Kayınvalide sorunu

Doğru söylüyorsunuz. Yaşımdan ötürü bazen çocukca düşünebiliyorum. Evet sevmiyorum ama sevmesemde anne olarak değer veriyorum. Düşünceli şekilde doğumgününü kutladım neden beni paylaşmadı ? Demekki halletmiyormuş bu durum kırdı beni mesela. Karışıp laf etmek değilde yaptığından dolayı ona mesafeli davrandığımı bilmesini istiyorum.
Arkadaşınızla birbirinize kayınvalideniz üzerinden nispet yapasınız var yani
Paylaşınca tüm dertleriniz bitecekse söyleyin de paylaşsın bari
Aşk olsun beni niye paylaşmadın deyin 🙄

Bu konu çok uzar ha
Şimdi sizi paylaşsa
Önce onu sonra beni paylaştın diyebilirsiniz
Beni söyledim de paylaştım diyebilirsiniz
Tam tersi olsa bu sefer diğer kız beni sonra paylaştın diyebilir
Uzar da uzar 😂

Kayınvalide kapanın elinde kalacak
Allahım bu gözler bu günleri de mi görecekti 😬😬

Siz yabancı değilsiniz şöyle söyliyim. Biz kaynanamla işyerinde tanıştık. İlk olarak arkadaşıma seni oğluma alayım diye cahilce muhabbete girdi. Arkadaşımda takmamıştı. Aynı muhabbeti banada yaptı bende takmadım. Eşim kendi buldu beni. Annem senden bahsetti tanışmak istiyorum ama haberi yok biz iki yetişkin olarak karar verelim dedi. Öyle başladı ilişkimiz kaynanam aylar sonra öğrendi. Benide severdi hatta evlendik diye 3 gün oruç tuttu. Kadına nolduysa evlendikten sonra oldu. Evet sakin saygılı biriyim ama bu beni kullanacağın ağzıma edeceğiniz anlamına gelmiyor. Sevmiyor beni sevmesin umrumda değil. Sonra arkadaşım eşim hakkında hep iyi konuşurdu. Eşimden çok memnunum sağolsun. Bilmiyorum belki arkadaşım kıskanmıştır onunla olmadı diye noldu bilmiyorum arkadaşım ben nişanlanınca değişti.
Tamam işte, belki anası tutsa tanıştırsa adam antipati geliştirip istemeyecekti seni? Anası seni bulmamış ki, adam bulmuş.

Arkadaşınızla birbirinize kayınvalideniz üzerinden nispet yapasınız var yani
Paylaşınca tüm dertleriniz bitecekse söyleyin de paylaşsın bari
Aşk olsun beni niye paylaşmadın deyin 🙄

Bu konu çok uzar ha
Şimdi sizi paylaşsa
Önce onu sonra beni paylaştın diyebilirsiniz
Beni söyledim de paylaştım diyebilirsiniz
Tam tersi olsa bu sefer diğer kız beni sonra paylaştın diyebilir
Uzar da uzar 😂

Kayınvalide kapanın elinde kalacak
Allahım bu gözler bu günleri de mi görecekti 😬😬
Ya güldürmeyin nolur 😂😂 ay anlatamadım derdimi. Güzelim yok valla derdim paylaşması değil paylaşmasın umrumda de değil arkadaşıma nispet yapmak gibide derdim yok ben kapattım o defteri. Sadece değerimi görmüş oldum ve buna kırıldım hepsi bu. Benim annem mesela doğumgünü kutlamaz hediye almak kimse kimseye alınmasın diye ne abime ne bana ne yengeme ne eşime kimsenin kutlamaz. Biri alınır der falan filan. Düşünmemesi garibime gitti..

Tamam işte, belki anası tutsa tanıştırsa adam antipati geliştirip istemeyecekti seni? Anası seni bulmamış ki, adam bulmuş.
Peki eşim derse akşam bizde annemin doğumgününü kutlayalım diye ? Hayır kutladık gerek yok diye tepki vermelimiyim ? Katip anlamıyorum kaynanam bana bayılırdı. Öve öve bitiremezdi. Evlendik kadının içinden canavar çıktı. Ulan hırsız değilim namussuz değilim kötü alışkanlığım yok derdi ne bu kaynanaalrın anlamıyorum.

Ya güldürmeyin nolur 😂😂 ay anlatamadım derdimi. Güzelim yok valla derdim paylaşması değil paylaşmasın umrumda de değil arkadaşıma nispet yapmak gibide derdim yok ben kapattım o defteri. Sadece değerimi görmüş oldum ve buna kırıldım hepsi bu. Benim annem mesela doğumgünü kutlamaz hediye almak kimse kimseye alınmasın diye ne abime ne bana ne yengeme ne eşime kimsenin kutlamaz. Biri alınır der falan filan. Düşünmemesi garibime gitti..
Ama umrundaymış işte
Üstelik buraya konu açmak isteyecek kadar umrundaymış 🙈

Ben çözdüm olayı bak
Araya mesafe girdi ya
Sen kayınvalideyi özledin
Bi takışasın geldi
Çünkü fazla normal gidiyor bu ara ilişkiniz 😂

Senin kayınvaliden dünyanin en düşünceli kayınvalidesi hiçbi zaman olmadı ki
Burası kayınvalide konularınla dolu
Şahsen ben kendimi belli aralıklarla kayınvalide konularına yorum yaparken buluyorum 🙈

Sen sadece elaleme göstermiş diye sorun etmişsin.

Peki eşim derse akşam bizde annemin doğumgününü kutlayalım diye ? Hayır kutladık gerek yok diye tepki vermelimiyim ? Katip anlamıyorum kaynanam bana bayılırdı. Öve öve bitiremezdi. Evlendik kadının içinden canavar çıktı. Ulan hırsız değilim namussuz değilim kötü alışkanlığım yok derdi ne bu kaynanaalrın anlamıyorum.
Neden bu kadına 50 000 kere doğum günü kutlanıyor? Saçma.

Merhabalar kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah ❣️ ben kanarya :) Size rahatsızlık olduğum bi konu hakkında danışmak istiyorum. Genel olarak iyiyim eşimlede çok şükür iyi gidiyor görüşme sıklığımız özgürleşmem her şey istediğim boyutta. Kayınvalidemle de aram daha iyi. Görümcem her zaman ki gibi istekleri bitmiyor ama onu aşabilirim sık görüşmediğimiz için canımı az sıkıyor.

Gelelim asıl konuya. Kaynanamla ortak bi arkadaşımız var kız aslında benim lise dostum. Biz bu arkadaşımla düğün zamanı iletişimi kestik. Özet geçmem gerekirse nişan dönemimde kendisyle ilgilenmediğim için nişan bohçasını aileyle götürüp kendisini çağırmadığım için demediğini bırakmadı eleştirdi. Çok zor nişan dönemi geçerdim sorunlu bi babam vardı ekonomik olarak kötü durumdaydm pandemiden dolayı düğünüm kaldı falan. Her neyse en sonunda kız bana beddualar etti kibirlisin dedi laf soktu durmadı yaptığı iyilikleri yüzüme vurdu ki en çok iyiliği üniversite tercihlerni yaparak ve tez ödevini hazırlayarak ben yaptım lafını etmedim. Annesinden engelledi beni nikahımada gelmedi.
Kayıvvalidem hala görüşür beni ilgilendirmez fakat sorun şu. Kaynanamın doğum günü bizde eşimle geçen hafta hediyesini alıp psta alıp kapısını çalıp güzelce kutladık ben tuttum hatta. Zoruma giden şu ki o arkadaşımı 3 4 kere paylaşığ güzel kızım iki gözümün çiçeği diye paylaşması ve bana gizlememesi. Ben oğlunun eşi düşünüp hediye aldım elin kızı kadar değerim olmadı anlamıyorum aşıırı rahatsım oldum. Dünden beri içim içimi yedi keşke anne bana gizleseydin dememek için tuttum kendimi. Bizim sürpriz hoşuna gitmedi dememek için tuttum kendimi. Eşime attım dedim ben çok kırıldım bana bize beddualar eden kızın durumu gizlenmeliydi.
Sormak istiyorum size muhtemelen kızıyla damadıyla ailecek komple yine kutlanicak kaynanam çok değer verir doğum günlerne hatta kızı olmadan ilk kutladık diyede bozuldular bilmiyorum. İçimden tekrar kutlamak gelmiyor gördüğüm ilk yerde de sitem edip kırıldığımı söylemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ? İnanın görüşmesine paylaşmasına değil lafım gözüme sokar gibi gizlemeden ve aileden olan beni bile paylaşmaktan gizlemeden bunları yapmasına aşırı kırıldım. Hiçbir şey yapmak istemiyorum ketum gibi durmayı düşünüyorum. Aşırı gergin ve sinirliyim.
sizin kv nizle , eski arkadaşınız nasıl ahbaplık kuruyor bende onu anlamadım yaşıt değiller birbirlerinin hayatında mıçmıç bulunmalarına da gerek yok bence, yolda gördün mü selam sabah bu kadardan ibaret olmalı üstelik sizle arkadaşlığı yok, neden kv nizle bu kadar ilgili ve kv nizde onla ben anlam veremedim ya çok saçma geldi , ben biriyle küs olsam onun kv siyle o kadınla bi sorunum yoksa selam veririm ama ötesinede geçmem resmen biri göze batmak istiyor diğeride gözünüze sokmak gibi geldi bana

Dunya sizin etrafinizda donmuyor. Onla arasi diye kv kiskancligi yapmayin. Dogumgununu kutlamislar elbette tesekkur icin paylasmis sanirim kv. Anladigim kadariyla durum bu. Cok gormek istemiyorsaniz laf sokmadan kirilmadan rica edin. Huzursuzluk cikarmadan halledemez misiniz.

Kayinvalidenizin bu yaşananlardan haberi var değil mi??Var ise basbaya nispet yapmış işte .Bir de bu kız kayinvalidenizin nesi oluyor ki bu kadar iki gözümün çiçeği falan hitaplar😂Ben olsam söylerdim .Sonuçta kayinvalideniz biri ile kanlı bıçaklı olsa benddualar havada uçuşsa sizin onla can ciğer kuzu sarması olmanızı ister mi??Tabiki de istemez ve tavrını koyardı ama siz mesefeli olmak istiyorsanız daha önceki konuları bilmiyorum bir şey demeyin.Aksi halde kirildiginizi söyleyin derdim.

Normaldi kaynanam fakat ilk zamanlar çok laf soktu bana çok canımı sıktı. Diş geçiremeyince duruldu. Arkadaşımlada evlendiğimden beri hiç bir araya gelmemişlerdi o resim atılan gün dedikodumu yapmış olabilirler. Ya görseniz şey demk istiyorum madem bu kadar seviyordun oğluna alsaydın o zaman. Aşırı sinirlerim bozuldu.
Zannetmiyorum senin dedikodunu yaptıklarını. Arkadaşın da sen sevmiyor olsan da senin söylediklerini yetiştirmemiştir. Bunun sonuçlarıyla başa çıkamayacağını bilmeyecek kadar insandan uzak yaşamıyordur yani. Kv onunla görüşene kadar sana karşı zaten sevgi dolu değilmiş, laf sokuyormuş zaten arkadaşınla görüşerek başlamış değil seninle kötü olmaya. Ayrıca sen zaten gelinisin ve kv pasta alman muhteşem bir şey sayılmaz ama aile dışından birinin alması ekstra bir harekettir

Merhabalar kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah ❣️ ben kanarya :) Size rahatsızlık olduğum bi konu hakkında danışmak istiyorum. Genel olarak iyiyim eşimlede çok şükür iyi gidiyor görüşme sıklığımız özgürleşmem her şey istediğim boyutta. Kayınvalidemle de aram daha iyi. Görümcem her zaman ki gibi istekleri bitmiyor ama onu aşabilirim sık görüşmediğimiz için canımı az sıkıyor.
Gelelim asıl konuya. Kaynanamla ortak bi arkadaşımız var kız aslında benim lise dostum. Biz bu arkadaşımla düğün zamanı iletişimi kestik. Özet geçmem gerekirse nişan dönemimde kendisyle ilgilenmediğim için nişan bohçasını aileyle götürüp kendisini çağırmadığım için demediğini bırakmadı eleştirdi. Çok zor nişan dönemi geçerdim sorunlu bi babam vardı ekonomik olarak kötü durumdaydm pandemiden dolayı düğünüm kaldı falan. Her neyse en sonunda kız bana beddualar etti kibirlisin dedi laf soktu durmadı yaptığı iyilikleri yüzüme vurdu ki en çok iyiliği üniversite tercihlerni yaparak ve tez ödevini hazırlayarak ben yaptım lafını etmedim. Annesinden engelledi beni nikahımada gelmedi.
Kayıvvalidem hala görüşür beni ilgilendirmez fakat sorun şu. Kaynanamın doğum günü bizde eşimle geçen hafta hediyesini alıp psta alıp kapısını çalıp güzelce kutladık ben tuttum hatta. Zoruma giden şu ki o arkadaşımı 3 4 kere paylaşığ güzel kızım iki gözümün çiçeği diye paylaşması ve bana gizlememesi. Ben oğlunun eşi düşünüp hediye aldım elin kızı kadar değerim olmadı anlamıyorum aşıırı rahatsım oldum. Dünden beri içim içimi yedi keşke anne bana gizleseydin dememek için tuttum kendimi. Bizim sürpriz hoşuna gitmedi dememek için tuttum kendimi. Eşime attım dedim ben çok kırıldım bana bize beddualar eden kızın durumu gizlenmeliydi.
Sormak istiyorum size muhtemelen kızıyla damadıyla ailecek komple yine kutlanicak kaynanam çok değer verir doğum günlerne hatta kızı olmadan ilk kutladık diyede bozuldular bilmiyorum. İçimden tekrar kutlamak gelmiyor gördüğüm ilk yerde de sitem edip kırıldığımı söylemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ? İnanın görüşmesine paylaşmasına değil lafım gözüme sokar gibi gizlemeden ve aileden olan beni bile paylaşmaktan gizlemeden bunları yapmasına aşırı kırıldım. Hiçbir şey yapmak istemiyorum ketum gibi durmayı düşünüyorum. Aşırı gergin ve sinirliyim.

Isteyen istedigi ile görüşür , ben erkek kardeşimin eski esi ile görüşüyorum , bu yeni esini baglamaz hatta bir ara soyleyecek gibi oldu aldi cevabını, nisan attim , eski nisanlimin ablasi ile görüşüyorum , bu eski nisanlimin esini baglamaz. Ancak kv denizin sizinle birlikte doğum gününde cekilen fotosu varsa ve arkadaşınızin fotosunu paylasip sizinkini paylaşmadiysa evet ben de alinabilirdim ama gorusmesi sizi baglamaz . Hayatta bir cok kisinin görmekten cok hoşlanmadıgi bir dünya insan vardir. Simdi ben oturup tek tek kim kiminle görüşüyor , görüşmüyor, kus,kırgın diye düşünüp yaptigim paylaşımları ayarlamam

Son düzenleme:

Şaka gibi değil mi ? Şok oldum görünce. Bana görede yanlış. Benim nikahıma gelmediyse onunda oğlunun gelmedi. Gelmesin ben sorarım hesabını nasıl gelinime böyle yapar derdi. Ya 22 yaşındaki kızın 50 yaşındakiyle işi ne ? Hayatında hiç arkadaşı yok çünkü yalnız kaldı.

Haklısın canım adım kıskandıya çıkıcak. O kız beni engellemişti heryerden bi aydır kaldırmış engelimi. Belkide barışmak istiyordur ondandır bu halleri bitti benim için ben karakterli bi insanım bana beddua eden kızla kestim iletişimimi umrumda değil. Lakin böyle yapması gelinim seninle küs ama gelinim umrumda değil demek resmen. İçimdeki sinir geçmiyor.

Kanarya, kusura bakmayın ama sizin yaptığınız da arkadaşınızın küsme nedeni de bana komik ve çocukça geldi, nişan bohçası vs bana garip gelen adetler, geleneklere uyanlara saygım var lakin nişan bohçası götürürken arkadaşınızı çağırmadınız diye küsmesi, beddua etmesi komik, şimdi diyelim ki 20 tane çok samimi arkadaşınız var, hepsini bohça götürmeye çağırmak mı gerekiyor, bir tanesini bile çağırmayı unutunca küsülüyor mu?
Ne acayip işler aklım ermiyor şahsen🤷‍♀️

Sizin kayınvalidenizin kıza karşı tavır almasını istemeniz de komik kusura bakmayın, tartışmalar bireyseldir bana göre, ortada çok ağır lafların döndüğü (namusunuz, şerefinizle ilgili vs) kavga olur o zaman başka ama aranızda yaşananlar yüzünden nikahınıza gelmedi diye kayınvalidenizin gelini için hesap sormasını, siz konuşmuyorsunuz diye konuşmamasını beklemeyin çünkü onların ilişkisi ayrı, sizin arkadaşınızla ilişkiniz ayrı, gelin kayınvalide ilişkisi de ayrıdır.

Durum takibi yapmak da tuhaf, isteyen istediğini paylaşır bunun için kimseye hesap vermesi beklenmez, size gizlese belki yanlış anlayacaksınız, ki kusura bakmayın ama siz de görümcenizi pas geçerek doğum günü kutlamışsınız, sevmeseniz dahi görümcenizi bu fikrinizden haberdar edebilirdiniz, eşiniz oğlu siz geliniyseniz, görümceniz de kızı eşi de damadı, "bana gelinine" deyip eski arkadaşınızla olan yaklaşımına bozulduğunuzu söylüyorsunuz ama kadının öz kızını kutlama planlarınızda yok sayıyorsunuz, özür dilerim ama eşiniz ailesinin sizinle, sizin eş ailesiyle ilişkileriniz samimi değil, herkes bir diğerinin ardından atak yapıyor.

Ama umrundaymış işte
Üstelik buraya konu açmak isteyecek kadar umrundaymış 🙈

Ben çözdüm olayı bak
Araya mesafe girdi ya
Sen kayınvalideyi özledin
Bi takışasın geldi
Çünkü fazla normal gidiyor bu ara ilişkiniz 😂

Senin kayınvaliden dünyanin en düşünceli kayınvalidesi hiçbi zaman olmadı ki
Burası kayınvalide konularınla dolu
Şahsen ben kendimi belli aralıklarla kayınvalide konularına yorum yaparken buluyorum 🙈
Aslında özlemedim ve umrumda değil sadece bana yapılan bir saygısızlık vardı bu konuda gelini olarak farklı davranmasını beklerdim.

Sen sadece elaleme göstermiş diye sorun etmişsin.
Bir nevi evet. Üzüldüğümden de değil istediğini yapsın başka gelinleri övdüğünü duydu bu gözler tınlamam lakin ben düşünüp kutlama yapıp hediye alıyorken hiçe sayması ona olan tüm sevgimi çekti aldı.

Neden bu kadına 50 000 kere doğum günü kutlanıyor? Saçma.
Aile yapıları anla katip işte böyle garipler. Biz kutladık geçti gitti ama kızı damadı kutlamadı her zaman komlple bir arada kutlanırdı ben biraz bozduum onu sanırım. Görümceme de aynısı oldu ulan kutladık sonra yine kutlandı. Eşim söylendi bu ne desi sürekli kutlama mı olur diye.

sizin kv nizle , eski arkadaşınız nasıl ahbaplık kuruyor bende onu anlamadım yaşıt değiller birbirlerinin hayatında mıçmıç bulunmalarına da gerek yok bence, yolda gördün mü selam sabah bu kadardan ibaret olmalı üstelik sizle arkadaşlığı yok, neden kv nizle bu kadar ilgili ve kv nizde onla ben anlam veremedim ya çok saçma geldi , ben biriyle küs olsam onun kv siyle o kadınla bi sorunum yoksa selam veririm ama ötesinede geçmem resmen biri göze batmak istiyor diğeride gözünüze sokmak gibi geldi bana
Kesinşikle tamda bu. Aralarında 35 yaş var ne bu hareketler anlamıyorum. Resmen göze sokmak aşırı rahatsızlık verici.

Back
X