• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile yaşanirmi?

Okulunu bitirmeden mi evleneceksin o kısmı anlamadım.
Yeni bir aile kuracaksın ama yeni bir ev kuramayacaksın kurulu eve gideceksin. Onlar zaten kurulu düzenlerinde yaşamaya devam edecek sen sonradan katılacaksın ve onların düzenine uymak zorunda kalacaksın. Sevgilinin evlenme yaşı ona göre gelmiş olabilir ama senin daha gelmemiş, evlilik kararını bile ona göre veriyorsun şimdiden kendi kararlarını alamıyorsun, farkında mısın?

Ayrı evde yaşasanız bile okulunuz bitip çalışmaya başlamadan evlenmeyin.

Her eşi vefat eden anne çocuklarıyla beraber yaşamıyor, doğal ve zorunlu olan birşey yok ortada. Yakın yerlerde oturabilir ama aynı ev olmak zorunda değil.

Ve tabi ki aynı evde yaşamayı kabul etmeyin. Kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden olur.

Öncelikle doğal olarak annesiyle yaşamak istiyor gibi bir durum olamaz. Eğer annesi tek başına yaşayabiliyorsa ki fiziksel veya zihinsel bir engeli olmadığına göre yaşayabilir neden evli oğlu omunla birlikte yaşasın? Evlenmek aile kurmak demek. Kendi evi, kendi ailesi, kendi sorumlulukları olmadı demek o yüzden sizin aksinize ben çok doğal bir durum gibi görmüyorum bunu.

26 yaşında evlilik çağı geldi demişsiniz 26 bence erkek için evlenme çağı değil zaten de onun için gelmiş bile olsa sizin için gelmemiş daha çok küçüksünüz. Seneye evlenme kararı alsanız bile yaşınız küçük.

Önce üniversite bitsin, iş hayatına atılın alın mesleğinizi elinize sonra isterseniz hala evlenmek evlenirsiniz.

Kayınvalide ile yaşayıp sorun yaşamayan çok çok az insan gördüm. Önce bi bakın annesi nasıl bir insan ama siz kendiniz tanıyın, başkasının lafıyla hareket etmeyin.

Erkekler "anneme bakmalıyım" ile "annemin dibinden ayrılmamalıyım"ın aynı olduğunu zannediyor. Meselenin annesini istememek olmadığını, ama gerek okuduğunu aile iletişim kitaplarından (okumadıysanız bi ara okursunuz :D)) gerek çevrenizden görüdğünüz kadarıyla iki ayrı evde yaşarken anneciğine daha iyi destek çıkıp daha mutlu olacağınızı, günün sonunda size özel bi alana ihtiyacınız olacağını anlatın. Anlıyorsa ne ala, anlamıyorsa (buradan sonrası şu an size acı gelecek ama tecrübe etmek daha acıdır inanın) hayat yeni ilişkiler için fırsatlarla dolu. ama hayat mutsuz bir evlilik için çok kısa.
zihninizi "kv kötüdür" miti ile doldurmayın ama bi yaştan sonra kendi anneciğinizle bile aynı evde olmak koyuyor, zor geliyor. Kaldı ki bu kv cennetten yeni gelivermiş bir melek de olsa zorlanacaksınz ve bu zorluklar misliyle evliliğinize yansıyacak. Onun yerine ilişkinizi iyi tutun ama günün sonunda kapınızı kapatıp aile olun.
Umarım gönülünzce ve huzurlu bir yaşamınız olur.

Yaşınız evlilik için çok küçük. Okulu bitirmeden, çalışmaya başlamadan, kendi paranızı gönlünüzce yemeden evlenmeyin.
Sevgilinizin yaşında da bir şey yok. O da genç daha, bekleyebilir.

Sorunuza gelince, ben olsam kabul etmezdim.
Yaşı çok mu, kendini idare edemeyecek durumda mı?
Hayir orta yasli 55 ksuur yasinda

Ben aynı evde degil ama aynı binada olduğum halde alışmam 2 seneyi buldu 7 senelik evliyim.

Benim kayınvalidem hiç birseye karışmaz kendi halinde ama aynı evin içinde olsaydı geleni gideni bitmez cok misafir gelir aşağıya.

Ben çocuklardan bazen vakit bulup inemiyorum o da sagol sun bunun lafını etmez çıkar arada cagırınca cay içmeye falan.

Yapmayın Allah aşkına, üniversite okuyan gencecik kızınız, yaşınız da küçük, öncelikle okulunuz bitsin, mesleğinizi alın elinize. Ayrıca tek erkek olunca ne oluyor ben anlamıyorum, kadın çok yaşlı ise en fazla yakın yerde ev tutulur ama birlikte yaşamak nedir, lütfen böyle bir hataya düşmeyin. Burda bir sürü örnek var açın okuyun bence, sonuçları görürsünüz.

Kizlar merhaba ben hem universite okuyorum hemde yaklasik 2 senedir bi erkek arkadasim var bu erkek arkadasim da dayimin esi yani yengemin kardeşi cok iyi bir cocuk tavsisesiyle tanistik 2 senedir iyiyiz ve seneye evlilik karari almak istiyoruz ama bi sorun var sevgilim tek erkek cocuk ve babasini kucuk yasta kaybetmis evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak. Kayinvalidemde kendi halinde iyi bir insan tabi duydugumuz kadar tek sikintilari ailecek cok detaycilar ve alinganlar simdi size soruyorum yasim 21 sevgilimin 26 ve o evlilik cagina geldigi icin bu iliskiyi uzatmadan bir ad koymak istiyor ben ise universite okuyorum hala kayinvalide ile yasamayi kabul etmelimiyim bana lutfen bir akil verin kadin tek aslinda bir nevi mecbur gibi bir durum var umaeim bu yaziyi okuyup bana akil verirsiniz cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
Ayrıca benim kaynanada bizle yasamak istedi kocası ölünce ben kabul etmedim diğer gelinleri de etmedi herşeye karışan alinan bı modeldi kendisi, şimdi ayrı evi var gayet güzel bakiyo çocukları sende üstüne hicc alma bu görevi daha gençsin kaynana derdi mi cekicen çocukları baksin ha anlasirsan sende gider gelir evine yardımcı olursun istersen

Lütfen şu BDV’de kv diye aratın ve tek tek zaman harcayıp okuyun. Biz ne desek boş. Tecrübeli o kadar insan var ki. Genel sorun ailelerin aşırı yakın olması, beraber yaşama.

Şahsen ben istemezdim. Yıllar önce esimle tanışmadan başka bir aday vardı. Tek çocuk babası vefat etmiş o çocukla evlensem kv de birlikte yaşayacaktı. Annem bunu duyunca hiç tanışmadan boşver kv ile mi yaşayacaksın başka kısmetin çıkar deyip vazgecirmisti.
Siz şimdiden kabullenmisiniz tercih sizin hayat sizin.
Bazı kvdelr oğullarını paylaşamıyor gelini düşman gibi oğlunu elinden almış gibi görüyor
Öyle değildir umarım ama böyle kişiler evliliği çekilmez kılıyor.
Ayrıca yaş 21 sanırım bu yaşta evlilik çok erken bana göre.

Sakin ha hayatinin hatasini yaparsin 21 yasindasin ne evliligi once okulunu bitir biraz hayatini yasa calis para kazan keyfine gore harca hem bak dusuncelerin birkac seneye nasil degisicek daha olgunlasicaksin. Bu cocuktan ayril bence cunku olmaz. Ayrica kv tek bile olsa beraber yasamak zorunda degilsin enn igi ihtimal ayni binada farkli daire olur daha fazlasi asla.

Back
X