum degil ama, ufak bi sorum var. Gecen hafta kayinvalidemlere ailecek gittik baska bi ildeler. Nisanlim ise baska bi yerde çalışıyor. (Izni yoktu gelemedi)

Neyse gittik agirladilar gezdirdiler her sey guzeldi. Kendi memleketimize döndük akrabalarimiz komşularimiz hatta arkadaslarim hemen sordu kayinvaliden sana ne takti ne hediye aldi diye. Bende sasirdim meger oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis. Benim hic aklima gelmemisti bilmiyodum da sahsen. Bende dedim ne gerek var biseye ihtiyacim yok falan dedim ama hepsi olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler. Benim de canım sıkıldı. Siz de nasil oldu bu durum? Ya da kafaya takmali miyim? Yoksa bu daha bi dert degil ilerde daha neler neler göreceksin mi diyeceksiniz:)) yorumlarinizi merak ediyorum. ;)

Bence nişanlınla ve ailesiyle anlaşıyorsan böyle şeyleri hiç düşünme En önemlisi huzur. Görgüsüz olsalar sizi ağırlarken bir kusur ederlerdi. Yada kıracak bişeyler konuşulurdu. Ve yaşadığın şeyleri çevrendekilere hiç anlatma herşeyi sorar öyle insanlar.

Ben de ilk kez duydum. Bana da hediye takan olmamıştı. Genel anlamda bir probleminiz yoksa bunlari dert etmeyin derim. Adet meselesi belki onlarda oyle bir adet yoktur. Gun gelir hic beklenmedik bir anda size bir hediye ile çıkagelir. Aranizda saygı varsa dedigim dedik degilse sizi kuma gibi görüp kıskançlık yapmıyorsa hesiye bence cok da önemli değil.

İlk defa duydum. Nasıl olacak askı gibi üzerinize mi takacak öylece?.
Yöreye göre farklılık gösterir bu işler. Sizin oralarda varsa onlarda yoktur. Zaten ellerinden geleni yapmışlar.

Dert mi arıyorsunuz kendinize durduk yere niye bişey taksın nişanlanırlarken maddi olarak ne kadar güçleri var bilmiyormusunuz ne güzel ağırlamışlar bu varlıktan gelecek bir hediyedir millet için mi yaşıyorsunuz herkes bi kendine baksın

Biz doguluyuz bizde bayramda bişey takılır veya alınır misal bilezik takmıslardı bana
Ama durduk yere ev ziyarette nişandan sonra değil evlendikten sonra el öpmeye gidildiginde bişey takılır

Cok fazla dert edilecek bi durum degil ama, ufak bi sorum var. Gecen hafta kayinvalidemlere ailecek gittik baska bi ildeler. Nisanlim ise baska bi yerde çalışıyor. (Izni yoktu gelemedi)

Neyse gittik agirladilar gezdirdiler her sey guzeldi. Kendi memleketimize döndük akrabalarimiz komşularimiz hatta arkadaslarim hemen sordu kayinvaliden sana ne takti ne hediye aldi diye. Bende sasirdim meger oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis. Benim hic aklima gelmemisti bilmiyodum da sahsen. Bende dedim ne gerek var biseye ihtiyacim yok falan dedim ama hepsi olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler. Benim de canım sıkıldı. Siz de nasil oldu bu durum? Ya da kafaya takmali miyim? Yoksa bu daha bi dert degil ilerde daha neler neler göreceksin mi diyeceksiniz:)) yorumlarinizi merak ediyorum. :KK66:
O adet bizdede var ,ama eşim tarafında yokmuş yada işlerine gelmedi bilemiyorum :)
Ben takilmadim çok 12 yıl oldu hala takilmiyorum. Adetti digildi onlar eskide kaldı artık. Herkes gücü yettiğini yapabilir. Sizi güler yüz ilgi alaka ile ağırladılarsa değer gördüyseniz aileniz mahcup olmadiysaniz bence sıkıntı yok.
Önemli olan karşılıklı uyum. Sevgi saygı . Taksa bir bilezik hot zot konuşsa uyumsuz olsa dahami iyi . Siz huzurunuza bakın , eleştirenler ayıp etmiş, resmen açık arıyorlar.

Neyse gittik agirladilar gezdirdiler her sey guzeldi. Kendi memleketimize döndük akrabalarimiz komşularimiz hatta arkadaslarim hemen sordu kayinvaliden sana ne takti ne hediye aldi diye. Bende sasirdim meger oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis. Benim hic aklima gelmemisti bilmiyodum da sahsen. Bende dedim ne gerek var biseye ihtiyacim yok falan dedim ama hepsi olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler. Benim de canım sıkıldı. Siz de nasil oldu bu durum? Ya da kafaya takmali miyim? Yoksa bu daha bi dert degil ilerde daha neler neler göreceksin mi diyeceksiniz:)) yorumlarinizi merak ediyorum. :KK66:
Öyle bir adet mi varmış ilk kez duyuyorum,bak ne güzel ilgilenmişler etmişler bu takacağı altın vereceği hediyeden daha önemli
herkesin dolduruşuna gelip kendine sorun çıkarma

Benim annem gelinimize her gittiginde birsey gotururdu. Bayramlarda harclik verirdi kendine kiyafet alsin diye. Ozel gunlerde altin yuzuk alirdi. Tatile gittiginde hediyeler getirirdi vs:)

Ama sorun bakalim sen gordun mu bole seyler:)) yoh anam yoh.. bizde adette kocamin tarafinda adet degilmis. :)))

Etrafındaki insanların dedikleriyle bu kadar kolay dolduruşa gelmen çok tehlikeli.
Herkes konuşur... ben bilmiyorum öyle adet falan, gerçi ben epey bir adet bilmiyorum ama hayatımda bu sorun teşkil etmedi :) düzgün bir aile yaşantım var ve bana yetiyor.

Biz de nişanlıyken kurban bayramı olmuştu, herkes eeee Koç süsleyip getirmediler mi hediye kapınıza falan dedi :KK70:
yahu şehrin göbeğinde napalım biz kapıya getirilen koçu? Arabaya atıp başka yere götürelim desek hangi araba o? Keselim desek biz kendi kurbanlarımızı bile bağışlıyoruz :) öyle değişik garip adetler.. takılmayın böyle şeylere.

Ay saçmalamayın hangi devirde yaşıyorız ya ? Ne güzel ağırlamışlar sizi memnun etmişler adetlere geleneklere takılmayın üzülürsünüz sonra biz nişan alışverişine gitmedik bohça yapmadık her şeyi eşimle seçtik beğendik millet konuşur dikkate almayın.

Sanırım bu adet her yerde yok. Ama bizde de takılır. Güzel ağırladıysa iyi bi insansa gerisinin hiçbi önemi yok. Herkesin geleneği, gördüğü edindiği huy başka demek ki onların haberi yok böyle bi adetten:)

Back
X