kayınvalide... nefret ediyorum...

sakın takılma buna bence hiçbirşeye karışmamaları daha iyi neden mi evlendikten sonra da bunları öne sayar hiçbirşeye karıştırmassın.

benim burda anlayamadığım bi yer var diyosunuzki bi gümüş kolye alıp verdiler kardeşim bile daha iyisini alırdı sonrada diyosunuzki bi çikolata bi atletl külot al gümüş kolyeyi beğenmeyen siz atlete razı olan yine siz anlamadım

herkesin yapısı farklı cidden bu konuda... şahsım adına konuşuyorum ben nişanlanırken eşimin ailesi bana bir şeyler almak istemişti fakat ben utandığım için kibarca istememiştim her ne kadar oğullarıyla evlenecek olsam da onlar benim için el... anam babam başımda olduğu sürece sırf adet olduğu için minik jestler dışında (çiçek, çikolata vb.) bana elbise ayakkabı, pijama almak kimseye düşmez zaten ben istemem ve alırlarsa da utanırım ama siz almıyorlar diye çıngar çıkartıyorsunuz bana çok ilginç ve edepsizce geliyor açıkçası kusura bakmayın... hadi diyelim 5 karış surat yapa yapa aldılar istediklerinizi güle güle kullanabilecek misiniz onları? emin olun zaten bu tavrınızı hissedip arkanızdan çıkarcı ve paragöz vs. diye dedikodunuzu yapıyorlardır. değer mi 2 parça şey için? biraz gururlu olun lütfen siz onların alacağı şeylere muhtaç değilsinizdir eminim...

ailesi de sizi sevmiyorsa istemiyorsa arayıp sormuyorsa zaten siz niye onlara bu kadar meraklısınız ki? bulaşmasınlar size daha iyi değil mi?

çoğu gelin, kaynananınişlere karışmasını istemez. belki bu yüzden uzak duruyordur? belki de davet bekliyordur. bence 1 kez davet et, gelmezse keyfini çıkar, kafana göre al her şeyi. oh.

zaten herşeyi kafamıza göre alıyoruz. bayramda geldidler sağolsunlarr elleri yine boşşş... bi arkadaş demişki gümüş kolyeyi beğenmiyosun hmde atlet alsa yeter demişsin diyosun demiş. o kolyeyi bana verdiğinde ben çok sevindim bunu ona da belli ettim. demek istediğ,m şey biçilen değer 50 60 tl her tarafından rahat çıkartır.
bayrama gelince annemlerle konuştular. ilk oğlumuz bizi hiç üzmedi bieşyde istemedi gelin sağolsun siz bişey istermisiniz diye girdi lafa. annem biraz bozulmuş tabi dediki; çocuklar zaten herşeyi kendileri yapıyolar durumlarına göre 5 geziyolar 1 alıyolar dedi. mmouuseee zaten bana danışıyo sözlüsüde size danışıyodur dedi. heee dedi kadın saçlarını yolasım geldiii.
kuzeninin ctesi günü düğünü var ist la bayramın 2. günü gitti düğüne kadar orda. insan lazım olurmuş.
yaa senin oğlunun nişanı var nerdesin be kadınnnnnn...
takmamaya çalışıyorum ama insan gerçekten bazen kendine engel olamıyo. nişanda takacakları altınlarda 14 ayar yani uzak akrabalara falan takar annemler onlardan varın siz düşünün arkadaşlar.
saçma düşünüyosam da doğru düşünüyosam da gerçek değişmiyo ben o kadından artık nefret ediyorummmmmm

seni anlıyorum bazı arkadaşlar takma diyorlar ama takılıyor işte

Ya zaten durumları fazla iyi değil diyen sen değil miydin? Kadın sormuş işte bişey ister misiniz diye daha ne yapsın ki? Önünüzde diz mi çöksün ne bekliyorsunuz anlamadım ki? Nişanda takacakları 14 ayar altını beğenmiyorsun, belki güçleri o kadarına yetiyor, olamaz mı?

Kusura bakma da, sen bu kafayla evlensen bile eninde sonunda boşanırsın zaten!!! En iyisi yol yakınken ayrıl, kendine ailesi de kendisi de zengin bir koca bul, ailece isteklerinizi bir liste haline getirip adamın eline verin, oldu olacak bir de başlık parası isteyin tam olsun. Bu kadar memnuniyetsiz bir insan olduğunu erkek tarafına da belli ettiysen, sana değer vermemeleri çok normal niye şaşırıyorsun ki? Emin ol senin müstakbel kayınvalidenden nefret ettiğin kadar o da senden nefret ediyordur ama ne yapsın kadın, oğlu sevmiş bi kere...

Evet...eskiden böyle şeyler yoktu!

Eskiden gelinler aynı evin içine evlenirdi...o evin içinde varsa eğer fazladan bir oda, yatak odası yapılırdı.

Sabahın köründen gece yarılarına kadar bir ev dolusu insana hizmet eder...canın çıkacak gibi bile olsan...

Kayınpeder yada kayınvalide yatmadan asla yatılmazdı...

Gelin demek...ırgatla eşdeğerdi.

Kız evlatlar evlattan bile sayılmazdı...erkek çocuk ana baba..hatta tüm ev halkının garantisiydi...

Kız ele gidecek...ele hizmet edecekti. Erkek öylemi ya...gelin desen...ilave iş gücü demekti.

Gelinler her türlü eziyeti çekselerde kaynanadan nefret etme hakkına sahip değillerdi...

.

3 aylık evliyim ama evimin eşyasına katkısı olmasa da, kayınvalidem ne bohçamı ne elbisemi ne takımı ne de oğlunun çeyizini eksik etti. görümceme bişey alırken muhakkak bana da alır her zaman. en kaliteli kazakları alır, en kaliteli parfümleri vs. ama tabi ki de kıstas bu değil. alsa da olur almasa da. Mesela bu akşam kayınvaldemler babamlara gittiler oturmaya. Fakaaaaaattt kayınvaldem beni hiçç sevmez. her halinden de bellidir. görümcem aynı zamanda çok yakın arkadaşım onla ikimiz kayınvaldemin bana yaptıklarına katıla katıla güleriz o odadan gidince. eşim de her zaman benden yanadır annesinin yaptıklarında. çünkü yıllardır onlara çok çektirmiş, meğerse kadının huyu böyleymiş. bi de bizim düğün zamanı kayınvaldenin menepozuna denk gelmesin mi neyse ki takmamayı öğrendim artık. ayrıntıları yazıcam sonra :)

Beğen butonu olsaydı keşke.

sanırım sende kvalidesin yada adayısın yada ruhunu taşıyosun bilemedim. kavuktan çıkma bi adam olsaydı sözlüm yada mantar gibi yerden bitme kimse ondan bişey istemez sahiplenirdi. ama herkes anne baba olamıyo işte napıcaksın. sizin gibiler olduğu müddetçe bizim gibiler sıkıntı çekmeye mahkum. 7 sayfada yazılanları bi okumanı tavsiye ederim sen çok fedakarsında bunca insanmı nankör. benim ailemde emekli ama babam herşeyin en güzelini yapmaya çalışıyo çünkü ben onun evladıyım. araştırıyo buluyo gösteriyo. kvaldiem napıyo sormuyo bile. bilip bilmeden yorum yapılmasına gerçekten sinir oluyorum. kesin senin keyfin yerindedir yoksa böyle saçma bi yorum yapmazdın. gözü aç bi insan olsaydım zaten doktoruylada tanıştım pilotuylada ama ben sevgime öncelik verdim. sen nişanlığının parasına ortak oldunmu he yada sana gelecek bohçaya bişeyler alıp al bunlarıda koy ailen bizimkilerden aşağıda kalmasın dedinmi. yeri geldiği zaman cebinden para çıkartıp sözlüne verdinmi. benim annem abim hala daha iyi yerlerde olun diye iş ayarlamaya çalışıyolar. ailesi 1 günden 1 güne nasılsın oğlum demişmi.....yargılamadan önce lütfen adam gibi herşeyi okuyun. o yüzden yönlendirici yorum yapmıcaksanızda susunda bari insanlar size saygı duysun.....

Son düzenleme:
çoğu gelin, kaynananınişlere karışmasını istemez. belki bu yüzden uzak duruyordur? belki de davet bekliyordur. bence 1 kez davet et, gelmezse keyfini çıkar, kafana göre al her şeyi. oh.
ben davet etmem canım biçok arkadaşım evlendi ben insanların ne kdar hevesli olabildiklerini gördüm ve bunun suratındaki memnuniyetsizliğide gördüm. haksızlık yapıyo o yüzden asla çağırmam. kafama göre alıyorum herşeyi zaten sağolsun sözlüm 1 dediğimi 1 etmez onun ne kadar zorlandığınıda benden başka kimse bilmez. bundan sonra kimseye karışma hakkı tanımam zaten...

ama artık öyle değil işte şimdi eşlerde durumun farkında ve destek oluyolar. haksızlık nerdeyse onu çözüyolar. iyiki eski zamanda değiliz

canım benim herşey zamanla öğreniliyo. ilk sözlendiğimde çok ağlıyodum. beni sevmiyolarmı neden böyle oluyo millet ne güzel yuva kurarken ben neden bi tarafım eksik kaldım diyodum. ama şimdi ağlamamayı öğrendim buda sanırım içimde nefret duygusunu besledi..

Eveeet geri geldim. Şimdi öncelikle söylemem gereken şeyler var. bazı insanların hassas olduğu noktaları vardır, bilirsiniz. ben en ihtiyacım olduğu zaman 17 yaşımdayken annemi kaybettim. o esnada eşimle çıkıyorduk bundan 8 yıl önce kadar. Kayınvaldemle tanışmıyorduk o zamanlar sadece kayınpederimle tanışıyorduk ama cenazeye geldiler sağolsunlar. o zamanki üzüntümü perişanlığımı birebir gördüler kendileri de. annemi şubat ayında kaybettik mayıs ayında anneler günü için hediyemi çiçeğimi aldım gittim. o zaman beni çok sevmişti ben de onu. daha sonra ayrıldık ilişkimiz bitti fakat görümcemle sürekli görüştük. büyüdü genç kız oldu. tüm haberleri ondan alıyordum derken 2010 senesinde ilişkimiz tekrar başladı 7 yıl aradan sonra. tekrar karşısına çıktığımda çok sevindi çok mutlu oldu. ben de aynı şekilde çok mutlu oldum. işler ciddiye bindi söz kesildi ama, 8 yıl sonra birine anne demek benim için hem çk zordu hem de çok mutluydum. sesli söylemeyi unuttuğum kelime geri gelmişti. kendisine söyledim, zor olacak benim için sana anne demek dedim. o da anlayış gösterdi. ona ilk anne dediğimde telefonda konuşuyorduk telefonu kapattıktan sonra sinir krizleri geçirdim ama, alışmalıydım. derken derken nişan yaklaştıııııııı dengeler değişti. babam başka bi bayanla evlendiği için 3 senedir yalnız yaşıyordum ve kayınvaldem bir türlü kabullenemiyordu bi baba kızını nasıl bırakır diye. ama gelin olacağız ya içimden "sen nasıl babama laf edebilirsin" diyordum. aslında o benim iyiliğimi düşündü ben kötüye yordum. nişan için hiçbir şeyimi eksik etmedi. biz kız tarafı olarak madden iyi durumda olmamıza rağmen eksik kaldık ve sebebi yol yordam bilmemekti. kayınvaldem o dönemde çok sinirlendi. biz alıyoruz siz almıyorsunuz diye. ama bu da düşündüğüm 2. yanlıştı. çünkü babamların bilmedikleri şeyleri kayınvaldemden öğrenip ben kendim almaya çalışıyordum o da neden tek başınasın bu işte, sana destek olmalılar diye düşünüyordu, ben kötüye yordum. aldıklarını başımıza kakıyor dedim. daha sonra nişan oldu ve biz o zaman nişanlım şimdi eşimle sürpriz bir kararla düğün tarihini öne çektik ve herkesin ayağını bi pabuca soktuk. kayınvaldem herşeyi hızlıca alıyor babamlar ağırdan davranıyor diye sinirleniyordu ben babamlara toz kondurmayıp kayınvaldeme kızıyordum. derken bi insana nasıl davranırsan sana öyle davranır ya hani kayınvaldem de kendini benden çekmeye başladı. ben de kötüye yordum hep. kendime dert ettim. derken derken düğün zamanı cehenneme dönüştü kayınvaldem telaş yaptıkça babamlar sinir oldular. herşeyin en iyisini alsalar da kayınvaldem yeterince sinir yaptığı için aldığımız herşeyi uyduruk olarak nitelendirmeye başladı. son anda alındığı için falan. ben gene kötüye yordum. tabi o melek ben şeytan demiyorum ama sanırım herşeyi bu duruma getiren çok fazla düşünüp dert ettiğim için benim. aslında düşünüp bu kadar dert etmesek herşey çok güzel olacak. tabi onlar bi defa evlat evlendiriyor stres var. ama biz de bir defa evleniyoruz, stres var. keşke baştan böyle olmasaydı kayınvaldem beni sevmeye devam etseydi. ben de o çok özlediğim anne olgusunu onla yaşasaydım. ay çok fena oldum durun çay içmeye çağırayım yaaa

senin durumunda farklıymış canım insanlar çeşit çeşit iişte inan bende isterim annem gibi olmasını. ama abisinin eşiylede öyle değiller. onlarada aynı şeyi yapmışlar. beni sevmediklerini düşünmüyorum ama benciller. bak seninki ne güzel yapmış ama kafana kakıncada bi anlamı kalmamış tabi
ben içimin sıkıntısını sizlerle paylaşmak istedim sadece yoksa durumu değiştirmek çok zor. koca insanları yönlendiremezsin kii....
Allah seninde yardımcın olsun herkesinde yardımcısı olsun.

flört ederken herşey iyi güzel gidiyor çünkü arada aileler yok..ancak iş söze nişana düğüne gelince maaelsef eşinizlede aranız açılıyor.benim gelinlğimi kayınpederim 500tl ye kapatmak istedi.kumaşcı kendisi tanıdık gelinlikçi var dedi.onların modellerinden bir tane beğen diktirip düğünde giyersin dedi bende beğendim dielim üstümde nasıl duracak dedi,ya beğenmezsem üstümde hoş durmazsa denemeden nasıl gelinlik alayımdedim,provasız falan..
sonra eşimle konuştum böyle böyle dedim.oda sen beğen istediğini,ben alıcam dedi.bende kendim beğendim denedim aldım fiyatı 1,200tl idi pazarlık yaptım 850 ye indirdim ve eşim aldı.gelinlik ayakkabımı bile kendim almıştım.nişanda bohça yaptılar sırf çevreye hava olsun die.ama düğüne gelince nasıl olsa herşey düğün günü belli oluyor die çoğu şeye ilgisiz kaldılar..düğünde takım bile yoktu kendim aldım imitasyon ne yapayım..

ama bunlar içinizdee uhde kaldı dimi etrafınıza baktığınızda çok daha iyilerini gördüğünüzde iç geçirmedinizmi. bunları aç gözlülük olarak gören bazı densiz insanlar var burda para pula değer verildiğini söyleyen terbiyesizler...
seni en iyi anlayanlardan bri ben olabilirim sanırım ve gördüm ki bizim gibi olan çok insan var şimdiki aileler böyle demekki ya kolayına ucuzuna kaçar yada hiç yapmaz. bende sadece eşime bakıyorum şimdi çok mutluyum şükür yıldıramadılar bizi. umarım böylelde güzel gider.
umarım sende çok mutlusundur canım

burda derken sanırım siteyi kastettiniz bence daha seviyeli hakaret içermeyen yorumlar yapınız

Hiç şaşırmadım :)) zira bende kendilerinden bişey görmedim. Komşu gibi geldiler. Nişana da düğüne de. Olsun cnm üzülme sende evlendikten sonra komşu gibi gidersin evlerine. Ben öyle yapıyorum :)))

benimde öyle olmuştu yabancı gibi gelip gittiler şimdi bende yabancı gibi gidip geliyorum. bizde herşeyi eşimle birlikte yaptık fazlasını yapmadık gereken neyse onu yaptık. ama şimdi kimse ağzını açıp bişey diyemiyor. ve eşimlede çok mutluyuz

burda derken sanırım siteyi kastettiniz bence daha seviyeli hakaret içermeyen yorumlar yapınız

siteyi kastetmedim burda açtığım konuda yorum yapan bir arkadaşın konuşmasını kastettim ben. siteyle sorunum olsa zaten girip sizinle paylaşmam. ben bu siteyi seviyorum ve sürekli takip ediyorum. ama insanların sıkıntısından kendine laf söyleme hakkı bulan insanlar var burda. "sorun ediyosan git boşan zengin koca bul" diye konuşmayla hitap eden birine densiz yada terbiyesiz demek sınırımı yada seviyemi aşmak demek değil sanırım. yapıcı yorum yapan herkese saygım sonsuz olumlu yada olumsuz. ama bence "git boşan bu iş olmaz terket" gibi cümleler kuran insanlarada teşekkür etmemi kimse beklememeli....

bende kimseyi karıştırmıcam bu saatten sonra bi beklentimde yok zaten. umarım bizde sizin gibi mutlu oluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…