Kayınvalide ile yüzgöz olmak istemiyorum. Yardım!

Hiçte gitme gitmek zorunda değilsin.birak esin gitsin ama sen girme böyle alıştır.eninde sonunda alisirlar.hem çalışan birisin zor.ben ayda bir giderdim şimdi aram açık hiç gitmiyorum esim tek gidiyor.iki küçük çocukla zaten zor gidemem.bayramlik artık ancak.bence tavrını koymalı son.kv felaket bisey gibi gözüküyor sakin yüz verme.kendine başka meşgale bulsun ne o öyle micmic.cocugun olduğunda yandın sen aman diyim.
Uzağa taşın bence baya uzağa yada köy tavrını.yoksa cekecegin var..

Evet... en iyisi öyle yapmak. İnanmazlarsa da kendileri bilir. (İçten içe tatsızlık olur diye korkuyorum üzülüyorum eşim de bahane olduğunu anlar beni suçlar diye-salak muyım neyim:KK43:)
Eşiniz sizi ne için suçlayacak? Anne babasının evine sürekli gitmediğiniz için mi? Buna mecbur değilsiniz biliyorsunuz değil mi? Zaten üzerinize düşeni yapıyorsunuz anladığım kadarıyla.Huzursuzluk çıkmasın diye alttan alıp durdukça önünü alamazsınız.Ha illa ki huzursuzluk çıkıcak diye de bişey yok.Tatlılıkla halledin eşinizle.Siz bir tek eşinize karşı sorumlusunuz.Biblo değilsiniz , bunu da unutmayın.

Evliliğimin ilk yılında biz de böyleydik. Haftada iki akşam yetmiyordu haftasonu da çağırıyorlardı kendileri de geliyorlardı sık sık. Gelsinler lazim değil de, ailemden birileri gelecek mesela Dayim teyzem vs öyle bir duruma gelmiştik ki onlara haber vermesem suçlu hissediyordum. bunlar da yeni evli, evlerine alışsınlar işleri güçleri olur yoktu hiç. Bir yıl öyle idare ettik ama en sonunda eeeh dedim eşimle bir kavga ettik sen gidiyorsan git ben artık haftada birden fazla gitmeyeceğim de yeter dedim eşim de çok üzüldü ve artık haftada bir akşam oradayız yalnızca. Haftasonlarını da bir haftasonumuz var diyoruz gitmiyoruz. Bir şey söylerlerse de eşim hallediyor ki söylemiyorlar aslında. Zaten yorgun argın işten gelmişim hazır yemeğe gelsem ne fayda bulaşığıydı, çayıydı servisiydi evde olsam daha az yorulurum. e yeni evlisin insan evinde eşiyle başbaşa olmak istiyor. Onlara sorsan dünyanın en anlayışlı kayinailesi, kendileri cekmis ama çektirmemişler ama öyle olmuyor işte. Yalan yok iyiler, ama fazla yüzgöz olmaya da gerek yok. İns en kısa zamanda orta yolu bulursun kırıp dökülmeden.

Eltim de yok ki sen esimin ailesine mi gelin geldin diyeyim :) ayni modelden bizde de var. Ne oldu, beklentilerini karsilamadim. Ne oldu, kotu gelin oldum. Umrumda mi? Hayir. Esim de umrumda degil, memnun degilse boşansin ailesiyle yaşasin. Herkes yapis yapis micmic yasamaktan hoslanmak zorunda degil. Ogretmensin galiba, bahaneler bul, sinavlari okumam lazim, sinav hazirlamam lazim, vs yapmam lazim, butun gun ayakta ders anlattim yoruldum, hasta olmasan da hastayim bogazim agriyor vs de. Bizimkilere hasta olacak gibiyim desen 1 ay ugramazlar kendilerine bulasir grip diye ;)

Valla ne derlerse desinler duymazdan gelin.
Ne güzel yeni evli çiftsiniz her hafta sonu gezin dolaşın çocuk olmadan .
Hatta farklı şehirlere gidin.
Hayat kısa onlarda karı koca gezsinler düşsünler genç çiftin yakasından böyle yaşlılardan nefret ediyorum bi bizim ülkede böyle bu durum.
Madem siz tek kalınca laf sokuyorlar o zaman buna fırsat vermeyin hep eşinizle gidin yalnız kalmayın onlarla ya da sürekli konuyu gecistirin ben evime zor yarışıyorum yoruluyorum deyin.

Eşimde bana hak verdiğini söylüyor orta yol bulmaya çalışıyor . Sen haklısın konuşsam mı acaba diyor. Sonra hafta içi okul çıkışında da git bi de öyle deneyelim diyor

Yahu bunların hepsi aynı model mi? Benim eşimin annesi de sürekli okul çıkışı gel derdi.Okuldan çıkıyorum kafam olmuş bi milyon , eve gidince ses olmasın diye Tv bile açmıyorum.Gidip bi' de orda söz sohbet edicek hal mi kalır insanda? Ben umursamadım ve o da anladı artık.Bizler kimsenin hayatına monte olmadık , yeni bir hayat kurduk.Bunu anlamaları gerekiyor.Siz de bu anlayışı yerleştirmeye çalışın.Benim annem de kayınvalide , gelinler annemi aşırı severler çünkü ne baskı ne laf sokma sessiz sakin bir insandır sevgi doludur.Kendinizi suçlu görmeyin.Sonradan olan akrabalık ilişkileri karşılıklı olur.

Evet eşimde kızdığında o dediğiniz lafı ediyor. Annem benim önceliğiö diye yüzüme söylüyor. Ne kadar kırıcı olduğunu anlamışsınızdır. Eşime söylemeli miyim söylememe liyim kararsızım söylemezsem onları çok iyi zannediyor söylersem de başka türlü. Çok sağol yaaa keşke sihirli değnek olsa düzelseler bi rahat bıraksalar hepimize kolay gelsin
Insanlar su gencleri basbasa biraksalar evlilikler yurur aslinda ama anlamiyorlar. Kas yapayim derken dozu asip goz cikariyorlar. Ben yuzde yuz mutlu evlilik gormedim. Esler iyi anlassa da ya kayinvalide ya gorumce problemi yasiyorlar ciftler. Herkes birseyle sinav oluyor hayatta iste.
Kayinvalide oglunu evlendirince buldum delisi oluyor. Geline kendi kendine hediyeler kiyafetler aliyor, annemden biliyorum. Yemek yapiyorlar sonra da bogazimizdan gecmiyor diye yemege cagiriyorlar. Onlar gelmezse de tencereyi alip size yemek yaptim bogazimdan gecmedi diyorlar. Sonra da yaptiklarina karsilik olarak hizmet bekliyorlar. Evine gelen misafirlerin kayinvalide otururken gelin tarafindan hizmet gorulmesi ile ne iyi gelini var hizmet ediyor dedirterek o gururu yasamak istiyorlar. Bu cogu yeni evlenenin yasadigi. Ozellikle kayinpederi õlmūs gelinlerde bu olay daha baskin. Cunku yalniz kalan kayinvalide geline daha cok sariyor.
Cocuk olunca da bebek gormek sevdasi basliyor. Bu durum cocuklar 5 yasina falan gelinceye kadar devam ediyor. Sonrasinda kayinvalide cocuk sesine tahammul edemiyor gelin de hicbirseye yetemedigi icin gelip gitmeleri azaltiyor.
Su an esinize bu durumdan yakinsaniz suclu tataf siz olursunuz. Kayinvalide ise konussaniz oglunu doldurisa getirir. O tarafa gitmeyi keserseniz esiniz de sizin ailenize gelip gitmemeye baslar. Bunlar herkesin yasadiklari. Arayi caktirmadan yavas yavas sogutmak gerekiyor ve fazla iclerine girmeden mumkun oldugunca dahil olmamakla oluyor. Zaten samimi olsaniz da hep onlarin gozunde "el kizi"sinizdir. Agizlariyla kizim deseler de gonullerde oyle degildir.

İstedikleri zaman değil istediğiniz zaman! gidin. İsteklerin sonu gelmez.
Haftada bir gayet makul. Orda mı yaşayacakmışsınız.
Söylesinler geçiştirin duymayın.

Hanımlar bu yaz evlendim. Yeni evli sayılırım ancak kayınvalidemler bir türlü bizi rahat bırakmıyor. Haftada 1 mutlaka gidiyoruz. Bu bazen her hangi bi durum varsa 2 de olabiliyor . Ancak kesinlikle onlara yetmiyor. Sürekli daha samimi olalım daha sık görüşelim diyorlar. İkimizde çalışan insanlarız . Kendimize bile doğru düzgün vakit ayıramazken daha fazla nasıl görüşebiliriz anlamıyorum. Ve bu durumla ilgili sürekli laf sokuyorlar bir trip hallerindeler. Eşim yokken ben yalnızken kayınbabam da kayınvalidem de inçe inçe mesajlarla daha sık görüşelim diyorlar resmen sıkıştırmış gbi. (Daha başka olaylar da oldu uzatmamak için yazmadım şimdi) çok bunaldım artık. Yarın da eşim işteylen ben erken onlara gidicem mevlüdü var. Beni tek basına iyi sıkıştıracak gibi geliyor. Cevap veririm ancak yüz göz olmak o kıvama gelmek istemiyorum sonrasını zor geçmemesi adına. Ne öneririsiniz? Yarın Mevlüt'e aslında yetişemeyeceğim ama yine de erken gideyim üstüme kalmasın diyorum ama hiç istemiyorum
Bu sekilde davranan insanlarla mecburen yüz göz oluyorsun misal ben.o yüzden lafını Esirgeme. Gitmek zorunda değilsin ayrıca. Is koca da bitiyor klasik bir gerçek.

Yüzlerine birşey söyleme
Hareketlerinle belli et
Mesela öncelikle ben olsam mevlüde gitmem ya da çok geç bir uğrarım
Konuşacak mı konuşsun
Gelmiyorsunuz deyince dinler gibi yap gergin bir gülückle hı de geç,umursanmadığını hissetsin ispatlayamason laf yok çünkü
Haftada bir gidiyorsan bir hafta hasta ol gideme iki haftada bire düşür onu
Hergün arıyorsan da iki gğn derken üç gün derken dört gün olsun

Ne kadar çok arar gidersen beklenti de bir o kadar artıyor. 4.5 senelik evliyim evliliğim başında mesafe koyamadıgım için haftada bir gitmesem triplerinden geçilmiyor. Eskiden hafta sonunu komple orada geçirirdim. Şurada 1.2 senedir sadece bir gün gidiyoruz ama gel gör ki yetmiyor. Hafta sonu sabahın 8nde aramaya başlıyorlar nerdesiniz gelmiyor musunuz diye. Konu sahibi şimdiden tavrını kesin ve net yok ilerde çok çekersin.

Hanımlar bu yaz evlendim. Yeni evli sayılırım ancak kayınvalidemler bir türlü bizi rahat bırakmıyor. Haftada 1 mutlaka gidiyoruz. Bu bazen her hangi bi durum varsa 2 de olabiliyor . Ancak kesinlikle onlara yetmiyor. Sürekli daha samimi olalım daha sık görüşelim diyorlar. İkimizde çalışan insanlarız . Kendimize bile doğru düzgün vakit ayıramazken daha fazla nasıl görüşebiliriz anlamıyorum. Ve bu durumla ilgili sürekli laf sokuyorlar bir trip hallerindeler. Eşim yokken ben yalnızken kayınbabam da kayınvalidem de inçe inçe mesajlarla daha sık görüşelim diyorlar resmen sıkıştırmış gbi. (Daha başka olaylar da oldu uzatmamak için yazmadım şimdi) çok bunaldım artık. Yarın da eşim işteylen ben erken onlara gidicem mevlüdü var. Beni tek basına iyi sıkıştıracak gibi geliyor. Cevap veririm ancak yüz göz olmak o kıvama gelmek istemiyorum sonrasını zor geçmemesi adına. Ne öneririsiniz? Yarın Mevlüt'e aslında yetişemeyeceğim ama yine de erken gideyim üstüme kalmasın diyorum ama hiç istemiyorum
Canım yeniyken aileler biraz daha fazla gelelim gidelim istiyorlar bence zamanla onlarda anlıyorlar bunun gereksizliğini eşler de zamanla daha az gitmek istiyor bence anlamamazlıktan gel biz 5 6 haftadır annemlere 3 haftadır da kayinvalidemlere gitmedik aramız 15 dakika

Akışına bırak ama haftada 1 i geçmesin gitmeniz

Bu arada annemlere ben öğlen aramda gidiyorum yanlış anlaşılmasın;) eşimde her akşam kapıdan kız kardeşini eve bırakıyor arabayla yani duygusuz değiliz;)

Destek gibi ama sizinkilsr hayırdan anlıyor sanırım. Ama eşim hayır deyince kadın trip atıyor kızıyor bu sefer o da onlar kızmasın diye hayır demem istemiyor üzülüyor. Beni ikna etmeye çalışıyor ben ikna olmayınca onlara felan arada kalıyor çok. Ne yapayım diyor sadece... konuşayım mı dediğinde konuş bile diyemedim çünkü konuşmaktan amlıcaklarını sanmıyorum
O zaman esinizle ciddi ciddi konusun boyleyken boyle diye gerekirse 3 te degil de 6 da cikiyor olun gerci okul tam gun mu bilmiyorum ama... suan icin onemli olan seyin siz oldugunu vurgulayin esinize..ben her zaman en bastan oyle konustum biz aile olacagiz / olduk biz onemliyiz onceliklerimiz degisti diyorum hep ornegin biz gidersek cuma aksamlari gideriz ctesi gezeriz pazar da evden cikmayiz istisnalar haric siz de bir duzen kurabilirsiniz bence gecenlerde kv gun arkadaslari gelecekmis beni de cagirdi mesaj atmis esim de dedi hatta ben olsam gitmezdim diye ne dicem diye kivranirken anne ben gelmeyeyim simdi sıkılirim kimseyi tanimiyorum dedim tamam dedi o hicbir sey soylemez.

Bir bana mı garip geldi siz akşam şehir dışına giderken gelmeleri

Yani o hafta da görüşmeyin ne olacak ki

1,5 saat geciktiler bekledik falan garip arar biz çıkıyoruz geç oldu deriz sonra görüşürüz der çıkarız yola olur biter

Küserse paşa keyfi bilir

Neden bu kadar seremonili yaşıyorsunuz ki

Bir bana mı garip geldi siz akşam şehir dışına giderken gelmeleri

Yani o hafta da görüşmeyin ne olacak ki

1,5 saat geciktiler bekledik falan garip arar biz çıkıyoruz geç oldu deriz sonra görüşürüz der çıkarız yola olur biter

Küserse paşa keyfi bilir

Neden bu kadar seremonili yaşıyorsunuz ki

Evet bununla ilgili tek siz yazmışsınız. Bana da öyle garip geldi ki. Bir bahane ile geldiler tabiki. Eşime söyledim gerek yok diye ama babam ısrar ederse tamam derim dedi nitekim öyle de olmuş eşimin de pek hayırı yok kimseyi kırmak istemiyor aileni kır da diyemiyorum. Üstelik geç kalmalarının sebebi yolda başlarına gelen bir aksilik. O sırada eşimle telefonla konuşmalarına rağmen bu aksiliği hiç söylemiyorlar bile. Belki de gelmeyin der diye bence..... çok seremonili yaşıyoruz hemde çok daha neler neler.

O haftada görüşmeyin ne olacak demişsiniz ya hem bizi 5 dk da olsa gördüler ona rağmen memleketten geldiğimiz günün ertesi günü o yorgunluğa rağmen yine onlara gittik evde kalıp yol yorgunluğunu atmak varken. O yorgunlukla gidince bir de hesap soruldu. Hani ne güzel gelmişsiniz diyecekleri yerde...

O zaman esinizle ciddi ciddi konusun boyleyken boyle diye gerekirse 3 te degil de 6 da cikiyor olun gerci okul tam gun mu bilmiyorum ama... suan icin onemli olan seyin siz oldugunu vurgulayin esinize..ben her zaman en bastan oyle konustum biz aile olacagiz / olduk biz onemliyiz onceliklerimiz degisti diyorum hep ornegin biz gidersek cuma aksamlari gideriz ctesi gezeriz pazar da evden cikmayiz istisnalar haric siz de bir duzen kurabilirsiniz bence gecenlerde kv gun arkadaslari gelecekmis beni de cagirdi mesaj atmis esim de dedi hatta ben olsam gitmezdim diye ne dicem diye kivranirken anne ben gelmeyeyim simdi sıkılirim kimseyi tanimiyorum dedim tamam dedi o hicbir sey soylemez.

Bende hep böyle konuşuyorum eşimde anladı galiba ( veya orta yolu bulmak için bana öyle davranıyor bilemiyorum ). Ama şuan mesele eşimden de çıktı ailesinin tavırları. Onları kırmak üzmek mi yoksa biz mi. Eşimin bakış açısından bu. Ne yapayım yaşlı onlar kıramam diyor kır diyemiyorum tabiki
Laftan anlamıyorlar

Back
X