• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile ilk dert:)

Belki Takı degil ama bir hediye alsalar iyi olurmuş,
Kıyafet vs olur başka bişey olur. :işsiz:

Bunların sonu gelmez, milletle kıyaslarsan veya onların lafına bakarsan da canın daha çok sıkılır. Bu nedenle ailenizin istediklerini bildiklerini sizin istediklerinizi yapsınlar yeter.
Bir de herşeyden en önemlisi sana ve ailene kusur da bulunmamışlar bundan sonra da böyle devaö etsin umarım. Yorma kafanı böyle şeylere sonu yok çünkü :))

Mrb kızlar :)
Cok fazla dert edilecek bi durum degil ama, ufak bi sorum var. Gecen hafta kayinvalidemlere ailecek gittik baska bi ildeler. Nisanlim ise baska bi yerde çalışıyor. (Izni yoktu gelemedi)

Neyse gittik agirladilar gezdirdiler her sey guzeldi. Kendi memleketimize döndük akrabalarimiz komşularimiz hatta arkadaslarim hemen sordu kayinvaliden sana ne takti ne hediye aldi diye. Bende sasirdim meger oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis. Benim hic aklima gelmemisti bilmiyodum da sahsen. Bende dedim ne gerek var biseye ihtiyacim yok falan dedim ama hepsi olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler. Benim de canım sıkıldı. Siz de nasil oldu bu durum? Ya da kafaya takmali miyim? Yoksa bu daha bi dert degil ilerde daha neler neler göreceksin mi diyeceksiniz:)) yorumlarinizi merak ediyorum. :KK66:
Bende nisanlandim farkli bir ilden esimin ailesini ziyarete gittik. Kayinvalidem kayinpeder ve t gorumcelerime hediyeler kiyafrtler aldim ve hic bisey gormedim. Kaynanmda bayramda elime 15 tl sıkıstirdi hic vermeseydi iyiydi

Ne alaka? Boyle birseyi de ilk kez duyuyorun. Nişanlının ailesi bayramda,senin aileni ziyarete geldiklerinde evet altın takılar. 2 bayramda da. Dogumgunun olur hediye alırlar. Size baska gelislerinde de,oturmaya ceyiz esyasi alirlar. Mesela kiliste gaziantepte adet coktur. Her gelinin evine gitmeye hediye götürürler. Sen onlara ailenle gittiginde sana altın alma gibi bisey yok. Uydurmus o kim soylediyse. Tadını kaçırma bosyere

Cok fazla dert edilecek bi durum degil ama, ufak bi sorum var. Gecen hafta kayinvalidemlere ailecek gittik baska bi ildeler. Nisanlim ise baska bi yerde çalışıyor. (Izni yoktu gelemedi)

Neyse gittik agirladilar gezdirdiler her sey guzeldi. Kendi memleketimize döndük akrabalarimiz komşularimiz hatta arkadaslarim hemen sordu kayinvaliden sana ne takti ne hediye aldi diye. Bende sasirdim meger oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis. Benim hic aklima gelmemisti bilmiyodum da sahsen. Bende dedim ne gerek var biseye ihtiyacim yok falan dedim ama hepsi olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler. Benim de canım sıkıldı. Siz de nasil oldu bu durum? Ya da kafaya takmali miyim? Yoksa bu daha bi dert degil ilerde daha neler neler göreceksin mi diyeceksiniz:)) yorumlarinizi merak ediyorum. :KK66:
Aynı şeyi yaşadım bizde de adetmiş kayınvalidem bişey takmamıştı annem de beklenti içindeydi bi sürü laf etti ama hiç oralı olmadm anneme de fırsat vermedim beni doldurmasn diye. Takılma yani boşver.

Amaan bazı gereksiz insanlar var işte araya fesatlık sokmaya çalışıyorlar.Konu başlığı hiç olmamış kadıncağız bir kötülük yapmamış bile ellerde ne kaynanalar var.Insanların her dediğini kulağa asmayın.

Çok güzel ağırlarken gezdirirken görgüsüz olduklarını anlamamislar da bir hediye vermeyince mi buna karar vermişler?
İki tanıdığım abla var aynı yaşlarda, birinin kv.si her adeti yerine getirip nisanliyken bayramlarda falan her fırsatta hediye verirdi geline, evlendiler kv ile kanlı bicaklilar şuan başka sebeplerden. Diğerinin kv de hem maddi olarak iyi olmadığından hem de yöre farkından bu tarz şeyler yapmadi, nişan bohçası bile çok yetersizdi, o da evlendi çok saygı ve sevgi çerçevesinde iyi niyetle ilişkileri devam ediyor. Özellikle bu nişan söz dönemi bu tarz şeylere çok takılıyoruz ya insanların özüne bakmak lazım..

Neden onlara gittiğinde bişey taksınlar ki?
Mantıklı değil bence. Asla kafaya takmamalısın.
Adet adet deyip durmamak lazım sonra adet gereği onlar da sağlam gelinlik beklerler. :)

Bende nisanlandim farkli bir ilden esimin ailesini ziyarete gittik. Kayinvalidem kayinpeder ve t gorumcelerime hediyeler kiyafrtler aldim ve hic bisey gormedim. Kaynanmda bayramda elime 15 tl sıkıstirdi hic vermeseydi iyiydi
150 degil demi 15 tl :halay:bi de ele sıkıştırılması :KK9:

Bana bırak ilk gittiğimde almayı beş yıllık evliyim bu da içimden geldi deyip bir toka almışlığı yoktur kv nin ben alırım ona arada hatta. Kısacası beklentiyi düşür mutluluğu yakala:halay:

Yani lu cümleden sonra olan kısım biraz enteresan doğrusu
'SİZCE KAFAYA TAKMALI MIYIM' :olamaz:
Biz takın ya da takmayın desek ona göre takıp takmıcanız yani?? :işsiz:
Siz bunları kafaya takmayın ne guzel aılecek agırlanmıssınız. Cok farklı sekılde afedersınız ama kımse sızı bıtarafa takmayıp alelade asık suratlarla da yemek yedırıp donebılırdınız memleketınıze. Burda kv ıle bırbırımıze gırdık
Kv esımle aramı actı
Kv evıme ızınsız gırdı sunu bunu aldı
Kv el kadar bebegıme cay ıcırdı konuları acanlara (ki bende dahilim) resmen hakaret olur kı onlar bıle bı cozum yolu bı fıkır alıyorlar. Baska derdınız mı kalmadı yahu ılerde kafaya takacak ne cok sey cıkacak ortaya umarım cıkmaz ama elbet cıkacak. Sımdıden boyle seylerı kafaya takarsanız cabuk yıpranırsınız. Ben kv ıle ılk dert:)) baslıgının altından daha agır bı konu cıkar sanarak okudum sıze tavsıyem kımsenın dedıklerıne kulak asmayın sızın rızkınızı ve mutlulugunuzu eller vermıyor yuvanıza sahıp cıkın. Sızde adet olan onlarda olmayabılır cunku. Saglıcakla:super:

Bence seni doldurusa getirenler gorgusuzlerin onde gidenleri.. şu saçma sapan adetlerden gina geldi. Resmen aç gözluluge adet diye kulp bulmuşlar.. boyle adet madet yok. Hiç kafani bulandirma. Off kaçıncı yıldayiz yaaa .

Yok kurbanım gelmedi kaynanam kafasına kurdela asılı Koç getirmedi, kaynanam bayramlık almadı, az harçlık verdi, bayramfa ailemi aramadı... şunu takmadı bunu almadı... bunlara gerek Yok ki. Yıl olmuş 2018. Bence daha büyük sorunlar varken bu hayatta, bu dertler niye?

Allah kahretmesin ya böyle bir şeyi dert ettiğinize gerçekten inanamıyorum.

Back
X