Kayınvalide ile neden yaşanmaz?

Kaynana o kaynana
Kendine gel
yüzüne güler arkandan kuyunu kazar oğlunu doldurur
Onun ve oğlunun yanında sen hep haksızsındır
Özel hayatı saymıyorum bile
Yazın mini mini şortlar giyemeyebilirsin
Rahat oturamazsın rahat uzanamazsın
Belki dizileriniz çakışıcak sesini çıkaramayıp içten içe sinir olacaksın

esım annesıne maas konusunda ufaktan baskı yapıyor cumlesınde baskıyı kımse yanlıs anlamadı :)
annesı oyle dese esınız baskı yapmazdı sızde boyle soylemezdınız kayınvalıdem boyle dıyor maasımda var gelın bırlıkte yasarız dıyor derdınız
kendınızı cok guzel ıfade edebılıyorsunuz gordugumuz kadarıyla bır yanlıs anlasılma yok yanı

esınız kotu bırı sızde zamanında esınızın yaptıgı o yanlıs harekete sessız kalmıssınız sımdı de sızın canınız sıkılıyor
kadının uc kurusuna muhtac olacak durumda mısın annenın parası annende kalsın herkes de evınde yasasın deseydınız zamanında bugun bunlar olmazdı
Hayır,cümlenin o kısmını noktalama olmadan yazdığım.icin yanlış anlaşılmış,düzeltme yaptım şimdi.
Varolan bir düşünceyi değiştirme gücüne sahip değilim tabiki.
Düzeltmeyi yaptım,şimdi anladım herkes o cümleyi okuyunca kv ne maaş konusunda baskı olduğunu söylemiş.
Ama emin olun ki kv bizle yaşamak için eşimin kanına girdi,şimdi de beni.ikna etmek için eşim uğraşıyor

belli bir yaştan sonra (18)
Çocuklar bile daha Özgür olmak istiyorlar.
Kimse kimsenin düzenine uyum sağlayamıyor.

Kv ile yaşayınca evde iki kadın iki farklı görüş oluyor.
Sen hafta sonu temizlik yapmak istemeyecek oturacaksın ama kv düzeni başkadır.
Haftasonu belki de öğlene kadar uyumak isteyeceksin ama büyükler bunu ayıp karşılayacak.
Eşinle bağıra bağıra kavga etmek isteyeceksin ama hep kısıtlı olacak bu
Evde rahat rahat istediğin gibi giyinmek isteyeceksin ama olmayacak.
Belki içinden gelmeyecek o gün yemek yapmak istemeyeceksin o bunu ayıp karşılayacak.

Yani ne kadar yakın olursan ol ne kadar seversen sev ev üstüne ev olmuyor.

O çok eskidenmiş köylerde vs
Ama orada da aileler kalabalık olduğu için evler daha büyükmüş.
Daha kalabalık ama daha geniş alanda yasıyorlar ve herkes öyle yaşadığı için alışılmış bir düzen imiş.

Bu çağda çok zor ama iyiyken kötü olursunuz hiç gerek yok.

Hayır,cümlenin o kısmını noktalama olmadan yazdığım.icin yanlış anlaşılmış,düzeltme yaptım şimdi.
Varolan bir düşünceyi değiştirme gücüne sahip değilim tabiki.
Düzeltmeyi yaptım,şimdi anladım herkes o cümleyi okuyunca kv ne maaş konusunda baskı olduğunu söylemiş.
Ama emin olun ki kv bizle yaşamak için eşimin kanına girdi,şimdi de beni.ikna etmek için eşim uğraşıyor
ikna olmayın
annenle yasamak ıcın evlenmedım hasta degıl bakıma muhtac degıl ac acıkta degıl ıhtıyacı olursa yetısırız ama ben kendı duzenımı ıstıyorum ev ustune ev ıstemıyorum dersınız konu tartısmaya kapalı ıkna edemeyecegını anlar konu kapanır

ikna olmayın
annenle yasamak ıcın evlenmedım hasta degıl bakıma muhtac degıl ac acıkta degıl ıhtıyacı olursa yetısırız ama ben kendı duzenımı ıstıyorum ev ustune ev ıstemıyorum dersınız konu tartısmaya kapalı ıkna edemeyecegını anlar konu kapanır
Tabiki,bu konuda çok ama çok netim.acabam bile yok.bana bu teklifi yapmasını bile hazmedemiyorum.gerekirse restimi de cekicem.istersen git annenle yasa maaasini da harca diye.

Herkese iyi akşamlar.
Uzun zamandır kv ile ilgili konuları okuyup anlamaya çalışıyorum.Şu zamana kadar kv ile sadece yılda birkaç kez görüştük,onun dışında iletişim telefondan.yeri geldi eşimi de şikayet ettim, sorunlar hakkında da konuştuk.Yani uzağız ama bu tarz sorunları konuşurken bile sevgi saygıyı karşılıklı hiç kaybetmedik.
Geleyim meseleye.Yakinda kv olduğu memlekete taşınma durumu var.esim sırf annesinin maaşını bizimle paylaşması için birlikte yaşamamizi istiyor,bana yavaştan baskı yapıyor.kv melek bile olsa aynı evde bir düzen kurulabileceğini sanmıyorum.
Onun dışında aslında neden gelinler kv ile yaşamak istemez bilmek istiyorum.
Günlük hayatta kurduğumuz düzene(yatma/kalkma saatleri,temizlik işleri,yemek yapma,bir yere gidip gelme)karisilmasini istemeyiz.bu en önemli sebep olabilir.
Eşim annem nasılsa çalışıyor evde olmaz diyor ama benim ikna olacağım birşey değil.
Benim kendimce çocuklarımla olan bir düzenim var.
Merak.ettigim şey aynı evde yaşayan gelin ve kv arasında asıl sorunlar neler oluyor.
Ben kabul etmiyorum bu arada ama bilmek lazım diye düşünüyorum.
Sadece kayınvalide diye sinirlamak haksizlik. Bence özgürlüğünü eline almis cok az insan bir baskasi ile yasayip anlasabilir. Çünkü zorunluluk yok. IOrnegin ben isime karisilmasini HIÇ sevmem ve kimsenin isine sorulmadigi surece karismam. Akil verilmesini sevmem. Fazla kural sevmem. Bunlari bildiğim içinde hayatımı bu duzene gore kurmaya çalışıyorum.
(Su an aaat 00.43 sabah 9 dan beri ders çalıştım. Beynim durmuş gibi. Umarım ne dmek istedigimi anlatabilmisimdir) ❤💜💙

Olmaz ev üstüne ev kurmak gibi birşey bu 2 farklı kadın ayrı düzenler , benim eski kayınvalidem kötülüğün vücut bulmuş haliydi, hoş ne kadar iyi biriside olsa aynı evde yaşamak kadar berbat fikir yok 2 ay, yaşadım aynı ev içinde allahım kabus gibi günlerdi.

Aynı benim eşim ve kv.bazi aileleler bu kafada oluyor iste.insallah benim eşim de düşüncesinden vazgeçer,tartışmak ta istemiyorum,daha düşüncesiyle yıprandım.basima gelse nolur düşünmek iştemiyorum
Gerekirse tartışın bazı şeyler tartışarak kırarak sonuca varır diğer türlü bu konu hep sıcak kalır eşiniz söyleyip durur bu daha da huzursuz edici bir şey

Herkese iyi akşamlar.
Uzun zamandır kv ile ilgili konuları okuyup anlamaya çalışıyorum.Şu zamana kadar kv ile sadece yılda birkaç kez görüştük,onun dışında iletişim telefondan.yeri geldi eşimi de şikayet ettim, sorunlar hakkında da konuştuk.Yani uzağız ama bu tarz sorunları konuşurken bile sevgi saygıyı karşılıklı hiç kaybetmedik.
Geleyim meseleye.Yakinda kv olduğu memlekete taşınma durumu var.esim sırf annesinin maaşını bizimle paylaşması için birlikte yaşamamizi istiyor,bana yavaştan baskı yapıyor.kv melek bile olsa aynı evde bir düzen kurulabileceğini sanmıyorum.
Günlük hayatta kurduğumuz düzene(yatma/kalkma saatleri,temizlik işleri,yemek yapma,bir yere gidip gelme)karisilmasini istemeyiz.bu en önemli sebep olabilir.
Eşim annem nasılsa çalışıyor evde olmaz diyor ama benim ikna olacağım birşey değil.
Merak.ettigim şey aynı evde yaşayan gelin ve kv arasında asıl sorunlar neler oluyor.
Ben bir arada yaşamayi kabul etmiyorum bu arada ama bilmek lazım diye düşünüyorum.
Hiç bir anne evladının kötü olmasını istemez. Ama gel gelelim her insanın yaşam düzeni farklı olunca fikir ayrılıkları oldukça fazla olur bu da gerginlik yaratır. Yatma kalkma saati yeme içme saati temizlik düzen vs. Ben kendimden örnek vereyim. Kayınvalidemin evi tadilata girmişti bende kaldılar 20 gün kadar bu günlerde yaşanan olaylar mesela ben ve çocuklarım öğlene kadar uyuruz ama kv ve kp erken kalkar erken dediğim yine 9 ama bana erken. Allah için kalkipta beni uyandirmadilar ama sessiz sessiz salonda TV izliyorlar kahvaltıyı beraber yapalım diye aç aç bekliyorlar. bende kalkmak zorunda hissediyorum. Kv ve benim temizlik anlayışımız bir değil benim misafirlerim gelecekti toplu ama daha 1 ay vardı kv sürekli bugün kapıları silmeye başla yok mutfak dolapları başla fln en sonunda daha 1 ay var evimi b.k goturuyomus gibi davranma dedim çok üzerime gelmişti. Yani akşamları desen rahat oturma yok istediğin gibi takilamiyorsun bu yaşımda temelli kalacak olsalar hayat iki kat zorlasirdi bana. He benim kv benim yatma kalkmama temizliğine yemeğine karışmaz bir evde ayrı hayat gibi takılır diyorsan bilemem ama her harekette bir ima alınganlık sezen biriyse Allah kolaylık versin bir eve iki hanimaga olmaz yürümez

Ben aralıklarla 22 senedir aynı evde yaşıyorum çok severim saygı duyarım o da beni çok sever kimseye ezdirmez amaaaa beraber yaşamda hep kontrollü olmak zorundasınız şimdi altlı üstlü oturuyoruz uzun zaman oldu alıştık artık

Sakın öyle bir hata yapmayın uzak olduğunuz için aranız iyi.Dünyanin en iyi kayınvalidesi bile olsa ayni eve girince is değişir.En basiti sabah geç kalkmak istersin kalkamazsın laf olur,pijamalarınla gezmek istersin olmaz,sadece esinleyken o gün yemek yapmak istemezsin iki yumurta kirarsin o gunu oyle gecirirsin ama Kayinvaliden olunca her gün muntazam yemek yapmak gerekir,eşinle cilveleşemezsin sadece yatak odasıni kullanırsınız romantizm yaşamak için,evine bir arkadaşını çağırdığında rahat edemezsin vs vs çok şey var.Millet evini ayırmaya çalışıyor sen birleştirmeye çalışıyorsun canım bak burda bu kadar tecrübeli ablaların olarak herkes aynı fikirdeyse bir düşün derim.Hastalik düşkünlük olur orası ayrı ama sağlıklıyken birlikte yaşamak bana mantıklı gelmiyor

ONU
Herkese iyi akşamlar.
Ben bir arada yaşamayi kabul etmiyorum bu arada ama bilmek lazım diye düşünüyorum.
Oğlunu kıskanır. Yıllarca tek başına evi yöneten bı kadın. Bir evde iki yönetici olmaz

Aslaaaa kabul etme. Şuanda karantinadayız gerçi benim bugün bitti çok şükür. Kayınvalide de benim evde karantinadaydı temaslı olarak. Kafayı yiyecektim yanii. Normal de aramızda 5 dakikalık yol var sürekli beraberiz ama hiç böyle bizde kalıp etmemişti tabii. Çok değişik bi durum hiçte güzel değil.

annemlede yaşayamadım spor yapmam bile stresliydi tamam artı yonleri vardı ama insan bir yaştan sonra kendi düzenini istiyor ..ki Kv kizdiginda söylemezsin ama anneye söylersin..enerjini bu şekilde atarsın annede ama kv atamazsın ..ya çocuğa ya kocana sinirlenirsin ...kocana göre hava hoş ama ...

Herkese iyi akşamlar.
Ben kv nin de sizinle yaşamak isteyeceğini pek sanmıyorum. Bir de maaşına ortak olmayı düşünüyorsa eşiniz, o kadın da kendi evinde özgür olmak ister ve kendi kurallarını koymak ister. Zamanla sorunlar evet çıkar. Bu konu da eşiniz bencil davranıyor konuşmanız gereken kişi o. Baştan bunu kabul etmeyin.

Herkese iyi akşamlar.
Mantik bazinda anlatayim,siz de uyarlama yapan.Evlenmeden onceki donemlerinizi,tanisma evrelerinizi dusunun.
Yemek icin şık bir restorantta randevulasiyorsunuz,sohbet akici ve eglenceli bir bicimde ilerlerken annesi gelip masaniza oturuyor.Sizce o saatten sonra rahat konusabilirmiydiniz.Tabiki hayir,belki tadiniz bile kacabilirdi.
Sinema icin sozlesiyorsunuz,hazirlaniyorsunuz,ozeniyorsunuz.Bir bakmissiniz bir sira yaninizda yine esinizin annesi.Ne hissedersdiniz?.Emin olun bu bir kac defa daha tekrarlansaydi fikirleriniz bile degisebilirdi.
Yani anne ve babalar icin cocuklar asla buyumez.Ayni evde imkanlari yoksa,bakima muhtaclarsa,yardim lazimsa elbette yasanabilir.Ama onlar da kendi yasamlarini devam ettirebilecek duzeyde ise hanelerini ayri tutmalilar.
Basit bir tartismaniz kavga gibi algilanabilir,yaptiginiz bir hareket onlara cok yanlis gelebilir.Yani surekli ebeveyn gozetimindeki bir cocukmus gibi hissedebilirsiniz.Ustelik o evdeki duzen gelen kisiye pek uygun olmayabilir ve bazi seyleri degistirme egilimi de gosterebilir.Bu nedenle olmuyor,olamiyor.Mahremiyet olgusu kalkiyor.

Eşinize çok kızdım.
Hadi annesi rahatsız olsa, bakıma ihtiyacı olsa veya en azından yalnız hissetse vicdan azabı duymasını anlayabilirim.

Ancak yaşlıların iki gıdım emekli maaşına göz dikmeyi anlayamam. Ne yapacak yani iki gün sonra annesinin tedaviye ihtiyacı olsa artık maliyetin var diye sokağa mı atacak? El mi koyacak annesinin maaşına? 😡

O maaş kaç yılın emeğinin sonucu, o kadının tek garantisi. Bir zahmet çok çalışsın da gelirini artırsın.

Evin düzeni bozulur diyin, arkadaşlar bir sürü nedenler sunmuş onları diyin kadıncağız gelmesin.

Back
X