Kayınvalide sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karın çok alışveriş yapıyor diyebilir.Ne gerek var bota kış bitiyor diyebilir.İşte orda eşiniz sanane anne dese o size söyleyemez.
Cok haklısınız pekı bu konular söz konusu olduğunda nasıl bır cevap verebılırım

Buradakı ınsan cocuk yapıp yapmamama karışıyor ben senın cocuk yapıp yapmamamana laf söylesem tepkin ne olur?
Öncelikle şunu hatırlatmak istiyorum doğru veya yanlış buraya bir konu açtığınızda kişiler istediği yorumu yapabilir kendi hayat görüşü bakış açısı odur. Bunun sizi sinirlendirmesine, üzmesine gerek yok. Hele ki üslubunuzu bozduğunuzda size gerçekten konuyla ilgili yorum yapacak kişiler ‘amaan daha öfkesine sahip çıkamıyor ben neden fikirlerimi bu insanla paylaşayım der geçer. Her fikire açık olmanız gerekir. Konuya dönecek olursak;

Hamilelik hormonlarıyla birlikte olayı büyütmüşsünüz bence hisleriniz çok ön planda. Çok şükür ki eşiniz destekciniz. Bebek doğunca siz istemediğiniz sürece kimse sizden alamaz, sizin olmadığınız ortama götüremez hepsi sizin elinizde. Olmayacak şeyler için neden kendinizi üzesiniz ki? Eşinizde ailesini desteklese farklı yorum yapacağım ama sizin içiniz bence rahat olsun. Kadın sizi sevmiyorsa sizsiz plan yapması normal ama nasılsa izin vermeyeceğiniz için gerek yok takılmaya. Çok darlarsa canınız sıkılıyorsa benim olmadığım ortamda çocuğumun ne işi var deyip geçiverin.

Cok haklısınız pekı bu konular söz konusu olduğunda nasıl bır cevap verebılırım
Eşinize söyleyin annesiyle konuşsun.
Tamam anne deyip istediğinizi yapabilirsiniz.Bir süre sonra söylemekten de bıkabilir.
Yada açıkça kayınvalidenizle konuşun.Biz böyle karar verdik anne deyin.Ama bağırıp çağımayın,kötü üslup kullanmayın.

Cok teşekkür ederim yorumumuz için cok haklı konustunuz

Tamam öyle yapacagım teşekkür ederim

Karın çok alışveriş yapıyor diyebilir.Ne gerek var bota kış bitiyor diyebilir.İşte orda eşiniz sanane anne dese o size söyleyemez.
Bence de. Benim esimin ailesi biraz kapalı. Eşimin teyzesi beni uyarmıştı o gün yırtık kot giymiştim. Teyzesi böyle olmaz, giyme dedi. Tam ben cevap vericektim. Eşim benim karımdan sanane teyze dedi. Offf gergin ortam, tabi benim içim rahatladi çünkü bana laf düşmedi. Tam da dediğin gibi olması lazım. Katılıyorum.

Daha önce ne tür söylemlerde bulundunuz nasıl cevap verdi? Yüzsüzlük seviyesine göre kayınvalidenizin hemen bir cevap oluşturayım size
Ben mesela bizim küçük odamıza küçük koltuk takımı alcaktık esımle konu gevtı annem ben oturuyorduk bırde komşumuz siz şimdi durun ne gerek var koltuğa ogluma borç ettırme dedı mesela TM dedım sustum orda ıkıncıye bna hamıleyım bn cocuk kıyafetlerını cınsıyetten sonraya almaya baslıycaz dedım ortamda oturuyorduk kaynanam hele daha dur erken onlara alınır dedi ortada ben en son anne bu kaçtır aynı seyı yapıyosun ona erkanla ben karar verırım dedım ya mesela annemler uzakta ben brz hamılelıgımı toparlayıp bayramda onlara gıtcektım annene söyle senı çağırıp durmasın gıdemezsın bıyere otur oturduğun yerde dedı toplumun ıcınde cok utandım esımde oyle seymı olur gıt gez bayramdır dedı

Eşimede kızıyorum ama onlara tartışmak istemıyorum oda arada kalıyorum kimse kırılmasın istiyorum diyor buyuzden sen mesafelı ol ben ararım napıonuz anne baba der kapatırım ılla annemlerle ıyı ol demıyorum dıyor

O ne dedi peki bunun üzerine

Ama bu şekilde sorunlar daha çok büyür. Bunun kirilmakla ilgisi yok. Herkes yerini bilecek

Kaynananın yüzüne tamam anne sen haklısın de zaten kocan yapatım demiş niye kndini yıpratıyorsun önemli olan kocanın düşüncesi kaynanında gönlünü yap tamam anne senin dediğin olsun de bu tarafa gel dediğini yap

Hanı evt saygısızlık yapmıyo ama bosver Annemi o desin dursun sen benden sorumlusun dıyo
Peki niye anasına “ben karıma kimseye karıştırmam, biz artık bir aileyiz, birbirimizeden sorumluyuz; yapacaklarımıza alacaklarımıza kimse karışamaz” demiyor.. anasına her şeye yorum yapma haddi veriyorsa sizi ezdirmiyor pek sayılmaz..

Ama bu şekilde sorunlar daha çok büyür. Bunun kirilmakla ilgisi yok. Herkes yerini bilecek
Kesınlıkle ama sımdı esım bana hep dıyor senı ezdırmeyecegım sız anlasamıyorsunuz hıc konuşma ara sor dıyomuyum hayır dıyoıster ara ıster arama ben tamam dedıkten sonra alırım alınacakları onlar boş konussun dıyor

Öyle yapıyorum ama hamılelıktenmı bılmıyorum cok değer verdıgım ınsanlar bna böyle yapınca cok zoruma gıdıyor hasta olduklarında koşa koşa hastaneye gıttım fakat hamıleyım bna bır kere kızım bır ıhtıyacın varmı demedıler bu benı üzmüyo degıl keşke aılem olsa dıyorum yanımda

Valla kaynananız böyle haddini aşan yorumlar yapıyorsa annenize gitmenize bile karışıyorsa kocanız sizi ezdiriyor.. ne münasebet anne benim gidip gitmememe kimse karışamaz demiyorsanız siz de bal gibi kendisi ezdiriyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…