• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALİDE PROBLEM AKIL VERİN LÜTFEN

Canım ilk sene kırgınlığımdan dolayı anne demeyi bıraktım.Gurur yaptım demedim.Ama kvye anne diyememek o kadar zor ki.En basitinden bir toplumda olsanız seslenemiyorsunuz,başka birşey deme imkanınız olmuyor.İsmiyle seslenemiyorsunuz,teyze,hanım diyemiyorsunuz,çevreden çekiniyorsunuz,çok zor oluyor.Şimdi diyorum keşke o zaman inatlaşmasaydım anne deseydim.Şimdi anne diyenlere özeniyorum.Ara soğuduktan sonra diyemiyorsunuz.Şimdi aramız iyi ama olmuyor,sonradan denmiyor.
Valla bu dert herkeste var neden problem çıkar ki neden genelleme yaptığında kız anneleri damatlarına neden kötü davranmıyor. Kız annesi bide biricik kızını veriyor. Anlamıyorum bu erkek annelerini. Oğlun mutluysa tamam ya gerisi yalan.

Biraz karakter meselesi bu sanırım. İş ortamında da sevmediğiniz insanlar oluyor iş gereği muhattap olduğunuz için farklı davranabiliyorsunuz ama bu aile başta içten söylediğiniz bir kelime var bunu davranışları yok eden sevdiğiniz adamın annesi var. Anne kelimesi benim için kutsal ve anlamı olan bir kelime bu kelimeyi öylesine kullanamam.

Sen bana karaktesiz mi diyorsun?:KK11:

Anne kelimesi kutsalsa basta demeyecektiniz o zaman? Zaten basta da sorunlar varmis.

Bu kadar kelimelerin icini doldurarak kutsal yasamayi kim istemez? Ama sartlar buna her zaman izin vermiyor. Öz babasindan nefret edip baba diyenler var. Öyle denmis cocukken. Bi zaman sonra “ Ahmet Bey” mi diyecek babasina?

Konuya şöyle başlayayım.Evlilik süresinde herkesin problemleri oluyor.Herkesin problemi gibi bizimde problemlerimiz oldu.Eşim sağolsun çok iyi biri.Birlikte herşeyin üstesinden geldik.
Benim sıkıntım kayınvalidemle bu süre içerisinde anlaşamadığımız noktalarda oldu. Ama en sonunda tatlıya bağladık. Ama evlendikten sonra da sıkıntılar devam etmeye başladı. Aslından kötü niyetli bir kadın değil özünde çok iyi fakat bazı konularda kendi kendine alınganlık yapıyor ve sinirlerine hakim olamıyor.Sinirlerine hakim olamayınca ağzından çıkan kelimelerin farkına varamıyor ve çok ağır şeyler söylüyor. Çevresindeki insanlar eşim kız kardeşi kayınpederim ve ablası vb kişiler bu durum kabullenmişler.Kötü niyetle söylemiyor anlıyorum bunu bir hastalık olarak görüyorum ama bende insanım bu durumu kabullenmek zorunda değilim. Ben yeteri kadar zorlu geçen bu süreçte alttan aldım ve artık bu alttan alma durumu benim kişiliğimi zorladığı için yoruldum. Nişanlıyken o kadar kolay anne dedim ki çünkü içimden geldi sevdiğim adamın annesi benim annemdir dedim. En son can alıcı olaydan sonra kayınvalideme anne diyemiyorum. Ve eşim bu konuda baskı yapmıyor ama üzüldüğünü söylüyor. Bende içimden gelmediğini bunu zamana bıraktığımı söylüyorum. En basitinden doğum günü hediyesi ne istiyorsun diye soruyorum anneme anne de yeter diyor. Sanırım oda annesinden baskı görüyor. Ama kayınvalidemin davranışlarına çeki düzen vermesi lazım. Karakter olarak eski kafalı biri değil sosyal paylaşım sitelerine aktif kullanan bir insan gayet sosyal bir insan ama oğlu evlenince kadın değişti. Beni kabullenemiyor mu dicem böyle bir durumda söz konusu değil. Kafam çok karışık.Normalde kinci bir insan değilim ama ne bir olay olup onu affetsem en fazla 2 hafta sonra yine bir pürüz çıkıyor. Bu arada sinirlendiğinde ağzından çıkan sözler için sonra sakinleştiğinde özür diliyor. Böyle enteresan bir durum lütfen bana yardım edin kızlar....

biz esimle annelerimize karsilikli olarak siz seklinde hitap ederiz ve mesafenin hicbir zararini gormedik; benim annem esime bayilir, benim kv ise benden nefret eder :KK55:

anne demek dertlerin tek cozumu olsz derdiniz muhakkak, siz de biliyorsunuz sadece bir detay oldugunu bunun. ozlerini duymasdan gelin sizi dogrudan hedef alanlar disinda, belki de gercekten ofke kontrol sorunu vardir ve kasitli yapmiyordur.

Ben sizin gibi açık sözlü olup bu şekilde konuşamam. Helal olsun size valla.

Helal olsun diyecek bir sey inan ki yok.
Keske herkes boyle net olsa. Valla dunyada sorun kalmayacak.
Esin net degil, surat murat mi asiyor.
Sen net ol, bu bu sebepten soylemeyecegim. Bu konuda inatlasirsan sen de zararli cikarsin evliligimiz de de kurtul.

Şöyle söyleyeyim söyledim eşime içimden gelmediği için söyleyemiyorum olsun dedi içinden gelmese de söyle dedi. Kusura bakma ama bu benim karakterime ters dedim ve içimden gelmediği için yapmacıklık olur dedim. Kesin net konuştum. Ama arada bir durgunlaşıyor. Üzülüyorum bu duruma diyor. Kusura bakma herşeyin bir bedeli var annen o lafları söylemeden önce düşünücekti diyorum. Ama o arada durgunlaşması benim sinirimi bozuyor. Kendimi zorluyorum ama sonra düşünüyorum istemediğim bir şeyi yapmak zorunda değilim diye. Bu durumu görümcemle bile paylaşabiliyorum 22 yaşında kendisi ama çok objektif bakabiliyor olaylara.
Peki kv size ne dedi de anne demeyi biraktiniz?

Sen bana karaktesiz mi diyorsun?:KK11:

Anne kelimesi kutsalsa basta demeyecektiniz o zaman? Zaten basta da sorunlar varmis.

Bu kadar kelimelerin icini doldurarak kutsal yasamayi kim istemez? Ama sartlar buna her zaman izin vermiyor. Öz babasindan nefret edip baba diyenler var. Öyle denmis cocukken. Bi zaman sonra “ Ahmet Bey” mi diyecek babasina?
Yanlış anladınız beni. En baştan sıkıntı yoktu evlilik zamanı yaklaşıp hazırlıklar başladı o zaman başladı sıkıntı.

Peki kv size ne dedi de anne demeyi biraktiniz?
Ananesi karşıda oturuyordu zaten hafta da iki kere geliyordu. kppsye hazırlanıyordum.Beni de çağırıyorlardı ayıp olmasın diye 10 dk oturuyordum. Bide geldiğinde nasılsın falan diyordum öpüyordum. Hoşgeldin demiyorsun beni kahveye davet etmiyor. Beni bu şekilde şikayet ediyordu eşime bana direk söylemiyor.Doğal olarak tepki aldım bu şekilde davrandığı için sonra bir gün geldi aramızda bu problemi çözelim dedi. Evde tekim ben. Aramızda çözülecek bir problem yok dedim var var dedi belli eşim kızmış annesine o da kendini doldurmuş saldırmaya gelmiş bana. Sonra eski mevzuları açtı. Başlandı söylenmeye oğlum çok geç anlayacak nasıl bir hata yaptığını dedi. Sadece söylediğim tek şey bu cümle sizin nasıl biri olduğunuzu anlatıyor dedim. Kapıyı çekti vurdu gitti. Bu bana göre çok ağır birşey ertesi gün hiçbirşey olmamış gibi geldi özür diledi. İki kişilikli gibi kadın

Ananesi karşıda oturuyordu zaten hafta da iki kere geliyordu. kppsye hazırlanıyordum.Beni de çağırıyorlardı ayıp olmasın diye 10 dk oturuyordum. Bide geldiğinde nasılsın falan diyordum öpüyordum. Hoşgeldin demiyorsun beni kahveye davet etmiyor. Beni bu şekilde şikayet ediyordu eşime bana direk söylemiyor.Doğal olarak tepki aldım bu şekilde davrandığı için sonra bir gün geldi aramızda bu problemi çözelim dedi. Evde tekim ben. Aramızda çözülecek bir problem yok dedim var var dedi belli eşim kızmış annesine o da kendini doldurmuş saldırmaya gelmiş bana. Sonra eski mevzuları açtı. Başlandı söylenmeye oğlum çok geç anlayacak nasıl bir hata yaptığını dedi. Sadece söylediğim tek şey bu cümle sizin nasıl biri olduğunuzu anlatıyor dedim. Kapıyı çekti vurdu gitti. Bu bana göre çok ağır birşey ertesi gün hiçbirşey olmamış gibi geldi özür diledi. İki kişilikli gibi kadın

Kocaniz hemen ne diye laf tasimis ki?

Bence siz kendinizle celisiyorsunuz. Anne demek benim icin cok kutsaldir diyorsunuz. Annesini tam da tanimadan anne demissiniz.

Mesafeli olun dedim. Yok su an cok iyiyiz diyorsunuz. Madem kayinvalideniz ikiyüzlü siz nesiniz?

Kadin gelip yüzünüze söylemis. Özür dilemek ne zamandan beri ikiyüzlülük oluyor?

Siz de bana hic o kutsallik tabusuna sahip biri gibi gelmediniz.

inşallah boşanırsınız ne demek benim bir hatam olsa zaten eşim bana da tepki alır. Ama annesi sonuçta atsa atamaz satsa satamaz. Ona üzülüyorum bir yandan.Eşime de bir çıkış yaptı eşimi ilk defa öyle gördüm. Eşimin ananesi tek yaşıyor.Yaşlı bir kadın zaten canı sıkıldığı zaman geliyordu bana. Çok tatlı bir kadın. Onu da gelini istemiyor evine. Çaya davet etmiştik eşimin kuzenini ve kayınvalidemi. Konu ananeden açıldı hep biz bakmak zorunda değiliz biraz da oğulları baksın diye başladı kayınvalidem lafa. Eşimde kadın istemiyorsa bakmak zorunda değilim o onun vicdanına kalmış birşey dedi kendi firkrini söyledi.Sonra benim kayınvalide bir parladı eşimle tartışmaya başladı siz o zaman kendi annenize bakarsınız diye vurdu kapıyı çekti gitti. Bu konuyu bile kendi tarafına çekip huzursuzluk çıkardı.

Bence siz kendinizle celisiyorsunuz. Anne demek benim icin cok kutsaldir diyorsunuz. Annesini tam da tanimadan anne demissiniz.

Mesafeli olun dedim. Yok su an cok iyiyiz diyorsunuz. Madem kayinvalideniz ikiyüzlü siz nesiniz?

Kadin gelip yüzünüze söylemis. Özür dilemek ne zamandan beri ikiyüzlülük oluyor?

Dediğim gibi sevgiliyken tanıştık zaten eşimin annesiyle 4 sene beraberlikten sonra nişanlandık.O süre içerisinde kendisini tanıma fırsatım oldu zaten.Sorun da öncesi çok farklı sonrası çok farklı bir karakter.
İki yüzlü demedim tekrar okursanız iki kişikli dedim. Biri pişmanlık duyan diğeri öfkeden deliren.

Ayrıca eşimin laf taşıdığı bir durum yok bizde evdeyken arıyor ben yanındayım.

Dediğim gibi sevgiliyken tanıştık zaten eşimin annesiyle 4 sene beraberlikten sonra nişanlandık.O süre içerisinde kendisini tanıma fırsatım oldu zaten.Sorun da öncesi çok farklı sonrası çok farklı bir karakter.
İki yüzlü demedim tekrar okursanız iki kişikli dedim. Biri pişmanlık duyan diğeri öfkeden deliren.

Kadinin öfke kontrolü yok demek ki. Sonra da pisman oluyor. Olmayanlar da var.

4 sene hic mi anlamadiniz?

Kadinin öfke kontrolü yok demek ki. Sonra da pisman oluyor. Olmayanlar da var.

4 sene hic mi anlamadiniz?
Hayır hazırlıklar başladı huzursuzluk başladı.Örnek vereyim hazırlık aşamasında bir olaydan. Eşimle yatak odasına halı aldık bu halının rengi çok koyu siz onu başka yerde kullanın ben size daha güzel halı alırım. Aynı şekilde perdelerime de laf söyledi herşeyi eşimle ortak karar vererek tek tek kendimiz seçtik. Mutfağa stor perde yaptırıcam perdeci geldi ölçü almaya eşiim sen seç hangisini istersen dedi kayınvalidem bağırıyor oğlum gel birlikte karar verin seçin diye.

Düşünün bu olayları bile unuttum kulağımı kapattım olur böyle şeyler zamanında kendi evine yapamamış hevesleniyor dedim ama en son nokta inşallah boşanırsanıza geliyorsa aşkımıza laf geliyorsa orda dur derim. Çünkü eşimle çok zor zamanlar atlattık.

Konuya şöyle başlayayım.Evlilik süresinde herkesin problemleri oluyor.Herkesin problemi gibi bizimde problemlerimiz oldu.Eşim sağolsun çok iyi biri.Birlikte herşeyin üstesinden geldik.
Benim sıkıntım kayınvalidemle bu süre içerisinde anlaşamadığımız noktalarda oldu. Ama en sonunda tatlıya bağladık. Ama evlendikten sonra da sıkıntılar devam etmeye başladı. Aslından kötü niyetli bir kadın değil özünde çok iyi fakat bazı konularda kendi kendine alınganlık yapıyor ve sinirlerine hakim olamıyor.Sinirlerine hakim olamayınca ağzından çıkan kelimelerin farkına varamıyor ve çok ağır şeyler söylüyor. Çevresindeki insanlar eşim kız kardeşi kayınpederim ve ablası vb kişiler bu durum kabullenmişler.Kötü niyetle söylemiyor anlıyorum bunu bir hastalık olarak görüyorum ama bende insanım bu durumu kabullenmek zorunda değilim. Ben yeteri kadar zorlu geçen bu süreçte alttan aldım ve artık bu alttan alma durumu benim kişiliğimi zorladığı için yoruldum. Nişanlıyken o kadar kolay anne dedim ki çünkü içimden geldi sevdiğim adamın annesi benim annemdir dedim. En son can alıcı olaydan sonra kayınvalideme anne diyemiyorum. Ve eşim bu konuda baskı yapmıyor ama üzüldüğünü söylüyor. Bende içimden gelmediğini bunu zamana bıraktığımı söylüyorum. En basitinden doğum günü hediyesi ne istiyorsun diye soruyorum anneme anne de yeter diyor. Sanırım oda annesinden baskı görüyor. Ama kayınvalidemin davranışlarına çeki düzen vermesi lazım. Karakter olarak eski kafalı biri değil sosyal paylaşım sitelerine aktif kullanan bir insan gayet sosyal bir insan ama oğlu evlenince kadın değişti. Beni kabullenemiyor mu dicem böyle bir durumda söz konusu değil. Kafam çok karışık.Normalde kinci bir insan değilim ama ne bir olay olup onu affetsem en fazla 2 hafta sonra yine bir pürüz çıkıyor. Bu arada sinirlendiğinde ağzından çıkan sözler için sonra sakinleştiğinde özür diliyor. Böyle enteresan bir durum lütfen bana yardım edin kızlar....

direk anne diyemiyosanız adının yanına anne ekleyin.
cavidan anne gibi mesela.daha kolay söylersiniz öyle
(kadını okuyunca aklıma direk cavidan isminin gelmesi de manidar:KK53:)

Back
X