canım ona sorsan o haklı.yüzüme bakar hatta üste bile çıkar.sanmıyorum pişman olduğunu.çünkü daha bi kaç ay önce beni kötülemiş etraftan duydum.mesela eşimle nişanlıydık askerden gelmişti.kayınvalidemin evindeydik yemeğe çağırdı.ne çok şey yapmışsın zahmet etmişsin dedim.senin için yapmadım dedi.ben şokO kadar olayın üzerine acaba o nasıl senin yüzüne bakacak?. Şanslısın ki eşin senin yanında. O ettiği beddualara da ayrıca şok oldum. Belki de kadın yaptığı haksızlığı anlayıp pişman olmuş da olabilir. Çok sanmıyorum ama bu da bir olasılık. Yerinde olsam savaşa hazırlanır gibi psikolojimi hazırlar ve mutlaka giderdim.
canım işte bende böyle şeylerden korkuyorum.baksana kadın hasta ama aklı hala seninle uğraşmakta.dayanamıyorum böyle fitne fesata.Zaten isleri gucleri ogullarini doldurmak,benim k.valide grip olmus igne vurmaya saglik ocagina gitmis orda kotu olmus,gelmis kocasina anlatmis beni kotulemis bi yanina gelmedi,ben tek gittim yollarda dusup kalicaktim diye,aksam esimde tanlarina gitmisti k.peder kizmis karin annenle ilgilenmiyo,hasta kadin bilmem ne demis,geldi babam bole bole dedi falan diyo benimkide siniriminden duramadim vallahi.
canım ona sorsan o haklı.yüzüme bakar hatta üste bile çıkar.sanmıyorum pişman olduğunu.çünkü daha bi kaç ay önce beni kötülemiş etraftan duydum.mesela eşimle nişanlıydık askerden gelmişti.kayınvalidemin evindeydik yemeğe çağırdı.ne çok şey yapmışsın zahmet etmişsin dedim.senin için yapmadım dedi.ben şokherşeyi o kadar çok içime attımki.bunlar aklıma gelince hiç bişey içimden gelmiyor.eşimin yanında destek olmak istiyorum yalnız kalmasını istemiyorum ama gidersem kayınvalide daha fazlasını isteyip yapışacak diye korkuyorum
canım bende tek göndermek istemiyorum.peki sonrasında ne yapardın?mesela sürekli arayıp soruyor,gelmek istiyor yada çağırıyor..napardın?Ay ne hasta ruhlu bir insan inanılır gibi değil! Demek ki hala hedefindesin etrafa kötülediğine göre. Bir yöntem vardı cümle tam aklımda değil bulursam mesaj atarım. Birkaç cümle sıralanıp ardından .... İle iletişim kordonumu kesiyorum falan diye devam eden :) sırf denemek için yaptım ve o kişi şu an irtibata geçmiyor huzurumu bozamıyor, çok ilginç. Öyle bişey lazım sana da :) ne kadar seviyesiz olursa olsun her şeyi göze alıp eşimi tek göndermezdim diyorum hala. Sen bilirsin tabi yaşayan sensin..
Aynen oyle yilan gibi...Dinimizde bile erkegin annesine bakmakla yukumlu degilsin. Ha sevap olur dersen bilemem. Yada iyi birisidir kiyamazsin bakarsin ama hem yilan gibi soksun hemde bakilmayi beklesin. Yok oyle ! Duymazliktan gelin. Kavga bile etmeyin.
Sakin ama sakin gitme,birak esin gitsin,o insandan hic birsey olmaz Allaha havale et bir dahada gorusme!!canım ona sorsan o haklı.yüzüme bakar hatta üste bile çıkar.sanmıyorum pişman olduğunu.çünkü daha bi kaç ay önce beni kötülemiş etraftan duydum.mesela eşimle nişanlıydık askerden gelmişti.kayınvalidemin evindeydik yemeğe çağırdı.ne çok şey yapmışsın zahmet etmişsin dedim.senin için yapmadım dedi.ben şokherşeyi o kadar çok içime attımki.bunlar aklıma gelince hiç bişey içimden gelmiyor.eşimin yanında destek olmak istiyorum yalnız kalmasını istemiyorum ama gidersem kayınvalide daha fazlasını isteyip yapışacak diye korkuyorum
annemde gitme yoksa gene yüz göz olunacak diyor.bilsem beklentilere girmeyeceğini vallahi giderim.ben bu kıza bunları yaşattım uzak duruyum demez.yapışırda yapışırSakin ama sakin gitme,birak esin gitsin,o insandan hic birsey olmaz Allaha havale et bir dahada gorusme!!
Gidersen dahada yuz bulur,oglunuda bulmus tekrardan pesinizi birakmaz haberin olsun:)annemde gitme yoksa gene yüz göz olunacak diyor.bilsem beklentilere girmeyeceğini vallahi giderim.ben bu kıza bunları yaşattım uzak duruyum demez.yapışırda yapışır
aman Yarabbimmm.gitmiyim ben en iyisi.eşime gitme dersem seni kötü niyetli sanar diyor annem.gitmede demicem gitsin.ölümlü dünya günahı bana olmasın.acaba eşim görüşürse neler olacak merak ve korku içindeyim.o kadın bunla yetinmez biliyorum.Gidersen dahada yuz bulur,oglunuda bulmus tekrardan pesinizi birakmaz haberin olsun:)
Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakalTarafsız bakmama rağmen bi karar veremedim.
pınarcım tabııkı esını tek gonderme.. tavrınızı bırlıkte koymuşsunuz fıkır ayrılığı olmamış. hep destek olmuş sende oyle. şimdi gıdılecekse bırlıkte gıdın senden ayrı esını dusunmesınle esınden ayrıda senı.. ama tavsıyem tavrını ve mesafenı koy.kv anladıgım kadarıyla dil uslup konusunda cok dur duragı olmayan bırı ..merhaba arkadaşlarım..sorunum kayınvalide maalesef.kısaca olayı anlatıyım.eşimle nişanlılık döneminde kayınvalidemle hiç anlaşamadım.sebebide kayınvalidemin "sadece benim istediklerim olacak" diye düşünmesi.herşeye çok fazla karışması,her konuda benimle çoook laubali olması.bir kaç örnek veriyim anlamanız için.mesela biz daha yeni nişanlandığımızda bana "evlenince sakın açık saçık gecelikler giyme günah" demesi,"evinin eşyalarını kendi zevkime göre alacağım" demesi..bu sadece 2 örnek.bu olaylardan sonra ben soğudum.düğünden önce annemin evine tüm akrabalarla gelip aldıkları hediyeleri vermeye gelmek istemişlerdi.kış ayıydı.anneme benim çeyizlerimi salona kolileyip halıları toplamıştı.tüm akrabalar oturma odasına sığmaz 10 kişi getirseniz olmaz mı demişti kayınvalideme,kıyametleri kopardı."sen ne biçim konuşuyorsun ben onlara nasıl gelmeyin diyim" diye anneme bağırdı.eşimde annemi koruyunca tekrar annemi arayıp "oğul doğuramadığından oğluma sahip çıkmışsın" diye bağırdı.daha bir çok şey oldu bunlar bi kaç örnek.bana etmediği küfürler kalmadı kayınvalidemin.
düğün günümüz rezil oldu.herkesin içinde bizleri rezil edecek şeyler yaptı düğünde.
düğünden sonra 2.5 sene hiç görüşmedik.ne ben ne eşim.bu arada maddi olarakta eşimin çok hakkı yendi eşim ayrıcada buna kin yaptı.oğluna karşıda bu süreçte çok kötü davrandı sürekli ezdi.ben eşimi savundum,eşimde beni.eşimin tüm akrabalarıda bize cepe aldı.kimse bizi arayıp sormadı düğümüzdede zaten yüzümüze bakmadılar.bugün eşim teyzesiyle denk gelmiş.annen çok pişman barışmak istiyor demiş.eşimin iş yerine gidip müdürle görüşmüş kayınvalidem.müdür yanına çağırmış sormuş neden görüşmüyorsunuz diye.eşim herkes beni ayıplıyor diyor.anne nede olsa silemezsin diyorlarmış.eşim barışmak istemiyorum ama etrafa beni kötülemesinden kurtulmak istiyorum diyor.bana sende yanımda gel destek ol diyor.ben gitmek istemiyorum yaptıklarını unutamam.eşim tek giderse acaba kayınvalidemin gözünde kocasını bırakmış tek başına gibi düşünür mü?çünkü bugün ayrılsak çok sevinir.sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Git ama bir seferlik olsun bence daha sonra yine görüşme ama eşinin ricasini geri çevirmemerhaba arkadaşlarım..sorunum kayınvalide maalesef.kısaca olayı anlatıyım.eşimle nişanlılık döneminde kayınvalidemle hiç anlaşamadım.sebebide kayınvalidemin "sadece benim istediklerim olacak" diye düşünmesi.herşeye çok fazla karışması,her konuda benimle çoook laubali olması.bir kaç örnek veriyim anlamanız için.mesela biz daha yeni nişanlandığımızda bana "evlenince sakın açık saçık gecelikler giyme günah" demesi,"evinin eşyalarını kendi zevkime göre alacağım" demesi..bu sadece 2 örnek.bu olaylardan sonra ben soğudum.düğünden önce annemin evine tüm akrabalarla gelip aldıkları hediyeleri vermeye gelmek istemişlerdi.kış ayıydı.anneme benim çeyizlerimi salona kolileyip halıları toplamıştı.tüm akrabalar oturma odasına sığmaz 10 kişi getirseniz olmaz mı demişti kayınvalideme,kıyametleri kopardı."sen ne biçim konuşuyorsun ben onlara nasıl gelmeyin diyim" diye anneme bağırdı.eşimde annemi koruyunca tekrar annemi arayıp "oğul doğuramadığından oğluma sahip çıkmışsın" diye bağırdı.daha bir çok şey oldu bunlar bi kaç örnek.bana etmediği küfürler kalmadı kayınvalidemin.
düğün günümüz rezil oldu.herkesin içinde bizleri rezil edecek şeyler yaptı düğünde.
düğünden sonra 2.5 sene hiç görüşmedik.ne ben ne eşim.bu arada maddi olarakta eşimin çok hakkı yendi eşim ayrıcada buna kin yaptı.oğluna karşıda bu süreçte çok kötü davrandı sürekli ezdi.ben eşimi savundum,eşimde beni.eşimin tüm akrabalarıda bize cepe aldı.kimse bizi arayıp sormadı düğümüzdede zaten yüzümüze bakmadılar.bugün eşim teyzesiyle denk gelmiş.annen çok pişman barışmak istiyor demiş.eşimin iş yerine gidip müdürle görüşmüş kayınvalidem.müdür yanına çağırmış sormuş neden görüşmüyorsunuz diye.eşim herkes beni ayıplıyor diyor.anne nede olsa silemezsin diyorlarmış.eşim barışmak istemiyorum ama etrafa beni kötülemesinden kurtulmak istiyorum diyor.bana sende yanımda gel destek ol diyor.ben gitmek istemiyorum yaptıklarını unutamam.eşim tek giderse acaba kayınvalidemin gözünde kocasını bırakmış tek başına gibi düşünür mü?çünkü bugün ayrılsak çok sevinir.sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
gercekten inanamıyorum bunlara ya bi anne bunu nasıl soyleyebilir nasıl bi insan bu. ben de once git diyecektim ama seninki baya abartmıs. yuh yani.. esin gitsin, o da mesafeli olsun, herseyin normale donmesini beklemesin o kadın da onca yaptıklarından sonra.canım nasıl bakıcam onun yüzüne.bana etmediği küfür kalmadı.gelinliğin kefenin olsun dedi.ölmen için dua ediyorum dediçok tehlikeli birisi korkuyorum valla
Ben mesafe koyuyorum herkese. Bir iki, sonra karşı taraf kendini geri çekiyor. Mesafeli ve soğuk olursan ve çağırdığı zaman da bahaneler bulursan daha nasıl müdahale edecek? Bir mesafe belirle ve o çizgiyi asla aşamasın.canım bende tek göndermek istemiyorum.peki sonrasında ne yapardın?mesela sürekli arayıp soruyor,gelmek istiyor yada çağırıyor..napardın?
bence bu kadın mesafeden anlayacak bırıne benzemıyor. durum baya uc noktada. oglu gitsin, annesidir ne de olsa, konussun, ama bundan sonra hersey normalmıs gibi olmayacaının mesajını bi sekılde vermesi gerekıyor. senin için o çok kırgın, görüşmek istemiyoru fln desin acık acık sorarlarsa.. bu ne ya yap et ben anneyim de..Ben mesafe koyuyorum herkese. Bir iki, sonra karşı taraf kendini geri çekiyor. Mesafeli ve soğuk olursan ve çağırdığı zaman da bahaneler bulursan daha nasıl müdahale edecek? Bir mesafe belirle ve o çizgiyi asla aşamasın.
Sende git esinle ama annesi icin degil esin icin git ve tavrini esin icin geldigini davranislarinla belli et.
Mesela elini opme sadece tokalas isminin yanina hanim ifadesi koy anne deme. Sorarsa da neden boyle yapiyorsun diye sizin yaptiklarinizi anne yapmaz de.
Esinle gitmeden konus nasil davranacagini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?