Şifreyi çözdüm arkadaşlar koşun.
Benim oğlum daha iyilerine layı K
............................Oğlumla aram A giremezsin
..........................Beğenmediğim Ş eyleri sen yiyeceksin
......................................Kaynan A yım ben bana herşey serbest
...................................Ben ne de R sem o olacak
Dün devireceklerimi devirdim benbunun üzerine artık konu sahibi evde devirmedik şey bırakırsa iyi.
bugün ne durumdasınız peki?Dün devireceklerimi devirdim ben
Dün devireceklerimi devirdim ben
Şimdi konunun sırrı kaşarda mı gizli?
Kaşarın neden gönderildiğini bulursak kvalidenin niyetini mi bulmuş olacağız?
Arkadaşlar sadece kaşar değil orda konu sahibi fasulye filan da yazmış ama özet yazan arkadaş sadece kaşar peyniri yazmış özetine.Şifreyi çözdüm arkadaşlar koşun.
Benim oğlum daha iyilerine layı K
............................Oğlumla aram A giremezsin
..........................Beğenmediğim Ş eyleri sen yiyeceksin
......................................Kaynan A yım ben bana herşey serbest
...................................Ben ne de R sem o olacak
nereden biliyorsun ki beğenmediği şeyler olduğunu?Arkadaşlar sadece kaşar değil orda konu sahibi fasulye filan da yazmış ama özet yazan arkadaş sadece kaşar peyniri yazmış özetine.
Kaynana beğenmediklerini sanki konu sahibi ve oğlunu çok düşünüyor gibi göstererek kakalıyormuş bildiğin.
nereden biliyorsun ki beğenmediği şeyler olduğunu?
Kaşar kullanılmış veya bozulmuş mu?
Kadın belki kötü niyet içermeden elinden geldiğince bir şeyler vermeye çalışıyor.
Belki kıyıp da yemediği kaşarını veriyor..
Evet yağ kokuyor bu peynirin tadını sevmedim iyy alın yiyin tavrında her zamannereden biliyorsun ki beğenmediği şeyler olduğunu?
Kaşar kullanılmış veya bozulmuş mu?
Kadın belki kötü niyet içermeden elinden geldiğince bir şeyler vermeye çalışıyor.
Belki kıyıp da yemediği kaşarını veriyor..
Ne akıllı kadınsın. Valla ben netimdir ondan hep kaybediyorum bu konuda tartışmaya girmem ama kendimi çok yıpratıyorm...Yıl dönümü hediyesi diye mahkeme celbi vermeyi planlıyorsan böyle devam et.Şayet kocanı istiyorsan da kocamköylü olmak durumundasınız(tabi görünüşte :) )Henüz olaylar sıcak iken kv ile mesafe koymak akıllıca bir tutum.Fakat ağzınızı açıp kaynananız hakkında ne kocanıza ne de üçüncü şahısa konuşmayın ki kocanız yüzünü çevirmesi sizden.(erkekler için anne hata yapsa da ANNEMDİR der.kocanızın yüzü ölene kadar annenize dönük olacak kabullenin)Empati yapın belki ilerde oğlun olur.Mantığın alıyor mu ki oğul anneyle mesafe koysun.Kocanla mutluluğuna zarar verir kv ile ilişkin.Ona yansıtma derim.
Çözüm kapısı KP.Daha yeni evlisiniz yani henüz kp için el kızısın.Fakat oğul laf edemez ama kp kv yi frenler.Gidin usulune uygun yumusak baslılıkla elınızdekı msj ses kayıt vs ne varsa sakınce basbasa kp ye durumu anlatın.Bunu yaparken fevri olmaktan kaçının adama karısını kötülemeyin,kp ile kv nin haksız olduğu konusunda mutabakata varınca ise yine sakince gerçek olmasa bile BEN EŞİMİ SEVİYORUM BEN SİZİ SEVİYORUM.EVLENDİM ARTIK AİLEMSİNİZ BABAMSIN.SON OLAYLARDA ANNEME ÇOK KIRILDIM.FAKAT BÖYLE AYRI GAYRI KÜS OLUNMAZ AİLEYİZ BİZ.FAKAT ANNEMİN DAVRANIŞLARI DOĞRU DEĞİL.HEM BENİ HEM OĞLUNU ÜZÜYOR BU DURUM.EVİMİZDE HUZURUMUZA ZARAR VERİYOR.BİZ DAHA YENİ EVLİYİZ,TOYUZ.SİZ DE BU AŞAMALARDAN GEÇTİNİZ HEM ANLAYIŞLI HEM YOL GÖSTERİN OLUN HEM DE ANNEMLE DE KONUŞUP ARA YOL BULALIM.BERABER AİLECEK YEMEK YİYELİM şeklinde bir konuşmayla kp yi devreye sok.Böylelikle hem uzlaşmacı yapıcı görünürsün hem de kv ile birlikte eşini ve tüm ailesini ve elalemi :) karşına almamış olursun.Tatlı yap gönder.Onun yatılı kalmak için geldiği zamanlarda siz önce davranın alın elinize bir kilo meyve gidin misafirliğe onlardan.Böylelikle hem vefalı gelin olursun hem de bıkar sizden.(hiç bir kadın evinde sürekli gelen misafiri evladı olsa çekmez.örnek kendin nasıl istemiyorsun sürekli gelmesini)
Varsın göndersin yemediklerini.Kocan yemek isterse yer yemezse de kocana çaktırmadan at.Bu yıllar sürsede at çöpe elin mi incinir.Zaten evlilikte beş yıla kadar kv de bıkar amaan der böyle ufak tefek şeylere .
Şu an kv sürekli özel alanına (maddi ve manevi) ayak attığından normaldir gerilmen.Aynı şekilde misilleme yaparsan bi nevi saman altından su yürütürsen,kaynana kumsalında evlilik gemini de yürütürsün :)
Siz çok normal bi aile için yorum yaptınız haklı olarak ama 1.si kp çok huysuz bir insan anlaşmak ve konuşmak mümkün değil konuşmak için 3 kez aradım telefonu 3 kez yüzüme kapadı bende bir daha aramadim.KV git biksin meselesine gelince KV temizlik hastasiyim diye kendi aile bireylerini yıkandıktan sonra evde oturtuyor başka kimseyi de eve almıyor bende dahil ama kendi heryere gider gezer günlerce kalır ornegin daha nisanliyken benim teyzemin evinde bile ay şuraya kivrilabilirmiyim deyip kalmistir.diğer Teyzeme 4 gün üst üste gelip yiyip içip gitmiştir bir kez dahi davet etmemiştir.Ben 5 yıllık birlikteligimde eşimin ailesinin evine yalnızca iki kez gittim o da biri aile tanışması biri bohça goturmeye o kadar.KV ile işi tatlıya bağlamak istemiyorum çünkü evime geldiğinde özel olan hiçbirşey bırakmıyor eşim gorusebilir birşey demiyorum ama o da suyunu çıkarmadan en azından esim annesinden geldiğinde bana annesini anlatıp barışma için ricada bulunsun istemiyorum çünkü KV evimden misafir bile kovmuş bir insan kuaforumle alt ve yan komsumla tartışıp kusturdu akrabalarıma kuzenlerime laf sokup dariltti yanı etrafta dolasmasi istenmeyecek bir KV bugün de daha oğlunu 2 ğun önce gördü eşimin de tatil günü ve başbaşa kalabilirdin kendi doğum günü yarın olmasına rağmen cocuklarim gelin bugün bana AVM de doğum günü kutlayalim dedi ve bu kadın 60ina merdiven dayamış neyin kafası kendisi benim doğum günümü bir kez bile kutlamamistir.yine esimi gönderdim ama bugün daha önce böyle bir alışkanlığı olmamasına rağmen sırf esimle geciremiyim diye çağırdı ama bisey demedimYıl dönümü hediyesi diye mahkeme celbi vermeyi planlıyorsan böyle devam et.Şayet kocanı istiyorsan da kocamköylü olmak durumundasınız(tabi görünüşte :) )Henüz olaylar sıcak iken kv ile mesafe koymak akıllıca bir tutum.Fakat ağzınızı açıp kaynananız hakkında ne kocanıza ne de üçüncü şahısa konuşmayın ki kocanız yüzünü çevirmesi sizden.(erkekler için anne hata yapsa da ANNEMDİR der.kocanızın yüzü ölene kadar annenize dönük olacak kabullenin)Empati yapın belki ilerde oğlun olur.Mantığın alıyor mu ki oğul anneyle mesafe koysun.Kocanla mutluluğuna zarar verir kv ile ilişkin.Ona yansıtma derim.
Çözüm kapısı KP.Daha yeni evlisiniz yani henüz kp için el kızısın.Fakat oğul laf edemez ama kp kv yi frenler.Gidin usulune uygun yumusak baslılıkla elınızdekı msj ses kayıt vs ne varsa sakınce basbasa kp ye durumu anlatın.Bunu yaparken fevri olmaktan kaçının adama karısını kötülemeyin,kp ile kv nin haksız olduğu konusunda mutabakata varınca ise yine sakince gerçek olmasa bile BEN EŞİMİ SEVİYORUM BEN SİZİ SEVİYORUM.EVLENDİM ARTIK AİLEMSİNİZ BABAMSIN.SON OLAYLARDA ANNEME ÇOK KIRILDIM.FAKAT BÖYLE AYRI GAYRI KÜS OLUNMAZ AİLEYİZ BİZ.FAKAT ANNEMİN DAVRANIŞLARI DOĞRU DEĞİL.HEM BENİ HEM OĞLUNU ÜZÜYOR BU DURUM.EVİMİZDE HUZURUMUZA ZARAR VERİYOR.BİZ DAHA YENİ EVLİYİZ,TOYUZ.SİZ DE BU AŞAMALARDAN GEÇTİNİZ HEM ANLAYIŞLI HEM YOL GÖSTERİN OLUN HEM DE ANNEMLE DE KONUŞUP ARA YOL BULALIM.BERABER AİLECEK YEMEK YİYELİM şeklinde bir konuşmayla kp yi devreye sok.Böylelikle hem uzlaşmacı yapıcı görünürsün hem de kv ile birlikte eşini ve tüm ailesini ve elalemi :) karşına almamış olursun.Tatlı yap gönder.Onun yatılı kalmak için geldiği zamanlarda siz önce davranın alın elinize bir kilo meyve gidin misafirliğe onlardan.Böylelikle hem vefalı gelin olursun hem de bıkar sizden.(hiç bir kadın evinde sürekli gelen misafiri evladı olsa çekmez.örnek kendin nasıl istemiyorsun sürekli gelmesini)
Varsın göndersin yemediklerini.Kocan yemek isterse yer yemezse de kocana çaktırmadan at.Bu yıllar sürsede at çöpe elin mi incinir.Zaten evlilikte beş yıla kadar kv de bıkar amaan der böyle ufak tefek şeylere .
Şu an kv sürekli özel alanına (maddi ve manevi) ayak attığından normaldir gerilmen.Aynı şekilde misilleme yaparsan bi nevi saman altından su yürütürsen,kaynana kumsalında evlilik gemini de yürütürsün :)
Mesafe koymak ise yaramadı miAllah yardımcın olsun zor gerçekten böyle bi kadını çekmek...
maalesef evlenmeden önce çok önemsenmiyo aile ama çok önemli işte düşünsene bu nefret ettiğin kıskanç fesat kadın senin en özel günlerinde hep yanında olacak.doğum yaptığında, bebeğini ilk kucana aldığında,ilk doğum gününde
bu evlilik devam ettiği sürece görmesen bile hep hayatinda olacak bu kadın...evliliğini devam ettirmek istiyosan sinsi olman gerekiyo galiba. benimde kaynanam yüzünden evliligim çok kötü şu anda ve artık taktik yapıcam yoksa diğer türlü mesafe kavga gürültü pek işe yaramadı çünkü bu sefer eşiminde tepkisini almaya başladım
Konuşmayı bi düşünüyorum bi dusunmuyorum niye derseniz KV ailede herkesle kötü hiç arkadaşı yok vs kp bunları biliyor ilk kez benimle sorun yaşamadı sonucta. Ne olursa olsun 3 aylık gelinim tarafsız kalması yakışırdı.daha ilk tartışmada bende evinize gelmem deyip tavır yaptı o bizimde evladımız diyip alan insan bu tavrı koymazdi diye düşünüyorum bunlara rağmen beni ayağına bekleyen insanla da kendi gelip konuşana kadar konuşmak istemiyorum ama yine de kararsizimaynı benim kaynana :) kayınpederini ne dedi de doldurdu bakalım.Yalan dolan vardır illaki.Konusmani tavsiye ederim
yok canım benimkilerde yaramadı kp zaten mesafelidir ama kaynana sınırdan mesafeden anlamıyo yüzsüzlüğe vuruyo ve kafasındakini yine yapıyo.Mesafe koymak ise yaramadı mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?