Kayınvalide sorunu

mesele nıkaha gelmemek degıl kı
sıze agır konusmus haddını asmıs
sırf bu yuzden ınsan kımın yanında durduguna dıkkat eder

kayınvalıde belkıde sızın ılerde barısabılecegınızı dusunmustur belkı kız kayınvalıdenıze sızın konunuzu acmıstır ozellıkle sızın dusuncenızı yoklamak ıcın barısırmısınız dıye

yıne de kayınvalıdenın nıspet yapar gıbı davranması yanlıs tabı olgun degıl tavrı yanı... e sız bu ınsana bırsey anlatamazsınız adı kıskandı bıle olur o yuzden bosverın
sızde fazla kafaya takıyorsunuz ama ben gorsem dedıgım gıbı umursamazdım sız ınsanı kredılerınızı en bastan verdınız kım ne kadar tuketırse o onun problemıdır bosverın
Haklısın canım adım kıskandıya çıkıcak. O kız beni engellemişti heryerden bi aydır kaldırmış engelimi. Belkide barışmak istiyordur ondandır bu halleri bitti benim için ben karakterli bi insanım bana beddua eden kızla kestim iletişimimi umrumda değil. Lakin böyle yapması gelinim seninle küs ama gelinim umrumda değil demek resmen. İçimdeki sinir geçmiyor.

Bu düşüncen saçma. Sen sırf kaynana diye onu sevdin mi? Sırf görümce diye görümcenin her saçmalığına katlandın mı? Sen de gider bi tonton teyze ile fotoğraf çekinirsin, kaynanan çıkıp gelip böyle bir laf etse '' Sanki kaynanası o. '' diye, tuhaf karşılamaz mısın? Bi fotoğraf çekindiler, canım cicim qalp qalp yaptılar diye, senin yerine eve mi girdi kocanı koluna mı taktı o arkadaşın yani anlamadım?
O anlamda söylemedim aslında. Güzel kızım benim yazmış. Beni hiç böyle paylaşmadı mesela. Bilmiyorum tuhaf hissettim. Bu saatten sonrada hiçbir şekilde yakınlık göremez benden zaten. Eşimede söyledim.

Böyle durumlarda tepkisiz kalmak karşı tarafı çıldırtır. Karşı taraf boş durur mu durmaz ama baktı sizden tepki yok bir süre sonra pes eder.
Çıkıyordum takipten zor tuttum kendimi. Size sorarsam yatışırım diye düşündüm. Sağolun.

Şahsi hesabımda paylaştıklarım kimseyi ilgilendirmez, kimse için de paylaşım gizlemem. Görüşmelerini sorun etmiyorsunuz da sosyal medyayı sorun ediyorsunuz bana tuhaf geldi bu durum. Hazır aranız iyiymiş madem suyu bulandırmayın derim
Tabikide ilgilendirmez karışmak değil derdim sadece durum biraz benim açımdan kırıcı oldu.

O anlamda söylemedim aslında. Güzel kızım benim yazmış. Beni hiç böyle paylaşmadı mesela. Bilmiyorum tuhaf hissettim. Bu saatten sonrada hiçbir şekilde yakınlık göremez benden zaten. Eşimede söyledim.
Bir yandan özgürlüğün için sınırlarını korumak için çabalarken, diğer yandan kafandaki geleneksel kodlar açığa çıkıyor bu olaylar ile. Birbirinizin hayatına giriş sebebiniz kocan, o yüzden birbirinizi sevme zorunluluğunuz yok.

ayy sakın yazmayın oyle ne munasebet sana mı sorucam kımınle gorusecegımı der
haklıyken haksız duruma dusersınız

sakın sakın
hıc gerek yok boyle bır seye ılla surat asmaya da gerek yok mesafelı durun aılecek gorusulmesı gereken toplantılarda ortamlarda mısafır gıbı durursunuz kotu olmayın gergın davranmayın samımı olup bırsey yokmus gıbı de davranmayın bır uzak durun eskısı gıbı olamayacagınızı anlayacak kadar uzak hayırdır bana surat mı yapıyorsun dıyemeyecegı kadar net durun
Teşekkür ederim şans dileyin 😍

Bir yandan özgürlüğün için sınırlarını korumak için çabalarken, diğer yandan kafandaki geleneksel kodlar açığa çıkıyor bu olaylar ile. Birbirinizin hayatına giriş sebebiniz kocan, o yüzden birbirinizi sevme zorunluluğunuz yok.
Çok farklı duygular içerisindeyim. Burası sayesinde hayatım değişti. Eşim evin içinde hayatımın anlamı diye dolaşıyor. Sakinim yuvam huzurlu. Bana uymayan her konuda tabikide cırlıyorum ama dik duruşumla geçiyor hemen. Korkmuyorum çekinmiyorum. İşte bu tarz şeyler bazen kafamı karıştırıyor katip. Tıkanıyorum acemiliğime gelip yanlış yapmamak istiyorum. Biliyormusn geçen eşim “ kardeşime maç izmeleye gidelimmi “ dedikten sonra neyse hayır dicen dedi ve güldü. Çünkü geçen hafta gitmiştik. Dedim sen git canım ben gelemem. Yok ya dedi kapandı konu. O da biliyor artık. Yinede bazen tıkanıyorum.

Ya ben de bakıyorum ki kim eğliyorsa eğlesin uğraşamam🤣 Millet amma kaynana seviyor. Hem sevmiyor hem seviyor.
Kim kimi seviyorsa onla takılsın ya
Hayır kayınvalideye de bayılmıyor ki konu sahibi kalbi kırılsın görüştüğü kişiye

Benim sevmediğim kişiyle nasıl görüşürsün demek en çok beni sev demek bana göre
Ama sen kayınvalideyi sevmiyorsun
O da seni sevmeyiversin yani ne fark eder?
Herkes saygı içinde vaktini doldursun,dağılsın
İnanın kaynanam umrumda değil. Sadece yaptığını hoş bulmadım. Benim çoğu arkadaşım yaptğı saygısızlıktan dolayı kestiler iletişimi. Paylaşımlrını görünce sinşrlendim🤣🤣
Ama arkadaşlarınla bir sevgi ve seçim bağın var
Kayınvalideyle birbirinize ise mecbursunu bi nevi
Severek ve isteyerek birbirinizi seçmemişsiniz yani
Size direkt bir saldırısı olmadıkça beni korusun kollasın beklentisi olması mantıksız insanın

Hele ki bi yorumunuzu okudum ağzım açık kaldı
Çok seviyorsa oğluna alsaydı gibi bi şey demişsiniz
Bu düşünceden kaynanayı paylaşamamış izlenimi çıkıyor 🤷‍♀️

Kim kimi seviyorsa onla takılsın ya
Hayır kayınvalideye de bayılmıyor ki konu sahibi kalbi kırılsın görüştüğü kişiye

Benim sevmediğim kişiyle nasıl görüşürsün demek en çok beni sev demek bana göre
Ama sen kayınvalideyi sevmiyorsun
O da seni sevmeyiversin yani ne fark eder?
Herkes saygı içinde vaktini doldursun,dağılsın

Ama arkadaşlarınla bir sevgi ve seçim bağın var
Kayınvalideyle birbirinize ise mecbursunu bi nevi
Severek ve isteyerek birbirinizi seçmemişsiniz yani
Size direkt bir saldırısı olmadıkça beni korusun kollasın beklentisi olması mantıksız insanın

Hele ki bi yorumunuzu okudum ağzım açık kaldı
Çok seviyorsa oğluna alsaydı gibi bi şey demişsiniz
Bu düşünceden kaynanayı paylaşamamış izlenimi çıkıyor 🤷‍♀️
Doğru söylüyorsunuz. Yaşımdan ötürü bazen çocukca düşünebiliyorum. Evet sevmiyorum ama sevmesemde anne olarak değer veriyorum. Düşünceli şekilde doğumgününü kutladım neden beni paylaşmadı ? Demekki halletmiyormuş bu durum kırdı beni mesela. Karışıp laf etmek değilde yaptığından dolayı ona mesafeli davrandığımı bilmesini istiyorum.

Adama neden nesne muamelesi yapılıyor ya? Adamın istememe şansı yok mu yani?
Siz yabancı değilsiniz şöyle söyliyim. Biz kaynanamla işyerinde tanıştık. İlk olarak arkadaşıma seni oğluma alayım diye cahilce muhabbete girdi. Arkadaşımda takmamıştı. Aynı muhabbeti banada yaptı bende takmadım. Eşim kendi buldu beni. Annem senden bahsetti tanışmak istiyorum ama haberi yok biz iki yetişkin olarak karar verelim dedi. Öyle başladı ilişkimiz kaynanam aylar sonra öğrendi. Benide severdi hatta evlendik diye 3 gün oruç tuttu. Kadına nolduysa evlendikten sonra oldu. Evet sakin saygılı biriyim ama bu beni kullanacağın ağzıma edeceğiniz anlamına gelmiyor. Sevmiyor beni sevmesin umrumda değil. Sonra arkadaşım eşim hakkında hep iyi konuşurdu. Eşimden çok memnunum sağolsun. Bilmiyorum belki arkadaşım kıskanmıştır onunla olmadı diye noldu bilmiyorum arkadaşım ben nişanlanınca değişti.

Back
X