- 12 Ocak 2015
- 155
- 29
- 48
- Konu Sahibi merveeda79
-
Ayrıca o dışarıdan görünen, devamlı evin lafı edilse..Millet bu eve sahip olmak için doktor maaşıyla alıyor dedi mesala bir kere..Ev kayınvalidemin en ufak bir problemde isterseniz gidin diyor.Ev sahibi değil de eksikli gibi yaşıyoruz anlayacağınız..Eşimin ailesi Bana ev verse, is verse ustune bir DE cocuguma baksa, sizin gibi dusunmezdim. Siz farkli birşeye bilenmissiniz sanirim. Yaptiklari iyilik bile olsa size dokunuyor.
Neden yani ben anlayamıyorum, ev onalrın iş onların diye madem problem olacak oğlunun eski işini evini bıraktırıp gelin demeleri neden..Ev onların, iş onların çocuğa da bakıyor bu kadar hayatınıza müdahale etmesi kaçınılmaz kalıyor zaten.
Bu kadar mutsuzsanız bıraksın eşiniz işi. Neden bırakmıyor huzurunuzdan daha mı önemli.
Daha az kazansın gerekirse yeter ki kimseye minnet etmesin.
Sizde kreşe verin çocuğunuzu.
Annem rahatsız malesef bir kaç defa denedi olmadı.Ordan taşınsak zaten sorunun kökü çözülecek ama bakıcı hiç düşenemedim.Hem bakıcıya para verceksem işten çıkmam daha mantıklı oldu.Bakıcılar en az 1500 lira alıyor burada.bebeğiniz ne olursa olsun sizi bilir üzülmeyin
taktik değiştirseniz mesela umusamıyor gibi görünseniz
akşam işten geldiğinizde o mu ilgileniyor çocukla sizde mahsus onların yanında uzansanız
ona iyice yatılı bakıcı hizmetçi muamelesi yapsanız mesela
sizin üzüldüğünüzü anladığı için inadına yapıyor
birde çocuğunuza anneniz bakamaz mı veya bakıcı tutsanız başka yere taşınıp?
evet benim bakıcım da 1500 ve ona da buralarda az diyen varAnnem rahatsız malesef bir kaç defa denedi olmadı.Ordan taşınsak zaten sorunun kökü çözülecek ama bakıcı hiç düşenemedim.Hem bakıcıya para verceksem işten çıkmam daha mantıklı oldu.Bakıcılar en az 1500 lira alıyor burada.
Kim iyi kötü belli olmuyor.Babannesinden oğluma bir zarar gelmicek biliyorum.Ama oğlumla ikimizin arasına çok girdi.Annem diyerek sevdi,benim lohusalıkta kıskançlık olmasına bilmesine rağmen yaptı bunu.
Anlattıklarınızın genelinde avantajlar dezavantajların önüne geçiyor bence çocuğunuz dışında, işi bırakma şansınız varsa bırakın bence ya da çocuğu kreşe verin
Neden yani ben anlayamıyorum, ev onalrın iş onların diye madem problem olacak oğlunun eski işini evini bıraktırıp gelin demeleri neden..
Çocuğunuza vakit ayırın ya baş başa vakit geçirin bol bol. Sevdiği şeyleri yapın. Akşam işten gelince bari alın dışarı çıkarın sinemaya götürün parka götürünKreşe seneye göndereceğim. 1 sene daha katlansam dayansam diğer konulara maddiyatla ilgili inanın dayanırım.Dükkan onların olsun miras olacak olsun ilerde eşim ödesin, ama oğlum.Oğlum ona sarıldıkça ben kahroluyorum.Bana sen git git diyor.Babanne babanne ağlıyor sakinleşmiyor..
Hiç bilemedim,üstelik kayınvalidem evlenmeden önce tanıdığımızdı.Bunları yapabileceği,diyebileceği aklıma gelmedi.Çalışırım çocuğuma ne güzel bakarlar zaten hevesli diye düşündüm.İşi bırakamadım eşimin işi o ara çok iyi değildi.Ya onlar dedi diye bırakmak mı zorundaydınız. Hiç mi tanımıyordunuz? Hiç mi etrafınızda örnek yoktu? Sizede avantajlı gelmiş ki bırakıp gelmişsiniz. Evdeki hesap çarşıya uymaz işte. Olan olmuş şimdi gördünüz size neler yaptıklarını. Hala bırakıp gidemiyorsanız bu da sizin rahatlıktan vazgeçememeniz olarak görünüyor dışarıdan. Bu noktadan sonra bunları hala çekiyorsanız suç onların değil sizindir.
Keşke bize de vermeselerdi .Tek çare o ev gibi davranıyoruz şuan.Kiralar pahalı yetişmeyecek zaten.Mecburen katlanıyoruz.Bize kimse ev vermedi. Kvde de çocuğumuz olsa bakamazmış. Hasta vs de degil. Keyfi istemiyor. Annem kvdemden 10 yaş büyük. Annem bakarim dedi olursa. Sonuc olarak ben de atama olursa annemin semtini tercih edip kvmin semtinden tasinacagim. Ama isterdim biraz destek olmalarini. Saglik olsun. Psikolojik olarak yasadiklariniz zor ama bazi seyleri göze almadan özgür olamayacaksiniz sanirim
Canim senin durumun da zor. Ama beterin beteri var inan. Bak biz kiradayiz. Esim calisiyor sadece. Bebegimiz olmuyor tonla para gidiyor. Ve esimin babasi gelip bizden sürekli borc istiyor. Öncesinden de 20 bin borcu var. Böyleleri de var yani.Keşke bize de vermeselerdi .Tek çare o ev gibi davranıyoruz şuan.Kiralar pahalı yetişmeyecek zaten.Mecburen katlanıyoruz.
Çocuk olmasa alırsın risk, gidersin ,yaparsın ama emek vermişsin o işe bırakıp ben gidiyorum diyemiyor.
Ben anlamıyorum gerçekten bu insanları.Zaten bende bugün patladım hep şükür dedim.Desin,yapsınlar,Allah büyük dedim.Ama onların rahatlığı belli zaman sonra hep yan yana olmak batıyor.Hele o acı laflar yok mu,sinsi sinsi laf dokundurmalar.Canim senin durumun da zor. Ama beterin beteri var inan. Bak biz kiradayiz. Esim calisiyor sadece. Bebegimiz olmuyor tonla para gidiyor. Ve esimin babasi gelip bizden sürekli borc istiyor. Öncesinden de 20 bin borcu var. Böyleleri de var yani.
Hiç bilemedim,üstelik kayınvalidem evlenmeden önce tanıdığımızdı.Bunları yapabileceği,diyebileceği aklıma gelmedi.Çalışırım çocuğuma ne güzel bakarlar zaten hevesli diye düşündüm.İşi bırakamadım eşimin işi o ara çok iyi değildi.
Avantajlı olur diye düşündük hep,iyi olur .Ama sonrasında kabus gibi günler.Kayınvalide hem eşini dolduruyor hem kocamı doğum yaptım olay zaten lohusalıkta başladı.Tek işi sinir etmek üzmek.Torunum soyadı benimkiyle aynı demeler saçma salak egoları.Artık kadını tanıyamaz olmuştum.Bu evi doktorlar zor alıyor demesi.Nereye düştüğümü şaşırdım. İlk doğum yaptığım gün taşıncam ben buradan ağladım.Eşim başka çaremiz yok çocuk küçük nereye gideceğiz diye kavga ettik.İşi bıraksam arkamda kocam yok dedim en iyisi ayaklarının üzerinde dur.İstemeye istemeye emanet ettim oğlumu onlara.Napıcam bilmiyorum
En iyisi duymamak. Takmamak. Zor evet ama öyle. Ben kayinpederi hic takmiyorum mesela. Varla yok arasi benim icin.Ben anlamıyorum gerçekten bu insanları.Zaten bende bugün patladım hep şükür dedim.Desin,yapsınlar,Allah büyük dedim.Ama onların rahatlığı belli zaman sonra hep yan yana olmak batıyor.Hele o acı laflar yok mu,sinsi sinsi laf dokundurmalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?