• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide sorunu..

ayın 1inde dogum gunuydu hediye almayalım neye ihtiyacı var bilmiyorum para verelim neye ihtiyacı varsa kendi alsın dedim. dogum gununden oncede maasını aldıktan 1 gun sonra esimi aramıs para istemiş oda bende yok karıma sorayım demiş. bi baktım takvime 1 gun once 500 almıs. neyse dogum gununde verdim para smdi dun aramıs yeniden istiyo sinirden ölüyorum

Kızlar mrblar fikirlerinize aklınıza birazda desteğinize ihtiyacım var beynim duracak..düşünmekten psikolojim bozuldu sinir oluyorum cok.. hemen başliyim. sorunum şu; kayınpederim ve eşimin dedesi vefat etti. kayınvalidem annesiyle beraber yaşıyor suanda.kendisinin ve eşinin hic bi birikimi olmamış ve emekli maaşı bi geliri yok. 2ayda bir dul maaşı alıyor. evin masraflarını anane yapıyor zaten..9 aylık evliyim ben. eşimle çalışıyoruz. eşimin maaşı oldugu gibi borcumuza kredimize kiramıza gidiyor. benim maaşımla geçiniyoruz. kayınvalideme ben veriyorum parayı. ben ne paramı ne malımı hiç kıskanmadım benim ailemde biraz varlıklı. ama şöyle bi sorun var ki sürekli kayınvalidem kocama ve bana yalan söylüyo yok işte dul maaşımı alamıyorum 1 yıl vermicekler fln. bi gidip ögreniyoruz ki öyle bisey yok. yok işte maaşımı kestiler falan. ama o maas evlenmedigi sürece kesilmiyor ve biz bunu biliyoruz. bu kacıncı bilmiyorum her ay farklı yalanlar söylüyo. parası yetiyo cunku sadece gezmeye üstüne basına para harcıyor. eve bi katkı saglamıyor ananenin maası var zaten. ama hep yalan söyleyip fazla para istemesi benim sinirlerimi bozuyor. sen hic evladını düsünmüyor musun? bizde para biriktirip ev almayı düsünüyoruz ama bu durumda yapamıyoruz. sürekli arayıp yalanlar söyleyip para istiyor. benimde vicdanım rahat etmiyo veriyorum sonra da kızıyorum kendime. sen 1 ay boyunca 12 saat kayınvaliden gezsin diye mi calısıyorsn diye:KK43: yanlıs mı düşünüyorum bilmiyorum. bu arada bu hafta pkolu oldugumu ögrendim tedaviye baslıcaz cocuk icin ama sanırım tedavi sürecinde calısmamam gerekmiş doktorum oyle dedi ve ben gecinemeyiz diye cocuktan vazgectim simdilik. ama bunlardan haberi yok hanımefendinin oraya buraya gezmeye gidiyo parası olmayan insan evinde oturur!! hakkınızı helal edin uzun oldu
yalan söylediğinin farkındaysınız siz de elinizde olmadığını izah edin güzelce.
alıştırmayın daha fazla böyle.
belli ki savurgan elinde para tutamayan bir tip.
gereksiz yere vicdan yapmayın.
aç değil açıkta değil.
idaresini bilsin.
tedavi için işi bırakman gerekmez ayrıca.dr mu dedi işi bırak diye.
yumurta takibi vs. kolay tedaviler.

bence duruma göre anne sana aylık ancak şu kadar verebiliyoruz diye bi konuşun. onu verdikten sonra da anne sana söylemiştik şu kadar diye onu evrdik hesabımızı ona göre yaptık başka yok deyin.

100 200 lafı edilemez ama suan 200 liramız kaldı son ve 1 aralıga kadar yetmesi lazım
o zaman açıkça konuşsanız anlamaz mı?bu ay 200 tl,kaldı elimizde diye,şu tarihe kadar idare etmeliyiz diye.

ben de anneme her ay birşeyler alırım ama nakitte ister,harçlık olarak.belli bir limit koydum.çok önemli bir durum olmazsa,onun üstüne çıkmam.

ayın 1inde dogum gunuydu hediye almayalım neye ihtiyacı var bilmiyorum para verelim neye ihtiyacı varsa kendi alsın dedim. dogum gununden oncede maasını aldıktan 1 gun sonra esimi aramıs para istemiş oda bende yok karıma sorayım demiş. bi baktım takvime 1 gun once 500 almıs. neyse dogum gununde verdim para smdi dun aramıs yeniden istiyo sinirden ölüyorum
Eşin desin ki anne her ay sana şu kadar para verebiliriz bizde zor durumdayız anca yetiriyoruz . Sen de bununla idare etmelisin artık . Kadın sizin borcunuzu düşünmez oğlum şu kadar alıyor gelinim bu kadar alıyor aylık şu kadar harcasalar oo çok para kalıyor bana da versinler diye düşünür insanoğlunun nefsi doymak bilmez o yüzden aylık belli bir miktardan fazla vermeyin. Yok deyin. Demek zorundasınız . Vicdan yapacak hiç bir şey yok .

Arkadaşlar İnan'ın sürekli paramız kalmadı diye bahsediyoruz yanında. Öyle bi insan ki kendisi sürekli acıtasyon sürekli bi ağlanma. Yahu ben napayım elin ayağın tutuyo git çalış! Zamanında sen kendini düşünmemişsin ben mi düşünücem bu saatten sonra. Bide yeğenleri diyor ki ay benim kayınvalidem gezse ben gurur duyarım ben daha çok veririm gezsin diye kıyafet alsın diye diyo. Bekara karı boşamak kolay tabi.

Bu boşanmalar aile sorunsalları hep 3. Kişiler yüzüne oluyor. Allah sana kolaylık versin huzur kaçıran insanlar uzak olsun kendi geleceğinize yatırım yapın bide yalan söylemiş en katlanamadığım insan tipidir. Elini çekmeye bak aman diyim elini verip kolunu kaptırma. Hastalığın içinde geçmiş olsun. :KK15:

Kızlar mrblar fikirlerinize aklınıza birazda desteğinize ihtiyacım var beynim duracak..düşünmekten psikolojim bozuldu sinir oluyorum cok.. hemen başliyim. sorunum şu; kayınpederim ve eşimin dedesi vefat etti. kayınvalidem annesiyle beraber yaşıyor suanda.kendisinin ve eşinin hic bi birikimi olmamış ve emekli maaşı bi geliri yok. 2ayda bir dul maaşı alıyor. evin masraflarını anane yapıyor zaten..9 aylık evliyim ben. eşimle çalışıyoruz. eşimin maaşı oldugu gibi borcumuza kredimize kiramıza gidiyor. benim maaşımla geçiniyoruz. kayınvalideme ben veriyorum parayı. ben ne paramı ne malımı hiç kıskanmadım benim ailemde biraz varlıklı. ama şöyle bi sorun var ki sürekli kayınvalidem kocama ve bana yalan söylüyo yok işte dul maaşımı alamıyorum 1 yıl vermicekler fln. bi gidip ögreniyoruz ki öyle bisey yok. yok işte maaşımı kestiler falan. ama o maas evlenmedigi sürece kesilmiyor ve biz bunu biliyoruz. bu kacıncı bilmiyorum her ay farklı yalanlar söylüyo. parası yetiyo cunku sadece gezmeye üstüne basına para harcıyor. eve bi katkı saglamıyor ananenin maası var zaten. ama hep yalan söyleyip fazla para istemesi benim sinirlerimi bozuyor. sen hic evladını düsünmüyor musun? bizde para biriktirip ev almayı düsünüyoruz ama bu durumda yapamıyoruz. sürekli arayıp yalanlar söyleyip para istiyor. benimde vicdanım rahat etmiyo veriyorum sonra da kızıyorum kendime. sen 1 ay boyunca 12 saat kayınvaliden gezsin diye mi calısıyorsn diye:KK43: yanlıs mı düşünüyorum bilmiyorum. bu arada bu hafta pkolu oldugumu ögrendim tedaviye baslıcaz cocuk icin ama sanırım tedavi sürecinde calısmamam gerekmiş doktorum oyle dedi ve ben gecinemeyiz diye cocuktan vazgectim simdilik. ama bunlardan haberi yok hanımefendinin oraya buraya gezmeye gidiyo parası olmayan insan evinde oturur!! hakkınızı helal edin uzun oldu
Önce verip sonra kendine kızmayacaksın.Bizim de yok deyip geçeceksin.

Evlenmeden önce biliyo muydun bunları? Kocana açık açık söylüyeceksin. Artık vermek istemiyorum yada her ay 500tl vericem başka da vermem diyeceksin. O da konuşsun annesiyle. Yoksa böyle giderse kredileriniz bittiğinde eşinin maaşı boşa çıktığında daha da çok isteyecek.

Nerede geziyor ne kıyafeti alıyor

Kaç yaşında bu Kv

Almasın giysi geçen kış çıplak mı gezmiş onları giysin

Hastalık vs olur verilir de gezeceğim diye birinden nasıl para istenir

Paraları sizden alıp öbür oğluna çocuğuna vs vermiş olabilir mi ya da ordan torun varsa ona bir şeyler alır mı

Eğer kv nin kredi borcu faturalari filan yetişmeseydi tamam verilebilir derdim ama kimse kimsenin keyfi gezme işlerine para yetiştirmek zorunda değil bir pkolu olarak söylüyorum eğer iş tup bebeğe kadar giderse bi an önce para atmaya bakın çünkü inanılmaz para gidiyo bu tedavilere

Vicdan yapacak birsey yok ,ac ,acikta degil,o kadar para nereye harcanir ki ,
Bence kayinvaliden ,kenara para atiyor ,cekebildigi icin cekecek ,
Aradimi param yok diyin ,
Acikca konusun kayinvalidenizle ,oglun borc oduyor ,ustelik o ya da bu sebeble size harcadigi paranin borcu ,eve 1 kurtus katkisi yok,
Benim maasimla ancak geciniyoruz ,borc bitince isten ayrilip bebek icin tedaviye basliyacam ,para bana lazim ,
Annenin evindesin ,dul maasin var ,para ne icin lazim diye sor ,acikca konus kendfiminyipratma bosuna

Acikcasi cok merak ettim eve para harcamiyor sadece gezmeye demissiniz.

Nereyi geziyor bu parayla nerde yasiyor ki gezmeye para yetiremiyor nerden giyiniyor boyle? Kusura bakmayin inanmadim icin deil cidden tuhaf geldi dvrnsi.

Acaba2 aylik dul maasindan baska bir şeyi yok diye kendini guvende hissetmiyor ondan mi yapiyir?

Karsiniza alin konusun durumlari anlatin ve aylik verebileceğiniz miktarin x TL oldugunu soyleyin.

Onun dışında para vermeyin 2 ayda alisir herhalde.

Back
X