• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile yaşanirmi?

İnsan yeri geliyor kendi annesiyle anlaşamıyor
Aşık olduğu insanı göresi gelmiyor tartışınca
Ki kaldı ki kv
Yakınlarda bi ev tutulur ona okey
Ama aynı evde huzur mümkün değil
En basiti özel hayatınız bile yatak odasıyla sınırlı kalacak çok sıkıcı

Ayrıca benim kaynanada bizle yasamak istedi kocası ölünce ben kabul etmedim diğer gelinleri de etmedi herşeye karışan alinan bı modeldi kendisi, şimdi ayrı evi var gayet güzel bakiyo çocukları sende üstüne hicc alma bu görevi daha gençsin kaynana derdi mi cekicen çocukları baksin ha anlasirsan sende gider gelir evine yardımcı olursun istersen
Kabul etmeyince eşiniz ve kv tavrı ne oldu..

Anladığım kadarıyla siz evleneceksiniz, yaşınız küçük, kv ile yaşamak lazım, sevgilimi seviyorum onun evlilik yaşı geldi evlenmemiz lazım diyerek okul bittiği yıl evleneceksiniz. Hiç bir şekilde karşı çıkıp tepkinizi ortaya koyacağınız düşünmüyorum. Umarım yanılırım. Size hayatta başarılar

Tabiki yaşanmaz sormak bile hata

Olmuyor kardeşim maalesef . Zaman ahir zaman ,fitne zamanı. Kayınvalideler sürekli bi beklenti içinde oluyorlar. Hele bir de alıngan diyorsun. Masaya 2 bardak getirsen dalgınlıkla çeker gider ağlar o kadın. Kocan da naptın anama der. Hiç ummadığın adamlar bu soruyu soruyor bi de biliyor musun :) evlendikten sonra anacı oluyo erkekler. Orta yolu bulamazsın aynı evin içinde mümkün değil pek ..

Şunun sorulmasi bile saçma ya. İsterse melek olsun yahu ayni evde olmaz, insan yeri geliyor annesiyle anlasmazlik yasyaabiliyor ama anne kiz arasinda olana benzemez kayinvalide ile olan durumlar.
Hicbisey olmasa bile devamli evin icinde biri varken insan nasil rahat eder, sıkılır biyerden sonra.
Yalniz yasayan herkes cocuguna tasinmak zorunda da degil. 🙄 Yakininizda otursun, buna da imkan yoksa asla evlenmem ben olsam.

Annesı de bunu böyle dusunuyor herhalde.annem de yalnız..kesınlıkle bırlıkte oturmam dıyor ..yaşlılık hastalık hariç..
Aklını peynır ekmekle yeme.
Evlenmeden önce sapsız üzümle evlenıcem derdim.saplı üzümle evlendım.ne kadar doğru söz söylemişim seneler içinde acı tecrübe ılr sabit
Evlerımız ayrı ..arada yalnız kalamam dıyıp duruyor ..ruhum daralıyor..ıns böyle birşey olmaz ..kımseye kımseyi muhtaç etmesin.

Girip girip bakıyorum bu konuya konu sahıbı ne demıs diye, dedıgı bıseyı gormedım.

Kaynana yanında olur mu olmaz mı bilmiyorum ama ailesinin unıversıte okuttuğu kızında basarili olup okudugu bir hayat var.
21 yasındasın. Okul bitti hoooop evlilik..
Insan neden azcık calisip sosyallesıp para kazanmak gezmek, emek harcayan aileye harcamak istemez.
Neden tavsiye uzerıne gorustugu bırının annesiyle yasamayı dusunur 21ınde?
Asık olmak istemek neden seceneklerde yok, ask cok guzel bir sey.

Evde babasına bir bardak cay vermeden kaynana yanına evlenıp hizmetcı olmak istemek kendine acımamak gibi bisey.
Genclık geri gelmiyor.
Neden hayata boyle minnacık yerden bakılır.
Olmayacak sey oldurulmaya calısılır. Tum bunlar olurken, kızın ailesinin fikri ne?

Neden insan hayatını yasamak istemez ve derhal evlenmek ister,aklım almıyor.

Konu sahıbı okul biter bitmez kaynana yanını bırakalım neden evlenmek istiyorsun?

Kv dediğinin nişanlıyken en meleği bile evliyken her halta karışmak istiyor. Biz ayrı evlerdeyiz, eşimde yüz vermez ama gel gelelim pişirdiğim yemeğe gittiğim geldiğim yere ona buna karışmak istiyor. Aynı evde çekilecek dert değil. Evli insanlar başbaşa olmalı.

Kendi ailemiz bile olsa o kadar sıkıntı çekebiliyoruz. Kayın valide ne kadar iyi olursa olsun eşin ile ayrı ev kurman daha iyi olur.
Ayrıca tek erkek evlat olması onla yaşaması gerektirmiyor. Yengemin annesi, babası öldüğünden beri dayımlarda kalıyor 25 senedir filan. Oysa 4erkek evladı var. Büyük oğluna bayramdan bayrama gider sadece oda 3-4 gün. Tek başına kalamayacak durumda ise çocuklar arasında farklı bir karar alınabilir

Mecburi durum yok. Yetiskin bir kadin, niye ille bir erkek ile ayni evde kalmali? Bakima muhtaç degil, hasta degil birsey degil. Gayet tek basina hayatini idame ettirebilir. Bir es öldü diye, yerini bir evlat alamaz. Almamali.

Ister kv'de melek olsun, asla olmaz. En basit tv bakarken esin ile yaslanamazsin, öpüsemezsin. Seks olayi zaten tamamen sakat. Aman ses çikmasin, aman banyo sesi gider,..

Bir 26 yasindaki erkek halen annesi ile kalmak istiyorsa, büyümemis demektir. Kosarak uzaklasman lazim. Ki zaten yasin evlilik için çok küçük zaten. Yani bu konuya nasil bakarsan bak, elinde kaliyor. Sakin ama sakin evlenme.

Ben 21 yaşında evlendim(eşimle aramızda 7 yas vardi ben de senin gibi safca "evlilik yasim geldi" demesine cok sevdigim icin ikna oldum) ve yeni tanistigim herkes evli olduğumu ogrenince bana "daha cok erken" "cok kucuksun" "neden evlendin" dedi durdu. Utanmasalar boşan diyeceklerdi o derece(milletin agzi torba degil) resmen psikolojik baskı uyguladılar :sinirli:

Yani hayatinin en onemli kararını karsi tarafa baglama. O da seni yeterince seviyorsa "ben de daha kucugum" dediginde ortak bir noktada bulusabilecek karar verilebilir. Ayrica yaşı da geç falan degil, evlenmenin yasi yok sonucta.

Kaynanayla yasamayi da sakin kabul etme. Hayatin zindan olabilir, mutlu olup iyi anlasma olasigilin cok az. Aksam kocana evde supriz yapamazsin, yemek bile bas basa yiyemeyeceksin. Hem zatrn anneci erkekten de kaç canim. Hicbir hayir gelmez ana kuzularindan. Guzelce okulunu bitir meslegini eline al, daha mutlu olacagin neler cikacak hayatinda karsina.

Back
X