• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile ilk dert:)

Saçmalamasınlar lütfen, acaba arkadaşların etrafındakileri mutsuz etmek için bir yerinden adet mi çıkarır olmuş. Böyle bir hediye alındığını ne duydum ne gördüm. Kaldı ki bu alışılagelmiş bir adet olsa bile, yapılmaması can sıkacak bir şey değil. Önemli olan sana nasıl davrandıkları. İnsanlar mı çok çıkarcı ben mi uzaydan geldim, yani kırk yıl düşünsem evine ilk kez gittim de hediye almadılar demem arkadaş ya. Alsa da mahçup olur hatta rahatsız olurum ne gereği var diye.

olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler.

Böyle konuşanlar bir farkına varsalar aslında kendileri ne kadar görgüsüz.
Ne taktılar diye başına üşüşüp utanmadan soruyorlar ya şu hale bak. Sanki sirk oyunu izliyorlar.

Başkalarının fikirlerini bu denli önemsemeyin. Siz mutluysanız ne önemi var? He merak ediyorsanız bana da bir şey takılmadı. Böyle bir adetin varlığını biliyordum ama şimdi siz deyince hatırlamış oldum, o zamanlar hiç aklıma gelmemişti şahsen..

Bende ilk kez duyuyorum onların evine gittiğinde birşey takmalarini=) Önemi yok böyle şeylerin ya iyi anlaşın saygı duyulsun karşılıklı kafi.

Bu biraz maddiyat, biraz görenek, biraz da hevesle alakalı bir durum. Annem de yengeme her gelip gittiğimizde çeyrek takardı. Hediyesi, çerezi ayrı tabi. Eşimin ailesi ise düğünde bile bir çeyrek takmadı ya da o kadarlık dahi masraf etmedi. Eşim kendi yaptı her şeyini. Canınızı sıkmayın siz. İyi davranıyorlarsa, kıymet biliyorlarsa birakin hediye de olmayıversin.

"Kafaya takmalı mıyım?" demişsiniz de evet ya da hayır desek ne değişecek ki?
Olmuş bitmiş bir şey. Kadını arayıp "bak bunu saymıyorum, bir dahaki gelişim ilk gelişim sayılsın, hediyeyi unutma" mı diyeceksiniz?

Bence milletin gazına gelip tavır almayın kimseye. Bir aile kuruyorsunuz. Aile kurduğunuz insanın annesi babası ne almış ne vermiş çok mu önemli? Herkes birbirine saygılı olsun yeterli.

Zırt pırt ilk görme, ilk öpme, ilk yürüme, ilk oturmada takı istemek, beklemek asıl görgüsüzlük bence.

Mrb kızlar :)
Cok fazla dert edilecek bi durum degil ama, ufak bi sorum var. Gecen hafta kayinvalidemlere ailecek gittik baska bi ildeler. Nisanlim ise baska bi yerde çalışıyor. (Izni yoktu gelemedi)

Neyse gittik agirladilar gezdirdiler her sey guzeldi. Kendi memleketimize döndük akrabalarimiz komşularimiz hatta arkadaslarim hemen sordu kayinvaliden sana ne takti ne hediye aldi diye. Bende sasirdim meger oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis. Benim hic aklima gelmemisti bilmiyodum da sahsen. Bende dedim ne gerek var biseye ihtiyacim yok falan dedim ama hepsi olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler. Benim de canım sıkıldı. Siz de nasil oldu bu durum? Ya da kafaya takmali miyim? Yoksa bu daha bi dert degil ilerde daha neler neler göreceksin mi diyeceksiniz:)) yorumlarinizi merak ediyorum. :KK66:

kayın ailesi nasıl sömürülür adetimiymiş bu:KK53:

Yahu kardesim bir de' ilk dert 'demissin. Takmak zorunda mi? Neden baskalarina gore yasiyorsunuz anlamiyorum. Gitmissin iyi hos memnun kalmissin, birilerinin laflari icin huzursuz oluyorsun . Bence sen kendine dert ariyorsun.

oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis.
Bu adet iyiymiş bizde her gördüğünde para cevirirler.. Sade kv ve kp degil, teyze dayı yakın akrabada para verirler her el öpmede :KK48:.. Yani uzun nişanlı kalan yaşadı ..
Boşver sen adetleri, yeterki güler yüzlü olsunlar..

Cok fazla dert edilecek bi durum degil ama, ufak bi sorum var. Gecen hafta kayinvalidemlere ailecek gittik baska bi ildeler. Nisanlim ise baska bi yerde çalışıyor. (Izni yoktu gelemedi)

Neyse gittik agirladilar gezdirdiler her sey guzeldi. Kendi memleketimize döndük akrabalarimiz komşularimiz hatta arkadaslarim hemen sordu kayinvaliden sana ne takti ne hediye aldi diye. Bende sasirdim meger oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis. Benim hic aklima gelmemisti bilmiyodum da sahsen. Bende dedim ne gerek var biseye ihtiyacim yok falan dedim ama hepsi olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler. Benim de canım sıkıldı. Siz de nasil oldu bu durum? Ya da kafaya takmali miyim? Yoksa bu daha bi dert degil ilerde daha neler neler göreceksin mi diyeceksiniz:)) yorumlarinizi merak ediyorum. :KK66:

Sen hediye olarak ne götürdün??

evli değilsin ki
sizi güzel agirlamislar en önemlisi bu yani millet abartiyor artık herşeyi ya

Eşimin ailesinde var o adet.
Gelin her görüldüğünde altın takıyorlardı ama günümüze uyarlamada ilk onlara gittiğimde ve bize ilk geldiklerinde taktılar bilezik.
Ha takılmasa niye demem, onların adeti yapmak istediler yaptılar.
Siz de boşuna aklınızı karıştırmayın, benim erkek kardeşim olsa annem takmazdı çünkğ öyşe bir şey bilmiyor bile.

Bizimkilerde ilk defa evlendikten sonra eve gelsen birsey takilir. Ben gittigimde bilezik takildi, ama bu düğünden sonra oldu

Öyle bir adet var mı bilmiyorum bizde bayramda gelin ziyaret edilirse altın takılır nisanliyken.. size ve ailenize de hediye verilebilirdi evet ama
Sizi güzel ağırladılar ailenizin yanında mahcup etmedilerse sorun yok bence. Dert etmeye değmez.. ileride dert edeceğiniz şeyler olmaz inşallah..

Tatlım üçüncü kişilerin sözüne sakın aldanma yoksa yuvan yıkılır

Ay şu adet-gelenek-görenek ve "desinler"den bir kurtulabilsek ne kadar huzurlu bir toplum olacağız.

Duymayın, dinlemeyin kimseyi.
Gayet memnun kalmışsınız ziyaretinizden ve anladığım kadarı ile üstlerine düşenleri yapmış size (ve ailenize) değer verdiklerini göstermişler.

Gerisi boş...
Not: Kıyafet alsalar "niye altın almadılar?" çeyrek alsalar "niye cumhuriyet almadılar?", cumhuriyet alsalar "niye set almadılar?" der bizim millet. Tıkayın kulaklarınızı.

tatlim bazen adetler degisik olabiliyor bence dert etme

Back
X