Kayınvalide mi, bakıcı mı ?

bak canım bir tercih yapmalısın.
böyle farazi şeylerle aklını bulandırma.
her insanın iyisi var kötüsü var.
benim de iki bakıcım var.önceden de oldu.
düzgün bakamayacak bir kv dense bakıcıyı tercih ederim.
iyi araştırıp referansı sağlam birini bulmalısın ama.
yoksa bu bakıcılarla ilgili anlatılan ürkütücü olayları kıstas alma.
iyisi var kötüsü var.
Kayınvalidem düzgün bakar buna eminim ama fark etmeden huzurumu bozabilir.Yani o bu hareketlerinin farkında değil bence eşime davranışının anormal ve sinir bozucu olduğunu görmüyor.
Şimdiden araştıramıyorum bakıcı çünkü taşınma ihtimalim var şu an bulunduğum yerde olsam güvendiğim insanlar var onlar bana bulabilir birini.
İnşallah iyi insanlarla karşılaşırım sizin gibi.

Kayınvalidem düzgün bakar buna eminim ama fark etmeden huzurumu bozabilir.Yani o bu hareketlerinin farkında değil bence eşime davranışının anormal ve sinir bozucu olduğunu görmüyor.
Şimdiden araştıramıyorum bakıcı çünkü taşınma ihtimalim var şu an bulunduğum yerde olsam güvendiğim insanlar var onlar bana bulabilir birini.
çok mu uzağa taşınacaksın?
bakabilecek olanlarla görüş şimdiden diyecem

çok mu uzağa taşınacaksın?
bakabilecek olanlarla görüş şimdiden diyecem
Yok çok uzağa değil 45 dk mesafe bir yere şimdi ilçedeyim ile taşınmayı düşünüyoruz ama o da kesin değil o yüzden önümü göremiyorum pek.Bir de bir şeyde inat ettim mi hep yanılıp yanlış yapıyorum.Bakıcı diye inat edip yanılmaktan da korkuyorum kv diye inat edip huzur kaçırmaktan da.

Yok çok uzağa değil 45 dk mesafe bir yere şimdi ilçedeyim ile taşınmayı düşünüyoruz ama o da kesin değil o yüzden önümü göremiyorum pek.Bir de bir şeyde inat ettim mi hep yanılıp yanlış yapıyorum.Bakıcı diye inat edip yanılmaktan da korkuyorum kv diye inat edip huzur kaçırmaktan da.
sen kendi kendini kötü etkiliyorsun bu düşünce şeklinle.
sakince oturup düşündüğünde biri ağır basacaktır fikren mantiken zaten.
eşinle de oturur enine boyuna konuşursunuz.
kv ni bir aylığına çağırıp bir deneyebilirsin belki.
uyum sağlayabiliyormusunuz bakarsın.
o arada da bakıcıa ramaya devam edersin ki o da bilir uzun süre kalma niyetine kapılmaz.
sonra gidişata göre bir yol çizersiniz.

Öğretmenseniz aslında dönem bitene kadar falan kv niz gelir, önümüzdeki dönem için belki bakıcı buluruz bir gidip tanıyalım oraları falan diyerek kapıyı açık bırakırsınız. Hem çocuğunuz biraz daha büyümüş ve ek gıdaya geçmiş olur seneye, hem de birlikte geçirdiğiniz süreye göre kv konusunu değerlendirirsiniz. Kv yerine bakıcı düşünecekseniz de yaz tatilinde okulda tanıştığınız arkadaşlarınıza haber uçurursunuz, belki kendi bakıcılarını önerem bile olur. Benim kardeşim öyle buldu bakıcısını, arkadaşının çocuğu okula baylayacaktı eylülde, o bakıcı eylülde o evi bırakıp kardeşime gelmeye başladı.
Referanslı olduğu için ve de bu işi profesyonel olarak yaptığı için çok memnun kaldık biz.

sen kendi kendini kötü etkiliyorsun bu düşünce şeklinle.
sakince oturup düşündüğünde biri ağır basacaktır fikren mantiken zaten.
eşinle de oturur enine boyuna konuşursunuz.
kv ni bir aylığına çağırıp bir deneyebilirsin belki.
uyum sağlayabiliyormusunuz bakarsın.
o arada da bakıcıa ramaya devam edersin ki o da bilir uzun süre kalma niyetine kapılmaz.
sonra gidişata göre bir yol çizersiniz.
Eşime şu an bakıcı fikrinin ağır bastığını söylüyorum bakıcı gelecek bakıcı bakacak falan diyorum.Eğer kayınvalidem konusunda karar verirsem zaten eşimle iyi bir konuşma yapacağım ona göre çağıracağım kayınvalidemi.Belki de gel bakıcı bulana kadar dur diyebilirim haklısınız.Aslında onların bahar dönemlerinde çok yoğun işleri oluyor kayınvalidemi o ara çağırabilirler hep bizle kalmayabilir ya da bunu söyleyip sen o zaman gidince ne olacak bakıcı ben istersem gider de diyebilirim.

Öyle mi diyorsunuz çocuğa iyi bakılsın da idare ediver diyor çevremdekiler de.Ya öyle diyemem ki kayınvalideme senden memnun değilim git denmez ki ben en fazla bir yıl düşünüyorum bakmasını zaten sonrasında belki annem gelebilir belki anneannem ya da bakıcı.Ya da altında kreşi olan okullar varmış belki öyle bir okulda çalışırım ya da okuluma yakın bir kreşe götürürüm.
yok bence esine esi gibi deilde annesi gini davraniyor
daha dogrusu esin kuçuk çocukmus gibi :), senin soylediklerini ben 7 yasindaki ogluma yaoiyorum :)
ama senin psikoljin bunu kaldirmayacaksa içine atip stres yapacaksan uzuntuden sutum gitii vs diyeceksen olamz bu is
onlarin ana ogul oldugunu hiç aklindan çikarmamayi basarirsan olur bence bu is
simdi de oyleduirde doguruncada anlarsin evlat sevgisi baska bisey :)

Öğretmenseniz aslında dönem bitene kadar falan kv niz gelir, önümüzdeki dönem için belki bakıcı buluruz bir gidip tanıyalım oraları falan diyerek kapıyı açık bırakırsınız. Hem çocuğunuz biraz daha büyümüş ve ek gıdaya geçmiş olur seneye, hem de birlikte geçirdiğiniz süreye göre kv konusunu değerlendirirsiniz. Kv yerine bakıcı düşünecekseniz de yaz tatilinde okulda tanıştığınız arkadaşlarınıza haber uçurursunuz, belki kendi bakıcılarını önerem bile olur. Benim kardeşim öyle buldu bakıcısını, arkadaşının çocuğu okula baylayacaktı eylülde, o bakıcı eylülde o evi bırakıp kardeşime gelmeye başladı.
Referanslı olduğu için ve de bu işi profesyonel olarak yaptığı için çok memnun kaldık biz.
Evet aslında haklısınız kayınvalidemi bir yıl değil de bir dönemlik de çağırabilirim. O arada da bakıcı bulabilirim. Ama işte sen git bakıcı gelecek nasıl denir bilmiyorum ki eşim annesine şakayla karışık söylerken okul zamanı gelir tatillerde gidersin bak falan dedi mesela.

yok bence esine esi gibi deilde annesi gini davraniyor
daha dogrusu esin kuçuk çocukmus gibi :), senin soylediklerini ben 7 yasindaki ogluma yaoiyorum :)
ama senin psikoljin bunu kaldirmayacaksa içine atip stres yapacaksan uzuntuden sutum gitii vs diyeceksen olamz bu is
onlarin ana ogul oldugunu hiç aklindan çikarmamayi basarirsan olur bence bu is
simdi de oyleduirde doguruncada anlarsin evlat sevgisi baska bisey :)
Ben zaten hep diyordum Allah galiba bana kayınvalidemi anlayayım diye erkek evlat verecek ve aynı onun gibi olacağım diye ama kız verdi :)
Eşimde aşırı düşkünlük yok ama bir şey de söyletmez şöyle oldu desem olsun ne olacak der o benim gibi ayrıntıya pek takılmaz.
Ama eminim sen evlenince böyle yapmazsın yaa ya da yapma gelinin sana sinir olur ben gibi :D
Eşim bana çay getirir misin diyor çay ısınıyor diye bekliyorum arkamdan gelip oğlum çay istemişti diyor ee diyorum ısınıyor zaten , eşim su istiyor arkamdan su getirmeye geliyor ben zaten yapıyorum oğlun çaysız da susuz da kalmaz yani :D hani eşimin dediği hemen yapılmalı gibi anlamıyorum ya diğer çocuklarına böyle değil benim şansıma mı böyle oldu :D

Ben zaten hep diyordum Allah galiba bana kayınvalidemi anlayayım diye erkek evlat verecek ve aynı onun gibi olacağım diye ama kız verdi :)
Eşimde aşırı düşkünlük yok ama bir şey de söyletmez şöyle oldu desem olsun ne olacak der o benim gibi ayrıntıya pek takılmaz.
Ama eminim sen evlenince böyle yapmazsın yaa ya da yapma gelinin sana sinir olur ben gibi :KK70:
Eşim bana çay getirir misin diyor çay ısınıyor diye bekliyorum arkamdan gelip oğlum çay istemişti diyor ee diyorum ısınıyor zaten , eşim su istiyor arkamdan su getirmeye geliyor ben zaten yapıyorum oğlun çaysız da susuz da kalmaz yani :KK70: hani eşimin dediği hemen yapılmalı gibi anlamıyorum ya diğer çocuklarına böyle değil benim şansıma mı böyle oldu :KK70:
bence bunda rahatsiz olacak bi durum yok
seninin isini yapmis oluyor kadin hemde zevkle
keske benm kv olsa :))

ay yuok ben hiç sevmem is yapamsini otur kalk yapmasini, bide gelin varsa kilimi kipirdatmam:KK70::KK70::KK70::KK70:
hatta gelin yoksada kalksin kendi alsin bi zahmet :)
sen esine deki suyunu çayini kendi alsin o zmn kim getirecek diye kavga etmezsin
bide çocuk olunca herkes kendi ogluna bakar senin gozun bile gormez o zmaan kocani kendi çcougunu gorursun :)))))))))

yalnız daha bebek doğmadan kv nin düzgün bakacağına emin olma

kv nin yaşını bilmiyorum ama trend değişiyor

benimki daha birkaç aylık bebeğe çikolata vermemi, bizim yanında yediğimizi canı çekeceğini iddia etti

ben vermedim tabii, ben yiyorum o sütten alır dedim geçtim

sonra eşim asla biz yokken bu çocuğa bir şey yedirme tattırma vs dedi

aman yok ben şaka yaptım dedi oysa ben yedirsem hiç şaka yapmış vs olmayacaktı gayet de ciddi idi

bana aman çok iyi bakar pek temiz bakar vs vs dedi herkes kendisi görümcem vs vs

evine misafirliğe gittik 2 aylık vs idi bebek biraz tutu sonra yoruldum dedi kızına verdi ay al tut dedi

eşime dedim tüm gün nasıl baksın bu kadın

o da ev işi yapmış yorulmuştur dedi

ee evde çocuğa bakarken de durmayacak ki

zira o temizlik üzerine kurulu bir hayata sahip oradaki ufacık toz ona batar huyu öyle

kv niz doğumda gelirse biraz tartarsınız

oluru varsa bakarsınız ama ben kv ya da anneniz bakacaksa bile yanına yardımcı öneririm

gençler perişan oluyor evde çocuk bakarken ev işi vs

en azından ev işi için yarın gün birisi geldiğinde hem kv hem siz daha huzurlu olur eve gelince de ev işi yerine bebeğiniz ile ilgilenirsiniz

maddi durumun varsa kesinlikle bakıcı. kv nin size yerlesmesi bir felaket olur

Ama 4 ay çok küçük degil mi :(( anne kuzusu,anne sutunden baska su bile icemez. Size en en en ihtiyacı olan dönem. Hiç olmazsa yaşına gelene kadar yanında olma imkanınız yok mu? Bebekligi asla geri gelmeyecek :( ilk adimini,ilk anne deyisini,ilk dişini goremeyeceksiniz. Hangi iş bunlardan daha değerli

Keşke benim de kreşe gidene kadar bakma şansım olsa ama maalesef yok Allah inşallah bana doğru yolu gösterir çok korkuyorum.Az önce internetten bakıcılara bakarken bile kötü oldum çocuğumu internetten gördüğüm,tanımadığım birilerine bırakacak olma düşüncesi beni çok üzdü :KK43: bilemiyorum gerçekten çalışan anne olmak çok zormuş :KK43:

Eminim zordur fakat diger turlu de aile huzuru kalmiyor.

bence bunda rahatsiz olacak bi durum yok
seninin isini yapmis oluyor kadin hemde zevkle
keske benm kv olsa :))

ay yuok ben hiç sevmem is yapamsini otur kalk yapmasini, bide gelin varsa kilimi kipirdatmam:KK70::KK70::KK70::KK70:
hatta gelin yoksada kalksin kendi alsin bi zahmet :)
sen esine deki suyunu çayini kendi alsin o zmn kim getirecek diye kavga etmezsin
bide çocuk olunca herkes kendi ogluna bakar senin gozun bile gormez o zmaan kocani kendi çcougunu gorursun :)))))))))
Aynı annemin dediklerini söylüyorsun o da öyle der çocuğun olunca gözün kimseyi görmez diye
Eşim zaten çoğunlukla kendi alır hani toplu bir yerdeysek rica eder aslında bazen ben de tadını çıkarıyorum bakıyorum eşimle mutfakta bir şeyler yapıyorlar ben gidiyorum nasıl olsa işler yapılıyo diye :D :D

yalnız daha bebek doğmadan kv nin düzgün bakacağına emin olma

kv nin yaşını bilmiyorum ama trend değişiyor

benimki daha birkaç aylık bebeğe çikolata vermemi, bizim yanında yediğimizi canı çekeceğini iddia etti

ben vermedim tabii, ben yiyorum o sütten alır dedim geçtim

sonra eşim asla biz yokken bu çocuğa bir şey yedirme tattırma vs dedi

aman yok ben şaka yaptım dedi oysa ben yedirsem hiç şaka yapmış vs olmayacaktı gayet de ciddi idi

bana aman çok iyi bakar pek temiz bakar vs vs dedi herkes kendisi görümcem vs vs

evine misafirliğe gittik 2 aylık vs idi bebek biraz tutu sonra yoruldum dedi kızına verdi ay al tut dedi

eşime dedim tüm gün nasıl baksın bu kadın

o da ev işi yapmış yorulmuştur dedi

ee evde çocuğa bakarken de durmayacak ki

zira o temizlik üzerine kurulu bir hayata sahip oradaki ufacık toz ona batar huyu öyle

kv niz doğumda gelirse biraz tartarsınız

oluru varsa bakarsınız ama ben kv ya da anneniz bakacaksa bile yanına yardımcı öneririm

gençler perişan oluyor evde çocuk bakarken ev işi vs

en azından ev işi için yarın gün birisi geldiğinde hem kv hem siz daha huzurlu olur eve gelince de ev işi yerine bebeğiniz ile ilgilenirsiniz
Çok iyi bakar dememin sebebi eltilerimin çocuklarına iyi baktığını görmem zaten mesela bir şey döksünler kalkar siler sabırlıdır ses etmez,kızmaz.
Tabi ki öyle bir şey yaparsa tepki gösteririm çikolata falan da neymiş kayınvalideniz de abartmış canı neden çeksin.
Temizliği şu an düşünmüyorum bile o halledilir nasıl olsa olmadı yardımcı çağırırım ya da bir şekilde eşimle yaparım.
Benim tek derdim çocuğuma bakılması kv gelse bile ondan yemek temizlik beklemem yeter ki benim çocuğuma düzgünce huzurumuzu bozmadan baksın.

Ama 4 ay çok küçük degil mi :KK43:( anne kuzusu,anne sutunden baska su bile icemez. Size en en en ihtiyacı olan dönem. Hiç olmazsa yaşına gelene kadar yanında olma imkanınız yok mu? Bebekligi asla geri gelmeyecek :KK43: ilk adimini,ilk anne deyisini,ilk dişini goremeyeceksiniz. Hangi iş bunlardan daha değerli
İnanın yok keşke olsa 2 yıl ücretsiz izne ayrılacağım kendim bakacağım.
Evet ek gıdaya bile geçmiş olmuyorum daha o zaman.
Öğleye kadar çalışmayı düşünüyorum zaten hiçbir anını hele bebekliğini kaçırmak istemiyorum.

Eminim zordur fakat diger turlu de aile huzuru kalmiyor.
Doğru haklısın huzur daha önemli aslında.Annemle konuştum yine de kvdeden iyi kimse bakamaz bu kadar takıntı yapma o huyunu boşver gözün arkada kalmasın diyor resmen içime dert oldu.

Doğru haklısın huzur daha önemli aslında.Annemle konuştum yine de kvdeden iyi kimse bakamaz bu kadar takıntı yapma o huyunu boşver gözün arkada kalmasın diyor resmen içime dert oldu.

Ay yok ya ben kayinvalideme yilda 3 hafta zor katlaniyorum bir de yanima yerlestigini hic dusunemiyorum.

Back
X