• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide tamam da kayınbabaya ne oluyor?

sizde kalmaları onlar için bir değişiklik teşkil etmiycek bir durumda değilse(eviniz onlardan yaz vakti daha serin vs.. değilse) öylesine o evin aynı zamanda onların da evi sayıldığına dair mesaj veriyorlardır. zaten arkadan da sizin gelin kalın tabii diyip demiyceğinizi merak etmiş olabilirler. bence korkmanız lüzumsuz.
Ya teras var. Ama yine de ne alaka... 4 5 kez dedi dedi durdu. Zamanında kv ile sert bir konuşmamız olmuştu o konuşmada, oğlum bana oda yapcaktı evde ben yapma dedim gibi bir şey demişti. Ondan sonra hiçbir konuşmalarında iyi niyet görmüyorum.

Sizden fazla mı yüz bulmuşlar acaba şahsen eşim asla ama asla ben yokken evimde kalmalarına izin vermeyeceğmi bildiğnden tedbirli davranır böyle bir topa hiç muhabbeti sokmaz.. yakın otururken kalmalarıda çk saçma ne gerek var herkes evine gitsin araya mesafe koymanızın zamanı gelmiş bence..
Yaaa normalde davet etmiyorum. Çünkü geldiklerinde kalacaklarını biliyorum. İnsanın iyi niyetini suistimal edip yüz buluyorlar.

Merhaba hanımlar.
Kısaca anlatayım fikirlerinizi alayım.
Eşimle 2 günlüğüne tatile çıkacaktık, öncesi günü kv kp bizdeydi. Evlerimiz yakın semt olarak ama her geldiklerinde kalıyorlar.( bu saçmalık zaten)
Bir de kaldıkları yetmiyormuş gibi, kp eşime” siz çıkın tatile biz sizde kalalım” demez mi... 3 4 defa dedi bunu espri yapıyor gibi ama ağız yokluyor. Yani benim de ne cevap vereceğimi merak ediyor gibi... eşim kalın baba tabii filan deyince Kv de gerim gerim geriniyor, “yok evimize gidelim yoksa kalırdık, senin ev benim ev mi var “ filan...
Ben ısrarla cevap vermedim konuşmada çünkü çok saygısız bir söylem... Evlenmeden önce eşim ev sahibi olmuş krediyi ailesiyle ortak ödeyerek şu an son kredileri..
Bu insanlar resmen ev bizim mi diyor yani ben anlayamıyorum...
Eşime dedim cevap vermedim tuhaf oldu mu diye o da evet senden cevap beklediler filan dedi...
Asla gelin kalın demem, karnımı onlar doyurmuyor.
Evliliğimde de takılarımla ödedim borçlarımı.
Siz nasıl bir cevap verrdiniz? Bir dahası olursa tavrım ne olmalı? Eşimin ister istemez anne babasına minneti var evde destek oldukları için. Ona bir şey diyemiyorum. Teşekkür ederim💐
Minnet etmemek adına krediniz bitince ev için yardım ettikleri kredi taksitlerini ay ay geri ödeyin onlara. Yoksa ileride o ev hepiniz evi olur gibi geldi bana.

Hee dasmeer bi mutlu edemedim seni :) olma da inşaallah. Bekara koca boşamak kolay, sen bekar mıydın?
Ben senin mutlu olmanı isterim bunu en samimi duygularımla söylüyorum.
İş bulmani istiyorum kendine güvenmeni ve bu insanlara kendini ezdirmemeni en kalbi duygularımla diliyorum.

Yaaa normalde davet etmiyorum. Çünkü geldiklerinde kalacaklarını biliyorum. İnsanın iyi niyetini suistimal edip yüz buluyorlar.
O zaman geldklerinde hasta olduğnzu erken yatacagınızı flan söyleyin yada pat diye komşunuz biri sizi çağrsın falan önce şu kalma işini çözmelisiniz gerek yok aynı semtte kalmaya

Ben senin mutlu olmanı isterim bunu en samimi duygularımla söylüyorum.
İş bulmani istiyorum kendine güvenmeni ve bu insanlara kendini ezdirmemeni en kalbi duygularımla diliyorum.
Dasmeer 💐 çalışıyorum ben :)
İlk başlarda evliliğin verdiği duygusallıkla aynı değilim. Evliliğimin ilk 3 ayı çalışmadım sadece iş değiştirdim. Şu an eşimle de çok daha iyiyiz. Net ve daha dik durumdayım. Teşekkür ederim ♥️

Eşime dedim cevap vermedim tuhaf oldu mu diye o da evet senden cevap beklediler filan dedi...

Bu soruyu sorarak hata etmişsiniz.
Bir şey yapıyorsanız arkasında durun.
Böyle eşinizden onay alır gibi davranırsanız, yarın benzer bir konuda daha siz sormadan "niye öyle dedin? Çok ayıp ettin" diyerek üste çıkar rahatça.
Siz yaptıklarınızın arkasında durursanız kafasına estiği gibi hesap soramaz, daha temkinli davranır.

Herhangi bir sebep yokken yatıya kalmaları da çok saçma.
Ama baştan izin vermişsiniz bu duruma. Şimdi arayı bozmadan geri adım atmak zor.

Bu soruyu sorarak hata etmişsiniz.
Bir şey yapıyorsanız arkasında durun.
Böyle eşinizden onay alır gibi davranırsanız, yarın benzer bir konuda daha siz sormadan "niye öyle dedin? Çok ayıp ettin" diyerek üste çıkar rahatça.
Siz yaptıklarınızın arkasında durursanız kafasına estiği gibi hesap soramaz, daha temkinli davranır.

Herhangi bir sebep yokken yatıya kalmaları da çok saçma.
Ama baştan izin vermişsiniz bu duruma. Şimdi arayı bozmadan geri adım atmak zor.
Hayır kalamazlar diyemem ki... ama bundan sonrasında davet etmeyeceğim mesela.0

Aynı şehirde kalmak çok saçma bunu çözmeniz lazım..
Ev almaya katkıları oldu diye,size yerlesecek degiller ki katkıda bulunacaklar tabii durumlari varsa..
Bir kez daha böyle muhabbet ge erse tekrardan hiç cevap vermeyin,ama duyduğunuzu bellj ederek cevap vermeyin..
Duymadinız sanmasınlar

Kayinpederim soyle bir şey dese delirirdim herhalde. Bizimkiler çiçekleri sulamaya ugruyorlar daha serin evjmiz onlara göre kahve için dolapta soda var falan serinleyin oturun diyoruz durmuyorlar bile çıktık diye arıyorlar. O yüzden saygım artıyor. Sizinki gibi bir durumla karsilassam saygı falan kalmaz

Evi ortak ödedikleri için evde söz sahibi görüyorlar kendilerini
Elektranın dediği gibi ödedikleri miktarı bence de geri ödeyin
Sizin eş bunu kabul eder mi bilemedim ama

Konu kalmak kalmamak değil zaten eşinizin ailesinin gözünde
Ağzınızı arıyorlar ne tepki vereceksiniz diye
Hem de söz hakkı sahibi olduklarını size hatırlatıyorlar

Merhaba hanımlar.
Eşimle 2 günlüğüne tatile çıkacaktık, öncesi günü kv kp bizdeydi. Evlerimiz yakın semt olarak ama her geldiklerinde kalıyorlar.( bu saçmalık zaten)
Bir de kaldıkları yetmiyormuş gibi, kp eşime” siz çıkın tatile biz sizde kalalım” demez mi... 3 4 defa dedi bunu espri yapıyor gibi ama ağız yokluyor. Yani benim de ne cevap vereceğimi merak ediyor gibi... eşim kalın baba tabii filan deyince Kv de gerim gerim geriniyor, “yok evimize gidelim yoksa kalırdık, senin ev benim ev mi var “ filan...
Ben ısrarla cevap vermedim konuşmada çünkü çok saygısız bir söylem... Evlenmeden önce eşim ev sahibi olmuş krediyi ailesiyle ortak ödeyerek şu an son kredileri..
Siz nasıl bir cevap verrdiniz? Bir dahası olursa tavrım ne olmalı? Eşimin ister istemez anne babasına minneti var evde destek oldukları için. Ona bir şey diyemiyorum. Teşekkür ederim💐
Kalmaktaki maksat ne acaba

Merhaba hanımlar.
O esnada cevap vermeliydiniz. Şakayla karışık herkes kendi evinde rahattır diyebilirdiniz mesela. Yaklaşımları çok saçma. Yakın oldukları halde kalma durumu hepten saçma, siz evde yokken kalmak istemelerine diyecek birşey bulamıyorum. Tavrınızı tabii ki belli edin.

Back
X