Merhaba,
Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.Eşim de onların işinde çalışıyor.Çalıştığı işi tek başına devam ettiriyor babadan oğula yani.Kayınvalidem benim oğluma çok düşkün.Ben çalışıyorum.Ben doğum yaptığımda beni üzecek o kadar çok şey yaptı ki.Annemin bende kalmasını istemedi.Her olaya dahil oldu.Eve misafir çağırdı benden izinsiz.Biz eve kadın çağırır derler toplarız, kayınvaldiem teftişe gelir her yer temiz mi diye.Sonra gönül rahatlıyla misafirleri ağırlanır falan.Sağolsun sütüm de azalmıştı bana ettiği bu streslerden dolayı.Zaten 8 ay sonra işe başladım.Çocuğumu ne yaptı etti kendine iyice bağladı.Ben çalışmak zorundayım.Kayınvalidem hep çalışmamı istedi ki..çocuk ona kalsın,her olaya müdehale edebilsin.Bu konular yüzünden eşimle hep kötü olduk.Hep tatlı dille konuşur gibi yapar ama iki evladı var ikisinide hiç sevmiyor acımıyor,öteki kardeşi ne hallerde..Eve gelmiyor,eve borç getiriyor,onları ailesine ödetiyor.
Benim eşime gelince eşim onların dükkanda çalışıyor,o dükkan satıldı yerine yeni dükkan aldılar başka mevkiden şuan bizim kazancımız oradan diye borcunu eşime ödetiyorlar. Durumları çok iyi olmasına rağmen bir sıkıntınız var mı demiyorlar.Zaten şu 1 yıldır çok büyük sıkıntılardayız.Eşim başka iş düşündü ama cesaret edip yeni düzene geçemedi.Bize demiyorlar bu dükkanı siz ödüyorsunuz sizin olacak borcu bitince.Eşşek gibi ödesin,çalışssın.Sonrası miras malı olur.Kendi gününü gün ediyor.Eşim son 1 sene de çok çöktü.Ama emek verdiği iş için savaşıyor bırakıp gidemiyor.
Devamlı yaptığı şey oğluma kendini bağlıyor,çocuk olmasa çekip gitsek.Ama onların evinde oturmak onların işi ..hepsini birer tehtit unsuru olarak kullanıyorlar.Eşim o dükkan için tüm kazancını harcıyor ama dükkan onların.5 yıl borç ödeyecek.Başka iş çok aradı ama şuanda yok.Oğlumun babannesine düşkün olması beni ayrıca sinir ediyor.O kadar konuştum ettim,güzellikle anlattım.Bak anne dedim oğlun 10 da geliyor biraz yardım etseniz.Biz borcu öderiz ama işi devretseniz.Yapmadılar.O işin onlara bir faydası yok maddiyatları da iyi ama biz biraz fazla gezsek biraz fazla yesek hep gözlerine battı,borca girsinler dediler.Eşim çok pasif.Eğer ben tepki koyarsam senin annen baban gibi değiller işi bırak derler diyorlar.Ha bu arada eski dükkan satıldı parasını üzerine koyup almadık yeni dükkanı.O paranın da hepsini aldılar.Onların yanına taşınmam için maddi olarak sıkıntıda olsunlar bize yakın olsunlar,yaşlanınca bize baksınlar diye getirtiler oraya.Bunu kayınvalidem çok rahat diyor.Yaşlanınca iyi olur diyor.Oğlumun eziyeti zaten beni çok üzüyor.Babannesini görünce bana sen git diyor.Kadın kahkalar atıyor,hiç benim ruh halimi psikolojimi düşünmüyor.Dertleri varsa yoksa maddiyat.Diğer oğlu devamlı borç yapıyor.İş yerinden benim arkadaşı dolandırmış.Kimsenin suratına bakamıyorum.Eşim çok dürüsttür.Eziliyor,sindiriyorlar.Demedi hiç kızım sen çocuğuna bak demedi,çalış çocuğa ben bakarım dedi.Ben çalışmazsam zaten çocuğun bezi maması zormuş.Bir kutu maması bezi nasip değildir.Diğer evladın bu durumlara düşmesi zaten annesinin galesiz kendini düşünen bir kadın olmasından kaynaklı.5 yıllık evliyim benden başka derdi yok.İlk başta ayrı oturuyordum, o zaman da lafı sözü bitmiyordu.Ordan yetişiyordu.Kayınpederi de kullanıyor.Ev iş bulaşık yaptırıyor..Adamı da sindirmiş zaten.Bi yere gitsek gözü benim çocuğumda işten gelmişim hasretim oğluma bi kenarda dur da ben seveyim.Yok arkasında o koşacak.Bir inatlaşma ki sormayın.Hasta olacağım bu dertlerden.Ne yapayım ben ..İşten çıksam,kiraya gitsek..Adam size bakarım ben demiyor ki.Çalış diyor.Çıksak oturduğumuz evin kirasını da vermezler.Cezalandırmak için vermezler,gititler diye ..Ne yapmalıyım ben nasıl davranmalıyım..Bana benzer sorunu yaşayan beni anlyan biir varsa yazsın ne olur....