Kayınvalide ile neden yaşanmaz?

Kayınvalide ile beraber yaşamak için tek bir mantıklı sebep bulamıyorum ki yaşamamak için arayayım.

Elden ayaktan düşer, muhtaç olur anca o durumda sahip çıkarım. Yoksa uzakken iyi.

Kayınvalidemi severim, hiç sorun yaşamadım. Ama bu koşullarda.

Ne eşimi,ne annesi ne de aile yapımızı ve olaylarimizi biliyorsunuz.bu had nerden geliyor size?
Birşey biliyoruz da konuşuyoruz.
Kayınvalidemle eşim Birlikte karar verdiler zaten,kanitlayamasam da biliyorum önceki olaylardan.
Annesi ve oğlu bir olup aynı evde beni yiyip bitirecek.siz zavallı kv diyorsunuz çünkü çok bilmissiniz!🤔🙄
Size katılıyorum bu eşinizin tek başına aldığı bir karar değil adım kadar eminim çünkü aynı şeyi ben yaşadım evimiz yok kiradayız kayınvalide oğluma birlikte oturalım bende kira veriyorum sizde veriyorsunuz boşuna iki ev kirası vereceğimize ev alalım demiş eşimde dünden hazır heveslendi falan önce bende olur dedim sonra baktım bu iş yaş yok gerekirse omur boyu kirada kalırız gerek yok dedim uzun bi süre eşim söylendi durdu zamanla duruldu ...

konu sahıbı sızın esınız aılesıne neden baskı yapıyor maddı konularda bu onemlı
sankı bu konuda kayınvalıde de magdur edılıyor gıbı

Son düzenleme:
Herkese iyi akşamlar.
Uzun zamandır kv ile ilgili konuları okuyup anlamaya çalışıyorum.Şu zamana kadar kv ile sadece yılda birkaç kez görüştük,onun dışında iletişim telefondan.yeri geldi eşimi de şikayet ettim, sorunlar hakkında da konuştuk.Yani uzağız ama bu tarz sorunları konuşurken bile sevgi saygıyı karşılıklı hiç kaybetmedik.
Geleyim meseleye.Yakinda kv olduğu memlekete taşınma durumu var.esim sırf annesinin maaşını bizimle paylaşması için yavaştan baskı yapıyor.kv melek bile olsa aynı evde bir düzen kurulabileceğini sanmıyorum.
Onun dışında aslında neden gelinler kv ile yaşamak istemez bilmek istiyorum.
Günlük hayatta kurduğumuz düzene(yatma/kalkma saatleri,temizlik işleri,yemek yapma,bir yere gidip gelme)karisilmasini istemeyiz.bu en önemli sebep olabilir.
Eşim annem nasılsa çalışıyor evde olmaz diyor ama benim ikna olacağım birşey değil.
Benim kendimce çocuklarımla olan bir düzenim var.
Merak.ettigim şey aynı evde yaşayan gelin ve kv arasında asıl sorunlar neler oluyor.
Ben kabul etmiyorum bu arada ama bilmek lazım diye düşünüyorum.
Bence eşler annelerinin yanında değişiyorlar tez yazarım bunun üstüne hahahhaha😂😂

Valla belli biyastan sonra insan annesiyle bile ayni evi paylasirken zorlaniyo kaldiki kv
Isterse melake olsun
Ev uzerine ev olmaz

Size katılıyorum bu eşinizin tek başına aldığı bir karar değil adım kadar eminim çünkü aynı şeyi ben yaşadım evimiz yok kiradayız kayınvalide oğluma birlikte oturalım bende kira veriyorum sizde veriyorsunuz boşuna iki ev kirası vereceğimize ev alalım demiş eşimde dünden hazır heveslendi falan önce bende olur dedim sonra baktım bu iş yaş yok gerekirse omur boyu kirada kalırız gerek yok dedim uzun bi süre eşim söylendi durdu zamanla duruldu ...
Aynı benim eşim ve kv.bazi aileleler bu kafada oluyor iste.insallah benim eşim de düşüncesinden vazgeçer,tartışmak ta istemiyorum,daha düşüncesiyle yıprandım.basima gelse nolur düşünmek iştemiyorum

Esim sırf annesinin maaşını bizimle paylaşması için yavaştan baskı yapıyor.
Bu nasıl bir adam? Annesinin maaşına konma derdine düşeceğine karısına çalış demeliydi.

Aynı çatı altında gencecik gelin bütün gün evde, yaşlı kayınvalide işte, çalışıyor. Eğer aile şirketi, holding sahibi değilse elalemin emri altında çalışıyor. Zaten bu da ayrı bir sorun olurdu.

Yalnız yaşamayı seviyorum, o yüzden ne kayınvalide ne baska birisiyle birlikte yaşayamam. Herkesin kendi düzeni var, sabah istediğim saatte kalkar, istediğim saatte temizlik yaparım veya yapmam tüm gün keyif yaparım. Istediğim saatte istediğim şeyi yerim. Ama evde biri olunca bi düzen olmak zorunda. Başkasının yanında asla wcye giremem. Bide kök ailenin misafiri çok olur, ben pek misafir sevmem. Evimde de rahat olamayacaksam yani, o yüzden bunu düşünmeniz bile hata. Neden henüz 'sağlıklıyken' aynı ev düşünüyorsunuz ki? Aklınız varsa yakın bile oturmazsınız. Insan aynı evde kendi annesiyle bile anlaşamazken, eşinin annesiyle aynı evde anlaşan bir insan daha tanımadim ben. Hepsi kavgali, hepsi mutsuz. Ne gerek var?
Yalnız anladınız sanırım,ben değil eşim düşünüyor.yazdigim gibi ben asla ama asla istemiyorum.sizin de bahsettiğiniz gibi ben de özgürlüğüme çok düşkünüm.evimin düzeni herşeyi benim istediğim gibi olsun isterim.ama eşimle annesi bir olmuş bunu düşünmüş.esim de bana baskı yapıyor.ben de kafama taktım dert ettim.basima gelmesini istemem ama önceden görüşlere ihtiyacım var tabiki

Yok kayinvalide hain çıktı. Konu sahibinin eşiyle annesi plan yapmış beraber yaşamak içim kanıtlayamasada :işsiz: Tek anlamadım böyle plan yapıldıysa bu adam annesine maaşı için niye baskı yapıyor? Mantık hatası var ama nerede bilemeyeceğümmmmmm
Annesi önce oğlunu ikna etmiş demekki.esim bu zamana kadar bana böyle bir düşünceyle gelmedi.hatta benim memleketime taşındık, şimdilerde oluştu bu düşünceleri.acaba neden😒

Annesi önce oğlunu ikna etmiş demekki.esim bu zamana kadar bana böyle bir düşünceyle gelmedi.hatta benim memleketime taşındık, şimdilerde oluştu bu düşünceleri.acaba neden😒
Ama bence burada mantık hatası var. Eşiniz kendi planı yapmış. Yoksa annesine niye maaş baskısı yapsın kadın direk kabul ederdi baskıya gerek kalmazdı. Niye o zaman eşiniz baskı yapıyor bu kadına? Bence iki tarafıda ikna etmeye çalışıyor. Eşiniz çok bencil bir adam annesi bu yaşta çalışıyor kadının maaşına ortakçı çıkıyor. Durumu yoksa sızden de çalışıp katkı yapmanızı isteyebilirdi.

Bu nasıl bir adam? Annesinin maaşına konma derdine düşeceğine karısına çalış demeliydi.

Aynı çatı altında gencecik gelin bütün gün evde, yaşlı kayınvalide işte, çalışıyor. Eğer aile şirketi, holding sahibi değilse elalemin emri altında çalışıyor. Zaten bu da ayrı bir sorun olurdu.
Haklısınız ancak multimilyarder olsa birarada yaşardım kv ile😆

Beraber yasamak için bir tane bile sebep bulamıyorum 🤷‍♀️ kayınvalideyi bırak kim olursa olsun cekirdek ailem dısında kimseyle yasamak istemem. Dertsiz basına dert alma derim eşinin seni ikna etmesine izin verme

Ama bence burada mantık hatası var. Eşiniz kendi planı yapmış. Yoksa annesine niye maaş baskısı yapsın kadın direk kabul ederdi baskıya gerek kalmazdı. Niye o zaman eşiniz baskı yapıyor bu kadına? Bence iki tarafıda ikna etmeye çalışıyor. Eşiniz çok bencil bir adam annesi bu yaşta çalışıyor kadının maaşına ortakçı çıkıyor. Durumu yoksa sızden de çalışıp katkı yapmanızı isteyebilirdi.
Baskı kelimesini herkes yanlış anlamış.annesine baskı yapmadi.hatta annesi demiştir ona ben maaşı veririm gelin birlikte yaşayalım diye🧐
Çünkü kv min bu düşüncesi açıktan olmasa da cümlelerin altında hep var.
Eşim başta benim memleketime gelmezdi,şimdi ortaya atıyor bu fikri beni ikna etmeye çalışıyor.

Ev ev ustune olmaz. Bu kv ye ozel bısey degil. Ben bu hayatta bır tek kendi kocam cocuklarım dısında artı olarak sadece annemle yasayabılırim.belki bazı konularda cok rahat edemem o kadarcık olur.. ama asla kv ilede kıyaslayamam.

Baskı kelimesini herkes yanlış anlamış.annesine baskı yapmadi.hatta annesi demiştir ona ben maaşı veririm gelin birlikte yaşayalım diye🧐
Çünkü kv min bu düşüncesi açıktan olmasa da cümlelerin altında hep var.
Eşim başta benim memleketime gelmezdi,şimdi ortaya atıyor bu fikri beni ikna etmeye çalışıyor.
esım annesıne maas konusunda ufaktan baskı yapıyor cumlesınde baskıyı kımse yanlıs anlamadı :)
annesı oyle dese esınız baskı yapmazdı sızde boyle soylemezdınız kayınvalıdem boyle dıyor maasımda var gelın bırlıkte yasarız dıyor derdınız
kendınızı cok guzel ıfade edebılıyorsunuz gordugumuz kadarıyla bır yanlıs anlasılma yok yanı

esınız kotu bırı sızde zamanında esınızın yaptıgı o yanlıs harekete sessız kalmıssınız sımdı de sızın canınız sıkılıyor
kadının uc kurusuna muhtac olacak durumda mısın annenın parası annende kalsın herkes de evınde yasasın deseydınız zamanında bugun bunlar olmazdı

Back
X