Kayınvalide problemi

Kimse tek laf etmesin istiyorsanız kimsenin 1lirasını almayacaksınız.
Hem imkanlardan faydalanayım hem karışılmasın isteğinin gerçek hayatta bir karşılığı yok.
Bu demek değildir ki kayınvalide sizi sütünüzün kesilmesine sebebiyet verecek kadar üzerken haklı, ama şöyle düşünün iş hayatında da yeri geliyor üste yeri geliyor alta istediğimizi söyleyemiyoruz bir şekilde alttan alıp idare ediyoruz ki orası bizim ekmek kapımız bize zehir olmasın.
İşveren gibi düşünüp idare etmeyecekseniz imkanlardan da faydalanamayacaksınız. siz nasıl doluyotsanız o da gün gün doluyor ve onun bir mecburiyeti yok.
Burdali kadınlar k.valideye çok laf etmemiş diye kızmışsınız. Burdaki hanımların çoğu de aynı hatta fazlasını çekip üstüne maddi manevi bir fayda görmüyorlar da ondan pek bir şey dememişler.
Haklı olduğunuz konular muhakkak vardır ama bana beklentiniz çok fazla geldi.
Siz şu kısmı anlamadınız. Ben zaten ondan 1 kuruş alan bir insan değildim.Önceden de kiradaydım.Onlar teklif etti gelin iyi olur şöyle böyle , bize de matıklı geldi.Eşim de o işi ailesinden yapacak kimse yok kardeşi çalışmıyor,babası yapmıyor.İşte babasının baskısıyla olmuş zamanında..Ben gelin kv dedikodusunu yapalım demiyorum, destek istiyorum.

Merhaba,

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.Eşim de onların işinde çalışıyor.Çalıştığı işi tek başına devam ettiriyor babadan oğula yani.Kayınvalidem benim oğluma çok düşkün.Ben çalışıyorum.Ben doğum yaptığımda beni üzecek o kadar çok şey yaptı ki.Annemin bende kalmasını istemedi.Her olaya dahil oldu.Eve misafir çağırdı benden izinsiz.Biz eve kadın çağırır derler toplarız, kayınvaldiem teftişe gelir her yer temiz mi diye.Sonra gönül rahatlıyla misafirleri ağırlanır falan.Sağolsun sütüm de azalmıştı bana ettiği bu streslerden dolayı.Zaten 8 ay sonra işe başladım.Çocuğumu ne yaptı etti kendine iyice bağladı.Ben çalışmak zorundayım.Kayınvalidem hep çalışmamı istedi ki..çocuk ona kalsın,her olaya müdehale edebilsin.Bu konular yüzünden eşimle hep kötü olduk.Hep tatlı dille konuşur gibi yapar ama iki evladı var ikisinide hiç sevmiyor acımıyor,öteki kardeşi ne hallerde..Eve gelmiyor,eve borç getiriyor,onları ailesine ödetiyor.
Benim eşime gelince eşim onların dükkanda çalışıyor,o dükkan satıldı yerine yeni dükkan aldılar başka mevkiden şuan bizim kazancımız oradan diye borcunu eşime ödetiyorlar. Durumları çok iyi olmasına rağmen bir sıkıntınız var mı demiyorlar.Zaten şu 1 yıldır çok büyük sıkıntılardayız.Eşim başka iş düşündü ama cesaret edip yeni düzene geçemedi.Bize demiyorlar bu dükkanı siz ödüyorsunuz sizin olacak borcu bitince.Eşşek gibi ödesin,çalışssın.Sonrası miras malı olur.Kendi gününü gün ediyor.Eşim son 1 sene de çok çöktü.Ama emek verdiği iş için savaşıyor bırakıp gidemiyor.
Devamlı yaptığı şey oğluma kendini bağlıyor,çocuk olmasa çekip gitsek.Ama onların evinde oturmak onların işi ..hepsini birer tehtit unsuru olarak kullanıyorlar.Eşim o dükkan için tüm kazancını harcıyor ama dükkan onların.5 yıl borç ödeyecek.Başka iş çok aradı ama şuanda yok.Oğlumun babannesine düşkün olması beni ayrıca sinir ediyor.O kadar konuştum ettim,güzellikle anlattım.Bak anne dedim oğlun 10 da geliyor biraz yardım etseniz.Biz borcu öderiz ama işi devretseniz.Yapmadılar.O işin onlara bir faydası yok maddiyatları da iyi ama biz biraz fazla gezsek biraz fazla yesek hep gözlerine battı,borca girsinler dediler.Eşim çok pasif.Eğer ben tepki koyarsam senin annen baban gibi değiller işi bırak derler diyorlar.Ha bu arada eski dükkan satıldı parasını üzerine koyup almadık yeni dükkanı.O paranın da hepsini aldılar.Onların yanına taşınmam için maddi olarak sıkıntıda olsunlar bize yakın olsunlar,yaşlanınca bize baksınlar diye getirtiler oraya.Bunu kayınvalidem çok rahat diyor.Yaşlanınca iyi olur diyor.Oğlumun eziyeti zaten beni çok üzüyor.Babannesini görünce bana sen git diyor.Kadın kahkalar atıyor,hiç benim ruh halimi psikolojimi düşünmüyor.Dertleri varsa yoksa maddiyat.Diğer oğlu devamlı borç yapıyor.İş yerinden benim arkadaşı dolandırmış.Kimsenin suratına bakamıyorum.Eşim çok dürüsttür.Eziliyor,sindiriyorlar.Demedi hiç kızım sen çocuğuna bak demedi,çalış çocuğa ben bakarım dedi.Ben çalışmazsam zaten çocuğun bezi maması zormuş.Bir kutu maması bezi nasip değildir.Diğer evladın bu durumlara düşmesi zaten annesinin galesiz kendini düşünen bir kadın olmasından kaynaklı.5 yıllık evliyim benden başka derdi yok.İlk başta ayrı oturuyordum, o zaman da lafı sözü bitmiyordu.Ordan yetişiyordu.Kayınpederi de kullanıyor.Ev iş bulaşık yaptırıyor..Adamı da sindirmiş zaten.Bi yere gitsek gözü benim çocuğumda işten gelmişim hasretim oğluma bi kenarda dur da ben seveyim.Yok arkasında o koşacak.Bir inatlaşma ki sormayın.Hasta olacağım bu dertlerden.Ne yapayım ben ..İşten çıksam,kiraya gitsek..Adam size bakarım ben demiyor ki.Çalış diyor.Çıksak oturduğumuz evin kirasını da vermezler.Cezalandırmak için vermezler,gititler diye ..Ne yapmalıyım ben nasıl davranmalıyım..Bana benzer sorunu yaşayan beni anlyan biir varsa yazsın ne olur....
Çocuğu kreşe ver. Eşin de başka iş bulsun.

Bir laf vardır ya bu diyardan gideceksin ya bu deveyi güdeceksin ya çekeceksiniz ya gideceksiniz çocuğu kendine bağlıyor derken size karşı çocuğu öğretiyorsa sizden soğutuyorsa haklısınız o zaman çalışmayacak çocuğunuza bakacaksınız kimi aileler vardır kaşıkla iyilik yapar kepçeyle geri alır benim kaynanamda gelir yardım ederdi çocuğa bak desem çocuğuda bakardı ama arkasına kırk laf ederdi ya başka türlü çıkarırdı bende kestim alakayı yardımda istemiyom iyilik de dedim çıkarttım hayatımdan kendi işimi kendim yaparım çocuğuma kendim bakarım istemiyorum dedim uzaklaştım sizde bunu yapacaksınız

Siz şu kısmı anlamadınız. Ben zaten ondan 1 kuruş alan bir insan değildim.Önceden de kiradaydım.Onlar teklif etti gelin iyi olur şöyle böyle , bize de matıklı geldi.Eşim de o işi ailesinden yapacak kimse yok kardeşi çalışmıyor,babası yapmıyor.İşte babasının baskısıyla olmuş zamanında..Ben gelin kv dedikodusunu yapalım demiyorum, destek istiyorum.

siz de şu kısmı anlamadınız; ondan para almak demek illa sizin elinize nakit sayması demek değil. kira vermiyor olmanız, bakıcı parası vermiyor olmanız onun size sunduğu , sunmasa para vereceğiniz imkanlar değil mi?
Bu imkanları onun teklif etmiş siz de reddetmemişsiniz.
benim size verdiğim destek haklı veya haksız olsun o haneye para veya emek koyan kişi söz hakkını da koyuyor, bunu önlemek için bu imkanları kullanmamalısız yönünde. Ama siz "siz haklısınız kaynanaya haddini bildirin " şeklinde bir destek mi bekliyordunuz?
Ben size karşı bir şey söylemedim zaten. Bazen hayatın akıntısının içinde yaşarken bazı şeyleri farketmiyoruz, bilsek de unutabiliyoruz. Bunu hatırlatmak istedim destek amaçlı.
sevgiler.

siz de şu kısmı anlamadınız; ondan para almak demek illa sizin elinize nakit sayması demek değil. kira vermiyor olmanız, bakıcı parası vermiyor olmanız onun size sunduğu , sunmasa para vereceğiniz imkanlar değil mi?
Bu imkanları onun teklif etmiş siz de reddetmemişsiniz.
benim size verdiğim destek haklı veya haksız olsun o haneye para veya emek koyan kişi söz hakkını da koyuyor, bunu önlemek için bu imkanları kullanmamalısız yönünde. Ama siz "siz haklısınız kaynanaya haddini bildirin " şeklinde bir destek mi bekliyordunuz?
Ben size karşı bir şey söylemedim zaten. Bazen hayatın akıntısının içinde yaşarken bazı şeyleri farketmiyoruz, bilsek de unutabiliyoruz. Bunu hatırlatmak istedim destek amaçlı.
sevgiler.

Ben sizin ne demek istediğinizi anlıyorum.Teşekkürler yorumunuz için.Hadi kv haddini bildir gibi bir yorum yapmanızı istemedim.Anlamanızı istedim.Teşekkürler

Evinde oturuyor, isinde calisiyor, cocugunuza baktiriyorsunuz. Bu bdv konularinda gecer kari koca dugunu kendi yapip evi kendi duzerler binlerce liralik borcu kimseye minnet etmeden oderler. Ondan sonra da kv kp gikini cikaramaz. Yani esin pasifin onde gideni sende asiri beklentiler icindesin. Size oturmaniz icin ev verdiyse oturur begenmezseniz cikarsiniz size kirayi vermek zorunda degil. Anne baba diye herseylerinin ustunde hak sahibi olamazsiniz. Once esini duzelteceksin sonra kv den sikayetci olacaksin. Kadin bu kadar sey yapmis cocugun babaannesi yabanci degil sevecek tabii ki.

Diğer dükkan satılmış ve onun parası yeni dükkan için harcanmamış. Bu dükkanın kredisini komple siz ödüyorsanız tapu neden kayınpederin üstüne yapıldı ki? Bu kısmı anlayamadım. Onların maddi katkısı olmadıysa şimdiki iş yerinin tapusu neden sizin değil?

Size ev verdiler ve siz o evde oturmak istemiyorsunuz diye kiranızı karşılamak zorunda değiller. İki kişi çalışıyorsunuz, göze alabiliyorsanız kiraya çıkın. Maddi yardım aldığınız sürece her şeye karışmayı hak görecekler kendilerine.

İş esinde biter eşin birşey yapmadığı söylemediği sürece sen birşey yapamazsın bence çünkü herşey ile onlara baglisiniz bir kavga çıksa herseyinizi elinizden alır Sizi de kapının önüne koyarlar.

Diğer dükkan satılmış ve onun parası yeni dükkan için harcanmamış. Bu dükkanın kredisini komple siz ödüyorsanız tapu neden kayınpederin üstüne yapıldı ki? Bu kısmı anlayamadım. Onların maddi katkısı olmadıysa şimdiki iş yerinin tapusu neden sizin değil?

Size ev verdiler ve siz o evde oturmak istemiyorsunuz diye kiranızı karşılamak zorunda değiller. İki kişi çalışıyorsunuz, göze alabiliyorsanız kiraya çıkın. Maddi yardım aldığınız sürece her şeye karışmayı hak görecekler kendilerine.

O kısmı bende anlayamıyorum.Öyle istediler.Baban üzülür muhabbeti oldu.Biz de bu yüzden çok tartıştık.

Evinde oturuyor, isinde calisiyor, cocugunuza baktiriyorsunuz. Bu bdv konularinda gecer kari koca dugunu kendi yapip evi kendi duzerler binlerce liralik borcu kimseye minnet etmeden oderler. Ondan sonra da kv kp gikini cikaramaz. Yani esin pasifin onde gideni sende asiri beklentiler icindesin. Size oturmaniz icin ev verdiyse oturur begenmezseniz cikarsiniz size kirayi vermek zorunda degil. Anne baba diye herseylerinin ustunde hak sahibi olamazsiniz. Once esini duzelteceksin sonra kv den sikayetci olacaksin. Kadin bu kadar sey yapmis cocugun babaannesi yabanci degil sevecek tabii ki.

Eşim pasifin önde gideni değil, kavga çıkmasın diye sabrettik.Emeği çok .O işi o duruma getiren kendisi. Şuan bırakıp gidemem diyor.Pasiflikten değil.Benim ne beklentim olacak, siz hep olayın maddi kısmına bakıyorsunuz.Orada benim yaşadığım sıkıntılar var.Sadece maddiyat değil.

Ayrıca ben sizin arkadaşınız olsam bu kadar yıkıcı konuşmazdınız.Ben buraya dertleşmek için konu açtım.Kv kötüleyelim hepbirlikte değil.Bende farkındayım herşeyim,bizim derdimiz ev değil.İş.İşine çok emek verdi.Sabah 5 akşam 10 ..O zor işte ne kardeşi ne kendileri çalışmadı.Benim çocuğum akşam 10 a kadar babasını bekliyor.Görmeden uyuyor.Bunlar hep birer sıkıntıdır.Herşey maddiyat değil.Daha da üzüldüm konuyu açtım..

İş esinde biter eşin birşey yapmadığı söylemediği sürece sen birşey yapamazsın bence çünkü herşey ile onlara baglisiniz bir kavga çıksa herseyinizi elinizden alır Sizi de kapının önüne koyarlar.
insanların bu kadar kötü olabileceği hiç aklıma gelmezdi..

insanların bu kadar kötü olabileceği hiç aklıma gelmezdi..

İnsanlar menfaatleri bitince herşeyi yaparlar.. tabi burada karşılıklı menfaat söz.konusu çocuğunuza bakılıyor. Eşiniz çalışıp kardeşinin yaptığı borçları oduyor. Falan filan bu kadar şeye rağmen dükkan bile kayinpederin üzerine.

Eşim evlendigimizde bileziklerimi bozup kayinpederin üzerine araba alacaktı izin vermedim. Neden onun üzerine olsun ki dedim birşey yapacak isek bizim üzerimize olacak şükür 5 sene sonra kendi üzerimize ev aldık. Bazen adamlar bazı şeyleri dusunemiyorlar.

Anlatmak bizim işimiz.

Son düzenleme:
Doğumdan önce hamilelik dönemindeydi sanırım. eşimin ailesi hiç bir şeye yardım etmiyorlardı. sıkıntılı hamilelik geçirdim. oğlum zaten tüp bebek. her neyse; eşime demiştim ki ya gelsinler evin işine bari yardım etsinler. annem her şeyime yetişmiyor. en azından iyi miyiz diye görsünler. elin oğluna yardım ediyorlar (eşimin kuzeninin tüm işini görüyorlardı). eşimin söylediğini unutmuyorum. şimdi yardım etseler her şeyine karışacaklar. sorun olacak demişti... sonra doğum yaptım. ilk torun diye evime kamp kurdular. laf, soktular, karıştılar. sütüm azaldı. mama ver aç demeler vs... sayamadığım bir sürü sorun yaşadım.

şimdi eşimin ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum... bir şey veriyorlarsa başka bir şeyi sizden alıyorlar. hak olarak görüyorlar... kafanız rahat olsun istiyorsanız tamamen bırakacaksınız onları... eşiniz bırakamıyorsa siz bırakacaksınız. yoksa bu şekilde yaşamaya mecbursunuz.

İnsanlar menfaatleri bitince herşeyi yaparlar..

insanlar anlamıyor, benim eşimin çalıştığı iş zor bir iş emek harcanan herkesin yapabileceği bir iş değil.
Madem borcunu ödüyoruz devretsin ne olur yani evladın değil mi?Zaten 5 yıldır biz ödemedik mi?
Her türlü vergisini algısını ödedik.Zorlandık,kiradaydık.Eşim işini bırakma ben aileme güvenmiyorum dedi.Çalışayım dedim o sırada da iyi davrandılar gelin kendi evinizde oturun biz karışmayız dediler.İnandım..Olmadı.Misafirime kadar takip ettiler,kavga ettik.İnsanalr takmış çocuğuna bakıyor,ev vermiş.Yeri geldi o ev cehennem oldu bana..Zehir zemberek lafları bitmedi..huzur bozulmasın diye sabrettim.Eşim üzülmesin diye sabrettim.Dışarıdan melek tabiki ev vermiş,iş vermiş
Neden iş verdi,öteki evladı o işi yapmayacak..O yüzden verdi.Neden ev verdi,kızım yok yaşlılıkta iyi olur dedi ağzıyla dedi.O niyetle aldım dedi.Ama kızı gibi göremedi bir türlü..

insanlar anlamıyor, benim eşimin çalıştığı iş zor bir iş emek harcanan herkesin yapabileceği bir iş değil.
Madem borcunu ödüyoruz devretsin ne olur yani evladın değil mi?Zaten 5 yıldır biz ödemedik mi?
Her türlü vergisini algısını ödedik.Zorlandık,kiradaydık.Eşim işini bırakma ben aileme güvenmiyorum dedi.Çalışayım dedim o sırada da iyi davrandılar gelin kendi evinizde oturun biz karışmayız dediler.İnandım..Olmadı.Misafirime kadar takip ettiler,kavga ettik.İnsanalr takmış çocuğuna bakıyor,ev vermiş.Yeri geldi o ev cehennem oldu bana..Zehir zemberek lafları bitmedi..huzur bozulmasın diye sabrettim.Eşim üzülmesin diye sabrettim.Dışarıdan melek tabiki ev vermiş,iş vermiş
Neden iş verdi,öteki evladı o işi yapmayacak..O yüzden verdi.Neden ev verdi,kızım yok yaşlılıkta iyi olur dedi ağzıyla dedi.O niyetle aldım dedi.Ama kızı gibi göremedi bir türlü..

Ben evime kimseyi karistirmiyorum. Evet kayinvalidemin üzerinde oturuyorum ama bu evde söz sahibi olacak insan benim. Kendi annem bile karışamaz eşimle kavga etsemde anlatmiyorum kimseye çünkü yeri geliyor gözüne sokuyorlar. Kendi ailen bile yapıyor bunu.

Herşeye he dersen herkes yarın öbür gün herseyine karışır az sesini çıkaracaksın yeri gelince cadı gelin bile olacaksın. O zaman bak senden iyisi yok.

Şu durumu kayınvalide yazsaydı inanın sizden daha haklı olurdu. Benim evimde oturuyorlar. Oğlum bizim dükkana bakıyor. Çocuğuna ben bakıyorum. Hala ne istiyorlar diye. Kusura bakmayın bence haksızsınız.

Şu durumu kayınvalide yazsaydı inanın sizden daha haklı olurdu. Benim evimde oturuyorlar. Oğlum bizim dükkana bakıyor. Çocuğuna ben bakıyorum. Hala ne istiyorlar diye. Kusura bakmayın bence haksızsınız.

Evet haksızım.Evinde oturduğum için,kocam onların işini yapıyor diye, hiç bir şeye ses çıkarmamam lazım.Evine girdiğim günden beri beni rahatsız etme hakkına sahip.Bana laf sokabilir neden evini açtı bize,bana haksızlık edebilir olsun çocuğa bakıyor.Maddi şeyler ne kadar önemli değil mi

Back
X