Kayinvalide krizi

Sende bund an sonra anladigi dilden konus annesi otoriter emir kipi kullaniyorsa sende mutaga sicak su gelmiyor tesisatta sirun var kullanmam gerek hemen bu ise bir bak de. Erkekler kem den kumden yan komsudan alt kattan anlamaz kimilerinin kafasi sanarsin tek noronla calisiyor detay vermeden adama yapmasi gerekeni soyleyeceksin, senin kocada ilkel beyin var ona gore davranmalisin bence. Adamin muhtemelen anlamayacagi ve aklinda tutamayacagin 10 bun tane detay yerine olayi ve yapmasi gerekeni anlat ha sorar merak ederse detaya inersin.

Mutfağa sıcak su bağlanması lazım onu hallet demesi lazım net

bence de

Sende bundan sonra anladigi dilden konus annesi otoriter emir kipi kullaniyorsa sende mutaga sicak su gelmiyor tesisatta sirun var kullanmam gerek hemen bu ise bir bak de. Erkekler kem den kumden yan komsudan alt kattan anlamaz kimilerinin kafasi sanarsin tek noronla calisiyor detay vermeden adama yapmasi gerekeni soyleyeceksin, senin kocada ilkel beyin var ona gore davranmalisin bence. Adamin muhtemelen anlamayacagi ve aklinda tutamayacagin 10 bun tane detay yerine olayi ve yapmasi gerekeni anlat ha sorar merak ederse detaya inersin.
Ya her konuda yardimci bana ama yardim etmesi icin illa soylemem gerek. Ben de istiyorumki soylemeden yapsin bi kerede. Ama yok illa surekli soyluyceksin sunu yap bunu yap. Onu da evire cevire degil direk. Benim de huyum degil hic sevmem emir kipiyle konusmayi benimki hep rica. Yada aman soylemektense yapayim daha iyi derim. Annesi huyunu bildigi icin surekli emir verir.

Ya her konuda yardimci bana ama yardim etmesi icin illa soylemem gerek. Ben de istiyorumki soylemeden yapsin bi kerede. Ama yok illa surekli soyluyceksin sunu yap bunu yap. Onu da evire cevire degil direk. Benim de huyum degil hic sevmem emir kipiyle konusmayi benimki hep rica. Yada aman soylemektense yapayim daha iyi derim. Annesi huyunu bildigi icin surekli emir verir.

Valla her kadin kocasini egitmekle meshul istediginizi yapacaksa anladigi dilden konusun.

Haklisin aslinda sorun bende esimin buyunu bildigim halde onun anlayacagi dilden konusmuyorum. Beni annesiyle kiyaslamasi cok sinirimi bozdu. Yani ben ihtiyac oldugunu soyleyemiyorum bilmiyorum ama annesi biliyo yaptirdi oldu.

Aman caniiiim. Her erkeğin hamurunda biraz odunluk var boşver.

Bagirdigim icin sucluyo beni suratini asti oturuyo:KK43: beni sinirlendiren o kizdiran o suclu olan ben oldum.

Aynı modelden bende de var.kv söylediği herşey çok mantıklıdır hep doğrudur ama ben söylediğimde olmaz .mesela perdelerimi yikamam gerek ben diyorum canım çıkar yıkayım kirlenmiş ne gerek var diyo.kv gelir der Perdeleri ne zaman yikicaksin eşim hemen çıkarırız anne yikariz der.mesela oğlumun saçı uzadı ben kestirelim derim kv ordan atlar kalsın yaza kesin der ve kalır.yani alisirsin zamanla.ben çözümü kv me söylememekte buldum.

Aynı modelden bende de var.kv söylediği herşey çok mantıklıdır hep doğrudur ama ben söylediğimde olmaz .mesela perdelerimi yikamam gerek ben diyorum canım çıkar yıkayım kirlenmiş ne gerek var diyo.kv gelir der Perdeleri ne zaman yikicaksin eşim hemen çıkarırız anne yikariz der.mesela oğlumun saçı uzadı ben kestirelim derim kv ordan atlar kalsın yaza kesin der ve kalır.yani alisirsin zamanla.ben çözümü kv me söylememekte buldum.
Aynı şey bende var hemde ayni sey

Birde annesinin fikirlerini gelip bana kendi fikriymis gibi soylemiyo mu cok kiziyorum. K.validemle benim bi sorunum yok aslinda ama esimin bu hareketleri yuzunden kadina gicik oluyorum :(

Kizlar sinirden patliycam aksam aksam asabim bozuldu. Evlendikten sonra bu erkek analari niye kiymete biniyo boyle. Esimin annesinin sozunden cikmamasina her soyledigini emir gibi aninda yapmasina biktim. Evle ilgili bi is olsun yada herhangi bisey ben soyledigimde aman deyip gecistiriyo beni annesi soyledi mi hemen yapiyo. K.valimdede ogrendi artik inadina yaptiriyo artik. Oturttugu yerde beni kudurtmayi basariyo kadin.

Simdiki tartismamiz oyle basitki ama hen sinir oldum. Mutfagima sicak su gelmiyo komsulardan duydum onlarin sicak si geliyomus esime bikac defa soyledim bizim niye gelmiyo baglamadilar mi oi bi baksan dedim. Bunu bi kac kere soyledim orali olmadi. Gecen hafta k.validem geldi yan komsumda o da gormus sicak suyu. Ertesi gun eve geldim sicak su akiyo borular ters baglanmis o yuzden akmiyomus esim yapmis hemen. Simdi oturuyoduk bana diyoki bisey istediginde bana acik acik soyle mesela sicak su meselesinde bana mutfakta ihtiyac oluyo demedin, annem mutfakta lazim olur dedi diyo. Sinirm tepeme cikti zaten annen biliyo herseyi ben akil edemiyorum soyleyemiyorum illa soylemem mi gerekiyo dedim. Bir suru bagirdim :KK43: Esim de biz hic bisey konusamiycaz seninle anladim dedi bende iyi git annenle konus o zaman beni dinledigin mi var dedim.
Off kizlar biliyorum gereksiz cikis yaptim ama biktim artik ya bu durumlardan
Gorunurde cok anlayisli es her dedigimi yapan biri gibi ama oyle degil.
Rahatlamaya ihtiyacim vardi okudugunuz icin tesekkur ederim
aaammaann koy poposuna rahvan gitsin.. ayyy bunaldım kv kv gelinler kadar taş düşsün kafalarına...
sizde de iletişim dengesiz kardeş.. anası nasıl bir ifade ile söylüyorsa çocuk anasının dediğini anlıyor senin dediğini anlamıyor...

Birde annesinin fikirlerini gelip bana kendi fikriymis gibi soylemiyo mu cok kiziyorum. K.validemle benim bi sorunum yok aslinda ama esimin bu hareketleri yuzunden kadina gicik oluyorum :KK43:

Aynen ikisi ayni konuşur esim bisey söyler bi bakarim kv de ayni agizla konusuyo.demek oturup konusuyolar ortak karara bağlıyorlar

Demek ki; sen eşinden birşey isterken, nedenleri, niçinleri, ne için gerek olduğunu tek tek anlatacaksın. Yoksa anlamıyor adam. Bazılarının böyle köşeli oluyor kafaları.

Mesela çay bitti de mi? Hayatım sabah kahvaltıda içtiğimiz, akşam yemekten sonra demledigim, senin sevdigin, ailece tükettigimiz milli içecegimiz bitti. Lütfen alır mısın, de? :KK48: Herşeyi böyle anlat.

aaammaann koy poposuna rahvan gitsin.. ayyy bunaldım kv kv gelinler kadar taş düşsün kafalarına...
sizde de iletişim dengesiz kardeş.. anası nasıl bir ifade ile söylüyorsa çocuk anasının dediğini anlıyor senin dediğini anlamıyor...
Aslında benim ifadem de sıkıntı yok.Ben de söylüyorum net olarak bence eşim söylenen lafa değil de kimin söylediğine daha çok dikkat ediyo.

Mutfakta lazim oluyo demem gerekiyomus. Digerlerinin var bizim neden yok demem yetmiyomis beyfendiye illa lazim oluyo diycekmisim. Ben boyle acik acik soylemiyomusum isteklerimi annesi soyluyomus beni onunla kiyaslayinca sinirlendim ben de.
kusura bakmada okadarda aklı calışmıyormu soguk suyla mı buşalşık yılıcan.? duş almıyormu bu adam?

Aslında benim ifadem de sıkıntı yok.Ben de söylüyorum net olarak bence eşim söylenen lafa değil de kimin söylediğine daha çok dikkat ediyo.
ifade elbette edebiliyorsun. ama annelerin laflarını daha dikkatli dinliyorlar. artık sectikleri kelime mi? yüz ifadeleri mi? ne oluyorsa adamlar onların dediklerini pıt diye yapıyorlar.
onu bu yaşa kadar getiren anası olduğuna göre kaşının gözünün hareketinden birbirlerini anlıyorlar gibi... yada geçmişe dayalı "oğllummm anana yaşlandığında bakacaksın demi, büyük adam olduıgunda bana bakıcan demi oyy asslanııımm evlendiğinde ananı unutma oğğluumm, baban gibi olma eevladdıım " diyip diyip beynine bunu kazıdıkları için sanırım... adamlar böyle oluyor...

Back
X