kayınvalide mi evime davet etmeli miyim ????

Unutmadan ayrıca birde boşanmış görümcem var ben kredi öderken görümceme ve kayınvalideme bilet parası yollayacakmışım

Öncelikle bu dert çoğu kişinin başında var.Şimdi sen karşı çıksan sen kötü olcaksın.Bence eşinin tavırları önemli o istemiyorsa hiç ısrar etme gelsinler diye.
Bu arada durumları mı yok?Bir yandan da alıştırmamak lazım böyle insanları.Akbaba gibi kanını emer bunlar insanın.
Ben de yeni katıldım seni ekliyorum arkadaş listeme.

Canım sadece davet etmeni istiyor olsaydı,kadın heves ediyor oğlunun evini görmek istiyor derdim,ama işin işinde art niyet var..Daha sonraki yazdıklarında bunu gösteriyor zaten..Kayınvalidenin de onun kardeşinin de yaptığı tam bir görgüsüzlük.Eşine geçirirsen şimdi geçirirsin sözünü.Almayın ve aldırmayın biletlerini tabiki.Kolay mı yuva kurmak,hiçbir yardımları olmamış,hala da borç ödüyorsunuzdur belkide..

Evet gelsin evinize,ne olursa olsun bu onların hakkı..Güleryüzünü eksik etme,içinde soğukluk varsa da yinede belli etme..Fakat evdeki hakimiyetini belli et,laf sokmalarına fırsat verme..Eşinle de aranı daima sıcak tutmaya bak canım.

Bu arada eşinin tepkisini de merak ettim ve kendi annenler de mi sizinle ayrı yerlerde oturuyor?

Eşin sorun yapmıyorsa uzak dur ailesinden,
sana bi yararları olacağını sanmıyorum ( maddiyattan bahsetmiyorum )
seni üzecek tiplere benziyorlar anlattığına göre,
hani davet edip ağırlamak yol masrafını karşılamak anne baba için sorun olmaz
ama anladığım kadarıyla haketmiyorlar,
ve sanki samimi olursan daha çok canını sıkarlar gibi geliyor

Inanın kafamda saç kalmadı düşünmekten hanımlar 1 yıl daha borç ödeyecem ve eşim topu hep bana atıyor yani sen ara gel de davet et paralarını yolla çünkü farkında nasıl kazandığımı o maaşı annemlerde kayınvalidemle aynı ilçede oturuyor ve benim korkum aileme rahatsız vermeleri senin kızın bizi istemiyor gibi şeyler söylemeleri ama aynı yerde oturuyor olmaları beni tedirgin ediyor

Eşiniz de çok hoş.
Davet et gelsinler, bi de bilet parasını yollayıver...
Kayınvalideniz, görümceniz ve aranızda geçmişte ve halen yaşanan sorunlar sizi üzüyordur, geriyordur mutlaka ama..
Eşinizin yaptığı daha kırıcı değil mi?

davet et. eşinin ailesi sonuçta. ama yol paralarını verme. söylediğine göre çok muhtaç değiller. kendileri versin bir zahmet.

bilmiyorum ki ebru hanım o yeri geldiği zaman bana güzel bi şekilde iade ediyor olayları nasıl çeviriyor anlamıyorum ama beni suçlu çıkarıp sen abartıyorsun diyor teyzesinin yaptıklarına kızdığımda tamam davet etmeyiz bidaha diyor ama tepkisini ortaya koymuyor arayıp konuşuyor onlarla

arkadaşım neden bu kadar korkuyorsun?eşinle aranızı açmasınlar yeter.ailene napabilirler ki.laf söyleseler ne olur.siz evleneli 1 yıl olmuş.böyle insanlardan çekinerek aman bişey derlerse aman şunu yaparlarsa diye diye bir bakmışsınız kendinizden geçmiş onların kölesi gibi olursunuz.saygını bozma davetini yap ve gerisine karışma.laf aralarında da yetiremiyoruz, çok zor durumdayız diye dert yan ki sizden maddi anlamda bişey beklemesinler...korkarsan senin korktuğunu anlar hep ezer böyleleri...

E teyzesi tabi konuşmayacak mı? Eşlerin karşı taraftan ailelerini silip atmalarını istemek doğru değil. Teyzesine kırılabilir ama onu hayatından çıkaramaz ki.

Canım benim,bu kadar düşünmek hasta eder insanı.Oluruna bırak herşeyi,şu bunu der,ya bu böyle düşünürse diye kendini yiyip durma,olan sana olur,diğerleri devam eder hayatına..Önce kendine önem ver..Eşim hep bana atıyo diyosunya topu,işte o açık kapıyı bırakma ona,net ol ona karşı canım.

Ailenle kayınvaliden aynı ilçede oturuyormuş,peki kendi annenler geldiler mi sana hiç,geldilerse de yakın bir zamanda mı geldiler?O zaman,annenlerde arasınlar seni,gelmek istiyoruz desinler,sende kocana söyle,hayatım annemlerde gelmek istiyorlarmış,ikimizin aileside aynı zamanda gelsin ozaman,hem ben çalışıyorum daha iyi olur,biletlerini de topluca alalım uygun zamanda,ha bide alışveriş yapmamız lazım malum masraf olacak,yine krediye yüklenicez ama olsun deyiver..Bak bakalım ozaman ne yapacak eşin?

O zaman siz de duymazdan gelin.
Çok ısrar ederse davet davet diye, niye kendin arayıp davet etmiyorsun deyin.
Nasıl anne ve kardeş ve nasıl aile bunlar?
Kendilerini davet ettirmek için zorluyorlar.
Birini ziyaret etmek isteyen insan arar, düşündüğü tarihi söyler müsait misiniz diye sorar.
Ve elbette ki geleceklerdir; müsait değillerse biraz sıkışarak bilet paraları da temin edilebilir ama amaç biraz farklı..
Böyle olunca yapılan emrivakiyle davet etmenize gerek yok bence.

Ay aynı benim durum!

Canım eşin davet etsin işte ee ne zaman geliyosunuz artık falan desin. Yol parasını isterlerse de zaten ona söylerler işte, yapacak bir şey yok yollayacaksınız. Sen gönlünü ferah tut Allah yardımcı olur size yeter ki güzel düşün. Bir an evvel gelsinler gitsinler, ha şimdi gelecekler ha yarın gelecekler diye düşünmek inan çok fena. Gelince de tabi artık çok masraf olacak madem ellerini ceplerine atmıyorlar, ama 1-2 ayda toparlarsınız. Arasın eşin çağırsın işte..

Işin trajikomik yanı ne biliyormusunuz hanımlar ben özel sektörde çalışıyorum eşim devlette ve kayınvalidem eşime otursun evinde sana yemek yapsın demesi benim eşime destek olduğumu bildiği halde bunu söyledi beni okutan aile aile değil dedim halbuki küçük görümcem sırf bana gıcıklık olsun diye benimle aynı bölümü okuyor :)

Kayınvalidenizin size yaptıklarını inanın kayınvalidelerin çok büyük bir bölümü yapıyor.
Prim vermeyin ona cevap vererek.
susuverin.
Bişey kaybetmezsiniz

Oh valla tşk ederim hanımlar içimi rahatlattınız kaçgündür uyuyamıyordum :) uyumak ne kelime koyun saymaktan gece boyu içime fenalık gelmişti bundan sonra burdayım :)

gelmek isteyen parasını versin gelsin arkadaş oohh ne ala .. eşinizin tutumu onemli burda ona göre hava hoş modu var anladıgım kadarıyla, işi size bırakıp saygı gösteecekse, buyrun gelin de para falan yollama , yüzsüzlük edip istiyosa bizim borcumuz var de cık . davetini et gerisini sallaaa

tşk ederim konuyu dikkate alıp cevap verdiğiniz için hanımlar inanın kendimi kötü hissediyordum ama şimdi mutluyum demek ki yanlış düşünmüyorum!!!

ya canım allah aşkına neyini düşünüyorsun. gelmek isteyen gelir niye bilet paralarını sen yollayacakmışın böyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum. paraları varsa gelmek de istiyorlarsa gelsinler yoksa da keyifleri bilir. ama bunu sen söyleme. eşine söylet. sakın para falan da göndereyim demeyin alışırlar. forumda birinde okumuştum eşinin ailesi geliyormuş 3 ay mı 5 ay mı ne kalıyormuş evlerinde bir de giderken yol harçlığı alıyorlarmış oğullarından hatta kızın eşi kredi çekmiş yol harçlığı için. bunlar ne ya bu devirde allah aşkına inanılır gibi değil. sen eşine söyle istiyorlarsa gelsinler ama yol parası falan veremeyiz isteyen bulur parayı gelir de. kim ne düşünürse düşünsün başkalarını değil kendimizi düşünerek yaşamazsak bu hayat çekilmez

ay canım sende hiç bilmiyorsun.öyle durumlarda elin açılacak ihtiyaçların çoğalacak.aa aşkım şu bitti bu bitti.ay sonu nasıl gelecek.evlendiğimizden beri şööle bi kuaföre gidemedim.vsss vssss.madem vermek istemiosun.hani sadece dönüş olsa neyse.ooo ablam bu konudan çok çekti.sadece eşinin annesi değil.yeğenleri abisi ablası hepsinin yol masrafını karşıladılar.şimdi karşılamıolar ne gelen var ne giden:)

ne davet et ne para gönder.
hiç konu bile etme. duymamazlıktan gel. eşin de zorlamıyor madem. üstünde bile durma.
eşin istiyorsa gelmelerini o söylesin. para göndermek falan asla.
üstüne bi de para göndermeniz onun hakimiyetini kabul etmeniz anlamına gelecek.
o yüzden bunu istiyor. herşeye müdahil olma söz sahibi olma hakkını vermiş olursunuz.
bu kritik bir durum. hafife alma.
kimin istediği olursa bundan sonra onun sözü geçecek.
herşeye rağmen istediğini yaparsanız zaafı olan taraf olursunuz.
asla para göndermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…