Yani sofrayı birlikte toparlayın bütün işi sen yapma ama hiçbir şey yapmadan oturma da birlikte konuşa konuşa toplayın. Her gün aramak çok iyi bir fikir değil o arıyorsa konuşun tabi ama sen kendin 3-4 günde bir ara halini hatrını sor. Öyle her gün her gün de davet etme tabi ki ayda bir çağır bir yemek yiyin sizde onlara 2-3 haftada bir uğrayın belki bir ihtiyaçlatı olur falan yani herşeyin ortası iyi ona sanki annenmiş gibi de davranma tepene çıkar, çok soğuk da davranma ardından konuşur soğuk nevale diye orta ayarı bulmerhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
Ayrıca bu kadar da düşünme gelişine göre çok da kasma kendini kimseyi memnun etmek zorunda değilsin böyle düşün sadece saygı anlamında söylüyorum benmerhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
bu dediklerinizi yapıyorum zaten , benim için mesele yok. (ailemin evinde bu zamana kadar pek de yapmadım bu arada, prenses gibiydim misali :) ) Ancak üç beş noktaya takıldım, spesifik şeyler oldugu icin detay veremiyorum. O sebepten çok içimi açmayı, aşırı samimiyeti düsünmüyorum. (ne kadar böyle söylesem de hayatımda hiç ketum olamadım çok iyi niyetliyim hemen açılıveriyorum insanlara) Laf sokma demişsiniz herhangi bir laf sokma yok ama hafif tatlı şeyler oluyor arada..( İyi niyetli düsünüyorum kötüye yormak istemiyorum.) Ağırlama konusu, evimin her yeri her yerde oldugu icin düzene girmeden istemiyorum.Bukadar tedirgin olmayın.
Artık ailesiniz elbette masayı da kurduk bulaşık da yıkadık aynı annemize davrandıgımız gibi
Aramalar sormalar seviyeli ise akışına bırakın
Ama yok laf sokmalı hakaretli ise ona göre davranın
Eşya ya göre degil misafir agırlamak istediginiz zaman kapınızı açın onlarla aile oldunuz
tam olarak ben de böyle düsünüyorum, teşekkür ederim :)Yani sofrayı birlikte toparlayın bütün işi sen yapma ama hiçbir şey yapmadan oturma da birlikte konuşa konuşa toplayın. Her gün aramak çok iyi bir fikir değil o arıyorsa konuşun tabi ama sen kendin 3-4 günde bir ara halini hatrını sor. Öyle her gün her gün de davet etme tabi ki ayda bir çağır bir yemek yiyin sizde onlara 2-3 haftada bir uğrayın belki bir ihtiyaçlatı olur falan yani herşeyin ortası iyi ona sanki annenmiş gibi de davranma tepene çıkar, çok soğuk da davranma ardından konuşur soğuk nevale diye orta ayarı bul
haklısınız. Allaha şükür normal, güler yüzlü,saygılı bir şekilde davranıyorum. Elimden geldiğinde evine gittiğimde işini de yapıyorum. Aslında daha çok üstünde durmak istediğim konu, aradaki samimiyetin seviyesi idi.Siz bir evin kızısınız diyelim abiniz ya da kardeşiniz evlense gelen gelin size annenize naparsa hoşunuza giderse öyle davranın. Bunun bir matematiği yok. Başlangıç modu bu olur zamanla kötü davranış sözle karşılaşırsanız ona göre davranırsınız. Misafirliğe gittiği evde bile samimiyse arkadaşı insan sofrayı kaldırır bulaşığa yardım eder bu çok da büyütülecek birşey değil.
eee bu benValla benim bildiğim yeni gelinler hep salağa yattı, ben bilmiyorum ben anlamam diye diye geçiştirdiler. Ben de dahil
Başlangıçta kimse kimsenin işini görmesin samimiyet ilerlerse o. Sen evini diz, o kendi evini temizlesin. Gittiğinde işine yardım edersin o kadar.haklısınız. Allaha şükür normal, güler yüzlü,saygılı bir şekilde davranıyorum. Elimden geldiğinde evine gittiğimde işini de yapıyorum. Aslında daha çok üstünde durmak istediğim konu, aradaki samimiyetin seviyesi idi.
tam olarak öyle yapıyorum teşekkür ederim :)Başlangıçta kimse kimsenin işini görmesin samimiyet ilerlerse o. Sen evini diz, o kendi evini temizlesin. Gittiğinde işine yardım edersin o kadar.
o zaman onun evinde hiçbir iş yapmamam kafama göre takılmam gerekirNe kadar kendinizi diken üstüne görürseniz o kadar alışamazsınız..
Kendi ailenize nasıl davranıyorsanız aynısını onlara da yapmalısınız..
Ayrı gayrı yapmayin..
Aranizda bir sorun yoksa tabiki..
Benim de çoğu iş elimden gelir ama hiç atlamadım ben yapayım diye. Aaa bu böyle mi şu şöyle mii, ay senin elinden çok lezzetli oluyor diye diye üç yılı devirdimeee bu benKaldı ki çok da bilmiyorum yalan yok ama isteyince de yaparım yani neden olmasın
Ne yemek yapıcaz diye sorulabilir. Yemegin birinin ucundan tutulabilir. Sofra kur topla yapilabilir. Cay servisi getir götür. Gorumceniz evin isini yapıyorsa zaten bulasigi size birakmaz diye dusunuyorum. O makineye yerlestirir siz artanlari dolaba koyarsiniz artmadiysa tencereleri yikarsiniz. Ayni sehirde yasiyor olsam evini temizlemeye kalkışmam. Ama derleyip toplarim. Bu kadar. Otesine elimi sürmem. Bu tarz konular suistimal edilmeye cok açık çünkü. Karakterini bilemiyorum ama benim cevremde gelinini kole gibi kullanan cok kv var.merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
dediğim gibi biz uzağız çok zırt pırt geleceklerini düsünmüyorum ama yine de bilemem tabi. bakalım nasıl olacak ben de düsünüyorum böyle şeylerBenim de çoğu iş elimden gelir ama hiç atlamadım ben yapayım diye. Aaa bu böyle mi şu şöyle mii, ay senin elinden çok lezzetli oluyor diye diye üç yılı devirdimkendimi kullandırmadım hiç, bir çizgim vardır. Samimiyiz ama nerede ne söyleyip nerede ne demeyeceklerini bilirler. O çizgimi geçtikleri zaman farklı yüzümü görünce şok olmuşlardı, o yüzden pek yeltenmiyorlar. Tatlı sert dedikleri şeyi yapmak lazım kısaca
daha önce düğünden evvel birkaç gün kalmam gerekmişti o zaman beraber süpür sil falan yapmıştık ama dediğiniz gibi ben yapı olarak öyle bir insan da değilim, aheste aheste canım ne zaman isterse o zman yaparım kendi evimde de. o sebepten temizliğe çağırmaz yani beni gittiğimde de aynen dediklerinizle ilgilenirim :)Ne yemek yapıcaz diye sorulabilir. Yemegin birinin ucundan tutulabilir. Sofra kur topla yapilabilir. Cay servisi getir götür. Gorumceniz evin isini yapıyorsa zaten bulasigi size birakmaz diye dusunuyorum. O makineye yerlestirir siz artanlari dolaba koyarsiniz artmadiysa tencereleri yikarsiniz. Ayni sehirde yasiyor olsam eviniz temizlemeye kalkışmam. Ama derleyip toplarim. Bu kadar. Otesine elimi sürmem. Bu tarz konular suistimal edilmeye cok açık çünkü. Karakterini bilemiyorum ama benim cevremde gelinini kole gibi kullanan cok kv var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?